Povrat se obračunava onima koji su na godišnjoj razini pretplatili porez.
Naravno, uvjet je da su u 2010 radili (tj plaćali porez).
Marinci ako si počela raditi 2.12. (a osatak godine nisi radila) onda sada nećeš dobiti - barem po mom tumačenju.
Printable View
Povrat se obračunava onima koji su na godišnjoj razini pretplatili porez.
Naravno, uvjet je da su u 2010 radili (tj plaćali porez).
Marinci ako si počela raditi 2.12. (a osatak godine nisi radila) onda sada nećeš dobiti - barem po mom tumačenju.
Meni su isto isplatili povrat poreza u ovoj godini jer sam na bolovanju tj komplikacijama.To je novi zakon donesen od 1.7 ove godine da poslodavac isplacuje povrat poreza osobama koje su bile na bolovanju,al mislim da kad si na porodiljskom nemas pravo na povrat poreza jer ti poslodavac ne uplacuje nego ti uplacuje hzzo jer preko njih dobivas naknadu
Ja sam na komplikacijama od 1.9. i naknadu mi ne isplaćuje poslodavac nego hzzo. Znači ja nemamo pravo na povrat poreza? Kako nekima naknadu u vrijeme komplikacija isplaćuje poslodavac a nekima hzzo?
ček,ček...
ako sam dobro shvatila,znači da ako sam bila do 05.06.na komplikacijama da i ja imam pravo na taj povrat ili?
A kako to poslodavac obracunava i isplacuje sa zadnjom placom u godini kada se placa za 12. mjesec isplacuje tek u sijecnju?
Sto je s porezom za 12. mjesec?
Porez za 12 mjesec ces dobit iduce godine ako taj zakon opstane do iduce godine
Imaš (tj ako si u jednom djelu godine radila - iliti uplaćivala porez).
Dobiješ taj xy iznos koji si preplatila na godišnjoj razini.
Npr ako pogledaš platnu listu - btt I i II su isti, razlikuje se samo porez (a time i ntt).
Iliti ako si na porodijskom u 12mj. - na platnoj listi piše: porez -1000kn, ntt 1000kn (pojednostavljeno napisano).
Firme su uvijek imale opciju izravnavati porez na godišnjoj razini, no od ove godine su to obavezne raditi. Znači preklani (isto sam bila 6mj) na porodijskom sam u 12mj. dobila isti ntt iznos plaće, no sama sam podnijela zahtjev za povratom poreza i povrat sam dobila (doduše tek iduće godine u decembru).
Ove godine sam dobila uvećanu ntt plaću isplaćenu u dec za taj iznos za koji bi lani tražila povrat.
Ako sam se pogubila, ispričavam se, meni zvuči jasno, no ne objasnjavam najbolje.
a što je sa olakšicama? Ako firma obračunava i isplaćuje onaj pretplaćeni dio za osobe koje su bile na bolovanju na račun HZZO-a i na porodiljnom, tko obračunava za eventualne olakšice (npr. za prvih 6 mjeseci dopunsko osiguranje, stambene potrebe i slično)?
Da li jedna osoba može 2 puta podnijeti prijavu? Jednom u njeno ime poslodavac, a drugi puta sama osoba?
Da, taj dio podnosiš sama iduće godine.
Od ponedjeljka krece isplata DD-a
http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=2525
zvala školu, to je bio taj famozni porez.
Cure,lijepa vijest...porodiljni sjeo u pbz-u
sjeo i u zabi..i sjelo mi je za opremu
RBA još ništa
A kada će komplikacije......treba ići u shoping......:cry::cry:
RBA upravo sjelo ;)
U Erste je isto sjeo porodiljni!!!!!!!:klap:
evo vidim ovdje da vam je sjela porodiljna naknada. i ja sam danas ugledala na svom računu 1600kn porodiljne naknade i ne mogu se iščudit kao 1. zašto je sjela danas? kad inače sjeda? do sad sam za komplikacije dobivala oko 20.-og u mj,
a 2. stvar dobivala sam nešto oko 3000kn. i kako sad ovaj iznos, izludit ću do ponedjeljka dok ne odem pitat na hzzo!? netko se sigurno zeznuo, jel tako?
radim neprekinuto više od 12mj, prosjek zadnjih 6 mj je oko 3000 (ne radim puno radno vrijeme). kako sad 1600? jel netko ima ovakvo iskustvo?
o pa to je stvarno brzo, da znam kada se moja malička rodi , taman će nam dobro doći u prvom mjesecu, poslije svih ovih troškova....
pitanjce za zagrebčanke, kako ste brzo dobili naknadu od grada ? i ako koja zna koliko iznosi za drugo dijete?
ako prođe bandićev proračun i ta naknada bi trebala biti manja, ne znam otkada će se to primjeniti?
navodno, djeca rođena iz 1.1. dobit će novoutvrđenu naknadu za 1,2,3+ dijete, a do tada po starom.
još nisam dobila naknadu ali sam dobila rješenje odmah drugi dan čim smo podnijeli zahtjev i u njemu piše prvi obrok u roku 60 dana. Za drugo dijete je sada 7200 u tri godišnja obroka, a po novom Bandićevom je bio prijedlog za drugo dijete 6000 kn, ali ako to prođe. Pošto je to proračun za 2011.g. trebalo bi se primjenjivati tek od 1.1.2011. ali samo ako prođe.
hvala ti na odgovoru, nije mi ni palo na pamet!
na komplikacijama sam bila 3 mjeseca a onda sam polovicom 11.mj otvorila rodiljni dopust (jel se tako zove?). dakle ti kazes da sam sad dobila dio za bolovanje, a ovaj tj ce sjesti ovaj drugi dio rodiljne naknade, jesam dobro skontala? vidis, vidis!
Za sve zainteresirane: upravo sjele komplikacije u Zabi! (...bar meni)
Od 1.11. sam na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći... inače Erste banka... još mi ništa nije sjelo... KADA ĆE?????
sad ce vjerojatno sve banke isplacivat komplikacije,ja sam isto u Zabi dobila
Upravo sam pogledala - meni su komplikacije u Erste sjele
danas u 14h mi je sjela naknada za komplikacije.... :yes:
ne znam kako je po novom. Ako se rodi u ovoj godini sigurno se primjenjuje stara naknada. I ako se bilo koji dokument (komplikacije, zahtjev za naknadu i sl.) preda do 5. u mjesecu isplata ide isti mjesec. Zato je Vila dobila isti mjesec, a ja sam svoje predala 8.12. i dobit ću sa slijedećom isplatom odnosno u 1. mjesecu. Zahtjev za naknadu ionako ne možeš podnijeti prije nego prijaviš dijete.
Postoji naknada od HZZO-a, mislim cca 2600 i ona nema veze s brojem djece i ona od grada Zagreba koja ovisi o broju djece. Na stranicama grada Zagreba možeš pronaći i zahtjev i ostale info
hvala mimek, baš sam dobila prijedlog novog proračuna koji je usvojen na skupštini...
nova naknada za dr.dijete iznosi 3600 kn i otplaćuje se u 4 obroka tijekom dvije godine, a primjenjuje se od 1.5.
što znači da čim prijavim dijete dobiti ću po starom, a od 1.5. razliku po novom