Bogme oko mene hrpa reinfekcija. Kod ljudi koji su i cijepljenji poslije prebolijevanja
36 godina, otac dvoje djece, necijepljen, na respiratoru. Covjek 42 god pred respiratorom
Nije bilo ugodno slusati
Kad ce kraj....
Printable View
Bogme oko mene hrpa reinfekcija. Kod ljudi koji su i cijepljenji poslije prebolijevanja
36 godina, otac dvoje djece, necijepljen, na respiratoru. Covjek 42 god pred respiratorom
Nije bilo ugodno slusati
Kad ce kraj....
Takodjer se umrezilo 200-tinjak odvjetnika koji preispituju ustavnost i zakonitost covid potvrda, s obzirom na cinjenicu da se HOK oglusio.
Puno je podnesenih tuzbi i ljudi su se pokrenuli.
Silni lockdown u Austriji. Nevakcinisani zdravi smeju na posao, u šetnje i u esencijalne radnje.
To se zove- običan život, za mnoge ljude sa slabo plaćenim poslovima.
Pravda protiv ekonomske segregacije!
Želimo svoja ljudska prava!
Dole ekonomski lockdown!
Želimo svi u kafiće, bioskope, teretane i frizeraje!
Mora biti solidarnosti!
Mi slobodni ljudi se nećemo predati dok ne razbijemo ekonomsku segregaciju!
Da je ovo bilo (odvjetnici, popovi, internet ratnici) kad je bila variola vera...
Meni je isto sve ovo strasno... i potvrde, i odvajanje na one s potvrdom i one bez. Da mi studentima zabrane dolazak na nastavu bez potvrde, to mi je bas nezamislivo. Al kolilo vidim, bar moj faks, tim smjerom nece. Pogotovo sta potvrda nije garancija nicega.
Al s druge strane, strasne su i te silne brojke umrlih, necijepljenih, cijepljenih kako god. Strasno je i da mnogi vjerojatno ne bi umrli da su bili cijepljeni.
Al svejedno mislim da ova prisila, tj. uvjetovanje svega i svacega potvrdom, nije nacin...
I ovo sto je Lili pisala za frendice, da ce se namjerno zarazit da izbjegnu cijepljenje... i ja sam cula puno takvih prica zadnjih dana, paralelno sa slicnim pricama kakve je Vrci cula... da se ljudi namjerno zarazavaju potencijalno smrtonosnom bolescu da bi izbjegli cijepljenje, i to bi trebao biti alarm da ovakva uvjetovanja nisu dobra.
Mislim da nikome nije lako...
I ja bi dodala da pomorcima nije lako - i da nisu odusevljeni cijepljenjem... komentar na ono sto je netko rekao da se ne bune... bune se,... al sto ce oni, kad je ugovor uglavnom od ukrcaja do ukrcaja (mozda i nije uglavnom, Beti ce znat bolje).
ja isto ne kužim to s potvrdama jer se zna da i cijepljeni obolijevaju i prenose zarazu. u manjoj mjeri, ali prenose
a najbolje od svega je kad skinu maske u zatvorenom prostoru "jer su cijepljeni" :roll:
Potvrde su dominantno sredstvo nagovora na cijepljenje. Nikakva garancija zastite u sadasnjem trenutku... zastita koju potvrde donose, dolazi tek kad se covjek zaista i cijepi, pa onda kad ih se jos vise cijepi, ... a sto vise cijepljenih, to zaista bolje za svih. Al u ovom trenutku boravak iskljucivo s ljudima koji svi imaju potvrde bas nista ne garantira.
Dijana, nisi sama u svom razmišljanju, samo takvi ljudi ovdje ne pišu.
u ovom je ključ.Citiraj:
Stvari nisu onakve kakve vam prikazuju.
Znam sve. Ali ja sam htjela pokušati doprijeti bar do nekih...znam u kakvoj smo medijskoj blokadi godinama već.
Odgovarala sam neveni
Sad na vijesti Đikić može se smanjiti korona ako se u restoranu! nose maske, odmaknu stolovi, ko da je restoran pod nus, dajte najte! Pričamo tu o važnijim destinacijama
Al i tu ostaje pitanje koliko vremena nakon cijepljenja/preboljenja treba proci da ga pocnu prenosit... ovi sa splitske onkologije su npr. u vec spomnjanom radio pozivu na cijepljenje, rekli da su se vecinom i tretji put cijepili. S obzirom da se tretja doza daje tek odnedavno, mislim (nadam se) da su oni ipak poprilicno sigurni.
Zašto onda nije bilo prosvjeda prije godinu dana, zašto se nije zahtijevalo da se svi testiraju? Ili barem oni koji su u kontaktu sa narjanjivijim skupinama?
Ah, da, zato što antivaxxere nije briga za najranjivije skupine (kojima najviše štete necijepljenjem), nego su samo smislili još jednu zgodnu parolu.
Jako ih je briga za ranjive
https://www.index.hr/mobile/clanak.a...dex_tid=163651
Pokušat će, a to stalno i rade,nahuškat cijepljene na necijepljene.
Posao vlade je da preuzme odgovornost, što ne radi. Zaobilazi zakonsku proceduru uvođenja stanja katastrofe kojom bi se regulirala BITNA ograničenja ljudskih i građanskih prava. Umjesto toga, ovakvu jednu odluku je donio jedan stožer.
U zemlji je izvršen drzavni udar. Ako to nemate gdje pročitati sad, bez brige, imat ćete u narednim danima i mjesecima.
Mene ne treba treća strana nahuškavati na necijepljene, sami to dovoljno dobro čine (ne svi, naravno)
Tko je izvršio državni udar? Vili, Alemka, Papak i Božo Pendrek? Tijelo postavljeno od Vlade je izvršilo državni udar?
Nemam niti najmanje dobro mišljenje o tome kako Vlada vodi pandemiju, koliko sam pratila po drugim zemljama premijer je taj koji vodi zemlju ovakvoj krizi, to se moglo vidjeti i u Italiji i u Austriji i u Njemačkoj, da premijer istupa pred javnost sa mjerama. Potpuno mi je jasno da je naš premijer postavio nekakav "Stožer" zato da se skriva iza njihovih odluka, i da mu popularnost ne pada. Ali to nazivati državnim udarom :roll:
Mima, ti to ne razumiješ još, ali razumjet ćeš sljedećih dana. Svjetlo će nam obasjati tamu, samo što nije
Je li stozer objasnio kako će u drzavne institucije, HZZO, czss, sud itd. ući necijepljeni koji nemaju novca za testiranje?
Da bi dobili uslugu od institucija koje plaćaju?
Ili zapravo cilj opravdava sredstvo?
U povijesti smo vidjeli kamo nas to vodi.
Uuuu, totalitarno društvo, oh yeah.
Cjepivo je BeSPlaTNo!
Upravo tako, cjepivo je besplatno. Pa svi koji žele konzumirati usluge koje plaćaju (a plaćam ih i ja), imaju način na koji ih mogu nastaviti koristiti neovisno o imovinskom statusu.
Međutim, zašto bi uopće htjeli ulaziti u institucije totalitarne države? Zašto bi npr. ušli u prostorije HZZO-a? Ostvariti prava iz zdravstvenog osiguranja? Ili u CZSS? Socijalne naknade? Kako, molim? U totalitarnoj državi? Nemoguće!
Ja mogu razumjeti nezadovoljstvo vladom i stozerom i nacinom na koji se sve odvija
I pravno, i strucno, i ljudski
Jucer su kod nas na poslu skupljali covid potvrde i potpuno sam revoltirana nacinom na koji se to izvelo
Ja sam za cijepljenje i za provjeru covid potvrda ali ovo je bilo bez ikakvog obzira na pravo na privatnost i nas cijepljenih i necijepljenih
Da se moze i treba bolje, naravno
Ali ne razumijem kako ljude nije briga da ljudi umiru, svaki dan, masovno
I da to nije najbitnije u ovom trenutku
Gledam i ne vjerujem