I ima dionice pfizera, za svaki slucaj, ne valja sva jaja u istu kosaru, kaze.
Printable View
I ima dionice pfizera, za svaki slucaj, ne valja sva jaja u istu kosaru, kaze.
Eto ja sam isto u fazi da ne znam kako i kad će ovo završiti.
Svaki dan čujem za zaražene koje su cijepljeni, za zaražene koji su preboljeli, pa za mlađe (35+ ljude) na respiratoru
Hoćemo li se cijepiti svakih 6 mj dok se nešto ne dogodi?
Hoćemo li prestati masovno testirati sve i svugdje i gledati samo kako se pune bolnice?
Hoćemo li opet u lock downe i tako ukrug?
Ili čekamo neku mutaciju koja će napokon biti blaža, prevladati i riješiti nas muke?
Evo, na Poljudu deseci tisuća ljudi koji su za ulazak svi morali pokazati covid potvrdu. Među njima i saborski zastupnik, predvodnik prosvjeda protiv obaveznog testiranja i cijepljenja :raspa:.
Kaže google da je prebolio covid 5.11.2020.
Ja sam uzela ovu opciju kao jednu od realnih, do daljnjeg. Nesto kao cjepivo protiv gripe. Nemam problem s iglama pa me ne smeta sto dobijem injekciju otprilike jednom godisnje zbog cjepiva. Ne smeta ni mom osmogodisnjaku, a petogodisnjakinja se buni, ona ne voli da je bodu.
U nekom trenutku, kao sto si sama rekla, mozda vise nece trebati cjepivo, a vise nego vjerojatno nece trebati ni mjere. Vjerujem da ce neki nastaviti nositi maske u odredjenim situacijama i/ili u odredjeno doba godine, sto ja osobno ne smatram krajem sviejta. U Aziji je to odavno normalna stvar i ne vidim da im je zbog toga umanjena kvaliteta zivota.
Ja primila booster, Modernu, nakon dva pfizera. Reakcija mi je bila intenzivnija u odnosu na drugi Pfizer, ali je (nadam se) krace trajalo. Primila sam juce ujutro, popodne me satralo, do uvece sam imala 39.7. Popila brufen pred spavanje, izznojila se nocas, a jutros ustala osecajuci se prilicno normalno. Aj nadam se da je to to :)
Sto se maski tice, ovde gde ja zivim ima mnogo Azijata. Neki od njih su nosili maske i pre korone. Primetila sam da su ih uglavnom poskidali napolju kad je kod nas ukinuta ta obaveza (jun 2021), ali u prethodnih mesec dana opet vidim da Azijati nose maske i napolju, samoinicijativno.
X. Moja se od 3. godine cijepi protiv gripe, nema drame oko toga, ko vadjenje krvi. Jedino sto postaje meni drama doc do cjepiva.
Kli kli, namjerno si uzela modernu da izmiksas cjepiva i da budes jace zasticena ili? Bome, fobro te strefilo. Kako so bila prosla s pfizerom2?
Ja bi isto vrlo rado da prestanemo brojati zaražene, ali na žalost i ove godine nakon porasta zaraženih ocito slijedi porast umrlih.
Vidjeli smo da i visoka procijepljenost s dvije doze nakon nekog vremena prestane davati toliko dobar rezultat da se novi valovi zaraze mogu ignorirati.
Gledam Izrael, tako su odlučili se svima davati treću dozu, sad su na preko 40% trećih doza i opet imaju pad, no pitam se ponekad je li od cjepiva ili koincidencija. Koliko dugo će držati treća doza (ako je ona zaslužna za pad)? U ovom zadnjem valu su svakako imali bolji omjer zarazeni/ umrli nego prethodni, koliko do idućeg vala, i kakav će tad biti omjer? Koliko jos valova moramo proći?
Da, namerno sam uzela modernu da izmiksam i, nadam se, budem jace zasticena. S drugim pfizerom sam imala reakciju koja je trajala oko dan i po, ali temperatura nije prelazila 38.5. Rekla bih da je bilo slicno, samo s modernom intenzivnije a nesto krace. Kod mene je tek 7:36 ujutro pa ne mogu potvrditi da su sve nuspojave prestale, ali trenutno se osecam just fine.
Moderna je od pocetka reaktivnija zbog 100 (zaboravilasamcega) u odnosu na Pfizerovih 30 (togaistog). U boosteru je pola doze Moderne, sto je jos uvijek vise od tog Pfizera.
Cekam vijesti i kakav plan akcije iz bolnice pa cu, sukladno tome, zakazati termin za svoj booster. Nismo vidjeli oca/muza od 1.11., osim na slici.
Marin Miletić. Došao je s kćerima:-).
Niste ga slušali neki dan u saboru kad je Berošu postavio pitanje o antitijelima (vezano za svoje preboljenje) i zašto preboljelima potvrda traje 6 mjeseci kraće od onih koji su se cijepili, unatoč dokazanom slabljenju učinka nakon 6 mjeseci? Gospodin ministar se nije izjasnio što me ne čudi.
Pa i dosta je pitanja Raspudića jednostavno odlučio ignorirati, a Marija Selak ga nije nimalo poštedjela.
Za njega vrijedi ona da je šutnja zlato. To mu dobro dođe u ovim vremenima. Uključena opcija ignore.
Znači treća doza nije količinski ista ko 1. i 2.?
Znam ih i ja, ne mogu reći da ne znam.
I pisala sam o tome da nemam problem s tim da me stisnu i da me/nas prisile na nešto, čak bih to i htjela ako će se time zaista pokazati neki rezultati/učinci. Sumnjam, ali dobro. A najava ukidanja testiranja (kao mogućnosti dobivanja covid potvrde) potpuno je promašena jer je to jedini način utvrđivanja moguće zaraze.
Ja sam je uzela jer se ispostavilo da je to ono sto ce mi ubrizgati kad sam se, u momentu odusevljenja/panike/histerije prijavila na poziv koji je dosao pukom srecom jos u sijecnju. Tek sam poslije citala detalje. Sad mi je drago da je tako ispalo iako me prepalo nepripremljenu. (Pratio je muz; njemu vjerujem.) Sad jos samo da odem po booster, odavno mi je proslo sest mjeseci.
Sad mi je javljeno da moj prijatelj, koji se iz zdravstvenih razloga nije mogao cijepiti, bori za život.
On i svi njemu slični svaki dan igraju ruski rulet, hoće li ili neće zaraziti se i razboljeti.
Nažalost, on nije imao sreće.
Nažalost on nije mogao birati.
Mogao se samo nadati da se neće razboljeti.
Uzalud.
Dva tjedna se već bori s visokom temperaturom, daju mu kisik, a danas se sve zakompliciriralo do kraja.
M....., izdrži. Molim te, izdrži :cry:
Tanci <3, vibre za prijatelja.
Tanci, nadam se da ce se prijatelj oporaviti :heart:
a ja se nadam da će uskoro doći neko učinkovitije cjepivo
iduće godine bi navodno trebala doći ona proteinska... jednoj mojoj frendici je dr. preporučio da zbog autoimune bolesti pričeka baš to proteinsko cjepivo
Tanči, držim fige prijatelju
Cure, hvala.
Baš sam u bedu.
Nemoćna.
Strepim...
Tanči, šaljem i ja vibre. Nadam se da će sve biti u redu.
Tanči, drzim fige.
Tanči, držim fige. :heart:
Evo za sve one koje se iz inata ili iz bilo kojeg drugog besmislenog razloga ne žele cijepiti
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/...jena%2bprometa
Sent from my iPhone using Tapatalk
Austrijanci danas krenuli s ostrim mjerama za necijepljene. Cini mi se da je tajming bas da spase od gospodarstva sto mogu, da se ljudi sto više cijepe prije skijaske sezone.
S dostavama je postalo jako napeto zbog nabave sirovina. Meni se cak otvara poslovna prilika jer je jedan veliki zakasnio s nabavom par mjeseci. Ali realno bi bilo za hrvatsko gospodarstvo puno bolje da je nabavio ranije. Mi se koncentiramo na bolnice, sto je lakse razumljivo, al sad ce krenuti val s velikim goapodarstvenim problemima.
Tanči, što si ovim videom željela poručiti? Ako je namijenjen onima koji ne vjeruju u pandemiju i postojanje same bolesti, ni ovaj im video neće pomoći ako se dosad još nisu uvjerili u to što se događa, nema šanse.
Pretpostavljam da je ovaj jučerašnji video imaju neku konkretnu svrhu. Baš u vrijeme uvođenja novih mjera ekipa Nove TV noći na zagrebačkoj infektivnoj klinici. A nije mogla prije, i to već nekoliko puta?
Neki su dan tamo noćili i suprug te svekar i svekrva moje prijateljice pa imam informacije i iz prve ruke, odjel je pun.
Međutim, ako se željelo utjecati na ljude (i zna se na koje ljude) ovakvim prilogom, onda se za vjerodostojnost treba spomenuti da na odjelu borave i cijepljene osobe, dokazano. i to dosta njih, a one u prilogu nisu ni spomenute.
Naime, sve je uzelo previše maha. Osnovao se sindikat za prava radnika (zna se koji), 300 odvjetnika se umrežilo, spremni su građanima ponuditi svoje "upute i mišljenja" o tome kako postupiti u određenim situacijama u kojima će se ovih dana necijepljeni naći...narod je ustao i onda ovi puste ovakav prilog, koji jest istinit, nema sumnje, ali "nedostaje dio priče".
Pa nije to više stvar inata i nezrelih osoba, ovo je sad stvarno pravljenje ljudi budalama.
Uvjerena sam da će ovaj prilog baš imati suprotni učinak od onoga koji je trebao imati.
A nije to samo spominjanje necijepljenih, poslušaj još jednom u kojem su kontekstu spomenuti. Again and again.
Trebaju naći nekog novog PR menadžera.
Iako ja sad već ozbiljno sumnjam da im je namjera nešto posve drugo.