Zakon je grozan, ali koliko ja znam na kbc-u nisu zamrzavali embrije (ili jesu??), a što su tad radili s jajnim stanicama ili još bolje embrijima koje nisu vratili?
Printable View
Zakon je grozan, ali koliko ja znam na kbc-u nisu zamrzavali embrije (ili jesu??), a što su tad radili s jajnim stanicama ili još bolje embrijima koje nisu vratili?
vecer cure!
kad sam danas dosla sa injekcija ulovio me neki svrbez,jel to moguce da je od gonala?stalno se cesem ko munjena... a napuhnuta sam uzasno,do danas nisam osjetila tako...trbusina mi koda sam u 9.mj trudnoce...:lol:
Prije su se oplodile sve jajne stanice i ako ih je bilo vise pustili su ih da se razvijaju do stadija blastocisti. A do tog stadija se razvije samo jedan manji broj. Inace su u Rijeci pocetkom prosle godine poceli sa zamrzavanjem embrija.
To sto se stimulacijom zeli(o) dobiti veci broj jajnih stanica u jednom ciklusu, nije zato da bi se te iste stanice bacale, nego zato da bi one dale realnu sanse da dodje do trudnoce iz tog jednog stimuliranog ciklusa.
S novim zakonom pridobivanje veceg broja jajnih stanica nema nikakvog smisla, jer je vecina njih osudjena da propadne, a sanse da od preostale 3 koliko ih se smije oploditi dodje do trudnoce bitno su umanjene.
da moja je smeđa trenerka
diabolica je si li ti ona cura koja je išla danas prva na punkciju?
uglavnom, meni ih je dr. baš SVE punktirao, zašto neznam! Ljevi jajnik mi je mogao i poštjediti....
a dobila sam voltaren inekciju, kako bi mi tek bilo bez nje????
ma dobro preživjet ću ....
možda budemo i na transferu skupa
Nažalost zbog ovog zakona naši biolozi se stvarno moraju igrati Boga i odabrati 3 js za koji oni smatraju da su najbolje a mogu i pogriješit i ove koje su "bacili" da su to bile one prave za oplodnju.
Vojvođanka evo malo vibrica i za tebe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sretno
eeee i ja sam danas bila ona koja je s tobom izašla danas iz bolnice..........sretno i tebi puno puno
cureeeeeeeee sretnooooooooo
Vojvođanka je ja sam ta koja je jučer bila prva na punkciji. Želim ti sretan ishod!
dan cure!
mene od sinoc nabijaju jajnici,valjda od gonala,onako koda ih trebam dobit....
Vojvođanka a morao ti je dr. sve punktirati jer on ne zna u kojim se folikulima kriju jajne stanice npr. meni je zadnji put bilo 5,6 folikula i samo 1 j.s. i što da mi baš nju nije punktirao, onda bi se poslije oboje lupali po glavi
Potvrđujem ovo što je Aurora rekla, mislim ovo ograničenje na oplodnju samo 3 j.s je najgori dio zakona, prije bi se dogodilo to da oplode sve j.s. pa bi došlo do prirodne selekcije, oni najbolji bi se vratili u maternicu, a do 5. dana ostane ih samo manji broj i tu se već da procjeniti koji imaju najviše šanse za opstanak
Svi folikuli se moraju punktirati bez obzira na velicinu i sadrzaj. Netko mi je objasnio i zasto ali se sad ne sjecam objasnjenja.
Cure molim vas možete li mi reći radi li doktor Vlastelić još uvijek u KBC-u, ili je u mirovini?
klara dr. Vlastelić još uvijek radi u KBC-u.
tigrical hvala!
drage forumašice, evo priključujem se na ovu temu. čekam postupak u slo pa malo ispitujem druge mogućnosti. čula sam za dr. Vlastelića da je super ljubazan i dobar doktor. dal mi netko možda zna reći koliko se otprilike u Ri čeka na postupak?
Mi smo na prvi razgovor bili krajem 10 mjeseca, sada čeakam transfer. Znači cca 3 mjeseca.
hvala dani82
Loks mi smo isto brzo bili na redu u 12 mj dobili popis svega šta moramo napravit i sad smo u postupku.........Dr.Vlastelić je super a i svi su ti tu ok.......
Ma svi su u KBC Ri ok. Ja se stvarno ne mogu požaliti na nikoga. Jedini je problem što ti ne kažu nikad dovoljno informacija....ali zato postoji ovaj forum:mrgreen: i puno dobrih duša od kojih saznaš skoro sve. Zato im svima puno hvala!:heart::heart:
kako tko ceka,netko prije neko kasnije dodje na red,jel nema svaki dr isti broj pacijenata,ja sam npr.sredinom 9.mj zakazala postupak i sad se spremam na postupak.kod dr vlastelica sam a on navodno ima najvise pacijentica pa se to malo oduzilo..
cure diabolica i mayica bilo mi je bas lijepo pocakulat sa vama,nadam se da kad se drugi put vidimo da cemo imat nesto sicusno u sebi.....i pricat o nasim mrvicama a ne o pikicama i boli....:-)
Evo da javim da sutra u 10 imam transfer... sve su se 3 stanice oplodile :-D :-D
I ja se javljam...obadvije su oplođene...sutra transfer u 11h.....:-D:-D:-D
Dani82 ima da me sutra čekaš tamo u sobi!
Naravno draga, čekam te u drugom stanju :klap:
Vojvođanka javi se... i tebe ćemo vjerojatno sutra čekat.
E da, Vojvođanka javi se da znamo situaciju sa tobom...i sutra se vidimo u apartmanu poslije transfera.
eto da se i ja javim uputila me diabolica na forum ja sam ona zadnja s punkcije danas je baš neki sretan dan kod mene 3 oplođene i 3 zamrznute jupi!!!!!
Ajme cure super! Sutra lijepo samo opušteno, ništa ne boli i od sutra ste službeno u drugom stanju! Puse!
deki77 dobro nam došla i čim prije postala trbušasta!
diabolica i dani82 pa to su super vijesti, za sada imate 100% uspjeha, navijam da tako bude i do kraja :-D
svima sretno i puno pozdrava!
deki77 to je super!!! Vidimo se sutra (nas dvije se viđamo na kbc-u od subote)... Na kakvom si bila protokolu, koliko si imala folikula??
Ameli :*
da da viđale smo se imala sam 8 folikula i 8 stanica dvije su bile nezrele transfer je sutra u 9 i po sva sam smušena jel trbam ponesti piđamu,papuče?
bravo cure glavu gore i idemo po naše male!!!!!!!
oh zaboraavila sam napisati dugi protokol D+M
deki77 dobrodošla i što prije nam otišla! Ne trebaš ništa nositi, sve dobiješ tamo. Samo puno optimizma!
deki77 trebaš ponijet utogestane, i ništa više... Vidimo se poslije u sobi... ja sam u 10 naručena.
da i ja sam sutra na transferu......
rekli su mi od 5 stanica 3 su bile zrele i sve tri su se oplodile, jedna je tristanična a dvije su dvostanične, primjenili su ISC metodu i sutra sam u 10h na transferu
rekli su mi da se leži cca 1-2h
a ja već pripremila knjigu za čitanje da mi ne bude dosadno ležati - izgleda da mi neće trebati - imati će mo materijala za ćakulu :D
vidimo se sutra
pusa......
pozz cure!
evo i mene...bila na prvoj folikulometriji.prije pregleda ja kazem dr nadam se da se sta razvija i napreduje,a on meni a jos je rano tek ste 4 dana na gonalu tesko da se nesto ko zna sta vidi,kad mi na folikulometriju vidim on suti ja pitam kako napreduje? a on ostao sam jako jako sam zadovoljan,prezadovoljan.pokazao mi na lijevom imam dva velika folikula a na desnom nije mi ni rekao broj uglavnom je rekao iznenadjujuce...da ih dosta ima...sad koliko,sta ne znam... uglavnom da je ok to je najvaznije.i ja idem ca a on meni ja sam uvjeren da ce ovo biti ok i da ce uspijet...ja sretna ko nova godina:-D:-D
u petak ponovno folikulometrija
cure vi koje idete sutra na transfer SRETNO!!!:-D:-D
jel zna mozda tko kad bi meni mogao onda biti punkcija?nisam stigla pitat opet jel je bila promenada ulazio vlasic 2,3 puta simo tamo,sestre sve tri...
puno hvala na informaciji pa ovo je super sutra tulum čekam vas!!!!!!
Pa ovdje je stvarno veselo!
Redovito (manje-više) vas čitam, ali ne pišem, međutim, ne mogu odoljeti i ne zaželjeti sreću svima u postupku pa da do kraja veljače RI pršti od pozitivnih ß.
Ugodno čavrljanje sutra u sobi nakon ET!
deki77 dobro nam došla....super da si s nama...mi smo jedna super optimistična ekipa koja se uskoro seli na podforum trudnice!!!! :-D:-D
Vojvođanka čestitam :-Dneće ti biti dosadno....
Ja cure dolazim sutra zadnja na transfer, tek u 11h.
Ameli :heart:
Tigrical :kiss:
Cure, skroz mi je drago zbog sviju vas, jedva cekam izvjesce o pozitivnim beticama za koji tjedan. Zelim vam svu srecu sutra na transferu i ugodne cakule nakon njega. Svima :*
Barby sto se tice punkcije to ti je tesko nama reci. Mozda najbolje da pitas dr.V.u petak kad budes imala folikulometriju ali ja mislim da si na miru minimalno do iduceg ponedjeljka.