-
Morala sam doći u pola 8 s suprugom,prvo sam se javila na šalter,pa sestri Jasni koja me je uputila da čekam ispred vrata labaratorija. Prozvali su nas po prezimenu,išli smo odmah i muž i ja. Prvo smo potpisali kod sestre pristanak na postopak i na smrzavanje.Ja sam se presvukla u spavačicu i čekala (bila sam sama),muž je svoj obavio brzo i izašao van . Ja sam još neko vrijeme čekala, pa je došla anesteziologica koja mi je stavila kanilu u ruku, bila je baš ljubazna i malo se je šalila da se opustim,inače ju stavljaju na lijevu ruku,ali su mi stavili na desnu,jer moje su žile koma.Još sam malo čekala pa su došli po mene , aspiraciju nije radio moj doktor (dr.Strelec) nego neki drugi,bila sam toliko uzbuđeno/splašena da nisam zapamtila mu ime.Sjećam se dok me je počelo boljeti,ma uskoro je gotovo i onda je rekao ...a sada drugi jajnik:-x Uglavnom izdražalo se . Oko dva sata sam trebala ostati ležati , ali čak su me ostavili 2,5 sata. Ja sam još pola sata poslije aspiracije bila malo ošamućena,ali spavala nisam,ostatak vremena sam ležala i gledala u zid ,a zadnjih pola sata sam se digla i obukla , nisam osjećala nikakve posljedica anestezije.Sve skupa oko pola 11 sam bila vani . Poslije na putu doma me je jače počelo boljeti i stezati oko trbuha,ali vjerovatno zbog hipera.
Mono kad ti ideš?Meni je ovo bilo prvi put pa nisam znala što očekivati. Glavno je da je sad to iza mene,dok prođe bude ti lakše.
Želim ti da čim bez bolnije prođe i sa sjajnim rezultatima.
-
Hadasa,
Hvala na opsirnom odgovoru :)
Ja sam dns bila na uzv, 6 dc mi je.
Koliko sam skuzila, imam 10 folikula, i najveci je 10 mm, ostali su oko 9 mm i cak od 6 mm.
U pon moram opet na uzv !
Endo mi je samo 5,4 mm.
Koliko je tebi bio ako se sjecas??
Cure, da li je to premalo za endo??
-
Mono, zadebljat ce se on jos,tek ti je 6dc..
Sretno!
-
mono, ne brini, zadebljat ce se, nakon aspiracije ces dobiti i Utogestane 3x1 vaginalno, poslije transfera 3x2.
U prvom postupku mi je na aspiraciji bila druga, a na transferu treca lijecnica.
Tada sam na aspiraciji bila u polusnu i osjetila malu bol.
U drugom postupku mi je na aspiraciji bio drugi lijecnik.
Tada sam bila u snu (ocito je anesteziologinja bila sire ruke :mrgreen:) i kroz san sam osjetila laganu bol. Nakon budjenja sam vrlo brzo dosla k sebi, istrpila sam bol, nisam popila Ketonal (ponudili su mi ga). Ako te bude jako boljelo, mozes traziti i injekciju Ketonala.
Na transferu je bio moj lijecnik.
Nakon transfera se lezi na trbuhu 10-tak minuta. Odmaras jos pola sata i ides domeka sa svojom ribicom :)
Hadasa, jesi zvala?
-
Mono ...meni je bio u predhodnim postupcima najviše 8(prvi čak 6,5) , sad mi je bio zadnji ultrazvuk 10...Uvela sam u prehranu ciklu i ananas skoro pa svakodnevno i nadam se da je to doprinjelo kakvom takvom rastu.
U utorak ipak imam transfer,svih 10 se dobro dijeli.:-D:-D:-D
Imam svoje strahove,ali ipak samo pozitiva.Ne znam kad mi toliko pitanja letjelo kroz glavu.Sigurno vam to ne moram ni pričati
-
Hura, Hadasa, za okruglih 10!!!
I, ne, ne moras nam pricati za pitanja i strahove :mrgreen:
-
Evo i mene s prvog uzv 8.dan ciklusa.10 folikula 3 su veca 15,13,12 mm ostali 9 i 10 mm.Endometrij 9,5 mm. Ja se opet brinem da nije predebel endometrij.
Mono,jesi ti sa mnom cekala lijekove ili brkam? Cura kojoj sam rekla za sok od cikle jer je bila zabrinuta radi endometrija?
-
Cure,
Hvala na info !!!
Hadasa, super za 10 stanicaaaa !!!! Sretnooooo !!!!!
Askaa, daaa ! To sam ja, hahhaha.
I ti imas puno stanicaaa !!!!
Kupila sam sok od cikle jos prije 10 tak dana, da budem spremna i jucer sam ga pocela piti.
Ja nazalost moram cak i litru popiti dnevno, sad imam onaj od 0,75 l jer sam primjetila.kada pijem normalne kolicine kao drugi ljudi, da se nista ne zadebljava.
Sto kada se dobije folikula toliko razlicitih velicina? Oni onda propadaju, ti manji koji ne dosegnu istu velicinu kao i ovi koji se punktiraju??
-
Može biti i predebeli endometrij,bas sam truba,nisam pojma imala.
Mono svaka čast ako možeš taj sok piti,ja sam ga kupila i bacila,miris mi je bio ubitačan .Ja sam vise svijezu ciklu na salatu .
Za ovo ne znam,ali mislim da ne propadaju da se pretvore u ciste? Iskusnije će bolje znati,a kod punkcije mislim da ti sve izvade i male i velike,bar se meni tako činilo po broju.
-
Mono - meni je doktor rekao da je sve punktirao, i te male... rekao je da on ne ostavlja nista.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
-
Cure,
Jojj !!!
Bila sam dns na uzv, i folikuli nisu bas narasli.
Znaci sad su cca 11, 10, 9 mm mislim, mozda ima i od 8 , nisam zapamtila ali najveci je 11 mm. A u subb je najveci bio 10.
To je premalo, jelda??
Dokt.mi je rekla da sve nastavim kao do sad, znaci dvije ampulr i da se opet u sri vidimo, tad ce mi biti 10 dc.
Mislim da ona nije ni vidjela na tom protokolu koliko su bili folikulo u subb.
A ja glupaca, nisam pitala da li mi treba mozda dozu povecati.
Makar, ja ne znam kako to oni mjere, ali.meni se cinilo odokativno ! Onak, cca.
S tim da mi je u subb bila druga dokt.a dns moja !
Da li postoji mogucnost da je neka od njih dvije krivo izmjerila.i zato se brojke ne slazu??
Koliko dnevno folikuli rastu mm??
Jako sam zabrinuta !
-
Mono folikuli rastu oko 1 mm na dan. Naravno da postoji mogucnost da je neka od njih krivo izmjerila. Ne brini se, bit ce sve u redu. Ona je sigurno pogledala sve sto je trebala. Da nije bilo u redu, povecala bi ti terapiju.
-
Chiara,
Hvala ! Lakse mi je malo !
Nadam se da ce sve biti ok.
Nego me brine jer sam prva dva ili tri dana uzimala.po tri ampule menopura a onda sam presla na dvije, pa se isto tako bojim da nije mozda premala doza zato oni ne rastu??
-
Mono - drž se,znam da nije lako...ja isto dobila dva različita mišljenja,zblokiram pa se ne sjetim neke stvari pitati. Svaki dan neka zapreka i svaki dolazak i čekanje i strahovanje što će ti reći igra živaca.Svi mi kažu da se opustim (i užasno me to živcira), pokušavam se nečim zaokupiti da ne mislim na to . Ja sam koristila gonal,i desti dan su bili možda malo veći od tvojih,11,12 i najveći 13 evo baš gledam.
Mene je baš strah tog hipera, odmarala sam,pila vodu i sve ali imam konstantnu neku ne jaku ali tupu bol u donjem predjelu trbuha i poprilično je tvrd i napuhnut . Ne znam da li me budu pregledali prije transfera,zna tko?
-
Hadasa,
Nadam se da nije hiper ! Ja ti nazalost ne znam da li pregledavaju !
Ima li netko od vas kakva iskustva s losim papa testom??
Naime, dns me zvala sestra i nalaz pape je los, neki ascus, sutra idem po nalaz. I sad me jako to brine da li ce mi zaustaviti postupak radi takvog nalaza??
-
Nije ni kod mene sve bajno.Folikuli su narasli,ali raznih velicina 11,12,13,15,17 pa cak i 20 jedan.I slali me vaditi E2 da vide kad da dodjem na uzv,sutra ili prekosutra i zvali me da ipak prekosutra.Ono sto je mene sokiralo kad mi je dr rekla da mi je jajnik visoko i samim time teze dostupan ali da ce moci punktirati ga.I uocili su nesto sumnjivo na lijevom jajovodu,sumnjaju na saktosalpinks.
-
Aska,
A koliko su ti folikuli bili u subb'?
Da netko nije krivo izmjerio nama u subb??
-
Mono,najveci mi je bio u subotu 15 mm,bilo je i 13 i 12 i ostali 9 mm. .koliko se sjecam.
-
Sto su ti rekli za te razlicite velicine??
Sto znaci to na lijevoj jajovodu?? Nesto sto ima veze sa priraslicom??
A prije ti nitko nikad nije spomenuo taj lijevi jajnik koji je visoko ??
-
Desni jajnik je visoko,vjerovatno od priraslica povucen.A to na lijevom jajovodu se jos zove hidrosalpinks,to je toksicna tekucina u zacepljenom jajovodu i iskreno,bacilo me u komu iako su rekli da sumnjaju da im tako izgleda,pa su i stavili pod upitnikom.Ja sam se nekako nadala da je barem lijevi jajovod ok jer desna strana mi je operirana,sad su mi nade potonule.Ne nadam se nicemu.
-
Aska,
Jojjj, bas mi.je zao ! Znam kako je kad si razocarana !
Ali nije li da ti ne trebaju jajovodi za sve to??
Glavno da je maternica cista?? Kako ta toksicna tekucina moze utjecati?
-
Moze curiti tekucina u maternicu i smetati embriju.To je koliko znam,zato se u vecini slucajeva predlaze da se jajovod makne.A sama pomisao na cetvrtu operaciju mi je mucna,vise radi toga sto zbog priraslica na crijevima laparoskopija mi je isto teze izvodiva.A mozda i nije,vidjet cemo sve kako ce se stvari razvijati.Mozda i ne bude na kraju saktosalpinks,nada uvijek postoji. ;)
-
Drzim fige da to nije ta dijagnoza i da nece biti potrebna operacija !
Javi u srijedu kakvo je stanje s uzv.!!!
-
-
Evo mene s transfera,nitko me nije pregledao prije.Pošto opet nije bilo mojeg doktora, danas sam malo duže i čekala i transfer je obavila opet neka doktorica kojoj nisam zapamtila ime .
Od 10,ostale su samo 4 na kraju(ostale su se prestale razvijati:-( ) , 3 blastice i jedna morula. Vraćene su dvije jedna blastica i jedna morula,ostale smo smrznuli. Za razliku od punkcije,ovo je bilo mačji kašalj i sad čekanje.
-
Hadasa,
Drzim figeeee da se primiii !!!!
Bar jedna !!!!!
Kad vadis betu??
Kako je izgledao transfer??
-
Beta za 14 dana,dosla u 9, u spavaćici i punog mjehura čekala da pola 1 ( inače se toliko ne čeka , ali doktorica bila zauzeta) sve skupa je sve trajalo 20minuta nije bolno,meni malo bolno ona kliješta jer sam trpila dugo da ne idem na wc,pa me sve boljelo od toga.Doktorica je bila sjajna,rekla je da je sve super i to me bas obradovalo,nadam se da i bude. Hvala na dobrim željama ...
Nije da je sve išlo glatko i ti lijekovi i hiper + se poklopilo s nekim problemima u životu .Nadam se da će od toga svega nešto dobro i lijepo izaći .Sretno i vama,pratim vas i čitam
-
Hadasa,
Jesu ti rekli sto ne smijes raditi??
Sretnoooo, javljajjj
-
Ja nisam na bolovanju jer nemam teški posao i već sam dosta izbivala s posla . Rekla mi je da izbjegavam veće napore i to je to.
Jučer me je malo nešto pikalo na desnoj strani ,malo na lijevoj ,ali danas ništa...
Svi se nadamo :love2:
Kada vi opet na ultrazvuk ili idete na punkciju , čula sam da ih za sutra ima dosta na punkciji .
-
Ja sam dns bila.
Imam 12 folikula, endo mi je 9,3 mm !!!
Folikuli su mi najveci 15 mm, ostali 13, 11, 10, opet razlicitih velicina.
Dokt.kaze da je to ok.
Opet imam.uzv u petak, i pretpostavljam da ce tad biti stoperica i u ned punkcija.
-
Nikad nisam imala iste veličine,meni zbrojili 12,izvukli ih 14,mislim da ne to ne možeš utjecati .
Dok se sjetim da sam bez stimulacije imala maksimalno 3,ovo je super..
Moji su svi bili iznad 20 kod punkcije,možda češ i idući tjedan,bolje da narastu :-D
Mono ti si isto kod doktora Strelca?
-
Na koliko si primila stopericu??
Koliko mm su bili??
Ne, kod Baldani sam.
Jedno mozda glupo pitanje, da li moze endometrij biti predebeo pa da je u tom slucaju neoptimalan za implantaciju??
Koja je najbolja debljina enda??
-
Bila je oko 10 debljina,ako se ne varam ne smije biti deblji od 15.
Primila sam dok su mi bili 22,23,20 najmanji, s tim da sam se bojala da budu prezreli,a na kraju su samo dvije bije nezrele sve ostale ok
Ma znaju oni što rade,makar mi nekad sve to kao na traci ali šta ćemo.
Baš sam jučer brojala na putnom nalogu 9 puta sam bila kod doktora,samo 5 puta na ultrazvuk
Mene mući samo to što sam jako emotivna od hormona,za poludjeti,plačljiva
-
Znaci jos oni u mom slucaju moraju rasti.
Sto ako su prezreli??.omda isto otpadaju??
-
Pa ja misli da da,da još malo moraju narasti,od koje točno brojke gledaju nemam pojma,doktor će to bolje znati.
Ne otpadnu,mislim da se pucaju/pretvaraju se u ciste nemam pojma,mislim da ti nije pravilo da je kod svakog isto.
Na drugom ultrazvuku pitaj sve doktoricu ,mislim da to bude najbolje.
-
Pitati cu sve.
A u pet moram doci u 7,15 na uzv jer mozda moje dokt.nece biti pa cu zapasti kod nekog drugog.
Tko zna tko radi u 7,15 uzv?? Skrgatic i Vrcic?? Tko jos??
Aska, kakva je situacija?
-
Evo mene dok sam dosla sebi od puta i cekanja.Opet sam vadila krv i cekala nalaz do 1 sat.Ne rastu bas najbolje,svega 2 su stanice zrele pa sam i danas morala opet primiti terapiju i ujutro ponovo trebam doci na uzv.I da,vidjen i danas hidrosalpinks.A i obavila sam danas ekg i anesteziologa.Kako je krenulo nemam pojma kad ce biti punkcija.
-
Aska i ti putuješ, i mi smo,izmori to jako,ma bitno je da prate. Ako su te već sutra već pozvali natrag mogla bi ići i štoperica.
Mono ako ti nema doktora koliko sam shvatila prvo doktor koji ga mijenja zove svoje pacijente onda ostale,ali ne bi trebala dugo čekati.
Mene je dosta pod kraj pikalo,šarafilo i boljelo,vjerovatno od lijekova. Držimo fige.
-
Aska,
Sretnooo u svakom slucaju ! Nadam se da ce biti uspjesno.
Hadasa,
Ma ok, nije da se zurim u petak ali da bas tamo ne provedem cijelo jutro.
Da li je netko imao kakve bolove nakon Cetrotida??
Mislim ja od kad sam primila tu injekciju imam bolove poput ovulacijskih, kao da ce puknuti folikuli svaki cas.
Od cega bi mi mogli biti ti bolovi??
Kad ste vi dobile tu Cetrotide?