Tako je i meni nekad mi je trbuh tako napet teska sam si a ponekad kao da nisam uopce trudna :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Ja sam prije par dana primjetila da me koljena bole i kad se dizem iz sjedeceg polozaja... ja sam do prije 2 tjedan na zadnjem pregledu dobila 14 kg, pa nije ni cudo da me koljena bole od tezine, a mogla bi, kako je krenulo sa dobivanjem kg, jos u ovih preostalih 10 tj. dobiti jos 10ak kg.
Bok curke, vidim da se svasta nesto dogada na forumu. Ja sam danas tako sva depresivna, u nekom suludom strahu. Jer taman danas sam usla u tjedne kad mi se zadnji spontani dogodio. Bas sam grozno :(
Evo me s pregleda. Cervix skracen na pola,uloziva za prst, uu zatvoreno. Imala sam pravo da se nesto dogadja. Obzirom na razvoj proslog poroda i ucestale BH stavio me na mirovanje i pojacao mi Mg. Ako se pojacaju kontrakcije da dodjem odmah u bolnicu jer mi je prerano za porod.
Uzv-bebica predivna, smije se, zijeva. 2050g.
Imali smo zanimljiv razgovor..pitala sam ga kako bi osoblje pri porodu reagiralo kad bih trazila da mi ne prokidaju vodenjak i da ne rezu pup.vrpcu dok ne otpulsira. Za vodenjak je rekao da to mogu traziti i da cu i dobiti,ali s pupcanom oni rade kako su dosad i radili.
Obeshrabrena sam :(
Otisli smo na sladoled, u trgovinu, podigla manju jednom-slavili smo sto su seke prvi put gledale malu Mašu na uzv. I onda me pocelo sarafat u križima. Sad mirujem konacno.
I ja sam usporena u odnosu na prije, osjecam trudnocu u svakom pokretu. Teze disem, pati me nesanica,tesko nadjem polozaj za lezanje, pati me nizak tak i izgubila sam apetit (dobila sam pola kile u 3 tjedna). K tome se gnijezdim, perem robicu i spremam torbu za rodiliste. Zaboravna sam kao Dora, plačna i hormonalna do ibera i imam majstore u stanu.
Samo ova zadnja stavka je dovoljna da se porodis od muke..
malo poviseni leukociti i crp su normalni u trudnoci
i ja sam uvijek imala tako malo povisene, a nikad nije bila infekcija u pitanju
s te strane, trudnoce su bile uredne
Leona polako i drz se!
Drz se, Leona!
Hvala vam drage moje valjda cu ovaj put uspjeti.. Danas sam prvi put se isplakala kao nikada u zivotu. Valjda to tako mora doci i dobri i losi dani...
Leona drzi se. Treba se i isplakati. Normalno je za zene koje tako odrzavaju trudnocu da ne mogu uvijek biti ni snazne ni sigurne. I strah je prisutan. Ali sve je za sada dobro i ide na bolje. Ti si jako snazna zena :hug:
Samo se isplaci i izbaci to iz tebe! Ma ti se odlicno drzis.. Jaka si. Rijetko tko bi mogao tako!
Mene je iskreno uzasno strah sutrasnjeg pregleda :/
Leona, drzi se. Ide vam dobro! I ja sam izgubila jednu bebicu, dosta rano u trudnocu, sa 7-8 tjedana. S ovim malisom sad nisam ni pomislila da se opustim dok nisam vidila srce, a i poslije toga me jos dugo drzao strah. Sad je vec puno bolje. Kad prodjes te tjedne, bolje ces se osjecat! I tvoj strah ne skodi bebici, nece joj nista bit od toga sto se bojis, niti on ista lose znaci. Proc ce pomalo.
Viki, ja sam panicar pred preglede, kakve god, cak i kod rutinskog vadjenja krvi mislim, joj, sto ce mi sad nac?! Al taj strah pred pregled ne znaci nista, tipa da je nesto lose. Nego samo da smo malo strasljive. Meni se cini da je tvoja bebica sasvim ok, lupka i javlja se, nalazi si ti isto ok, a ono je vjerojatno bio iscijedak. Bit ce ok!
Meni je sutra pregled.
Bmaric, nisam ni ja puno bolja ;) vaga u ginekologice je prije 3 tjedna rekla +10, al moja dona kaze +14. Prvo vaganje u gin mi je bilo tek sa 7 tjedana - a i vaga joj je sasava. No, sta cu, i s prvim sam dobila toliko (tj. sve skupa 20) pa sam u godinu dana sve izgubila :) To tijelo skuplja zalihe za dojenje... haha... ne brini, otic ce to.
Viki, Carmina, Jadranka, Medeja hvala vam puno na rijecima utjehe. Sinoc sam.odlucila popit normabel da mogu zaspati. Tek oko 3h sam uspjela. Znam da moram biti jaka, borac sam citav svoj zivot, pogotovo za bebicu.
Moj crp je skoro 10, i to kazu doktori je normalan u trudnoci.
Tako da 5,5 je sigurno dobar crp ;)
Nekad je granica crp bila 10, pa su smanjili, a ista stvar i sa secerom
Ok za crp , ali mene strah za ono prije ali valjda bi mi jos curilo od onda jucer je bilo pojacano ali bas iscjedak jedino nakon tusiranja sam imala osjecaj da mi voda izlazi ali to je bio samo osjecaj izaslo je par kapi gacice su bile vlazne ne mokre. Sad cekam pregled pa cemo vidjeti .
Vikki drzim fige za pregled.
BH kontrakcije sam imala citavu trudnocu i pila magnezij do 34tt. Nista posebno ne rade osim sto nisu ugodne i nerviraju. I nisu slicne trudovima vise trbusnjacima. Reflexna bol se moze pojaviti u ledjima radi nejakog trbusnog zida.
Crp je normalno povisen u trudnoci. Vjerovatno jer da bi se plod ugnjezdio imunitet pada, obicno ostane povisen kroz citavu trudnocu.
Samo hrabro cure dalje.
Vezano za strah. Iskustvo je majka za****. Svaki tjedan u kojem mi je nesto bilo u trudnoci koji sam izgubila, bila sam ukopana kao macka. A gdje su jos standardni testovi...ti su me kostali zivaca. Svaka je drugacija i osim poznatih problema kod majke(uzroka pobacaja) veca je sansa da ce trudnoca nakon njega proci ok nego da nece.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Gotov pregled sve je super a iscjedak je tako jak radi candide! Dobila 2 kutije geonostina. I ipak kazu nije sin nego curica.
Viki super vijesti.. cestitam na curici..
Viki, cestitke na curici! I da Candida sto prije prodje. I ja sam je imala - prosla u par dana.
Ma vraga ja ju vucem valjd od pocetka i prije mora sam kutiju rojazola potrosila i opet je tu
Meni je ginekologica rekla da ce mi se vjerojatno vratit i da je to uobicajena trudnicka tegoba. Al zasad se nije vratila. Imala je negdje sa 17-18 tjedana, cini mi se.
A ja sam umorna kao pas danas, napravim tri koraka i uspusem se, bas sam samo za izlezavanje, sve mi je tesko. I jedva cekam da ove vrucine prodju.
Hvala :)
Jadranka ja mislim da je to danas od vremena ja jedva stojim ostanem nez zraka osjecam se slabo.. A kad hodam jos gore!
Viki, cestitam za curicu! I naravno super sto plodna ne curi.
Meni od 16 tt govore da je deckic, i to svaki put kad sam na pregledu napravi uzv, ali sam se tek na 3d uzv i sama uvjerila da je deckic. Inace bi vjerojatno sumnjala do kraja.
Moj malac danas nesto fjakast, pa sam sva nikakva od brige. Javi se tu i tamo, budu i jaki udarci, ali ipak nemam mira. Nadam se da mu je to samo takav dan.
Bmaric ma to je i njemu danas takav dan pa se umirio :) meni je tako mala jucer manje lupkala nego prekjucer.
Pa meni je radio danas onaj detaljan uvz organa pa sam i sama vidjela da je zensko a sad vise ni ja neznam bas sam u nevjerici. Prvo mi je bio sok da je decko jer sam nekako bila uvjerena da je curica a sad sam se vec tako priviknula da je sincic i sad mi kaze da je cura . Opet sok!
Viki hvala Bogu da nije plodna i da je sve ok. Cestitam na curici :)
Leona bas mi je zao sto ti se to sve dogada. Super da je nalaz ipak bolji i svu srecu ti zelim da do kraja izdrzite ti i beba i da bude sve ok.
Cure jel normalno da me bolje prepone. Boli me kad hodam, ne dok mirujem. Onako ko kad kosti bole i misici. Nadam se da je to samo sirenje zdjelice i ligamenata. Jucer sam isla na 5. kat pjesice jer nema lifta pa je mozda i zbog toga!? Danas smo 31+4
KrisZg, jeli ti magnezij preporucio dr? Ja na svoju ruku pijem sumece tablete (kupim u DM-u). Nadam se da su i one ok.
U ponedjeljak cu vidjeti s dr sto kaze, ali do tada sam mislila piti sumeci mg, jer su mi bh kontrakcije postale tlaka.
Tajci, nemam takvih bolova (jos), ali citala sam nedavno da se ti bolovi mogu pojaviti zbog sirenja zdjelice i ligamenata. Cak i ako bas zdjelica boli da je to sasvim normalno, jer se siri i pravi mjesto za spustanje bebe i prolaz kroz zdjelicu.
Meni je samo na jednom pregledum tamo negdje sa 23 tjedna, rekla doktorica da je deckic i pokazala mi je pisu i jasno sam ga vidjela. Al svejedno nisam sto posto sigurna :) Mislim, valjda je. Al zapravo mi je i svejedno :)
Bmaric normalno je da nije svaki dan bebica jednako aktivna. Moj prvi definitivno nije bio, a nije ni ovaj sad.
Tajci, bol u preponama je isto sasvim normalna, bar po mom iskustvu. Znalo me bolit s prvim, a zna me bolit i sa ovim sad. To kod mene traje dan, dva, tri pa prodje.
Hvala vam puno cure :) sad mi je lakse.
Citala sam i ja i pise da je normalno.
Nasa curica je isto bas jako aktivna, al neka je. Puno mi je lakse kad ju stalno osjetim nego da je mirnija pa se brinem :)
Hvala tajci :)
Viki bas mi je drago da je sv ok. Cure drzite se ja samo ovako uletim povremeno
Je. Zbog BH. Nije da je nesto spektakularno pomagao. Imala sam ih i dalje. Uglavnom kasnije su rekli da prestanem jer previse magnezija utjece na srce.
Bol u preponama zna biti od pritiska bebe. Jednom sam dva dana bila gotovo nepokretna jer je glavom pritisnula nesto i to se vidjelo na uzv. Bilo je za poluditi.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Ja s pregleda, bebolinac dobro, i dalje je deckic ;), dubi naglavacke i lupeta :) tezina oko 1800 (31 tjedan). Kaze doktorica da bi do termina mogao bit izmedju 3500 i 4000. I dala mi zeljezo da pijem - mozda mi se malo vrati energija.
Misa mu poljubim, ne pustaju mi moderatori postove vec 3 dana. Otici ce u zastaru :D
Leona-citam o tvojim brigama i razmisljam koliko zena mora biti jaka da zadrzi pozitivan stav. Drzim vam fige. Ja ostajem trudna unutar 2 pokusaja, ni ne znam koliko sam sretna.
Viki-plodna voda ce meni uvijek biti misterija da sam jos 10 puta trudna. Candida-u obje trudnoce ju imala. Dosadna ko' porez, ali rijesi se. Ja sam pila i caj od lista brusnice.
bmaric-bh kontrakcije znaju biti drugacije u svakoj iducoj trudnoci. Mene su s drugom curom otvorile 5cm. Nisu bas bile bezbolne, ali nisu parile pravi trudovi.
A sad su mi iste takve-kao oni prvi trudovi kad samo moras zastat, zablejat se u jednu tocku i duboko disat. Imaju svoj pocetak u predjelu jajnika, sire se kao val preko ostatka stomaka, maternica se zgrci i kad dosegnu vrhunac nakon 30-40 sekundi pocnu postepeno blijediti. Ne idu iz ledja (kriza) kao sto bude u udzbenicima i u prvim porodima. Ali masa zena ne dobije ledjne trudove.
Slusam svoje tijelo ovaj put, vise nego dosad, i govori mi da ce se ovaj porod odviti jos brze nego prosli. Kontrakcije su sve jace i sve cesce, cervix do pola nestao,prst uloziva (sad garant i otvorena) do glave koja sjedi na vrhu zdjelice.
Ali kazu da su trece bebe nepredvidive...then again,kazu da zene imaju nepogresivu intuiciju kad ju nauce osluskivati 8-)
Super jadranka bravo! Drago mi je da je sve ok. Da moguce da se lose zbog zeljeza osijecas . Tebi su od pocetka vidjeli da je decko?