Je li netko bio danas na cijepljenju na Velesajmu? Jesu li i dalje ogromne gužve? Vidim da cijepe i za praznik. Za treću dozu nema mogućnost naručivanja, kao ni za djecu mlađu od 18 godina pa mi preostaje samo čekanje s djetetom.
Printable View
Je li netko bio danas na cijepljenju na Velesajmu? Jesu li i dalje ogromne gužve? Vidim da cijepe i za praznik. Za treću dozu nema mogućnost naručivanja, kao ni za djecu mlađu od 18 godina pa mi preostaje samo čekanje s djetetom.
Jeste li razmotrili alternativne lokacije?
Ljekarne - ima mogućnost naručivanja https://www.hzjz.hr/priopcenja-medij...-19-u-zagrebu/
Domovi zdravlja - od 14 do 20 sati: https://www.zagreb.hr/novi-punktovi-...zagrebu/174703
Ja se spremam u DZ Zagreb istok u Resnik, jer mi je relativno blizu i često prolazim onuda, ali moram pričekati još neko vrijeme da prođe 6 mjeseci od moje druge doze. U subotu sam prošla autom onuda oko 17.30 - bilo je manje od deset ljudi ispred vrata doma zdravlja. U tjednu sam isto prošla, bilo je malo više, ali nikako više od 20 ljudi. Ima pristojan parking, a ako i nema mjesta na njemu, odmah pored je velika livada i cesta uz koju se može parkirati. Sretno!
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...=facebookshare
Evo i naš predsjednik ima izjavu.
Da kažu Prečko najmanja gužva, Špansko je prošli tjedan bila velika jer ima malo cjepnih mjesta unutar mjesne zajednice
Mbee možda ako ti paše rockfelerova srijeda i subota bez narudžbe, jedino ne znam kak s klincima. Bio je kolega gore na 3.
Prošli tjedan sam se cijepila na Velesajmu, 3. doza, bez ikakvog čekanja. Posebni su redovi za svaku dozu; velik je red samo za 1. dozu, mali za 2., nikakav za 3. Bez naručivanja. Stranci su u svom redu. Trudnice su puštali preko reda. Ne znam kako je za djecu, treba pitati.
Na Poljudu su, pisalo je na portalima, od 300 testova imali 6 pozitivnih asimptomatskih. Bas me zanima hoce li se vidjeti u prvom tjednu efekt testiranja drzavnih i javnih. Ako je slicna situacija, trebalo bi biti 2%. Ima navodno 370 000 zaposlenika. Samo od zaposlenika bi trebalo bilo preko 3000 zarazenih (ako je pola cijepljeno), plus jos korisnici. Pretpostavljam da ce guzve u posti i sl. biti manje.
Hoce li trebati potvrda i za vadjenje krvi u laboratorijima i slicne pretrage?
Bit će da je.
Zanimljiv osvrt i na Uzinićevu izjavu, izgleda da je ipak on taj iz kula bjelokosnih.
https://www.vjeraidjela.com/zasto-su...covid-mjerama/
Sad ako napisem da nisam, Freya ce misliti da sam neinformirana :)
Nisam čitala, ni ne bum, a Freyine postove preskačem kao i Dijanine.
I još neke koji očito služe za trollanje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Molim vas info ako netko zna gdje se najbrže mogu dobiti rezultati pcr testa u Zagrebu? I dalje gajim male nade da će muž stići na porod....možda...hvala!
Što je brzo? Na Mirogojskoj, Zarazna, testirano u 15 sati, nalaz je bio mailom u 20:10.
Edit- ali u rujnu, tada nije bila tolika gužva.
Imaš i na Kajzerici radnim danom popodne i u Rockfellerovoj srijedom popodne, to je u HZJZ-u.
Masnice, pa ako vam je jako stalo zasto ga ne napravi privatno u labu. Sigurno ce biti brze napravljen nego u drz.institucijama.
Recimo za hitni nalaz brzog antigenskog u Synlabu treba samo 15ak min.
Za PCR ne znam iz prve ruke koliko treba cekati za nalaz, ali nemas sto izgubiti ako ih nazoves, objasnis vasu delikatnu situaciju i zamolis za ustupak u smislu prioritiziranja u trenu kad ti krenu trudovi. Vjerujem da bi naisla na razumijevanje u bilo kojem privat.labu.
Rodilista traze i pcr uz covid potvrdu?
A tko bi te i silio na to, pitam se? Možeš pročitati dopola, možeš sve, možeš samo preskočiti, možeš i komentirati da ćeš preskočiti jer te ne zanima...
Pisali su tu neki o Uziniću pa sam i ja osjetila potrebu da dopišem koju...
Neki su se izjasnili da bi htjeli da ovdje ostanem pa će njih možda zanimati, eto.
Je li to u redu?
Mašnice, sretno, i da vam sve ispadne kako želite:-).
Opet sam gledala ove s Markovog trga, po devizi Know thy enemy.
Danas bih izdvojila prosvjednicu koju je u resničkim Plodinama napao “Crnac u našoj slobodnoj Hrvatskoj” (zaštitar koji ju je izbacio uz dućana jer nije imala masku)
Skoro da su me pridobili :roll:
Ali znaš, Riri, to su samo rijetki ekstremi (kud sam baš nju našla?!), a i malo rasizma nikome nikad nije naškodilo.
Ovo je dosta važno, da ljudi zapravo znaju što, primjerice, mogu napraviti u određenim situacijama... Ja uvijek nosim masku, ali nisam baš sigurna da ju je smio izbaciti, pitanje je jesu li neke mjere uistinu dopuštene. Zato mi je drago da se sad ljudi imaju kome javiti, imaju popis odvjetnika koji će im u konkretnom slučaju dati pravni savjet...
Imali su i prije, ali ova će se skupina baviti baš ovom aktualnom problematikom.
I oko toga tko, primjerice, sutra može biti kovid redar u školi, kako ga se bira (:roll:) i sl.
Da ja osobno odbijam nositi masku, što nikada dosad nisam napravila, ili nešto drugo...pripremila bih se za ovakve situacije. Sigurna sam da će ih biti sve više.
Na stranu, Riri, što je ta žena rekla, naravno.
Ja ne znam za što bi točno služili covid redari ako ne smiju zabraniti ulazak u trgovinu? Zašto su onda tamo ako nemaju dozvolu za tako nešto?
A žena je žalost živa. I ona i ovi oko nje okupljeni što slušaju.
Gotovo sam sigurna da te ne sniju izbaciti. Ali kažem, da ne bi bilo ovakvih dvojbi, čovjek se na vrijeme treba informirati i konzultirati s pravnikom.
Što se kovid redara tiče, zapravo sam mislila na ove koji će od sutra biti u školama.