Iberc, jel se ti to spremaš na FET ili na postupak iz odmrznute jajne stanice?
AJoj, tko zna na što se odnosi odgađanje, najbolje bi bilo da nazoveš i pitaš sestre ili liječnika svog....
Printable View
Iberc, jel se ti to spremaš na FET ili na postupak iz odmrznute jajne stanice?
AJoj, tko zna na što se odnosi odgađanje, najbolje bi bilo da nazoveš i pitaš sestre ili liječnika svog....
Spremam se na FET,imam 4 embrija.
Zvala budem drugi tjedan,prvi dan ciklusa,pa budem vidjela kaj mi bude sestra rekla.Kad sam zvala da se naručim,rekla mi je da zovem 1dc i da ću odmah ići isti ciklus u postupak,mislim 8dc.
Nisam bila već godinu dana u nikakvom postupku...fale mi..VV,postupci....
Nisam bila
lavko zašto ne !!!! mislim da je to pametno..
A što se tiče ovoga pauziranja mislim da je pametno da se organizam malo odmori, meni uvjek trebaju mjeseci da se oporavim i vratim u normalu..
I uostalom isto tako mi je normalno malo pauzirati da i druge cure dođu na red.. ja čekam od početka 11 mj. na red i kad ću postupak samo dragi Bog zna!!!
dalje neću komentirat!!!
Ja mislim da cu krenut privatno ako uskoro ne dodem na red, prvi put sam dosla na VV prije vise od
godinu dana a jos nisam bila u postupku, sad daj ovo sad ono, tome nema kraja....izvadim jedne briseve
pa na kraju oni vise ne vrijede pa sam u 11 mj. radila druge sad sigurno ni ti vise ne vrijede, mislim
da to nema smisla :(((
Curke pozdrav! Evo da se javim da sam ja danas bila na VV i počela sa gonalima! Bez ikakvih problema su mi ih dali! Čekaona je skoro pa prazna, gužvi nema! Vidi se da su ljudi masovno odlučiti okušati sreću vani gdje imaju normalne zakone!
Micek prije tjedan dana lijekova nije bilo i cure su vraćane kući jer dr. nisu imali s čim raditi, tako da nisu svi masovno prešli u inozemstvo nego se čekaju bolja vremena, evo ako su dobili lijekove vjerujem da će se početi polako raditi , no opet oko Uskrsa je pauza 10-ak dana, pa će mnogi i zbog toga izvisiti
lavko, evo link za Obiteljski centar http://www.roda.hr/forum/threads/465...98#post1562698
5 puta savjetovanje kroz 2 tjedna, i sad, jel to ok?
Evo i da odgovorim sama sebi, obiteljski centar u zg navodno drži nekih 5 seansi za ovakve kao mi, pa to otpada, nemam ni vremena ni volje za to..
Dobro, ako ne nadjem odgovor u međuvremenu, jel mi netko može reći, kako se prijavljujem za savjetovanja na VV? Uputnicom od mog ginekologa ili opće prakse?
Ja i muž bili neki dan na savjetovanju (trajalo pola sata, a možda i manje) u Obiteljskom centru (Slavonija)
i odmah dobili potvrdu za pravno savjetovanje. Za psihološko savjetovanje moramo naći psihologa:
privatno (neću jer moram platiti) ili u bolnici, ali nisam još zvala bolnicu.
Možda će mi samo trebati uputnica (od doktora opće prakse), a možda ni to neće.
Imaš pp
Nas je dr L. narucio domah dok smo bili na pregledu. Rekli su mi da moram doći s uputnicom. Uputnicu sam dobila od svog ginića, koji je nešto negodovao, ali je na uputnici napisao potpuni pregled, pa valjda to obuhvaća i savjetovanja. Više ću ti moći reći u srijedu, kada obavimo p/p savjetovanje.
Čekaonica je prazna jer ovaj mjesec ne rade prirodnjake. Moja prijateljica trebala jučer početi sa prirodnim i doktor ju vratio doma, te rekao da dođe krajem 4. mjeseca na dogovor, a u postupak bi krenula možda u 6. mjesecu, sve ovisi kakva će biti situacija :-x.
Što se tiče stimuliranih znam da ima puno više potrebe nego što ih je trenutno uzeto u postupak.
Dakle situacija na VV je više nego zabrinjavajuća, a mislim da je tako i u ostalim bolnicama. To sve možemo zahvaliti novom zakonu i našem prekrasnom ministru Milinoviću :evil:
Što se tiče uputnica.. Išla sam ih pokupiti prošli tjedan . Dakla sve zajedno četiri.
Od soc. ginekologa 1. za pregled i drugo mišljenje ( za Vinogradsku) i 2. za pregled na VV (iza savjetovanja se trebam javiti dr.A)
Od dr. opće prakse 1. uputnica za p/p savjetovanje za mene i 2. za MM
naravno da sam probala od soc. ginegologa izvući uputnicu za p/p savjetovanje al ju nije htjeo dati..
Šiškice, ti si suzela uputnicu od dr.opće prakse? Jesu li ti na VV rekli tko ti treba dati uputnicu. Ja sam podazumijevala da je soc.gin. taj koji me mora uputiti, pa sam inzitirala na uputnici, iako se on nećkao.
Meni na uputnici od soc.ginića ne piše svrha za p/p savjetovanje, već samo kompletan pregled. Sada me strah da me iz VV ne vrate doma zbog toga. Nisam sada sigurna da li da idem po drugu uputnicu. Koja je to zajeb....
Mini3 mislim da su cure koje su već obavile p&p savjetovanje rekle da trebaju posebne uputnice, i to jedna za tebe i jedna za muža. Provjeri postove prije, a imaš i na pdf-u "Građani protiv MPO" temu "što očekivati od P&P savjetovanja"
kako su nam zakomplicirali život, ovo nije normalno. osjećam se kao građanin drugog reda dok ovo čitam. čovječe, prije je bilo tako dostojanstveno i ponosno, dođeš u odabranog doktora, pregleda te, jest da čekaš na postupak duže, ali barem znaš da neće biti zastoja zbog lijekova, igala, savjetovanja itd...
Ako idete na pp savjetovanje isti dan kad i na pregled kod dr. dovoljna vam je jedna uputnica na kojoj piše pregled. Ako taj dan ne idete na pregled, treba vam jedna uputnica za pp savjetovanje na kojoj piše pregled ( ne trebaju posebno 2 uputnice za vas i muža). Uputnice izdaje soc. gin.
Ja sam na pp savjetovanje išla u siječnju, mislim da se što se uputnica tiće nije promijenilo. Ako se je promijenilo, nemojte se bojati sestre vas sigurno neće vratiti, donijet ćete naknadno sve što treba.
kod nas je prekrasno sunce i mami van...za sve koje piju kavu i čaj :coffee: pozivam u slavoniju na druženje i da se pridružimo poljoprivrednicima na prosvjedu, zajedno smo jači...da Čobi ne dolazi sam na pregovore nego da povuče sa sobom i Milinovića :evil:... sve u jednom trošku(pa recesija je):-(:-(
Biene, kažeš da si bila u siječnju na savjetovanju. Kad očekuješ da ćeš ući u postupak? Ne mogu uopće pretpostaviti kada se mogu nadati početku postupka?
Postupak u veljači, vidi potpis...
Mini3 postupak se čeka oko godinu dana. Neki dođu i nešto ranije na red, ali mislim da je prosjek godinu dana koliko vidim što cure govore. Ja sam čekala dosta duže, ali to je neka druga priča....
Na obje uputnice za p/p savjetovanje od dr. opće prakse piše:
Uputna diagnoza :pretrage i testovi u vezi s oplodnjom
Molim,traži se: psihološko savjetovanje
meni moj soc. ginekolog jednostavno nije htjeo dati uputnicu za p/p a dr. opće prakse nadobudno dala odmah dvije..
Ovo samo pišem da se ne iznenadite kad vas otkantaju kao mene..
Ja hodočastim na VV već skoro godinu dana, tako da sam cijelo vrijeme u uvjerenju da je upravo to tih godinu dana. Znači li sada da ako se postupak čeka godinu dana da ću i nakon p/p savjetovanja morati čekati još nekoliko mjeseci na početak postupka? Upće nemam predožbu koliko bi to moglo potrajati, s obzirom da je na VV gužva!
draga Mini3 nažalost sada zbog novog zakona sve se poremetilo. Trenutno na VV-u imaju zabranu rada prirodnih postupaka (prijateljici rekli u petak, rekli joj da će je možda primiti u 6 mj) i rade samo stimulirane. E sad pitanje je do kada će raditi i stimulirane jer imaju ograničeni budžet, a nas je jako puno. Evo Šiškici je u polu-šali doktor rekao; ako naprave listu pacijenata da će u stimulirani postupak doći na red 2013. Sve smo u istom sr***.
Zato vas pozivam cure ako ste nezadovoljne ovom situacijom da se pridružite na pdf "Građani protiv MPO" i uključite u neke akcije. Mi smo ovih dana pisali na ured predsjednika. Ako nas bude više velika je vjerojatnost da će nas podržati. Ako je to protest 5-6 ljudi ništa se neće promijeniti. Radi se o nama, o našim željenim bebicama, zato molim vas uključite se :love2:
dobro jutro cure...
kolko god mi užasno padnu ova saznanja tolko mi je ipak puno lakše o stanju pročitat na forumu nego da puna optimizma dođem u bolnicu i da me tamo otkantaju..ovako se barem pripremiš i znaš na čemu si.
Ne znam dal postoji mogučnost da si sam kupiš lijekove..?
bok,cure
čitam vas redovito pa da vam se pridružim,pacijentica sam kod dr.l od 2002 i još uvijek se borimo i ne odustajemo
bez obzira na promjene u zakonu.Nadam se iz najgoreg najboljem i tako uspjevam ovo proživit a da ostanem normalna.imam termin za ivf 4/5 mj.
nadam se da čemo svi jednom doči do cilja.....pozdrav
Slažem se s tobom Ivkice. Puno je lakše čekati kada znaš koliko dugo moraš čekati, a ne da se postupak stalno odugovlači. Zato stalno pokušavam saznati, i od VV, kada se uopće mogu nadati postupku... barem otprilike ... pa bilo to i za 1,5 godinu, ali barem znam na čemu sam... bolje i to nego stalno nešto iščekivati i biti u neiszvjesnosti... neizvijesnost me ubija ... uz sva ova sr.... koja nam je "dragi" ministar" pripremio. U svakom slučaju podržavam sve incijative ... i mislim da nikako ne treba odustajati, iako se na prvi pogled može činiti da smo bespomoćni i da će uvijet prevagnuti ministrom "ego", a ne boljitak žena i obitelji u Hrvatskoj.
Cure, što mislite kada bi ja mogla doći na red? Doktor L. me malo zbunio. Ja sam stari VV pacijent i muž i ja imamo nalaze s VV-a. Jedino što nemamo jeste krvna grupa i nalaz o HIV-u od mm-a, ja i to imam. Doktor mi je rekao da pokupim samo te nalaze i dođem za mjesec dana na pregled s izvatkom iz matice vjenčanih. Zbunilo me to što nije tražio za mene nikakve nove nalaze, a svi su stariji od godinu dana. Sad ne znam jel to uobičajen početni postupak nakon koje slijede i sve ostale pretrage ili je to TO, pa ću dobiti termin za stimulirani? Što mislite?
Većina dr. sad šalje i psihološko i pravno savjetovanje bez obzira jesi li stari ili novi pacijent ali opet trebaš se konzultirati sa svojim MPO-vcem oko toga jer i tu ima razlika, termin za stimulirani dobiti u ovo vrijeme je dosta nesigurno, ni sami dr. ne znaju što ih čeka idući mjesec imam osjećaj, evo sad je obustava prirodnjaka (ne znam zašto) a vidjet ćemo kako će biti sa stimuliranima.
Rekla bih sve u svemu jedno veliko s....
Meni ide na živce što doktori ne mogu reći zašto je obustava ovoga ili onoga.
Možda ne smiju reći, ali nije fer.
Tako bi znali da računamo ili ne računamo s postupkom i planirali si život. Htjela ja il ne, meni je sad život podređen ovom pitanju, vremenski planovi, financijski planovi, sve nešto čeka...zbog ovog. Ne mogu se opustit.
mislim da je stvar u tome da trebamo radit na sebi u smislu da se probamo što je više moguće opustit. Ionako nemamo preveliki utjecaj..radit sve što je u našoj mogučnosti i imati srtpljenja čekati a do tada najnormalnije živjeti i uživati u životu. Znam da je to užasno teško jer mi je i samoj teško...a najgore od svega što su svi oko mene trudni..ili su rodili..odnosno svi imaju djecu a ja nemam.Ali znam da ču sigurno i ja biti ta sretnica s trbuhom do nosa.
Joj, znam i ja tu lekciju napamet...:) ali teško je primjenjujem.
A u mojoj blizini su svi trudni, i parovi koji pokušavaju godinama i stari i mladi..svi!
Al dobro,što kažeš, čvrsto vjerujemo da ćemo i mi.
ma sigurno hoćemo i ja imam PCOS...
Poslje nekog neuspjeha npr. zadnjeg AIH..dobro se isplaćem i krečem dalje..nema kod mene nekog predugog bediranja.
Ma kome ja to ser... naravno da sam i sama u bedu..
Ma svi smi Ivkice u bedu ... malo padnemo, pa se opet dignemo ... i tako dok nam se sreća ne nasmiješi. Ja sam danas eto down... vjerojatno ću u srijedu dotaknuti dno, kada mi na p/p savjetovanju dr. L. zakaže termin za postupak u idućoj godini ... i eto, valjda se lagano na to pripremam.