A nije od znoja bas mi je curkalo i u nutra bilo vlazno
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
A nije od znoja bas mi je curkalo i u nutra bilo vlazno
Pozdrav svima! Primate jos jednu u drustvo? Nema trudnica oko mene pa nemam s kim kratit preostale tjedne trudnoce..
Inace,ovo mi je treca trudnoca. Prva curka ima 5.5g, druga ce 3g u rujnu. I opet cekamo curu 24.9.
Viki88 koliko je toga iscurilo?? Ako mislis da bi mogla biti plodna voda odi provjerit kod dr
Pa onako smocilo mi je dnevni ulozak ali nije na gacice preslo. U utorak imam kontrolu do tada cu pratiti ako krene jace otici cu ranije
Viki88, meni se u svim trudnocama desavalo nesto slicno tome sto si opisala. Imala sam razne teorije, ali konacni zakljucak je da ako bih cucnula pri usiranju u visokoj trudnoci, mokraca bi negde 'zašla' i onda kad bih ustala iscurelo bi. Nekad bi curnulo odmah u kupatilu, ali nekad i kasnije, kad se vec obrisem i obucem. Ono sto je sigurno je da nikad nije bila plodna voda, a posle toliko iskustva (ipak, 4 trudnoce) mislim da mi je ova teorija tacna.
Ako je plodna voda, zar prije toga ne bi trebao izaci sluzni cep da plodna ima koda proci?
Neznam stvarno.. Mislim da nije evo u jutro na gacicama 3 sasusene flekice od iscjetka bas . Do sad mi stvarno to nebi palo na pamet ali jucer mi vise nego inace iscurilo i stalno dolje vlazno bilo bas vodenasto pa sam se uplasila! A i to ti je kad je prva trudnoca i sve je novo nemas iskustva .
Viki, mozda ti je to i mokraca. Mozda beba "skace" po mjehuru, pa ispustis koju kap a da i ne primjetis.
Logika mi govori da bi prije plodne trebao izaci sluzni cep.
Ne znam, mozda sam u krivu i mozda trudnoca nema nikakve veze s logikom...
Ne treba prvo izici sluzni cep. Vodenjak je kao balon. Sluzni cep je na dnu a vodenjak moze puknuti bilo gdje. Moze se dogoditi visoko prsnuće vodenjaka,jedna mala rupica na vrhu i da istjece malo plodne vode na tom dijelu. Rupica moze i zacijeliti a i ne mora. Uzroka moze biti mnogo. Ono sto znam je da je bolje otici i dr. bez razloga nego ne reagirati. Najvjerovatnije nije plodna voda ali nitko od nas to ne moze reci sa sigurnoscu. Mozda je oscjedak jaci zbog gljivica ili bakterije. Mozda je sve uredu ali ako vec neces otici dr Viki ja bih na tvom mjestu do utorka mirovala. Za svaki slucaj
Pa idem u pon u Petrovu na vadenje krvi a u Utorak u Petrovu na pregled tako da ako danas bude curkalo svakako sutra kad sam u Petrovoj cu traziti da me pregledaju.
Muke po plodnoj vodi...nikad nisam bila sigurna curi li mi ili ne. Vodenjak mi, nazalost, uvijek busili u rodilistu. Sjecam se da mi je pred sam kraj prve trudnoce pomalo curila voda i to sam kuzila kad sam isla na wc. Izgledala je kao da se papirnata maramica rastopila u vodi-bila je vec mlijecna plodna voda. U 20tt bi trebala biti skroz bistra pl.voda. Nadam se da je rijec o malo vodenastijem iscjetku.
Cure, dugo vas citam pa ne cekam formalnu pozivnicu i samo cu vam se pristekat. Prvu trudnocu sam bila aktivna na drugom trudnickom forumu. Jednom 'liberalnije' prirode gdje je bilo normalno reci da se placa carski rez i nisi trebao javno govoriti da dojis. Po mentalitetu pripadam ovom forumu definitivno. Imala sam relativno lagane porode, ali svi s nekim oblikom intervencije (nalijeganje na stomak, epiziotomija, drip, busenje vodenjaka...). I mislila sam da sad znam sto zelim i da je to 'prirodni' porod. Nakon proucavanja rodinog foruma vidim da je cak i taj naziv 'prirodni porod' pomalo falican i da jos ne znam sve. Tako da sam sad u dilemi-sto zelim i mogu li se izboriti za to. Velim, treci je porod, znam sto mi tijelo moze, nisam shmizla, ne trcim u rodiliste na prvu, ali pomisao na borbu s osobljem u tim trenucima me ispunjava stresom. Nisam mrzitelj lijecnika i babica-neki su vise, a neki manje 'open minded' i imaju zute minute poput svih nas. Nikad ne bih ugrozila sigurnost bebe i pristajem na sve ako joj je zivot u opasnosti makar me kao svinjce raspolovili da ju izvade.
Treci porod cesto je nepredvidiv i iako sam drugi put rodila unutar pola sata jakih trudova, treci put ne mora ici brze od toga.
Ono sto zapravo izrazavam ovim dugim postom jest moja dilema o sposobnosti borbe za bolji porodjaj u samom boxu. Fali mi neka mantra, neki alter ego koji ce preuzeti kontrolu kad za to dodje tren.
Za sve vas koje ste se borile u rodilistu: koja je bila vasa mantra, vasa snaga, vasa misao vodilja-kako god to nazvali?
Uzmi isti takav dnevni ulozak pa polako izlijevaj vodu u njega do one mjere koliko ti je bio smocen. To bi ti moglo dati percepciju o kolicini tog iscjetka. To ti opet nece dati siguran odgovor ali znat ces barem kolicinu o kojoj se radi.
Vikki, plodna voda u ovim mjesecima je bez boje i mirisa. Ukoliko osjetis urin ili miris iscjetka, vjerovatno se ne radi o plodnoj vodi. Problem je kaj na gacicama ne mozes skuziti to.Ja sam osobno citavu trudnocu nosila uloske, izludilo me to. Nekoliko puta sam sumnjala na curenje, odes na hitan prijem kazes kaj te muci i pogledaju. Nece te nitko odbiti za pregled ako je to u pitanju.Uglavnom kako beba raste, ovisno o njenom polozaju pritisce mjehur i otezano je praznjenje do kraja pa se cesto dogada da imas osjecaj da si se do kraja popiskila a ostatak mokrace izade naknadno. Plodna voda se takoder obnavlja. Znaci ukoliko nije neki veci izljev i ako se bas radi o puknuci, velike su sanse da se dobro zavrsi ako se na vrijeme shvati. Ako si zabrinuta javi se doktorici.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Stavim si tamnije gacice ili crne na njima se vidi bjeli trag a danas imam svjetlije isto je bjelkasto/zuckasti trag i miris iscjetka ..
Moja plodna voda je bila jedva vidljivo obojena u sivkasto i osjecao se blagi miris. Moglo bi se reci slatkast. Vec sutradan nije curilo nista. Nema pravila. Na hitnoj nisu vidjeli nista neuobicajeno. Sve je bilo u savrsenom redu. Nema pravila. Nije to tako jednostavno za reci i za dati dijagnozu. Ni doktorima a kamoli nama tu na forumu. Nije dobro stvarati paniku,ja osobno to ne zelim postici ali zelim dati cinjenice iz osobnog iskustva. Plodna voda jest bezbojna dok je u vodenjaku ali putem vani moze naici na neko svjeze ili starije mmaleno krvarenje pa biti lagano roskasta ili smedkasta ili sivkasta itd. Kombinacija mnogo. To su cinjenice
Pa eto. Plodna voda ne ostavlja takav trag, vec kao da si se popiskila ali bez mirisa. Cep je guste teksture, zilava zelatinasta sluz prosarana sukrvicom. Ukoliko ne nosis uloske taj osjećaj je jos pojacan a kada ih nosis 100 drugih stvari smeta. Uglavnom poanta jest da ako si zabrinuta/nemirna odi doktoru, vec takvo stanje steti, u svakom slucaju uspori. Nije na odmet da uzmes te uloske cisto da se primiris.Odmor dobro dode trudnici po ovakvom vremenu.
Cek malo.... vodenjak se nalazi unutar maternice, a maternica zavrsava grlicem maternice, koji je po pravilu zatvoren sluznim cepom. Ako vodenjak bilo gdje popusti, plodna voda bi se trebala skupljati unutar maternice ukoliko je sluzni cep tu. Ako je sluzni ispao, onda dolazi do curenja plodne vode van, bez obriza gdje puknuce ili rupica bila na vodenjaku. Kud drugo da prodje plodna, ako ne kroz grlic???
Ili se ja stvarno ne kuzim u anatomiju?!
I Viki kod tebe je najvjerovatnije to samo pojacan iscjedak. Nije mi namjera zaplasiti te ali obavezno to opisi kod doktora sto tocnije mozes. Onda ces biti najsigurnija i najmirnija
bmaric. Ja sam bila zatvorena skroz. Sluzni cep nije ispao jer bih ga primjetila da sam i na pola slijepa a curila je plodna voda. Kuda je prosla ja neznam . Valjda istim putem kuda i krvarenje kod zena koje imaju npr hematom koji se ispraznio. Nisam doktor ali ako je sluzni cep na dnu maternice onda nijedna zena ne bi imala ni krvarenje jer bi ostalo unutra
Carmina406 a kada si imala curenje u kojem tjednu? Ma naravno da cu sve u detalje opisati dr :)
18tt u sred noci. Amnisure test je raden tek nakon 4dana i bio negativan i lose napravljen. Rekli su da sam se upiskila. Pa u 21tt Amnisure pozitivan na curenje. Prestalo sutra. Pa ponovo u 23tt. Nije to tako jednostavno reci jest ili nije plodna voda osim ako se ne radi o vecoj kolicini i konstantom curenju zato i pisem ovo sto pisem. Osjetila sam vaginalno curenje i bila sigurna da se ne radi o mokraci. Kolicina je bila pun nocni ulozak
Viki, meni su u nekom trenutku stalno bile mokre gacice pa sam ih snjofala :škartoc: al svaki put mi je to mirisalo na mokracu pa sam nekako zakljucila da je to to. Al slazem se s curama, ako si zabrinuta, odi na pregled, ne moze skodit.
Haha jadranka i ja snjofam stalno meni po iscjetku. Hvala puno cure :)
Biti ce to ok :)
Uopce ne znam zakaj jos pratim ovu temu, samo se stepavam na sve ove simptome :mrgreen:
Barem mi ne dopusta da zaboravim kako mi je bilo haha
Kris lijepo je sto si tu i pratis tako da mozes pomoci nama neiskusnima i uplasenima!
Moj mali danas jako aktivan cak me oar puta tako jako lupio da se vidjelo iz vana .. Do sad su to bila lagana lupkanja
Daljnji tok je hospitalizacija i pracenje crp svako 2-3 dana ako se radi o intraamnijskoj upali. Mjerenje temp nekoliko puta na dan. Crp i brisevi su mi bili uredni ali se ipak daje antibiotik 10dana intravenozno za svaki slucaj. I tokoliza ako se pojave trudovi. Strogo mirovanje. Uzv 1xtj i bez vaginalnih pregleda. To je procedura. Ukoliko je plodna voda prestala curiti i uredne je kolicine postoji mogucnost mirovanja kod kuce za sve ostale u bolnici do daljnjeg.
Ponavljam kod tebe je u pitanju najvj. iscjedak ali nismo doktori i to je to. Sutra ti je vec ionako vec ponedjeljak. Bit ce sve ok. Sorry ako sam te isprepadala na bilokoji nacin :hug:
Dok cekam da mi moderatori puste prethodni post, dodjose nove brige..treca trunoca, prvu curu rodila na termin, drugu koji dan ranije, sad sam 32+1tt. Cijeli dan intenzivne BHkontrakcije, nepravilna razmaka. Puna neobjasnjivih vjetrova-pokusala otici na wc maloprije i osjecala se kao da ce mi sve ispast van i kao da cervixa uopce nema. Na zadnjem pregledu cervix 1 cl.zatvoren. Sutra sam se narucila na pregled kod privatnika jer imam osjecaj da necu izgurat do termina.
Ima li koja viserotka iskustva s ovakvim simptomima u 32-33.tjednu?
Stvarno sam zeljna komunikacije s vama i nadam se da ce mi moderatori pustit post danas
Ma nisi sve ok. Sutra vadim kks i crp pa cu vidjeti iako i ja mislim da je iscjedak jer mi je i maloprije izaslo onako malo vise ali bas iscjedak bjelkasto nije bilo vodenasto.
Meni je u 25.tjednu curila plodna voda.
Prvo sam mislila da je iscjedak,pa da se znojim.
Bila kod svog gina,pregledao me i rekao da nije plodna voda.
Iduci dan navecer sam cucnula po nesto i samo su mi se natopile gacice.Prozirno,bez misrisa....
Otisla sam.privat i amnisure je bio pozitivan.
Pravac Petrova.Mirovanje.Crp i leukociti povisen.Antb.intravenozno .Uzv ok kolicina vode.
I na uzv nikad nije falila voda.
Rodila se 2dana prije termina.Vodenjak mi na kraju probusili.
Ako sumnjas odi radije nego da bude kasno.
Sretno.
QueenBee, ja sam prvorotkinja, ali bh komtrakcije imam vec od cca. 20. tt. Prvo sam mislila da mi beba stvara pritisak, ali sam kasnije, kad su pokreti postali jasniji, skuzila da nije beba vec da se maternica grci (danas sam 30+0). Nekad ih imam 7-8 dnevno, nekad 2-3. Rekla sam svojoj gin, nesto nas je omelo, pa nismo o tom razgovarale, ali citala sam da je to sasvim normalno, da je bitno da su u nejednakim razmacima, da nisu bolne. Uzimaj magnezij, on bi ih trebao smanjiti (ja ga pijem vec 3 dana i imam 2-3 puta dnevno). Vidjet cu za tjedan dana s gin sto kaze.
A ja cesto imam osjecaj da ce mi sve ispasti iz mene, pretpostavljam da je to zbog tezine bebe i njegovog polozaja. Nekad sam teska sama sebi i tesko hodam zbog pritiska, a nekad sam ka leptiric.
Stigao nalaz CRP mi je mrvicu povisen inace normala do 5 a meni 5,5.
Viki mislim da je to ok nalaz. Da je i nesto veci nije za zabrinuti se,mozda ce trebati pratiti da li raste. I mozes sama mjeriti koji put temperaturu iako u trudnoci moze biti i ona povisena malo.
Vidjet cu sta ce mi sutra reci dr. I leukociti blago poviseni ali nista znacajno normala 9,7 a meni 9,8.. Urin uredan a hemoglobin nesto nizi ali to i znam jer sam na heferolu od pocetka
Mislim da je i to da su leukociti malo poviseni normalno u trudnoci.
bmaric-malo je drugacije kod viserotki. U prvoj trudnoci sam imala slabe BH kontrakcije pred kraj. U drugoj su me malo jace takve kontrakcije otvorile 6 cm gotovo bezbolno. Da mi nisu dali drip i prokinuli vodenjak, mozda bi takve i do kraja ostale. Zato sam sad oprezna jer sam sama kuci s curama pa da ne lovimo bebu po stepenicama ak mi ispadne :mrgreen:
Probada me kroz cervix isto i sjecam se da mi je tako bilo kad sam se otvarala. Ali sluzni cep je na mjestu i pregled je za 3 sata pa cemo vidjet umisljam li samo ili sam nesto i naucila o svom tijelu dosad. Taj pritisak na dno zdjelice i sve otvore tamo me zbunjuje. Moze biti da se beba spustila jos vise. Trbuh mi izgleda kao suza i prvi put zalim sto nisam kupila onaj pojas za trudnice kad je bio na snizenju u Kauflandu. Sad trcim po ulici za ove svoje dvije zvrke i jednom rukom drzim trbuh kao vrecu brasna. U drugoj mi boca vode, vlazna maramica, kitica cvijeca i gumica za kosu..prizor za 5.
Hvala curke :)
Mislim da se leukociti u trudnoci toleriraju do 12 ali nisam sigurna, tako da ti je to sve ok.