počela Lolitu u Teheranu od Azar Nafisi, čini se prilično ok, uvid u 2. kulturu+raspredanja o klasicima literature.
Printable View
počela Lolitu u Teheranu od Azar Nafisi, čini se prilično ok, uvid u 2. kulturu+raspredanja o klasicima literature.
Upravo sam završila F. Herbert: Mesija Dine.
Kraj me totalno shrvao, ostala sam sa vapajem NEEEEE u mislima.
:-)
Ima li koja ljubiteljica sage o Dini da podjeli samnom ovaj NEEEEE?
Vedranu Rudan-Dabogda te majka rodila
Završavam ovdje preporučeni "purpurni hibiskus" i sviđa mi se, no kako sam još pod dojmom knjige pročitane prije hibiskusa (mesija dine) vraćam sagi o Dini :mrgreen:.
Elly, imaš još koju preporuku? Anne Rice se klonim, nakon pročitane "Violine" bila sam sumorna tjedan dana, baš je morbidna knjiga, grobovi, nemirni duhovi, mrtva djeca, brrrrr.
Elly nemogu ti odgovoriti na pp, javlja mi ovo:
"Elly has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space."
Robert James Waller: The Bridges of Madison County - klasična, vjerujem svima poznata priča o ljubavi i strasti. Film je odličan, ali knjiga je jako, jako loše napisana; autorov me stil podsjeća na srednjoškolske uratke ambicioznih školaraca. :-/
Je li netko čitao "Kupujmo hrvatsko: Leksikon novokomponirane zbilje" od Oremovića i Sviličića?
D. Brown: Izgubljeni simbol
bezveze, sve vec vidjeno, i to puno bolje, u Da Vincijevom kodu i Anđelima i demonima
skroz sam izbubila volju bilo sto njegovo vise citati
J. Grisham: Partner
Grisham ko Grisham. vec sam zamislila T. Cruise-a kao glavnog junaka
(nemam pojma jel ovaj roman ekraniziran...)
M. Connelly: Posljednji prerijski vuk
Michael Connelly je moj novi ljubimac
u knjiznici sam se suzdrzavala da ne uzmem svih 6 knjiga njegovih :zaljubljen:
Harry Bosch istrazuje smrt svoje majke, otprije 30 godina
Michal Viewegh: Anđeli naši svagdašnji
isto sam malo razocarana, nekako sam vise ocekivala od Kunderinog nasljednika
odgoj djevojaka u Ceskoj me razmazio, i postavio visoko ljestvicu
nije lose, onako, za procitati u jednom danu...
pocela sam citati Ministarstvo boli, D. Ugrešić
svidja mi se....
portal za knjigoljupce
http://www.najboljeknjige.com/default.aspx
Preporucam knjigu od Ivane Simic Bodrozic "Hotel Zagorje"....fantasticna knjiga!
Rui Zink: Magična riječ i druge pripovijesti - mali "izlet" u portugalsku književnost (koju inače slabo poznajem)
Sue Townsend: Adrian Mole: The Prostrate Years
Kao vrlo pristrana čitateljica (koja voli Sue Townsend i obožava Adriana) najtoplije preporučam. Adrian je sasvim odrastao (ima 39-40 godina) i muče ga brige odraslog čovjeka - ljubav, djeca, zdravlje. I dalje se dopisuje s poznatima i nepoznatima ( :mrgreen: ), i dalje mu roditelji idu na živce, i dalje je Pandora vrlo važna osoba u njegovom životu. Njegovi problemi u ovom nastavku stvarno su ozbiljni i potreban je izuzetan spisateljski talent da radnja ne potone u patetiku; ovo je knjiga za plakanje i smijeh istovremeno. Prekrasna knjiga.
Da laumi, i meni se sviđa, već sam našla neke preporuke za SF :)
Mučim se s Imprimaturom (Rita Monaldi i Francesco Sorti).
Radnja, zaplet, likovi - sve okej, ali razvučeno... A recenzije odlične.
Jel još netko imao takav osjećaj? Jako sam se veselila kad sam konačno uspjela posuditi knjigu, a pogotovo što imaju i još 2 (ne znam da li su nastavci),
ali sad nisam sigurna da ću se odlučiti na čitanje još dodatnih 1400 stranica.
Isti osjećaj totalno. I prestala sam, nešto drugo mi zaokupilo pažnju, kao vratit ću se i nastaviti. Nisam još, a prošlo je godinu dana :mrgreen:.
Sad mi je lakše ;-)
Baš me zanima koliko se likova pojavljuje u priči, a koliko ih se spominje... Rekla bi - barem 100 - 200.
mene isto mučilo to što su super recenzije, a meni ne ide, pa ne ide!!:oops:
procitala najnovijeg inspector Lynleya - E. George - Careless in red - tocno onakva kakvu i prizeljkujem
pa S. King i Lisey's story - mene on tako uvuce u pricu svojim stilom
pa Kate Summerscale i The Suspicions of Mr Whicher or The Murder at Road Hill House - zanimljivo, o istinitom slucaju iz 1860
zapocinjem Marisha Pessl i Special Topics in Calamity Physics :)
Deluxe: Kako je luksuz izgubio sjaj.
http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proiz...=450&id=124947
Tako sam se ja veselila kad sam dobila prve dvije, a zapela sam s čitanjem na pola Imprimatura.
Mislim da su knjige napisane naprosto prepotentno. Meni taj usporeni kvazi-ondašnji stil nikako ne leži, ali možda se kritičarima sviđa.
Kod takvih ogromnih stvari sjetim se što prijateljica prevoditeljica kaže: da su se autori raspustili od kad postoje kompjuteri, nisu u stanju srezat tekst, a dok su vlastoručno pretipkavali ili od profesorske plaće plaćali prijepis, rezalo se sve što za knjigu nije bilo bitno. Ne volim takve teorije "poprek" ali u ovoj, čini se, ima dosta istine.
I meni je Livada crnog labuda odlicna knjiga.
Upravo zavrsila Naša putovanja od skupine hrvatskih autora. Kratke pricice,lagano i brzo se cita, najdraza mi je Škoj Ellis
navukla sam se dok sam zivjela u francuskoj jer mi je to bilo jedino dostupno, plus po aerodromima
pa me jako razocarao prijevod nekih nasih izdanja, a i citanje engleskog mi je korisno za vjezbu
a sad imam kolegicu koja je poput mene, kupuje dosta, pa se jos i razmjenjujemo :)
Ja kao Itala, samo s jednom curkom. I već sam 2 mjeseca sama s njom, ako me to malo opravdava...
Čitam slikovnice, Plašljiva vjeverica mi je hit naše knjižnice na Knežji!
http://www.algoritam.hr/?m=0&p=vijes...prikaz&id=2192
Šmrc, ja nisam u Zg. Moram čekati da knjiga dođe k nama :-(
Završavam "Livada crnog labuda", jako mi se sviđa, cure hvala lijepa na preporuci.
Voljela bi dalje pročitati "Priča o ljubavi i tmini" al je stalno vani i rezervirana :(, baš kao i millenium triologija od Larssona, imate još koju preporuku?
na polici me čeka
http://www.profil.hr/knjiga/drustvo-...ernseya/28622/
Nešto preporuke, nešto ne preporuke:
- S. Meyer: U sebi - još jedna debela s kojom sam zapela na pola. Početak mi je bio zanimljiv i neobičan, ali dalje sve manje. To jest njezin stil, ali podosadnila mi je sva ta introspekcija i opisivanje svakog drhtaja iznutra.
- Mirna Malinar: Duh tame, pripovijest iz prapovijesti - debela, a nije mi se svidjelo kako je napisana, iako me tema zanimala.
- Esteban Martin i Andreu Carranza: Gaudijev ključ - rekla sam da neću više tajna društva i trebala sam se toga držati.
- Thierry Maugenest: Rukopis ms408 - ova me se tako malo dojmila da sam je uspjela posuditi i počela čitati po drugi put a da nisam skužila.
- Hailey Lind: Lažna umjetnost - prepuno tipfelera, pravopisnih i svih ostalih pogrešaka, krivo upotrijebljenih riječi i pogrešno sklepanih rečenica.
- Michael A. Cremo: Ljudska devolucija - preveliko i prenapregnuto, može eventualno poslužiti kao nekakav pregled paranormalnih zbivanja i alternativnih teorija.
- J. Sidney Jones: Zrcalo bez odraza - detektivski roman, Beč krajem 19 stoljeća, meni ok
- Julie Powell: Julie&Julia - ok
- Lynne Jonell: Emmy i nevjerojatni štakor stiskavac - za curičkice od 10-12 godina, ali može i za nas
- Tess Gerritsen: Vrt kostiju - među ostalim i o predpočecima liječenja babinje groznice u Americi. Ja nju volim, ali postaje mi malo loše od svih tih boli i intriga.
- Neil Gaiman: Knjiga o groblju - kao i uvijek, Gaiman je originalan i pravi!