Poslala sam mail dr. Dinoviću ali prošlo je već tri tjedna i još mi nije odgovorio. Htjela sam dogovoriti operaciju za ljeto. Dal ima možda novi mail?
Printable View
Poslala sam mail dr. Dinoviću ali prošlo je već tri tjedna i još mi nije odgovorio. Htjela sam dogovoriti operaciju za ljeto. Dal ima možda novi mail?
Hvala dorothy.Tanja 75,ne znam na koji mejl si mu poslala ali retko se desi da brzo odgovori,cak ga je tesko i na mobilni dobiti(mada dok nismo obavili operaciju nismo imali taj problem)Posalji mu ponovo, jer mi smo zadnji put slali mejl tri puta i tek je na treci odgovorio.
Ja se dosta bojim što će biti kasnije kad sin uđe u pubertet, mi smo na popravak neuspješne operacije od dr Đinovića išli u Innsbruck i trebalo je dvije nove operacije. Doktor namje rekao da se ta operacija kakva je nama napravljena nikad ne radi kod djece zbog mogućeg oštećenja živaca koje se očituje tek u odrasloj dobi. Piša nakon Austrije izglea odlično dobro piški, ali za živce se ne može znati do puberteta i to me jako brine. Slažem se da ne treba paničariti ali ne mogu si pomoći :-(
slučajna joooj točno znam kako ti je..nama je bilo identično,počeo je piškiti po šavu...al nemoj previše brinut,zbilja ima šanse da zaraste ,iako nama nije,isto je bilo ko kod vas i na novu gornju rupicu mi se činilo da je mlaz tanji,bitno je da ide,da se ne zatvori,jer logično je da si urin nađe kraći put pa ni gore nema kaj ići..jednostavno je to tako,nema čak ni veze možda s op nego je i tkivo takvo.Al ako i bude potrebna druga op mogu ti reći da je popravak bio lakši,nije dugo trajala op i sad je hB sve ok.nismo platili punu cijenu,samo anesteziju al smo opet 4x išli tam pa je to veći trošak.Nadam se da bude sve ok ipak, i ako bilo kaj trebaš javi mi se na pp ili dam broj moba.jer znam kako ti je,meni su bile potonule sve lađe :(
tinchy32 isčitala sam tvoje postove i bio je jos slucaj chicco2, ta mama je pisala da je njima kapalo dugo i posle je sve stalo,a nama je bas mlaz onako tanji tako da ne verujem da vise postoji mogucnost da se zatvori samo:-(Ne znam zasto ti ne mogu poslati privatnu poruku,da razmenimo br,jer ste i vi prosli kroz isto pa da budem pripremljena za ono sto nas ceka. Hvala ti puno,nadam se da ste vi sad dobro.
Kaska, mi bi isto trebali biti operirani u Mostaru 30.05.13. na Međunarodnom simpoziju o hipospadiji..Također nam je preporučen dr. Aivar Bracka , mislim da on dolazi iz Engleske.. navodno dolaze vrhunski svjetski stručnjaci za hipospadiju i urologiju.. imaš ti još kakvih saznanja o tome i odakle ste vi?
slučajna neznam koji je određeni broj potova da moreš slati privatne poruke.evo ti moj mail pa se javi tinaninaa@hotmail.com
Pozdrav mikica2011
Mi smo imali istu dijagnozu,tj. otvor tik iznad testisa.Dječak je operisan prošle godine polovinom maja i sve je u najboljem redu.Naš doktor je to uradio u jednoj operaciji i sve je super.Mi smo to radili u Banja Luci,BiH ali je doktor odličan u toj oblasti.Sada sve normalno izgleda,nije bilo nikakvih komplikacija,fistula ni ničeg slično hvala Bogu.Operacija je trajala oko 2 sata,kateter nosio 7 dana i sve OK.Sledeća kontrola nam je u decembru.Svi smo jako zadovoljni ishodom operacije.Nemate razloga za brigu.Ako vas još nešto zanima, javite se PP.POZDRAV I SREĆNO!
Da li mi može neko reći koliko dugo je mazao djetetu šav posle operacije gelom Contraktubex?Ja još uvjek mažem i šav je sve mekši ali ne znam kada bih trebala prekinuti.Doktor kaže da mažemo što duže,sve je bolje po njega da se duže maže.Na kontrolu idemo u decembru pa sam u nedoumici da li da mažem do tada.Hvala unaprijed!
Mi smo contratubexom mazali cijelo vrijeme između dviju operacija dakle svih 8mjeseci i cca 4 mjeseca nakon druge operacije. Na spolovilu se ne vidi gdje je bio rez niti ikakav ožiljak od operacije :-)
Pozdrav Tanja2611 hvala na ohrabrenju i lepim zeljama. Plasim se svega toga kako ce biti, nama je receno da ce morat dve operacije, sa tim sto u prvoj rade i spustanje testisa.
Andrija, iz tvog prvog posta sam procitala da si operisan na klinici u Nisu pa bih te zamolila da napises o kojoj se klinici radi i koji lekari su radili sa profesorom Perovicem. Moj klinac je rodjen sa hipospadijom, do sad ga je patio lekar u klinickom centru ali resili smo da ga na operaciju vodimo kod Dr Djenovica. Ipak, volela bih da znam kako stoje stvari u Nisu sto se tice strucnjaka iz ove oblasti.
Pozdrav lotica!! Pisala sam vam na mail detalje!
Iduci tjedan idemo izvaditi sve nalaze i onda cekamo kraj mjeseca i operaciju! Drzite nam fige!
Draga Kaska, nemam poruke na pp/mail-u, a ja ne mogu još slati pp zbog premalo postova.. molim vas pišite mi na mail hipospadija@gmail.com
Zelim vam puno srece , mi nalaze vadimo tjedan dana prije operacije...
Dragi roditelji!
Moj sin ide 24.5. u Beograd na "malu korekciju", kako doktor veli, zahvat od 15ak min kako bi mu uklonili višak kožice u kojoj mu se zadržava mokraća. Inače iza sebe imamo dvije operacije, uspješne (ukoliko ne brojimo ovo)...Budući da je tijekom prošle dvije operacije imao pelene,nije bilo problema s kateterom, zanima me kako funkcionira to s kateterom kod djece koja nemaju pelene- imaju li vrećicu negdje zalijepitu ili??Mogu li normalno funkcionirati, da se to ne vidi?
Trebat će kateter...doktor je rekao da se radi stvarno o vrlo malom zahvatu, ali treba kateter nekoliko dana:(
Mi dolazimo ujutro oko 7,valjda će odmah ujutro biti taj "zahvat"... pa ćemo se vjerojatno i upoznati:)
Iako, ja još uvijek razmišljam hoću li i ja ići, budući da sam u visokom stupnju trudnoće, nekako me strah na tako veliko putovanje, stres...Malenog ionako čuva moja mama, obožava ju, pa možda ona ode umjesto mene:-(
Evo mene nakon dugo vremena...Pozz za sve članove...Vidjela sam da ima par bebica koje odlaze na operaciju u Mostar pa ako žele mogu da me kontaktiraju da im pomognem sa našim iskustvom...
Dobar dan ,
maama bilo bi nam drago da se upoznamo, ali kako kažete da ste u visokom stupnju trudnoće možda i je najbolje da ne riskirate i izlažete se naporu , stresu i dodatnim problemima. Mi držimo fige da sve prođe ok, i da i Vi odahnete po pitanju hipospadije:-) kao što je slučaj i kod nas.:-D
Veliki pozdrav Vam šaljem , sretno!
Hvala Bastrid, nadam se da je ovo zaista posljednji zahvat što se tiče hipospadije:yes:
Ovo bi trebalo biti nula u odnosu na ono što smo sve već prošli.
Veliki pozdrav Vama i svim forumašima uz koje smo sve ovo prolazili puno lakše i bezbolnije. I bez kojih, naravno, nikad ne bih otišli u Beograd već bi patili dijete ovdje kod nas...strah me i pomisliti
Ako je isto kao što je bilo kod mene onda se može sredit da se ne vidi vrećica tako da se odvoji i onda ostane samo cjevćica iz trbušne šupljine koja preko majice nebi smjela bit uočljiva (ja sam ju lijepio selotejpom uz trbuh da se bolje pribije i bude manje uočljiva ako sam baš morao se vidjet s nekim ili ić obavit nešto). Cjevćica se onda začepi, a otvori (maknete čep) kad djetetu/pacijentu dođe potreba za obavit nuždu.
Sretno sutra.
Tako smo imali i prije, samo što je bila pelena,a sad više ne nosi pelene pa me bilo strah kako će sad funkcionirati. I mislila sam da kad ima kateter ne osjeti kad mora mokrit (tako je meni bilo poslije carskog, nisam uopće imala potrebu mokriti, samo je curilo)
Hvala Anonomni! Puno sreće tebi i ostalima!
Maama, bez obzira na pelenu isti je sistem, onako kako je Anonimni opisao, ne morate se bojati katetera. Sretno sutra! Mi smo na kontroli iduću subotu u Bg, nadam se zadnji put :-) Pozdrav svima!
I mi smo imali kateter bez pelene, ja sam mu prvih par dana po noći znala stavit pelenu i u nju pustit kateter... Nego imam jedno pitanje, jel netko imao problema sa crvenilom spolovila? Kod nas je sve ok, ali svako malo mu se zacrveni ...svakih par dana
Moj maleni je danas operiran...sad čekam da dođu kući.Super je što mogu većdanas kući. Ja ipak nisam išla s njima:cry:Sve je prošlo ok. Poslije njega je bio još jedan dječačić na operaciji...Nadam se da je i s njima sve ok. Više ću znati kad dođu pa kad sve čujem, zasad imam malo informacija.
Maama dobro jutro,
kako je maleni?
Mi smo obavili kontrolu , za sad je ok...iduća opet za 5 mjeseci...
Šaljemo puse malenom !!!
Upravo su jutros otišli na kontrolu...Nekako mi je ovaj put najteže. Kod prve dvije operacije se uopće nije žalio na bolove, a sad je u nekoliko navrata doslovno vrištao dva sata. To je prestrašno. Više ne znam jel to sve od bolova ili ga je i strah ( jer je vidio cjevičicu pa je počeo plakati da ga je nešto ubolo u pišonju). Samo isčekujem skidanje katatera pa da se uvjerim da je sve ok...I da, još kad je trebao piškiti u jednom trenu mu je krenulo osim na kateter kapljice i na piši pa je vrištao da ga peče...Sad mu ostavim otvoren kateter i zamotam u pelenu koju mu stavim u džep. Ona vrećica je ogromna i ne znam ni kako bi je zakvačila.
Bastrid drago mi je da je kod vas sve u redu, hvala Bogu. Pozdrav
a vrećicu možete i skinuti, kateter zatvoriti i puštati mikraću normalno u wc, tako je najlakše
Slučajna, niste dugo pisali kakva je situacija kod vas? Je li se druga rupica zatvorila?Iskreno se nadam da je:-)
Jako zanimljiv članak kako hipospadiji pristupaju u Americi..
http://www.childrenshospital.org/az/...geS1134P1.html
X. Međunarodni simpozij iz dječje kirurgije i urologije
http://www.bljesak.info/web/article....e-6dbe470fafae
http://www.bljesak.info/web/article....e-6dbe470fafae
Pozdrav svima.
Evo da se i mi malo javimo nakon dugo vremena iako redovno pratimo forum.Nama je evo prije desetak dana bilo godina od operacije u Beogradu.Sve je ok,pišo super izgleda a i mlaz nam je dobar.Sin nema nikakve traume vezane za operaciju u BG,doktoru redovno šaljemo sličice i video i on je zadovoljan a i mi smo.:-)
Evo javljam se posle duze perioda prva operacija je prosla najbolje moguce, dete se oporavilo nakon 2 dana, sad vec planiramo drugu nadam se isto tako uspesnu. Sve pohvale za Dr. Djinovica i za osoblje klinike Bel medica.
Veliki pozdrav svim forumasima.
Evo i mi da se javimo nakon dugo vremena. Obavili smo pregled kod D-r Djinovic, kraj mesec maja. D-r kaze da dete ima koronalnu hipospadiju sa blagom kurvaturom (zakrivljenje) penisa. Kaze da oni sve to rjesavaju u jedan zahvat, ali da djete se ne mora operisati, jer je to vise estetski, funkcionalno je sve ok. Jedino se kod dete moze javiti psiholski kompleks kad narasne. Jer on ima i svoj brat bliznak, ali hvala Bogu sto kod njega je sve ok, ja i moj muz smo se odlucili za operaciju. Nadam se da smo donjeli pravu odluku.
Danas sam pricala sa doktorom telefonom i dogovorili smo termin operacije, a to je 22.10. Mi smo htjeli obaviti to malo ranije, u septembru, al doktor kaze da je prezauzet, da ima puno putovanja, simpozija, a i vec rezervisani termini :-(
Dok smo bili u BG doktor nam je takodjer rekao, da ako se rjesimo napravit operaciju, dete moramo mazati andractim gel, 2 x dnevno oko 20 dana prije operacije. Kaze da ce se pisonja malo povecati, a da nece biti drugih nuspojava. Ja se iskreno nadam da ce sve to proci kao sto treba i da ce biti sve ok. U kratko to je nasa situacija. Praticemo i dalje forum. Ukoliko neko dogovori termin blizu naseg, neka nam napise.
Puno pozdrava iz Makedonije!
Mi smo dobili termin 16.7. i već se lagano pripremamo za Beograd. Moj sin isto ima koronarnu hipospadiju. Zanima me kako je to sa kateterom? Što to znači da ide kroz trbušnu šupljinu? Mi smo još sa pelenama.