Dijete mi ima gadnu anginu popraćenu upalom desni, pa ću za ručak krumpir pire i blagi povrtno-pileći saft, njoj zmiksati tako da samo guta.
Printable View
Dijete mi ima gadnu anginu popraćenu upalom desni, pa ću za ručak krumpir pire i blagi povrtno-pileći saft, njoj zmiksati tako da samo guta.
Momci su tražili žgance sa mlijekom, a ja ću karfiol na nekako ...
ja danas pizzu,a sutra pileću juhicu i kuhano povrce,pohani pureci snicli,a poslije zapeceni u rolu s sirom i bešamel umakom i restani krumpir i kiselu ciklu na salatu,kolac iz slasticarne jer nemam snage peci kolace prehladjena sam
danas: zec na kaštelanski (pravi MM Slavonac)
sutra: sarma (kuha sveki koja je visiting ovaj vikend) :)
Juneća juha i punoooooooo povrća, domaći rezanci, kuhano meso i crveni sos, šnicle s hrenom pohane, njoke u bijelom umaku s gljivama, šarena salata - joj kod mene stalno neki gosti..... ubi se kuhajuć
E, da nisi napisala da su u pitanju gosti, ja bi rekla: pa šta ova radi??? :) :) :)
Ja sam danas riješila ručak sa pilećom juhicom, pečenim pilećim batacima sa svježom paprikom - na tavici, domaći njoki iz zazmrzivača, zelena salata
desert: savršena zlevanka ( evo link: http://www.coolinarika.com/preview/r...sena-zlevanka/ ) Probajte, jako je fina!
Hahahha, tako vam to kod Slavonaca, zaboravih kolače, ali to se nekako podrazumjeva.... 2 dana tetak, pa dolazi na 3 dana svekrva, pa na 4 moj tata u goste, sve jedno za drugim, nisu se nikako mogli spojit pa da dođu svi od jednom... e ko me tjerao da se preselim blizu Zg-a, pa sam sada svima savršen hotel kada nešto trebaju obavljati.
Moje šnicle s hrenom u pohanju prošle savršenoooooooo, a sutra pravimo pečene punjene pohane paprike, restani krumpir i kisela cvjetača, juhe i kolača ima od danas....
Sarma, danas i sljedeca dva dana.
bas volim ovakve visednevne ruckove. :)
ides... jesu punjene sirom? to moja frendica super pravi i to mi je prefino, ali mi se cini puno petljancije pa nikako da se upustim u to...
moj rucak: spageti sa gljivama i zelena salata, a za rucko-veceru kad decki dodju ce biti piletina i tjestenina s umakom od tikvica..
Je je, punjene šunkom i sirom.... a meni je dobro što ih mogu ranije pripremiti. Ja u sezoni paprike roge napečem i spremim u škrinju, gulim kada se odmrznu jer onda kožica ide svršeno, pustim da se okapaju i posušim ubrusima, napunim šunkom i sirom, paniram, i pred sami ručak bacim jako kratko na malo ulja i maslaca samo sa se sir rastopi i pohanje pozlati.... savršeno i neobično za fine gurmane....
kod nas slanutak
i kisela salata
dinstane mahune i domaće pečene kobasice...
mi danas imamo krumpir, brokulu i mrkvu zapečenu u bešamelu i nešto mesa preostalog od jučer
narucim ti se iduci put kad budes pravila... :)
nisam znala da se paprike lakse gule nakon sto se odmrznu, ja se uvijek patim da ih oguljene stavim u skrinju. bas cu si jednom dati vremena da ovo napravim...
danas: rucak za mene njoki od bundeve sa umakom od poriluka i gljiva, za ruceru juha, kuhano iz juhe sa sosom i pire krumpir.
Malo odmora od stajanja uz šporet, pa ćemo danas jednostavno lički: http://www.coolinarika.com/slika/438088/#content_info
Ja grasak čušpajz i hrenovke uz to.
Svaštara juha, piletina u sezamu, pire krumpir, umak od gljiva, zelena salata .... dobila nove goste....:roll: (...... kolko vas ima)
Nema problema, kada se moji gosti izredaju pravim paprike i zovem vas na slavonski ručak....:mrgreen:
lazanje. ali sa domacim tijestom od bundeve. bundeva ce ovih dana biti kod mene na milion nacina. :)
danas smo imali siroke rezance od te tjestenine sa orasima i secerom. to mi bude fino samo sa domacom tjesteninom.
Može recept za domaće tijesto od bundeve?
Kod nas zdinstana teletina, umak od vrhnja s njokama za dečke, meni grah iz konzerve popržen na maslacu sa malo luka...
200g pirea od bundeve
300g brasna
1 jaje
sol
sve umijesiti (ja to bubnem u multipraktik, bude gotovo za cas), oblikovati u kuglu, zamotati u prozirnu foliju, ostaviti sat-dva u frizideru i dalje ga valjas kako ti pase...
hvala!
Varivo od kelja i junetine.
grah i jačmik
zelena salata
sladoled
Danas svinjska rebrica pečena s krumpirom, grašak varivo i salata od kupusa.
mahune
bez mesa
Juha, pečeno carko i hrskavi krumpir, zelana i kupus salata...
hahaha ja danas ostala bez rucka misla napravit kiselo zelje dinstano jer mi to bas sad u trudnoci pase kad ono nasjeckala luk i da cu otic po zelje na balkon,a ono se svo smrzlo,naravno druga alternativa su jaja s špekecom i salata . Ne znam dal sad to zelje moram bacit il kad se odmrzne moze u upotrebu.Imam malu kacu za tri glavice pa steta nece biti velika ako i bacim
kelj i fasiranci
Nisam mogla onak smrznuto izvadit iz kace jer se i onaj sok smrzo da nije zelje na suhom. Sutra bum ga kuhala onda um jedva cekam.Hvala ti puno na informaciji
meni se neki dan jeo ricet, a nisam imala jecma doma...
palačinke :)
Pileca juha, pohana piletina sa sjemenkama, pire, pirjani grasak, zelje salata.
Ječmena kaša za ručak
Kuhani štrukli za večeru
moram se ubaciti i češće čitati ovaj topic jer mi je nestalo inspiracije :)
I da, neka jela su vam baš maštovita, super!
Juha od rajčice, oslić i mahune