Crisis in Six Scenes - miniserija Woodyja Allena. Odlicno, duhovito, bas woodyallenovski.
Printable View
Crisis in Six Scenes - miniserija Woodyja Allena. Odlicno, duhovito, bas woodyallenovski.
Pogledala prije par dana na TV-u (film star 5 godina, bio u ciklusu Kino Europa). Čist pristojno:)
http://www.imdb.com/title/tt1843287/
meni je zadnji apsolutni najbolji film - potpuni stranci (Perfetti sconosciuti)
Pogledala Perfetti sconosciuti. Ne loš film. Ali...
Premda volim te niskobudžetne filmove, jer su nekako uvijek baš "po mom guštu", ovdje mi je malo svega bilo previše. Odlična ideja malo mi je uprskana pokušajima da se, vjerojatno u težnji dobivanja na napetosti, ugura sve i svašta u fabulu. Pa tako ispada da je cijelo društvo međusobno seksualno povezano, a da to ni ne znaju, da neki muževi čak imaju i ljubavnike i ljubavnice, pa onda tu je plastična operacije povećanja grudi, gotovo pa pedofilski odnos starijeg muškarca i djevojke koja bi mu mogla biti kći, problematična tinejdžerica ljuta na sebe i cijeli svijet, u potrazi za seksualnim iskustvom, prijatelj koji skrušeno priznaje da je gay... možda sam nešto i zaboravila, ali fakat su ga udrobili.
I tako me taj film, koji je započeo u dobroj maniri bunuelovsko-bergmanovskih starih filmova, čak s dozom suptilnoga humora na početku, idući prema kraju sve više nervirao. :lool:
Ono što je u filmu stvarno dobro je divan, kristalno čist i jasan talijanski jezik, savršen za slušanje i obnavljanje zaboravljenoga... :heart:
99 Homes - IMHO ovo je film kojeg bi SVI trebalu pogledati.
Lav :heart:
Gifted
Moja M. ga je gledala u avionu, pa mi je preporučila gledanje.
Osim što mi nekako "naglo" završava, mogu ga i ja dalje preporučiti :heart:
Nocturnal Animals od Toma Forda - preporuke.
Wind River (Tragovi u snijegu), premda turoban i brutalan, još uvijek jako dobar... preporuka
Slazem se za wind river!
Dodajem Get out!
Sent from my HTC Desire 825 using Tapatalk
I ja (za Wind River)! Za one koji vole nešto drugačije - mađarski film, upravo je u kinima: Tijelo i duša. Odličan. Malo po nekim bizarnostima daje na Jastoga, ali je drugačija vrst filma. Više o filmu:
http://www.kinoeuropa.hr/program/tijelo-i-dusa-115403
https://www.theguardian.com/film/201...-ildiko-enyedi
Baš sam si jučer zabilježila taj film, moram ga pogledati što prije ;)
Btw, pogledala Djevojku iz vlaka, s podosta očekivanja, međutim, nisam se oduševila.
Čak mogu reći da mi je prvi dio (koji je svima beskrajno dosadan i ide na živce) bio zanimljiv (nisam čitala knjigu) i nekako mističan.
No, kad se sve rasplelo, ispalo je da je film ništa više od prosječnog trilerića, s vrlo mršavom pričom.
Emily Blunt mi je vrlo "preglumljena", čak toliko da me pomalo iritirala.
Poslije sam vidjela da film uspoređuju s "Gone girl", da sam na taj podatak ranije naletjela, možda ga ne bih ni počela gledati 8-)...
Mislim da su vec na odlasku. ja ga nisam gledala, a zeljela bih.
prosli vikend sam gledala Thora meni je super zabavan. a isla sam se zabaviti.
Je li netko gledao Snjegovića snimljenog po Nesbovom romanu?
Emily hvala ti. Htjela sam ga pogledati, ali rijetko kad mi film bude i blizu romana.
Larssonova trilogija mi je bila odlična i u filmskoj varijanti, nadala sam se nekako da bi i ovo moglo.
Jučer sam pogledala The light between oceans. Oduševio me. Možda zato što sam se potpuno uživjela u ulogu Isabel jer razumijem kad žena doživi nekoliko spontanih i koliko silno želi dijete.
Me before you, preveden kao Tu sam pred tobom, svrstan je u romanse, međutim to je iznimno lijep i tužan film istovremeno.
No, zahvaljujući predivnoj glavnoj glumici, film je dobio onu dozu simpatičnosti bez koje bi ostao tek "obična" romansa.
Meni je sjeo fenomenalno, nadam se da će i vama :heart: .
U tom filmu su me jako dojmile odjevne kombinacije glumice. Dzemperi i cipele. Pobekad mi je zao sto ja nisam tako hrabra. Vec sam uvijek u dosadnim sportksim kombinacijama.
A one bumbar strample bi i ja tako radooooo.
Ne znam da li je već spomenut na temi, film Maudie http://m.imdb.com/title/tt3721954/?ref=m_nv_sr_1, Kanadsko-Irska koprodukcija, Ethan Hawke u neuobičajenoj ulozi i odlična Sally Hawkins.
Meni je predivan :heart:
U Art kinu Rijeka, u sklopu tjedna ceskog filma, pogledala sam film Podnevkinja. Film je jezivi horor. Horor filmove ne volim. Ili bih sada mozda trebala reci kako ne volim americke horore. Ovaj ceski film ima neke prepoznatljive elemente obicnog horora, ali je zapravo vrlo uvjerljiv i moguc. Vise kao psiholoska drama. Jako jeziv. Ne znam bih li ga preporucivala zbog te jezivosti i horora, ali za one koji vole tako zastrasujuce stvari, svakako. Ili za neke druge, ako ima jos takvih osim mene, koji razmisljaju o jezivim stvarima kao necem mogucem sto se moze desiti i njima samima. :scared:
The Hunt (Jagten) mučni danski film.
Ne znam zašto sam to uopće krenula gledati, a još mi je manje jasno zašto sam ga gledala do kraja.
Silno me nanervirao.
Ukratko, mrzim filmove i situacije u kojima vlada i pobjeđuje nepravda, a ovo je jedan od takvih.
Jest da otvara niz pitanja, i priznajem da je gluma dobra, ali nije to za mene.
Tema je optužba za pedofiliju.
To je onaj kad mala optuzi prijatelja svojih roditelja a njenog striceka iz vrtica?
Je mucan je film. Al sta na kraju ipak ne biva sve OK? Gledala sam ga poodavno.
Ja zelim gledati The glass castle pa sad citam knjigu. Jel netko pogledao film?
Je, to je taj film, nisam htjela spojlati...
A što se tiče kraja, mislim da je samo naizgled bilo sve ok, to ok je relativno, on ostaje etiketiran zauvijek... Evo, Lucas, ovakav će biti tvoj život. Uvijek će svi sumnjati, nikad ti više nitko neće vjerovati, nikad neće zaboraviti. Premda nisi kriv... Pa ti vidi je l' to ok...
100 metara - divan film o teškoj temi. Snimljen prema istinitoj priči o Ramóna Arroyoa-i. Obolio je od multiple skleroze u 30tim, no počeo trenirati. Postao je maratonac, triatlonac, ironman. U filmu pratimo njegovu borbu i sudjelovanje u Ironman triatlonu: 42 km trčanja, 3,8 km plivanja i 180 km bicikliranja.
Moglie e marito (2017)
Italijanska komedija. Komedija godine i jedan od najboljih filmova iz ove godine.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xBGxF3XfRVo[/youtube]
Zanimljivo zvuci bozanski poredak na zff-u-svic kandidat za oscara za ovu god ako sam dobro skuzila.
Još jedan koji je bio na ZFF-u, a sigurno će se vrtit po Europi i ostalim alter kinima - Call Me By Your Name ili mislim na hrv Skrivena ljubav, odličan, priča odlična, scenarij pisao James Ivory koji je i producirao, vizualno bogat, odlični glumci, posebno briljira onaj u glavnoj ulozi:
https://www.rottentomatoes.com/m/call_me_by_your_name/
Odgledala u međuvremenu i ja - super je, nimalo "pamfletski", tako životan, glavna glumica je super - tako je nekako nježna i jaka istodobno, odlično je prikazano to da je stav "što ja imam s politikom" duboko naivan i kako ona to polako shvaća jer je "političko osobno" - shvaća u trenutku kad joj za prijavit se na posao (što želi napraviti) muž po zakonu treba dati odobrenje.
Odgledala sa ZFF-a slo film "Družinica" / "Sasvim obična obitelj" - zanimljiva priča, zanimljiv uvod, dobri glumci, ali kadrovi neki koma predugi i ne znaš zašto su tu, a muzika... e, ona me pak ozbiljno smetala, to mi je bio najgori dio filma. Nepreporuk - mislim, nije strava, meni je bilo simpa već gledat slovenski film malo - naučila sam značenje riječi "sploh" i "sicer" konačno :)), ali ništa posebno.
Evo jednoga, možda mi je ovaj najbolji što sam uspjela zasad pogledati sa ZFF-a:
http://www.kinoeuropa.hr/program/skrivena-ljubav-117808
Jos jedan dobar sa zff-a sto se vrti u kinu europa, ruski 'bez ljubavi', preporuka.