Nisam. Samo mi stvarno nije problematican taj pregled. Kuzim da moze bit, ako je grlic osjetljiv. Al ako je grlic ok, ne vidim neku stetu od tog pregleda. Ili je moja ginekologica ekstra blaga ;)
Printable View
Uh. Onda je usporedba na razini jutarnjeg umivanja očiju i pikanja prstom svuda po bjeloočnici. U seksu partner ne penetrira grlić maternice, zaboga.
Osim ako je Bosanac :P
Bože moj, mora da sam jako davno bila trudna i rodila, ali ja se ne mogu sjetiti ničeg sličnog. Ali možda je riječ o nečem drugom - moje trudnoće pratile su se kod privatnika. Bez toga - teško da bih danas imala djecu. A kod državnog ginekologa imam karton samo zbog uputnica, inače me ne bi vidjeli.
Joj vi najranije od seksu, ja ga nesmin niti primirisat. Cak i kad mi dode zelja upalim neki horor film ili bilo sto da ne mislim na to....
Ma meni moj gurne prste koliko god moze i onda jos unutra pritisce valjda prstima u grlic .. Definitivno u sexu ne ide tako jako i duboko. Ok sve ovisi o partnerovoj velicini :D
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa onda je fakat moja blaga... ja nju jedva osjetim... Ili ima kratke prste ;)
U seksu nema penetracije grlića, uopće. Kada i ako dođe do nje obično se radi o grubom silovanju.
Sada samo lagana napomena za nekog tko bi iščitao krivo iznad rečenicu - ne uspoređujem pregled kod ginekologa sa silovanjem. Radi se o sasvim drugačijoj fizionomiji spolnog sustava u trudnice i žene koja nije trudna.
Kad smo kod tih vaginalni pregleda ja u zadnji mjesec dana 2x sedmicno imam nema.mi ruznijeg osjecaja a i bolnog...citavu trudnocu bez sexa a babice i dr.ispipali a muz nista...zalosno:(
Sto se tice stomaka velicine neko je spominjao to zavisi od osobe do osobe...znam slucajeva gdje se na pocetku primjeti a meni licno niko nije vjerovao do 5og mjeseca da sam trudna po stomaku ali zato kad je poceo da raste od 6og ne mogu procin nezapazeno na ulici, u ducnima ma gdje god svi mi govore da mi je veliki stomak i pitaju da li nosim dvojke...
Ja sam na rubu snage s ovim povracanjem pa gore je nego na pocetku trudnoce kad sam bukvalno boravila i wc-u.
Citam i ne mogu vjerovati koliko je neznanja i krivih cinjenica u postovima!
Ovdje bi stvarno trebala jedna tema naslova: Istinite cinjenice o trudnoci!
Moja poanta je bila da mi seks stvara veci pritisak, odnosno da cu prije nesto neugodno osjetit, nego kod pregleda koji traje 10 sec... al rekoh, to je mozda zaista samo do doktorice.
Osim što je sasvim drugi tip tjelesnog kontakta, i što je jedno (rodnica) predviđeno za "pikanje", a drugo (cerviks) nije, tu su još i ambijent, briga i stres koji mi taj kontakt čine krajnje neugodnim. Nije puno pomoglo to što sam u ginekologinje vidjela poluduge, prljave nokte kada je skinula medicinske rukavice.
Ako je seks neugodniji od proturivanja jednog ili dva prsta kroz cerviks (nakon kojeg se kod većine žena pojavi tamna sukrvica) onda treba otkriti medicinski uzrok nelagode. Seks ne bi trebao biti neugodan kao što su posljednji trudnički pregledi. Ili su mene krivo učili.
Nisam rekla da mi je seks neugodan :) nego da cu prije u nekom pokretu za seksa osjetit nesto neugodno (a sto mogu, tu i tamo osjetim i nesto takvo), nego u tom pregledu koji je brze gotov nego je poceo... dobro oni pregledi u bolnici pred porod sa spatulama i drugim pomagalima su mi drugacija prica.
A vidi ovo: http://www.alternet.org/sex-amp-rela...ervical-orgasm
Ko zna sto ti propustas :)
Ne znam što je ovo. Penetracija cerviksa, izvan trudničkog pregleda, sinonim je za grubu penetraciju koja može ostaviti ozbiljne posljedice na fizičko, reproduktivno zdravlje. Malo ispod u tekstu opisuje trljanje cerviksa, što je nešto sasvim treće.Citiraj:
Women usually need some warming up before they can accept deep, intense cervical penetration. If she’s resisting or tensing up, ease up until she opens more.
Ma da.
Probat ću im proturiti prst u oko sljedeći put pa da vidimo.
Najradije bih odbila sve preglede dok ne kucne čas za porod.
Onda me bice zato i ne smeta, jer ne moze proturit pa samo malo opipka izvana. Valjda ;)
Al istina, oni pregledi pred kraj trudnoce (kad su mi vec govorili da sam otvorena dva prsta) su mi bili fujavi... posebno kad bi gurali one neke metalne spravice... e da je rodit tjedan dana prije termina i to sve izbjec, a ne 10 dana posli :)
U kojem si ti sad tjednu? Koliko su ti cesto pregledi?
U 35. tj i UZV pregledi su do sada bili svaka dva, tri ili četiri tjedna, kako kod kojeg dr. naletim, zbog proširenog pijelona. Ginekološki svaka četiri. U trudničku u 35., 37., i svaki tj do poroda.
Zove me mater, pita kako ide i čudi se. Da je ona na prvi pregled došla tek u 6 mj trudnoće.
Vidim da se pise o bolnim i bezbolnim rucnim pregledima. Mene nista ne boli, osjetim samo da ga dotakne i opipa tvrdocu i to je to.
Kako bi inace mogli opipati tvrdocu nego rucno?! Ovako znaju da li se cervix poceo meksati i ako jeste moze se na vrijeme djelovati, da li serklazom, savjetom oko mirovanja ili cak hospotalizacijom.
U zadnjim tjednima ulaže prst. Pa piše u nalazu: za vrh prsta uloživo, za prst, za dva, itd.
Pozdrav drage moje,novim mamama cestitam na bebica uzivajte sada :) nisam se dugo javljala,ali pratim vas redovno,mi smo sada u 34+6tt,sve je vecinom ok do sada,beba ima 2,200,jedino sta me je malo zabrinulo je to sta mi je doktor rekao da posteljica stari pa me je poslao da napravim iduci tjedan Color Doppler UZV,da se vide protoci kroz pupcanu,dali ima dovoljno kisika beba,nije mi rekao dr da je nesto strasno,plodna voda je ok,al me sad to prepalo,dali je netko imao iskustva slicna i kako je proslo,jedino sta je dr rekao da moze doci do poroda prije termina?
Meni je u prvoj trudnoći starila posteljica, pocelo je jos ranije nego tebi i sve je na kraju bilo ok. Rodila sam u 40-om tjednu. Na kraju sam odlezala malo na ginekologiji kad je "previse ostarila" i radila ctg 3puta dnevno i eto dogurala do kraja.
Pozdrav curee, evo ja maloprije sa hitne, prokrvarila. Cervix od jucer do danas sa 2.7 na 1.5mm i jucer je bio t oblik danas je y. Poslali me kuci na strogo miovanje. Neznam uopce kakve su mi sanse da izguram trudnoci. Sve me je ovo pogodilo. Molim vas ako ima netko od vas da mu se dogodilo. :(
Leona, smiri se. Miruj i uzimaj Duphastone ili utragestane, ne znam sto ti je lijecnik prepisao.
Cudim se sto te nisu zadrzali u bolnici, iskreno.
Ajme uzas, a sto su rekli zasto se to dogada ?
Samo miruj i drzim fige da izdrzis jos tih mj dana.
Zadnja dva dana imam pritisak u donjem dijelu trbuha kao da mi je neka tezinau donjem dijelu.nije bolno samo neugodno. Dali je to normalno?
Viki88 nisu mi apsolutno nikakav odgovor dali. Pitala sam za serklazu oni to nebi razlog uopce nije dan.
Kaae citajuci razne forume pogotovo strane a najvise americke, takvim trudnicama ko ja jos uvjek rade ranu serklazu. Znaci nije ona bas toliko beskorisna.
Znaci ispada da kod nas zene koje ne uspiju ni u jednoj trudnoci doci do 16 tt uz svo lezanje i mirovanje sa dg/ isuficijencijom cerviksa zapravo mogu se pozdraviti sa tim da ikad postanu majke. :( :( :(
Ne znam, kod mene ne rade. Ne znam zapravo niti jednu jedinu zenu koja je imala serklazu iz bilo kakvog razloga, a prilicno se krecem u krugovima vezanim uz trudnocu, porod i dojenje.
vikki88 i menivje tako vec neko vrijeme, cak mi se i maternica stvrdne, za mene su to bh kontrakcije, budu par puta dnevno, prosli put je cervix bio skroz zatvoren i tvrd pa se sad nekako ne bojim, 1. 8. imam kontrolu
Leona29 jako mi je zao da to prozivljavas, drzim fige da izdrzite sto duze 2u1.. kako su cure rekle lezanje i wc, nikako sjedenje i stajanje. drzi se!
Hvala vam cure. Premda mi ovo nista ne mirise na dobro..
Jutro curke evo ja sam se probudila sa busom bas je iskocila.
Vatra86 u kojem si tjednu? Ja nemam nikakvo stezanje maternice niti kontrakcije samo tu tezinu i to mislim vise pred vecer kad se vec valjda preforsiram i skuzila sam da mi je tako kad mi je mjehur pun pa valjda prizisce beba.
Viki, ja sam to imala dugo, cak sam imala onaj osjecaj da cu dobiti mengu do nekog 20 tt.
To je vjerojatno sirenje ligamenata, rastezanje maternice i pritisak na mjehur.