I?
Pa i ti si ga nekome "popalila", jedino ako si ga ti izmislila.:mrgreen:
Printable View
ma je, sve 5. nit sam ga izmislila, nit sam ga patentirala :mrgreen: , ali ipak je kolegica s kojom radim tako nazvala svoju kćerkicu kad je čula da sam ja rodila Mislava, pa mi je to malo bezveze (iako me mnogi nagovaraju da baš u inat njoj, tak nazovem dijete, ako bude curka :P).
meni je zoe asocijacija na kuminu mačku. i ne mogu si pomoć.
jedina mlađa Ivana koju znam ima 12 godina, među bebama ga odavno nisam čula.
i iako mene jako frustrira ime, ustvari je jako lijepo, Ivana znači Bogu mila, a kao što apri reče - puna su ga usta
s mojom Lucijom ide jedna Ivana u vrtic i bas mi je nekako drago zovnut je jer znam dosta Ivana iz moje genracije ali ne i iz Lucijine, a zbog sovje predivne tetke moja L obozava to ime :heart::)
Sad mi je palo na pamet ime Rahela. Ne znam nikog tko se tako zove,ali mi je lijepo ime.
Helena mi je predivno ime,baš nekako božasnki zvuči.
Sjetih se još par imena prelijepih... Judita,Jolanda,Rozalija,Amalija...
Magdalena:heart:
Ivana je dosta često ime:
http://www.behindthename.com/top/lists/cr/2009
20.
Danas u Hrvatskoj živi 20-ak osoba s imenom Zoe, toliko o učestalosti tog imena i usporedivnosti s rasprostranjenošću imena Ivana koje je, meni osobno, također lijepo...
ma puuuuuuno toga tamo ne pije vodu, podaci su im bezvezni, neprovjereni, neutemeljeni
zgodno za razbibrigu, ali ništa ozbiljnije od toga
O tome koliko su bezvezni bi se dalo raspravljati, riječ je o statističkom prosjeku koliko je meni poznato i do sada sam tamo našla dosta pouzdanih podataka, radeći na nekim poslovima vezanim uz imena i njihovo podrijetlo.
statističkom prosjeku čega? otkuda im podaci na temelju kojih rade tu statistiku? iz telefonskih imenika? popisa stanovništa?
Naime, ovo je zadnji puta da se javljam na ovu temu jer na kraju krajeva na ovu stranicu sam došla kako bi razmjenila informacije o zanimljivim imenima, a ne kako bi došla s nekime u zavadu. Smatram da je najlakše kritizirati, i stranica o kojoj se ovdje govori može biti i zabavna ali može imati i ozbiljnije svrhe. Statistika imena se obično radi po popisima stanovništva ili se uzima određeni relevantni brojčani uzorak, a kao matematička metoda prilično je pouzdan pokazatelj situacije na terenu. Toliko o tome, nadam se da će se tema vratiti na ono zbog čega je i otvorena...
što se ljutiš? pa nitko nije tebe popljuvao nego samo stranicu (osim ako si admin tamo)
nitko se ne svađa s tobom
Kad bi uzimali podatke iz matičnih ureda onda bi mogli imati pravu statistiku.. Ali nekak sumnjam u to :-)
Evo imam jedan prijedlog Jasmina..tako se ja zovem :-), prije ga nisam voljela, al sad mi je baš lijepo i nebih se htjela drugačije zvati, baš zato jer u mojoj okolini nije često...
Lijepa su mi imena Ines, Katja, Angela, Lorena, Mirela, Bernarda, Ivona, ..ima ih još puno lijepih...samo nevolim kad ga netko skrati, mene i moje sestre su uvijek svi zvali punim imenom, a sva su dugačka!
A mm se zove Danijel, stvarno lijepo ime, al nitko ga ne zove imenom, njegovi Dane, a prijatelji (i ja) zamislite Gašo, nikakve veze ni s imenom ni s prezimenom, nezna ni on više zašto su ga tako prozvali, a ja ga upoznala kao Gašu i tako mi ostalo! Tako da na to u biti nemožemo baš utjecati!
Plus, ne mislim da je imati dva-tri imenjaka problem, ali imati 20000+ imenjaka sve dobi mi je bezveze.
Kako vam se svidja ime Nela?
---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?y545br
Sent from my iPhone
Nela je baš krasno ime.
Kratko, slatko, nije često...
Curka je vec bila zacrtana Anja, al meni je nekako uvihek nesto kod toga falilo. Muz je jako tezak za imena i pazite kaj mi se dogodi, sanjam da mu kazem da bi mogla biti Nela (nije bilo ni spomena o tom imenu) i njemu se svidja i ja ga nazovem da mu to ispricam i stvarno mu se Nela svidja
---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?irh3w2
Sent from my iPhone
Nela je bas lijepo ime..nježno..
Ako cu ikada imati kćer, zvat ce se Sonja
Nela- u nas bude skraćenica od Antonela,oba imena jako lijepa.
Sonja mi je prekrasno ime,tako profinjeno,asocira me na neku princezu ili caricu :) Tako sam ja htjela nazvati svoju curicu na zgražanje nekih :) Uvijek se sjetim tog imena i pjesme grupe iTD band...
Sofija- isto u rangu sa Sonjom...
I Nela i Anja i Sonja su mi predivna i sto je meni jako vazno - internacionalna i kratka!
čitam vas ovdje, al iako nisam još T, smijem valjda napisat meni lijepa imena :-P
Nela mi je divno ime, Lena, Leni isto tako, i jako mi se sviđa Elana- nisam krivo napisala :-P,
al ak ćemo mi imati curicu, definitivno bude Leina...
Pa Sonje i jesu princeze i carice:) A uz to, moja carica obožava svoju pjesmu od Itd band-a. Reakcije ljudi su bile svakakve, od totalnog oduševljenja zbog rijetkosti tog imena kod današnjih beba, do onako, bljutavih izraza lica. Meni je ime savršeno a uz sve to imam i prijateljicu Sonju. ( a i pedijatrica mi je rekla da je moja curka jedina s tim imenom na ovom području)
jel i crvenokosa?
meni je sonja predivno ime i jos ako je red sonja <3
trina-cura ti ima prekrasno ime.
ma znam da su ta imena carska,nekako sam se nespretno izrazila.
Bas me iznenadilo da vam se sonja sviđa.. Ja kad god nekome spomenem svi se čude. A meni ime čudo :-)
Super kaj ima malih Sonja, nece moja bit jedina :-)
Nasu malu smjehuljicu smo nazvali Korina, ostala imena koja su nam bila u uzem izboru su bila Tena, Natali i Petra... Tena i Natali mi ostaju za eventualne sljedece curke... :) A za decka imamo Ivan(po didi)...
beilana, neobično, ali lijepo ime. držim fige :*.
a meni na susjedinog psa :P.Citiraj:
babyboys prvotno napisa