Ne sjećam se kako je bilo sa fizikom na faksu. To mi je uvijek bila slaba točka.
Printable View
Ne sjećam se kako je bilo sa fizikom na faksu. To mi je uvijek bila slaba točka.
Pa dobro, ali ne treba mu to gradivo za državnu maturu. Možda na faksu da, ne mogu tvrditi jer se ne sjećam što je bilo sa fizikom na prvoj godini.
Matematika 1 i 2 su definitivno bile ponavljanje onoga što smo radili u srednjoj, samo na toliko višem nivou da mi znanje iz srednje nije puno koristilo.
Cvijeto, neće mu trebati informatika za upis na FER, ali oni koji nisu imali programiranje u SŠ dosta se muče s laboratorijskim vježbama na 1. i 2. godini studija (primjerice, s predznanjem nešto možeš riješiti u dva dana, bez predznanja treba ti dva tjedna). Iako, u pravilu oni koji zapnu, zapnu na matematici, a ne na tim predmetima.
Ovo je i meni ostalo u ne baš ugodnom sjećanju, matematika koja je trebala za fiziku i naročito osnove elektrotehnike bila je naprednija od matematike 1 na faksu. Blažena srednja škola, ali nije mi bilo lagano. Nastavni plan nije bio sjajno koordiniran. Nadam se da je danas bolje, ali ne bih se iznenadila da nije.
Ja sam u školi učila osnovne derivacije i integralne ali sam imala društvo iz škola koje su to naprednije učili od nas pa sam to naučila da bi njih mogla učiti, ko i snalaženje u logaritamskim to u običnoj nastavi nismo učili, ali velim mene su spasili drugi iz drugih škola pa sam sve naučila, ujedno u Ruder u smo imali dosta kruzoka u školi ili po domovima/kućama i puno smo pomagali jedni drugima
Ne razumijem otkud to da od skolovanja nema korosti. Ono ja sam prof i svakako imam povjerenja u nas skolski sustav i bas zbog toga vjerujem da mi sinak ako zavrsi opcu i ima volje moze sam svladat ono sto ce mu eventualno nedostajat za tehnicki faks. A u slucaju da ne bude islo platit cu mu pomoc ili cu ja sjest s njim ne bude li para. I stvarno mislim da si na krivu osobu reagirala...
Ma nisam ja reagirala na tebe, nego na tvoj stav da je dio matematike koji se uči u završnom razredu matematičke gimnazije pis of kejk i da se to sve nauči iz tutoriala na netu. Mislim da tu griješiš. Jako. To se ne može savladati u 10ak sati instrukcija (to ti je ekvivalent 100 eura). Drugo je ako si ti prof matematike pa ćeš s njim cijelu godinu kontinuirano raditi.
Covjek od 17 godina koji misli upisat tehnicki faks da ne moze sam savladat matematiku koja mu nedostaje za taj faks? Gle ne savrseno nego dovoljno da upise faks... Ako to ne moze onda kako ce na faksu. Desetak sati instrukcija je samo da bude sigurniji. Uzasno me smeta gotovanski mentalitet i meni bi bilo neprihvatljivo da mi kaze da mu netko treba sve ispredavat i pokazat.
Ja sam upisala jezik koji sam ucila dva mjeseca u toj zemlji i dvije godine na tecaju te dva mjeseca doma sama gramatiku. Gle i tad je bilo ovih pa to nije pis of kejk stava. Al nije to ni nuklearna fizika.
Inace zar tehnicke fakseve upisuju samo oni iz matematickih gimnazija? Ne, i nekako ne vjerujem da svi ti imaju prof. matematike doma.
I ljudi se dijele u dvije osnovne kategorije: kojima je sve problem i kojima nista nije problem.
Mozemo gledat i da ce ga to samostalno ucenje pripremit za faks bolje od svih priprema.
Ja sam doktorirala fiziku, a zavrsila opcu gimnaziju. Integrale u srednjoj nismo radili. Prvi put ih vidjeh na jednoj od matematickih analiza. Ne sjecam se jesmo li ih u opcoj fizicu uveli prije nego u mat. analizi. Al, ako i jesmo, to je bilo nesto elementarno. Gomila ljudi iz moje generacije je na faks dosla iz opcih gimnazija, a dobar dio i iz tehnickih skola.
Naravno da nije nemoguće upisati tehnički faks nakon opće gimnazije. Moguće je i vrlo vjerojatno će ga upisati svaki gimnazijalac koji ozbiljno shvaća školovanje. Ono što sam ja napisala je da matematička gimnazija daje veće predznanje za takav faks.
Uostalom, ima li danas išta nemoguće?
ako kome treba pomoć za derivacije,intergrale i primjenu nek me slobodno kontaktira:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ovi profesori na fizici su na prvoj godini isli s pretpostavkom da mi vecinom nismo ucili integrale... a i da je uostalom dobar dio toga sto smo ucili u srednjoj upitne kvalitete. Na svom primjeru bi se recimo slozila za fiziku iz koje sam uvijek imala lose profesore, al za matematiku iz koje sam imala izvrsne, ne bi. Po meni, najbolje predznanje za fiziku su imali ucenici iz kvalitetnih tehnickih skola. Al to nisu sad neke drasticne razlike zbog kojih je njima faks bio znacajno laksi. Mislim da je velikoj vecini, bez obzira iz koje skole dosli, bio jako tekak. Predznanje se do kraja prve godine usuglasi. Puno je bitnija motivacija i radne navike.
joj, što volim ovu rodu, super ste napisale i sa svime se slažem.
riječanka, meni se čini da niš od roditeljskog. a za kavu ćemo se već dogovoriti :mrgreen:
I kakva je sad procedura kad se liste zakljucaju? Znam da moramo u osnovnu po ispisnicu, a jel trebamo sami nesto isprintati pa nositi ili nam je daju u skoli? Treba li i dijete ici? U mom okruzenju svi zbunjeni, neki tvrde da djeca obavezno moraju ici potpisati s roditeljima, drugi djecu odavno poslali van grada bakama... U skoli se naravno nitko ne javlja na telefon.
hej cure, pretpostavljam da se već davno pisao prijemni za MIOC, kakvi su dojmovi i komentari?
sorry ak ste već prokomentirali, nisam baš bila pri internet-signalu, a prebrzo pišete na ovoj temi ...
I kako se gledaju bodovi? Ono ocjene+prijemni, što ima prednost, 80+1 ili 76+5?
meni nije normalno, da još nisu upisali bodove za MIOC (ili ja nemam pojma jer mali spava) - pa trebalo je upisati 300 brojeva, kaj se to do sada nije moglo napraviti.?
Prijemni je bio u četvrtak, jučer je bio uvid u testove do 12 sati i kaj sada - jučer me zove frendica da veli da joj je mala upala u razred sada kaje jeMIOC gotov - velim ja njoj - MIOC nije gotov. I tak, tih 300 brojeva čeka puuno ljudi
Kakvo je bodovno stanje u ostalim skolama koje vidite?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Za opce i jezicne sam mislila ako neko vidi
Sent from my iPhone using Tapatalk
83.48 je 218. mjesto na MIOC-u nakon zbrajanja bodova s prijemnog
joj upisani su bodovi
i jeste unutra????
moj se u jednoj školi pomaknul za jedno mjesto
iiiiiiiiiiiiiii ??????????? Ne znam kako se vide te liste, vidiš li koliko bodova ima zadnji na listi u MIOC-u? Vidi li se koliko je bilo na ocjene a koliko na prijemni?
e onda pogledaj koliko bodova samo na ocjene ima prvi ispod crte
veli da ima jedno dijete sa 77 i nešto bodova, dodatnim bodom i odličnim prijemnim
ima i onih sa 79, nešto bodova, trebalo bi to malo čačkati
tam na MiB forumu pišu o visokim pragovima u VIII. oj i Vtoj
je u V je 78.92
a u V je samo njih više od 130 s 80 + bodova ili izravnim upisima
javljaj nano ako se kaj pomakne, ali očito ti uopće nemaš uvida u to, ja recimo imam, ali je on stavio klikove kak je htio i sam ih mjenja
nego cure koje morate raditi medicinu rada jeste li napravili, koja je procedura za to?? u slučaju da se izjalovi 1. izbor, moj će morat ići na taj pregled
nemam uvid. sam to obavlja.
i moj sam obavlja ali mi je dao povlasnu šifru, ipak mi vjeruje
ok ak se kaj pomakne javi