Da, sutra je termin. Taman su provjerili plodnu v. Mlijecne je boje, cerviks i dalje cvrst...Ako ne krene danas ili najdalje sutra, u srijedu je carski. Sad makar otprilike znam kad cu doma ako prodje sve ok.
Da, sutra je termin. Taman su provjerili plodnu v. Mlijecne je boje, cerviks i dalje cvrst...Ako ne krene danas ili najdalje sutra, u srijedu je carski. Sad makar otprilike znam kad cu doma ako prodje sve ok.
Marla, moja bliska prijateljica je nedavno rađala tamo i koliko god ti se sve može činiti crno, najbitnije je da vjeruješ prije svega svom tijelu, jer ono najbolje zna i onda imaj i povjerenja u doktore. Sve će biti ok, ne brini. Svi mislimo na tebe i vibramo za super ishod ove tvoje priče <3
Hvala ti Renoveno :) Takodjer se nadam da ce tijelo uciniti svoje i unatoc uznemirujucim pricama, moram se okrenuti samo pozitivnim mislima. Put nam je bio tezak, al evo...jos koji dan i konacno cu je upoznati, vidjeti kako izgleda. To tako sve nestvarno izgleda da zasuzim svaki put od srece kad na to pomislim :))
Cure kak ste? Marla jel ima novosti?
Eryngium ti si u 38 tt kao i ja ako se ne varam?
Jesam. Dočekala sam i to. No mudro šutim i nadam se da ću još izdurat 2u1. Puj, puj, puj. Da se ne ureknem.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Evo i mene...povirim u iscekivanju marlinih vijesti pogotovo...
Jutros odradila OGTT i u iscekivanju nalaza kroz popodne. Brijem da ce biti ok, do sad to nikad nisam radila a svi nalazi secera iz krvi uvijek bili uredni. Popodne imamo pregled i bas mu se veselim, danas smo 28tt. Malisa je tolko aktivan na dane da imam osjecaj da ce iskocit iz mene, bas mi se jako vidi pomicanje trbuha, jedva cekam vidit kako napreduje u rastu... mama je stabilno napredovala jos plus 2kg...sad smo na +9...
Marla, javi se :heart:
Eryngium, hvala, je, tretje je :) danas 14 tjedana.
Prijavljujem se i ja...treća trudnoća, prve dvije bez problema, u ovoj čini mi se da ih ima more... Uglavnom najveći je što sam pod užasnim stresom, patim od anksiozno-depresivnog poremećaja koji se razvio još iza prvog poroda, ali je ostao neprepoznat i neliječen sve do iza drugog poroda. Ne pijem terapiju, povremeno uzimam za smirenje, beba se razvija uredno, ali od početka imam hematom koji se pomalo smanjuje, pijem Duphaston i trenutno sam na bolovanju. Satrale su me mučnine i povraćanja zbog kojih sam u 10 dana izgubila 5 kila pa još dobila i gripu. Taman sam vratila ta kila i bolje se osjećam-fizički. Muči me što dulje vrijeme ne mokrim kako treba, ne postoji kod mene mlaz, to leti na sve strane. Urinokultura i brisevi bili uredni, doduše dehidrirala sam iza gripe pa još nadoknađujem. Stavljala vaginalete zbog bakterijske vaginoze. Mislite li da bih morala ponoviti urinokulturu? Dr nije toga mišljenja, po njemu je sve to normalno. Inače pratim trudnoću i privatno i kod socijalnog, socijalni je grozomoran i pregled traje ravno 5min. Imam 37 godina i ne osjećam se "blaženo", već bolesno. :-(:-/
Smajlich, cestitam :heart:
Ni ja se ne osjecam bas blazeno, al tjesim se da ce bit bolje sad u drugom tromjesecju. I u mene skoro 37 godina, a termin krajem osmog mjeseca.
Za mokrenje, u mene je uglavnom na kapaljku, al cesto. Dakle, vecinom nije mlaz, al nemam pojma leti li na sve strane. Meni je to normalno, i u svim trudnocama je bilo tako. Valjda maternica pritisce mjehur pa se ne uspije napunit previse.
Hvala ;) Nadam se da je i kod mene tako (ovo s maternicom koja pritišće mjehur), jer se ne sjećam da je tako bilo u prve dvije trudnoće. Tražit ću ipak novi nalaz urinokulture, da budem mirnija.
Ajd ti provjeri UK ipak. Mislim, trudnice su sklone razvijanju svacega i nekako je logicnije da se za to pobrine na vrijeme. Ja sam imala problema u samom pocetku. Popila kuru antibiotika i rijesila. Sad unazad par tjedana, bez ikakvih posebnih simptoma osim mog osjecaja, pritiska i ipak precestog mokrenja, bez bolova peckanja ili sl inzistirala sam na provjeri UK i ispalo je da imam e.coli u ogromnoj kolicini. Zavrsila na Klavocinu 10 dana. Nemoj zanemarivati svoj osjecaj, ipak sama najbolje poznajes svoje tijelo a pogotovo zato sto si iskusna trudnica.
Marla? Pretpostavljam da se vec na veliko mazis sa svojom mrvicom...
Moj OGTT super, pregled prosao super. Malisa ima preko 1300g, zdjelica suzena (ljevkasta) i dr pomalo brine kako ce sve zavrsiti s porodom nastavi li on galopirati sa kilama...a ja si zelim vaginalni porod...
kataka22 hvala ti. Evo trazila sam uputnicu i poslala uzorak.
Samo da kratko javim - potpisala sam papire u bolnici da izlazim na vlastitu odgovornost. Prosao je termin, vaginalno nista nije pocelo, rekli su da ce carski. Dosao je dan za carski, a oni meni da ostanem jos tjedan u bolnici (to bi bilo punih mjesec dana bolnice).
Doslovno sam nasla sijedi pramen na kosi za kojeg znam da ga nisam imala prije nego sam usla u tu bolnicu.
Na odjel su me zeljeli zadrzati, no samo sam im se ljubazno zahvalila, spakovala stvari i doslovno u spavacici i papucama ispred rodilista cekala muza. Sestra me nasla vani da potpisem papire.
Svaceg sam se tamo naslusala. Ogadili su mi najsvetije i najljepse sto trudnoca nosi. To je kaljuza, a ne bolnica. Cast iznimkama, ima ih.
Provjeravam plodnu vodu svaka dva dana i rodit cu kad rodim i di rodim - doma, u gliseru, helihopteru. U bolnicu se vise ne vracam dok mi trudovi ne dodju na 3 minute.
Hello!
Nova/stara sam tu...prvi put sam došla tu kad sam ostala trudna prvi put prije 5 i pol godina,ali sam samo stalkala :mrgreen: a sada sam opet tu jer sam ponovo trudna (pazi koja smislena rečenica) :alexis:
Uglavnom, ne znam dal je to normalno u drugoj trudnoći,ali lupa me na živce da je to strašno,strah je nenormalan,toliki da razmišljam o AB (bude li ovako sljedećih 9 mj,MM mi se ni neće vraćat sa broda).
Ako ima koja iskusnija od vas da malo pomogne i napiše dve,tri pametne, bit ću jako zahvalna! Lijep pozdrav svima :heart:
Kakav neočekivan obrat! :-o
A što ćeš ako probiješ 42 tt?
:shock: olti što bi rekli Ameri, I did not see this coming...
Očekivala sam da se već naveliko mazite. Na tvom mjestu, ne mogu reći da ne bih napravila isto. Nikakve koristi od njih.
U ovoj trudnoći sam odbila 80% stvari za koje mi u prvoj ne bi ni palo na pamet pomisliti odbiti, a kamoli to i učiniti.
A fakat, šta ćeš ako pređeš 42tt?
Posteljica obavlja svoju funkciju, plodna voda je mlijecna, otkucaji uredni, pokreti takodjer. Stajala doma ili u bolnici, trenutno je svejedno sto se trudnoce tice. Znam sto mi je za ciniti u slucaju trudova ili pucanja vodenjaka. Tad barem znam da je krenulo. Nakon 42.tt nisam cula da je itko rodio, a i poznajuci ovo nesto malo o tome, to nije ni moguce s obzirom da organ prestaje s radom nakon nekog vremena. To dovodi do samo jednog scenarija ukoliko ne krene prirodno otvaranje - indukcija (gel, drip i/ili carski)
Meni je ovo bio 2. zakazani carski tijekom hospitalizacije. Nakon okreta zadak-glava, bilo je logicno cekati da krene prirodno. A sad sto vise cekaju, da krene isto prirodno? Ok, evo cekam, samo ne na odjelu vec doma.
Hodam, krecem se, obavljam sve po kuci i nadam se da ce krenuti. Ako ne krene ni do 42.tt, onda ce biti isto sto i da sam sad na odjelu, nikakva razlika. No makar vise ne slusam neke uznemirujuce stvari, vec u krugu obitelji cekam da ova struca izadje.
Nakon spontanih, kiretaza, tone papira (od kariograma do prvog rasta bete), od cekanja Nifty testa do problema sa simfizom i mojom nepokretnoscu od 23tt, potom iznenadnog okreta u 37tt glava-zadak, zatim opet okret nakon zakazanog CR i sad u konacnici probijanja dana termina...- muz i ja se osjecamo na rubu od brige, ja sam osijedila, zivci... gotovi.
Samo zelimo da to dijete izadje zdravo i da njenim rodjenjem potisnemo sve lose sto nam se dogadjalo.
Osjecam se kao da sam ispala iz Kafkinog romana, ali necu se pustiti ni trena.
I da, curetak po jucerasnjem mjerenju ima 3800kg :)))
Marla nemam rijeci i ne znam uopce sto bi ti sad pametno rekla. To se o Splitu radi ako sam dobro skuzila da se sad ne vracam unatrag na postovo sto si pisala?
Marla, razumijem te. Moje porodiliste je slično tvome, tako da ne bih ni ja duže izdržala.
U prvoj trudnoći jesam, ostala sam u bolnici do poroda, jer nisam znala drugačije, ovaj put smo i mm i ja rekli, da ako ne krene da tražim sama da me puste. Sreća pa je porod krenuo.
Sad prati, i dočekat ćeš :heart:
Marla, mislim danas na tebe. Na otoku si, a ova orkanska bura...
Da, u prekidu je trajektna linija tijekom cijelog dana, no zovu smirivanje bure do ujutro. Bitno mi je samo sutra stici na amnioskopiju, nije mi cak ni sat presudan jer mi je dr dezurna na odjelu i rekla je da joj se javim kad stignem.
Btw, datum mi je fulan, jer po izracunu za ivf (po 3.danu embriotransfera) ispada 2 dana prije - 17.02., a po Z.M. 19.02.
I sad bi znacilo da sam danas (sad kad prodje ponoc) u 41.tt
To bi mi objasnilo ono sto kroz cijelu trudnocu slusam, a to je da je curka nesto teza i veca.
No ok, kvragu i ta 2 dana razlike, samo da je sutra sve ok s plodnom vodom i posteljicom. I da konacno doznam kad ce inducirati ako ne krene prirodno.
Pitanje. U slucaju nejasnih odgovora (kakve sam dosad dobila u Splitu), u koje rodiliste u Zagrebu da se uputim? Sto se preporucuje?
Marla ja osobno bi preporucila Petrovu!!!
I meni je Knin pao na pamet, šta nije maca papučarica išla tamo roditi, doduše kod nje je bilo sve OK, ne znam kakvi su s patologijom
4 cm otvorena, evo setam po radjaoni... boze mili ovo je svetako nestvarno...
Sretno!!!!
Marla, sretno :heart:
Marla ajde nek je vise se pokrenulo.
Sretno i javi nam se ❤
Gotovo, dosla nam je u 16.20, sisala 2 sata i sad su je odveli na kupanje...
cestitam marla-s!!
konacno!
Cestitam!!!
Čestitam :-D
Dobrodošla djevojčice :heart:
Bravo! Čestitam!
[emoji813]
Hvala vam :))))
Meni je jos uvijek sve tako nestvarno :))
Cestitam :heart:
Marla-s čestitam!
Mazite se i uživajte :-)