nova sam na forumu, muž ima neopstruktivnu azoospermiju i da ne duljim naručili smo sper hope i stigli su nam lijekovi, već nakon 5 dana..jel ima neko od vas iskustva s ovim???terapija traje 6 mjeseci
Printable View
nova sam na forumu, muž ima neopstruktivnu azoospermiju i da ne duljim naručili smo sper hope i stigli su nam lijekovi, već nakon 5 dana..jel ima neko od vas iskustva s ovim???terapija traje 6 mjeseci
bok 888 :) nadam se da ćeš brzo otići s ovog foruma :) o tom smo lijeku pisali, ali čini mi se da ga nije nitko nabavio, ako griješim već će me netko ispraviti. u svakom slučaju, neka vam pomogne.
888 javi nam da li djeluje taj lijek, i meni se cini da ga svi spominju al jos uvjek niko ga nije kupio i oprobao, drzim fige da vam pomogne.
mozes li mozda napisati sastav tog lijeka sa kutije.
upravo smo ga preuzeli s carine, sutra ga moj muž počinje pit... evo na bocama ne piše sastav tablete imaju miris na nekakve trave i još uz tablete smo dobili multivitamine...moj muž je čitao o ovom doktoru što nam je ovo spremio, on je objavio rad u nekom znanstvenom časopisu o azoospermiji i djelovanju ovih tableta na poticanje rada spermatogeneze..pa ćemo vidit???
boss upravo smo donijeli tablete s carine...sastav ne piše, uz tablete moj muž je dobio i multivitamine sve miriše na nekakve trave..Boga pitaj šta će od ovoga bit??
:yes:
888 kako nema sastava,i koliko te je izasla tura tj koliko evrica za koliki period pijenja.
370 KM i carine još 120 KM..komplet tablete smo dobili za terapiju od 6 mjeseci
drage moje, ukoliko me još kakva štupideca ne stigne u lipnju bih mogla obaviti veliki dio pretraga, i mm i ja.od svih koje nam predstoje, samo se za jednu naručujemo. napokon :)
Vidim da se neki od vas raspituju o zamrzavanju sperme, rad se u Srbiji u Leskovcu, klinika za VTO, imate njihov sajt na internetu. Ima još na par mesta, samo moram malo da iskopam po netu pa ću vam javiti.
Mi smo zainteresovani za sperm hope pa ako bude nekih pozitivnih rezultata javljaj te
sos mi smo sve konzultacije i pripreme odradili putem maila/telefona. iskreno, od pronatala smo odustali baš zbog činjenice što su inzistirali da se za konzultacije mora doći u Prag. treba im dostaviti sve nalaze koje vas traže. a to bi ti oni trebali reći.
mi sada idemo odraditi pretrage, a postupak će čekati nalaze pa kad budemo pametniji ćemo odlučiti :)
Romi, hocete li sada pokusati preko hzzo-a ili opet sve sami?
Ja bih pokusala sa zavodom, ali necu moci doci u Zg 3dc sto Alebic inzistira. Njemu ne vrijede papiri od drugih kolega nego hoce sve isponova... To mi pak uzima vremena, pa ne znam... Jer nije mi zg tako blizu :/
Ajme sto kompliciraju!!! A sto misli raditi 3. dc? Pretpostavljam da su hormoni, a i tako ih on ne vadi vec u laboratoriju...
tužna, vidim da vi imate problem sa neopstruktivnom azoospermijom pitam zato što je i kod nas taj tip. pa da se sad ne vraćam na početak foruma možeš mi reć kakvi su Vam ostali nalazi...kod nas na prvim nalazima FSH bio povišen i testotero u nalazu spermiograma povećan broj leukocita međutim sad je to svedeno na normalu...radili TESU na Cito poliklinici i punkciju u Sloveniji....nijedan spermić nije nađen :-(
sad će skoro godinu dana da nismo ništa poduzimali vezano za to,jedino vitamini, čajevi matična mliječ i sad sper hop pa ćemo radit nalaze
888, vidis...gotovo svi ovdje imamo problem sa neopstruktivnom...nazalost.
kod mm su svi nalazi ok,osim nizeg inhibina, i testosterona blizeg donjoj granici.
dakle,enma tu neke mudrosti: svi hormoni ok,genetika takode,a nigdj eniti jednog spermija ni biopsijom.
ufff...malo sam razočarana iako ne znam zašto....upravo sam zvala bolnicu zbog pretrage inhibina b kod mm....naime, s obzirom na našu dijagnozu (azoo) pretraga se plaća...ostala sam skroz zatečena...
Što se tiče Pronatala, mislim da je došlo do promjena. Nama nisu tražili da dođemo na konsultacije, rekli su da mi pripremu može odraditi i moj MPO, ali s obzirom da mi idemo svakako u Prag zbog mm, onda sam ja tražila da mi odrade konsultacije. Samo čekam tačan termin, ali i to bi mi trebali javiti sl. sedmice. Rekli su mi da ponesem sve svoje nalaze, ali ja nisam ništa od nalaza radila jer je akcenat bio na mm. Pitaću ih konkretno za nalaze sledeći put.
Tužna, hvala na info za Helixlab, super je što ne moramo ići tamo. Dogovorila sam s njima da pošaljem nalaze po prijateljima koji danas idu za Beograd, tako da bi sledeće sedmice već mogla znati rezultate. Naravno, nije mi odobreno od Fonda za te nalaze, tako da sve moram sama platiti. Inhibin smo takođe morali sami platiti, ali kod nas on nije skup: 20 EUR.
Ne stignem sve citati tako da bi molila ako mi tko moze malo pojasniti suprugove nalaze. Sve je ok,fsh,testesteron,kariotip,velicina,oblij,nema variokele ali u speemiogramu nula. Bili smo tu kod nas na tesa postupku i nisu nasli nis. E sad ja citam da vasi partneri piju neke preparate pa me zanima dal imamo mi kakve sanse posto smo bili na tesi. Inace imamo bebu iz praga sa donorskom spermom
marijakr, nakon koliko ste se odlučili na donorsku spermu, jeste prije probali nešto od vitamina il tableta ?? kod nas je ista situacija sto se tiče nalaza, ali evo čekamo dok muž popije ove tablete Sper hop pa da vidimo hoće bit pomaka????
ja osjećam da će nalazi biti bolji :oop
marijakr koliko vas je koštao Prag
Mi to nismo platili nista jet nam je drzava odobtolila posto toga tu nema. Platili smo sami smjestah u pragu al mislaim da kosta 2400 e plus ljekovi. Mi se spremamo opet ako nam odobre zahtjev
mi smo iz BiH , ne znam kako to kod nas zakonski ide ??
marijakr kad ste tražili od države financisku pomoć, od čega ste prvo krenuli?
Od zdrastvenog osiguranja ima tiskanica koju ti popuni mpo lijecnik ( tiskanica za upucivanje na lijecenje u inozemstvo ) tome prilizis sve nalaze,ja sam pisala i pipratno piasmo i to sam slala u zdrastveno. Pa nazovi u zdrastveno il pitaj doktora kakva je kod vas procedura.
marijakr, hvala ali mislim da po tom pitanju ne možemo ništa napravit u našoj državi...
Ako si iz RS, moraš dobiti preporuku za liječenje van RS od MedicoS i s tiom preporukom i svim nalazima predaješ zahtjev u Fond, onda te oni na lijep način odbiju :evil:, u smislu da nemaju potpisan ugovor sa Pragom, ali ako odlučiš da sam isfinansiraš postupak, imaš mogućnost da tražiš da ti refundiraju, pa ukoliko to odobre onda ti refundiraju do iznosa koji plaćaju MedicoS. Nigdje ne navode razloge zbog kojih bi ti odobrili ili odbili refundaciju.
Što se tiče biopsije ili punkcije za tm, to nije predviđeno za refundaciju, pa moraš sam snositi troškove.
Takođe, troškove lijekova, pravoza i smještaja plaćaš sam.8-)
mi smo iz FBiH
888 na zalost posto ste iz federacije nemate nikakve sanse da vas finansira drzavni fond, vama jedino ostaje da se sami finansirate iz sopstvenog dzepa. opet u rs se moze nekako i izganjati vani da ides o njihovom trosku.
strasno je zalosno sto u istoj drzavi zivimo u istu kasu porez placamo a jedni imaju pravo na postupak od fonda a drugi ne .
žalosne države u kojoj živimo, pričekat ćemo dok ova terapija prođe, pa ćemo vidit šta dalje..........
marijakr svaki doktor drugačije priča,naj gore što ni oni puno ne znaju o tome bar na ovom području............. muž uzima tablete Sperm hop i u kontaktu je sa doktorom Abdulahijem, on je objavio 5 znanstvehih radova o azoospermiji a on nam je i poslao tablete.
pa ćemo vidit
nisam cula za tog doktora ni za te tablete. Mozes mi malo objasniti,kolko ste to platili.
Moj suprug ima 37 godina pa nam se nije dalo natezat al sad kad imamo bebu probali bi i mi nesto. mozda nas iznenadi
otiđi na stranicu http://www.spermhope.com/, pošalji doktru mail i dobit ćeš odgovor, ono što on preporučuje i njegovo mišljenje..samo treba poznavat engleski malo bolje, ali ima google prevoditelj..mož je to plati preko kartice stiglo nam je brzo, oko 370 KM nas je došlo + troškovi carine..jel kod vas neopstruktivna azoospermija??