crvenkapice stalno sam mislila na tebe.drago mi je da si čula maleno srčeko.čuvaj se.big kiss
Printable View
crvenkapice stalno sam mislila na tebe.drago mi je da si čula maleno srčeko.čuvaj se.big kiss
Cure jedno pitanje Dali ja moram voditi trudnocu u Petrovoj s obzirom da sam tamo isla na IVF i sve ove prve preglede Naime ja sam uzasnuta danas dosla doma Bebica je ok danas je 12tt i vele da je mali decko ali posto mi moj MPO dr sve radi do 12 tt ovaj su me put poslali u podrum na uzv i misljenje citologa jer bi zbog godina trebala raditi duble triple test i preporucuju amniocintezu Medutim da ja nisam napomenula da mi je zadnji put receno da se mora izmjeriti nuhalni nabor i da imam 36 god iako to sve piše u povjesti bolesti ja bi otisla doma bez obavljenog pregleda Dapace donjela sam nalaze urinokulture i krvi koje je dr pogledao tek nakon sto sam mu napomenula da bi voljela da ih pogleda jer je bilo nekog malog odtupanja u eritrocitima Došla sam u podrum na uzv i tamo je oprostite ali po mom misljenju mrtvi uzas Ja sma dosad uvijek bas iz tog razloga isla privatno i kad sam dolje došla i čekala od pola 10 do 12 na uzv skupa sa cigankama i starim zenama smucilo mi se Svaka cast svakom ja cu isto jedan dan biti stara ali nagon visesatnog cekanja u zagusljivoj cekaoni bilo mi je dosta svega U pola 9 sam dosla u Petrovu u 12 sam izasla Dr koji je trebao ireci misljenje za double triple i uputit me je pogledao na uzv rekao sve ok izmjerio nuhalni nabor i to je to Tek kad sma sama pitala je rekao da bi trebala napraviti u 16tt taj test A moj MPO dr mi je napisao u povijest bolesti neka to napravim Da ja ne pitam svaki sitnicu i ne povlacim dr za rukav ja bi bila tulava ko mazga jer tamo neznas ko pije ko placa Ja to jednostavno psihicki nemogu podnjeti da se ceka po par sati da ti niko nis ne veli da sve moras sam i ja bi najrade trudnocu vodila privatno gdje ja dobim individualni pristup
nety, naravno da trudnocu mozes voditi drugdje - gdje god ti zelis! a kad su ti vec radili uzv i mjerili NN, mogla si u Vinogradskoj obaviti kombinirani probir koji je puno precizniji od double i triple testa...on se i radi oko 12.tt - to je kombinacija uzv-a i krvnih pretraga...cr
crvenkapice, jipiiiiiiiiiiiiiii za srceko!!! :-D:-D:-D
bugaboo cestitam i dobrodoslica vasoj Luciji! :-D
Bome se blizi! :-o Mene je moram priznati uhvatila panika i uopce jos nisam spremna na bebin dolazak. Zato se sada iskreno nadam da ce i nasa curica pricekati jos malo i da nece stici prije Nove godine.
sali isto je bilo i kod mene. Vidi na ovoj temi ovaj moj post.
Bugaboo, čestitke!!!!! :-D
Crvenkapice, :heart: za :heart:!
Nea, drži mi se! Bit će to beba za pod bor! :zaljubljen:
Šumskice, pij puno vode, tako je i meni bio s proteinima... nalijevala sam se vodim i sve je bilo ok. Još malo. :zaljubljen:
Cure, svima puno pozdrava i lijepih misli.
bugaboo cestitke tebi i TM na vasoj curici od srca.
Svi mi znamo nedostatke našeg javnog zdravstvenog sustava. Javni zdravstveni sustav plaćamo mi građani kroz svoj rad i zarade. Javno zdravstvo mora biti bolje, organiziranije, djelotvornijie, dostupno svima pod jednakim uvjetima, više okrenuto čovjeku kao cjelovitoj osobi... Ali situacija je takva kakva je. Ako ne možemo "podijeti" naše bolnice i ambulante, imamo mogućnost izabrati privatnu uslugu.
Javno zdravstvo je za svakog građanina Hrvatske, bez obzira koje je nacionalonosti ili koliko ima godina. Razumijem da si izmučena i nazadovoljna, ali ovo što je napisano:
"kad sam dolje došla i čekala od pola 10 do 12 na uzv skupa sa cigankama i starim zenama smucilo mi se"
zbilja je uvredljivo.
Nije mi bila namjera nikoga uvrijediti Nisam rasista niti snob i apsolutno podrzavam da javno zdravsto mora biti okrenuto sviima Ali jednostavno nakon toliko sati cekanja u takvim uvijetima da ja ne dobijem prakticki nista drugacije nisam mogla reagirati
znam da si iznervirana, zamoli moderatoricu da taj dio izbriše.
joj ines joj nety..kad vas čitam to mi je pomalo smiješno....ines..ti zvučiš baš napadno:)...i ja sam sigurna da cura nije mislila rasošoviniskički..ali nety draga..zaista nije važno s kim čekaš....niti to da bi tebi dr trebao biti susretljiviji jer si MPO pacijent...ako je dr glup onda je glup za svih..sumnjam da pametnog dr-a briga kako izgledaš i tko čeka u čekaoni..svatko zavređuje potpun tretman i obješnjenje...glupo je samo to što mi je čudno jer obično trudnice imaju prednost...to je svakako glupo....kako god bilo...ne razumijem zašto bi te vodio MPO liječnik..pa nisi ti invalid sa posebnim potrebma?hehe...trudna si ko i svaka druga žena.
Često čujem: "a vi ste IVF pacijent"..kao da sam poseban pacijent s kojim će se morati posebno postupati..nije mi baš taj strah niti normlan niti opravdan.
ja bih išla nekom drugom na preglede ,zašto ne neki soc dr?...a za kombinirani test bih išla kao što i jesam u 12tt jer je taj test puno vjerodostojniji od onoga u 15tt.razlika je među njima oko 30% točnosti.išla bih privatniku jer oni osim NN mjere puno toga drugoga ultrazvučno što nadopunjuje sigurnost.zatim izvadiš krv i to još dodatno naopunjuje test.iako krvni test treba znati čitati.posta cu ti pp.
Nisam ja mislila da dr mora biti prema meni susretljiviji zato sto sam mpo pacijent..daleko od toga Ima svakavih ljudi..ima ekipe koja se voli praviti pametna pa izmislja toplu vodu ..ima nas svakakvih Ja nisam takva Ja sam samo htjela ono osnovno sto se mora u trudnoci da mi se veli a ne da ja moram citati po forumima i sama ispitivati Svatko je zasluzio jednak tretman apsolutno to podrzavam Ali uzasno sma izrevoltirana sa svime time sto sam napisala Dodem izmjeriti NN i moram napomenuti da sam to dosla Pošalju me na misljenje citologa ne dobim ga nego na odlasku moram pitati a sta s tim i time Ako netko misli da ja trazim puno onda stvarno neznam sta bi rekla Muka mi je od toga da sve moram saznati na forumu da moram biti dr za sebe a za to sto nedobim moram cekati 4 sata Ja razumijem da je njima guzva da dnevno pregledaju stotine ali ja nisam doktor ja nemam pojima o 90% toga i onda se neko cudi zasto sma tako izreagirala Ispricavam se ako sma nekog uvrijedila ali iz mene je to samo buknulo A da velim da kombinirani probir nitko nije niti spomenuo A šta da ja nisam osoba koja čita forume Kako bi onda znala za takve stvari
Tko god misli na trudnicke preglede ici u bolnicu treba se pripremiti na visesatna cekanja. Koliko znam tako je u svim bolnicama, osim ako se bas ima srece, jer doktori uz ambulantu odradjuju i druge stvari.
A za doktorov pristup Nety imas pravo biti ogorcena. Ja isto znam da imaju guzvu, neadektvatne uvjete rada itd. itd. ali pacijent bi trebao biti na prvom mjestu. Cesto da nesto ne naucimo od drugih forumasica ne bi ni znali pitati...
Mozes naci doktora koji ti odgovara privatno ili preko hzzo, i probati se izboriti za svoje vrijeme i paznju.
bravo charlie;)..hehe...
zato ja ne idem u bolnicu jer mi je dosta barem dok se ne porodim:))..hehhe....nety imaš pp.....pua pusa pusa pusa pusa pusa.....jer vam sad dosta pusa da se smirite??ha?ha?..jeste neke namiguše....;)
Mia Lilly, Aurora nemojte se bojati - nakon svega sto smo mi MPO trudnice prosle porod barem meni nije bio ni blizu najtezi. A 100% spreman za bebin dolazak nisi nikad jer je tesko zamisliti sto te ceka dok to ne prodjes. Ali svi se prilagodimo u hodu :heart:
Hvala curke na podrsci ,,još jednom se ispricavam sto ako se netko nasao uvrijeden Ja vec imam dr koja je apsolutno divna i u koju imam povjerenje samo sam mislila psoto su mi u Petrovoj radili IVF da tamo i dalje moram ici Ono svaki put me uredno naruce za dalje i ja svaki put uredno dodem :)..po tom se vidi koliko imam pojima Sve sto sam saznala saznala sam propitkujuci okolo i 90 posto s foruma Nazalos ja nemamm mamu s kojom bi se mogla posavjetovati i pitati je kako je to bilo kad si ti mene radala?.pa kad od dr ne dobim onaj minimum onda sam sva jadna Nije uredu da ja moram biti sam svoj dr jer moj je posao biti dobra i poslusna trudnica koja ce nakon puno muke i cekanja napokohn dobiti svoju mrvicu :)
daj nety..jel ti to mene pokušavaš nasmijati....hehehe....ma kaj je tebi...pa mi živimo u Hrvatskoj..hahaha..baš si me nasmijala..budi sretna da te niej poslal u štalu na pregled..:)))
ma baš moja mama ima pojma...to je bilo prije sto godina i baš sve se promijenilo..vjeruj mi, kad je ona rađala išla je na dva ultrazvuka i nije se puno sekirala..hehehe..kakvi probiri?kakvi MPO-i?...drž se ti one naše stare: uzdaj se use i u svoje kljuse i što manje vjeruješ doktorima to bolje za tebe:))).....svaki će ti reći drugo...barem ja to prošla..neki paničare oko svake sitnice a neki su preravnodušni..teško je naći normalnog uravnoteženog doktora:)..sama traži po netu i također bih ti savjetovala da sve uzmeš sa rezervom i na netu i na forumima...sretno
hehe...ma mojoj staroj čak nije ni spol rekao..nije ga znala dok me nije rodila..katastrofa..hahha
ma migić kaj je tebi....pa dečkićima se mišek brzo vidi kao mali visuljak međunožni..heheheheh:lol:
jako rano se zna vidjeti...jest da nije ono 100% ali 99% jest:lol:
ma nemreš fulat..to s tak fino vidi:)
zato miga..obraduj nas što prije..koji si sada tt?obično se muškićima već u 12tt vidi...
ako je cura..onad doktori neće reći jer može biti muškić kojem pišonjica još nije narasla:)hihi
ćao
znači isto kao i kod mene
čestitke za srčeko!!
hehe...ko zna možda i ti nosiš mišonju...
:mrgreen:..javi nam javi
nety još jednom čestitam na malom dečkiću....
crvenkapo, a tebi na malom srčeku....super ishod (ne smijemo žaliti za onim drugim jer je vjerojatno tako trebalo biti)
u naletu priče nisam vam stigla niti čestitati..sram me bilo:-x
Aurora, Mia Lilly ma čega se vi to bojite?
Ja jedva čekam da mi napokon stave moju djevojčicu na prsa, da napokon ispuni zagrljaj koji me je tolikih godina prazan bolio više nego što može boliti bilo koja fizička bol.
Što je par sati trudova naspram boli slomljenog srca nakon još jednog razočaranja, nakon mora prolivenih suza u kojem su utapane tolike nade tijekom godina!
Ja jedva čekam da sve to krene i da napokon poljubimo naše djetešce koje smo tako dugo i željno čekali.
A i kad me neko pita "jel te strah poroda?" ja uvijek odgovaram - ne znate vi što je strepnja, nada i strah MPO postupka i napokon ostvarene MPO trudnoće - nakon toga svega, pojam strah od poroda čini se naprosto smiješan!
patuljchica lijepo si to napisala :-)
izdržat ćemo mi porod,to je finale dugogodišnje muke sa postupcima :-)
Vele da je mali decko:heart:....ja sam si curkicu zelila ali mi je svejedno Bitno mi je da je beba ziva i zdravai da bude sve ok Bugaboo u svoj svojoj muci nisam rekla :-D:-D...to je to sad uzivaj svoju mrvicu cuvaj i mazi i pazi dalje
Bugaboo, kako krasan dar za Božić :-D Iskrene čestitke tebi i tm, a maloj Luciji želim dobrodošlicu od :heart:
Ni mene s ove udaljenosti nije strah poroda, ali ko zna kako ću se držati pred kraj :-o
Bugaboo cestitam od srca tebi i TM na maloj princezi:klap:
Ja lezim od subote i ubijam se od dosade.Prestala sam raditi definitivno i to mi je sad veliko olaksanje(psihicko).Beban se uhvatio za rebra i ne silazi u ''minsko polje'',izgleda je skontao da ne smije da suta ''dole'':lol:Danas sam od svog osiguranja dobila paket koji je standardan valjda za sve trudnice.Ja ocekivala kojekakve brosure i literaturu kad unutra sve za kucni porod,od nepromocivih kompresa prije poroda,pa zastitnici za krevet tokom poroda,sterilne rukavice,nesto za presjecanje pupcanika,gaze,alkohol,vata,komprese za bebu,nesto za obradu pupka:-o Sve sam razgledala i ponovo slozila u kutiju,mozda nekom zatreba.Saznala sam i da mi sto se tice poroda u bolnici od stvari trebaju samo stvari za mene(za licnu higijenu) i odjeca u kojoj cu bebu iznijeti iz bolnice,a sve ostalo od ulozaka,onih jednokratnih gaca, pelena,kremica i kupki za bebu cu dobiti u bolnici.Cak i odjeca u kojoj ce beba biti tamo 5 dana se dobije od bolnice jer ja to nemam gdje prati:mrgreen:A ja sam vec bila pocela luditi polako kako da sve to pokupujem na vrijeme sad kad moram da mirujem i kad neznam zapravo ni kad cu se poroditi.Koje olaksanje:-D
Alma, samo ti miruj. Ja mislim da je dobro što u bolnici dobijemo sve za bebu (briga manje). Što se tiče gaća i uložaka ja se ne bih u potpunosti oslonila na njih....
Vezano za termine poroda.................jaoooo pa ja sam već u 5. mjesecu! Vrijeme leti, a ja još nisam sasvim svjesna da sam trudna :)
Alma miruj i neka ostane sve dobro! A ovaj paket koji si dobila, baš si me nasmijala, ima roda tu u RH koje bi rado takav paket :-D
Cure ja bih samo htjela reći, bez prepucavanja, znam da Mirna26 nije ništa loše mislila, da nije mudar savjet ne vjerovati doktorima, oni ipak znaju više od nas (iako je nekad tu info teško dobiti na žalost). Treba samo naći doktora od povjerenja, prema preporuci, vlastitom iskustvu...
bugaboo čestitam.
Cure razumijem strah od poroda, mene je pomalo i drugi put strah. Ali nakon naše MPO borbe to je uistinu sitnica. Evo ja sam jučer izvadila zub nakon nekoliko dana strašnih bolova, tako da mi se očito i granice tolerancije na bol sve više pomiču.
Čestitam Bugaboo na rođenju djetešca.
Charlie, kad je sljedeći pregled?
Pregled imam odmah iza NG. Nekako pokušavam ostati mirna i čekati jer stvarno mi drugo ne preostaje, imala sam i previše puta UZ u zadnjih 10 dana. Inače ja normalno radim, nitko nije rekao da bih trebala mirovati, a budući da se OK osjećam (osim što unazad dan-dva imam blage mučnine) i ne krvarim, čini mi se da je tako i najbolje.
Cure koje ste nakon ET bile na Estrofemu, do kad ste ga uzimale? Ja sam bila na 3x1, smanjila sam sad na 2x1, dr. mi je rekao da ćemo potpuno izbaciti ga do 10- tjedna... Uz to sam na Utrogestanima 3x2, klasika.
Naravno da jedva čekam da je vidim, dodirnem..nakon toliko godina čekanja i postupaka, cijele trudnoće..
Nije me toliko strah bolova nego da li će sve biti uredu.
andream, vjerujem da je ovo sa zubom bilo užasno. Meni se negdje u 6 mjesecu trudnoće aktivirao umnjak. Nisam smijela popiti ništa protiv bolova, pa ni Lupocet jer se on ne smije piti ako se uzimaju neki lijekovi zbog trombofilije (a ja na fragminu). I tako su me poslali doma sa hitne jer ni oni ni magistra u ljekarni nisu znali šta bi mi dali. Užas pet dana.
Ja sam bila dugo na Estrofemu, negdje do 13 tt.
Odlično je da radiš ako možeš. I ja bi ostala na poslu da nisam počela krvariti. Taman kad se krvarenje smirilo završila sam na amniocentezi pa poslije nisam razmišljala o povratku na posao. Imala sam bolove do 5 mjeseca trudnoće i još me pratila ta beta koja se nije pravilno duplala.
Cure ja bih samo htjela reći, bez prepucavanja, znam da Mirna26 nije ništa loše mislila, da nije mudar savjet ne vjerovati doktorima, oni ipak znaju više od nas (iako je nekad tu info teško dobiti na žalost). Treba samo naći doktora od povjerenja, prema preporuci, vlastitom iskustvu...[/QUOTE]
ma naravno.., na to sam i mislila;) : Treba samo naći doktora od povjerenja, prema preporuci, vlastitom iskustvu
ma treba ženi dosta iskustva da počne mislit sama svojom glavom ipak...dok nema pojma..obično sve vjeruje samo doktoru kao da je bogom dan..razmeš ne;)
bugaboo čestitke od srca !!!!
Ja sam obavila kombinirani probir sutra dobivam nalaze krvi Nadam se svemu ok jer je dr cijelu bebu izmjerila i sve je apsolutno bilo ok osim kaj je beba ocito buduci atleticar pa skace i mlati nogicama ko blesava :) Kao što sma i rekla moraš biti dr za sebe Kad mi je radila kombinirani probir dr je sve moje nalaze trzila da pogleda i nalaz od krvi koji sam jucer pokazala u Petrovoj i napomenula trazili ste pretrage hocete li pogledati nalaze i na koje mi se reklo ooo pa to je super E pa danas je dr koja mi je probir radila napomenula da je secer povisen i da kako to dr nije primjetio Pa nije kad nije ni obracao paznju na to
Mia, nisam znala da se zbog trombofilije i fragmina ne smiju piti lijekovi protiv bolova. Ja pijem sada samo po noći Lekadol i to me spašava, boli i dalje ali puno manje. Nadam se da će mi ovu noć biti i zadnji.
Nety, kako su vidjeli da ti je šećer povišen, meni su na SD rekli da se on radi tek iza 20 tjedna trudnoće (OGTT)?
Charlie, vjerujem da će sve biti u najboljem redu. Mučnine su dobar znak, sada samo laganini (ja sam povremeno na početku ove druge MPO trudnoće nastojala biti tako hladne glave da sam odlazila mirne duše na posao i "zaboravljala" da sam trudna).