:love2: moja cura će se zvati KORINA
meni je predobro
i nema ih puno s tim imenom
Printable View
meni je franka divno. ali mm se ne sviđa
a korina mi je snajka :lol:
meni su i Franka i Korina lijepa imena.
kao i: Roberta, Donatella (Donata), Bernarda...
mi ne znamo niti jednu korinu, ali znamo jako puno franki
Nama je Franko u blizoj obitelji, pa Franke sigurno nece biti.
U zadnje vrijeme skroz pobjedjuje Greta (iako nemamo pojma sto je, jel).
Sunčica :heart: , ja sam se zaljubila u to ime
mi ćemo u 10. mjesecu dobiti curicu, i zvat će se Taša :zaljubljen:
oduvijek sam htjela kćer nazvati tako, ali prvo smo dobili dva dečka, pa ništa....
sviđa mi se Taša, i Greta isto
lijepa su mi: ema, paola, franka i lara.
ako/kad ostanem trudna nasa ce curica biti dina :-)
to ime nije bilo moj prvi (ni drugi ni treci ni... ) izbor, ali mi je s vremenom sjelo i lijepo nam se slaze s prezimenom.
meni su lijepa neobicna, mozda ne tako ucestala imena. vec dugo nisam cula za djevojcicu lindu, talu (nataliju), margitu, mirjam. jedno nas je vrijeme drzala i arden :heart:
Aniko / Anika :)
kayla, Franka je stvarno prelijepo ime. mislim da ste super odabrali :)
I meni je Franka :zaljubljen::heart::klap:
meni su jučer blinknula još 2 imena (tako da ih sad na popisu, i to drugom po redu, imam ukupno 24): Ilona i Morana. Naaaaaraaavnoo, MMu se niti to pretjerano ne sviđa :-x. nije ni čudo da je samo u ovoj T dobio 3 ječmenca. to je i malo, koliko me nasekiraju te njegove fore oko imena. mamicu mu dlakavu, imam još 2 mj. i kusur do poroda (računam si da ću rodit ipak ranije, hehehe), a mi još nemamo ime :evil:!!!
Morana = staroslavenska božica smrti
Ne bih baš dijete častila takvim imenom. Najte kaj zameriti.
Peterlin, i meni je Nives :heart:
Franny, nisu ova nova imena losa, ali ja ipak glasam za malu Magdalenu :zaljubljen:
Peterlin, ma kaj bi zamerila :mrgreen:, MMu se i tak ne sviđa :P. i Ilonu je popljuval :evil:.
Nives, nemoj da te MM čuje :mrgreen: , to je jedino ime koje se njemu sviđa, ali ja ga sad neću iz principa, jer želim da odabere neko s mojeg popisa. za Mislava je on dao prijedlog i ja sam prihvatila, e pa sad hoću da on prihvati nekaj moje ;).
Jučer mi je sinulo i ime Tena, njemu se, začudo, svidjelo, ali ja si ga još nekak žvačem i prežvakavam....
Marija je divno ime, ali ja sam jednom rekla mužu kako sam čitala da je to najnesretnije ime i nije bilo šanse da si kćer nazovemo Marija poslije toga, ne da, pa ne da. Imamo Magdalenu, za to ime sam mislila da nije tako često, no kad smo ju došli prijaviti matičarka nam rekla da je treća Magdalena taj dan :(
franny, a da čekaš da curica odraste pa si sama odabere ime, a do tad ju zovite :''ej ti'' 8-)
e a kako vam se čini Renea?
meni se ne sviđa Renea
hahaha, pa to ti bu tak i bilo :P. već ju moj tata zove Magda, a kako se meni sviđalo i ime Bruna, moja mama ju zove Una, dok ju naš micek zove Andrijela (htio je da se braco zove Andrijel, a seka Andrijela :P- to si je on izmislio u glavi), a MM i ja ju zovemo "Rita" jer se tako rita i bacaka ko neka divljakuša :mrgreen:.
po svoj prilici neće biti ni Tena jer je Tena skraćeno od Terezija, a to je ime MMove mame. naime, MM je postavio debilno pravilo da nam se djeca neće zvat po roditeljima, rodbini i precima u 100tom koljenu. ja sam htjela Karla / Karlo, ali je njegov djed bio Drago (!!!) pa nemre ni to. eto vidite, dokle sve to seže?? ona ja fitiljm da kaj ak neće moći reći slovo R i slične nebuloze, tako da ćemo ju zbilja zvat "Ej, ti", dok si ženska sama ne odabere ime.
nismo mi baš najnormalniji po pitanju imena :P. a možda i uopće :mrgreen: .
[QUOTE=Franny;2174059]24): Ilona i Morana
Uuu,koja predivna imena:zaljubljen:
meni su neostvarena ostala Maša i Neva
al da rađam još ženske djece zbog toga - ne bi išlo
Meni je u zadnje vrijeme predivno Melisa.
Ne znam od kud ni zašto.
Ne zadovoljava ni jedan kriterij odabira imena za moje dijete, ali bez obzira mi je nekako zvučno, a nježno istovremeno.
mi u parkiću imamo dvoje seke, Melisu i Irmu. lijepa su mi imena i neobična za naše podneblje.
edit: "mi" bumo ipak odabrali ime Klara. izgleda :P.
Trenutno svi pjevuše to ime (umjesto "delícia"). ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=hcm55...eature=related
To ti je matičnjak (melissa oficinalis) - ljekovita biljka, ima karakterističan miris na limunovu koricu kad protrljaš lišće.
Poznaju je medari, travari i domaćice.
Evo ti više o tome: http://www.opg-jakopovic.hr/maticnjak.htm
Što se tiče imena, zadovoljava dva bitna kriterija koje smo mi imali kad smo birali imena svojoj djeci: nema slova s kvačicom i prepoznatljivo je kao ime (žensko u ovom slučaju) i izvan Balkana. Dobar odabir!
Znam što je melisa biljka, zato se i čudim jer ne volim imena po bilju, voću, cvijeću i slično.:mrgreen:
naša će biti Korina na kraju
meni se sviđa Olivija.... i Majda.... bouže, otkud mi ta imena, pojma nemam....