Citiraj:
fijolica prvotno napisa
Je li neka nedavno radila RACZ u riječkom KBC-u? Bila bih zahvalna na svježim iskustvima i informacijama:
Sori fijolica, tek sad vidim, odnosno vidjela sam prije ali sam mislila da će ti netko svježiji odgovoriti, ja sam još s proljeća:
Citiraj:
1. Kakav je postupak naručivanja (telefonom ili osobni dolazak) te gdje se naručuje?
Išla sam osobno na 4.kat prijemni šalter, rekli su mi samo kojih dana otprilike mogu doći, dali dva datuma u 17.tjednu na izbor i nisu ni na koji način zabilježili moj dolazak. Očito se može doći nenajavljeno ali bolje da ipak zoveš, mislim da RACZ rade sve dane osim...ne znam, ponedjeljka? Isparilo mi.
Citiraj:
2. Može li se odabrati liječnik koji bi obavio zahvat? Prethodi li pretrazi konzultacija s liječnikom ili se ide direktno na zahvat, bez konzultacija?
Vjerojatno može ako se dogovoriš s njim i znaš njegov raspored. Budući da sam ja gađala određeni datum, dopao me tada dežurni liječnik.
Konzultacije su neposredno prije zahvata, kod mene su se sastojale u tome da me pitao koja je indikacija i je li me moj liječnik uputio u detalje zahvata, "je" - "OK". Vjerujem da bi razgovor bio malo duži da sam rekla da nije, bila je i neka ženska koja ništa nije znala ni o zahvatu ni o rizicima pa su s njom vjerojatno malo duže popričali.
Citiraj:
3. Koliko ranije se treba naručiti?
Ja sam išla jedno tjedan dana prije.
Citiraj:
4. Kako ide procedura - koliko se ostaje te što je dobro uzeti sa sobom u bolnicu?
Dođeš u 7:30, sestra ti uzme podatke, zatim čekaš da završe s jutarnjim sastankom (negdje oko 8:30). Skineš se u svoju spavaćicu i šlape. Slijedi pregled (UZV sigurno, ne sjećam se je li bio i vaginalac) i zatim zahvat. Prekriju te sterilnim bijelim plahatama, ostave rupu na trbuhu, pomno namažu trbuh jodom. Sestra drži UZV sondu na trbuhu dok doktor bira mjesto gdje će ubosti. Ubode, izvuče vodu i gotovo.
Ostaneš ležati još jedno 2 sata, strogo kućno mirovanje sljedeća 2-3 dana kada dolaziš na kontrolni UZV da se vidi je li sve OK.
Citiraj:
5. Što je od nalaza potrebno imati sa sobom?
Ne znam, ja sam uzela kompletnu trudničku dokumentaciju u fasciklu.
Još nešto, ne sjećam se je li trebalo biti natašte.
Eto, vjerojatno nije došlo do većih promjena, ali ipak ti provjeri.