Cure, kamo nosite iskorištene injekcije heparina? Tko je dužan to zbrinuti- ljekarne ili bolnica u kojoj smo preuzele injekcije?
Printable View
Cure, kamo nosite iskorištene injekcije heparina? Tko je dužan to zbrinuti- ljekarne ili bolnica u kojoj smo preuzele injekcije?
Ja sam ih dala u laboratorij za vađenje krvi ustanove gdje radim. Ne mogu reći jesu li baš dužni zbrinuti biološki materijal ali po nekoj logici bi trebali biti. Pogotovo ako su oni izdali te iste inekcije.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ja nosila svojoj gin. pa ih sestra zbrinula. U ljekarni ne primaju jer nemaju kantu za infektivni otpad. Sad imam punu vrečicu koju moram nekam odnesti...
Mda...U ljekarnama ne primaju, a u bolnici mi nisu htjeli uzeti ni gonale...
a gdje ih podižeš?
ja sam podizala u Petrovoj bolnici, i njima sam nosila iskorištene...
malo su nešto njurgali prvi put, ali sam im rekla da nemam namjeru to bacati u smeće, a oni ionako imaju kontejnere i da ih molim da preuzmu
e sad gdje je to završilo nakon što sam ih predala, ne znam...
Mda, u Petrovoj. Jednom mi nisu htjeli uzeti (stimulaciju), drugi put sam uvalila. I sad bum uzela kad idem po sljedeću turu. Jer ni ja to ne želim baciti u smeće.
Jednom sam čak i našem veterinaru odnjela jer i oni zbrinjavaju igle koje iskoriste. Dosta je skupo zbrinjavanje.
Ja ih skupljam u jednu kutiju, bas me zanima tko ce mi uzeti 2 kile igala nakon sta rodim.. hahaha..
Ali saniranje je jako skupo i zato ne primaju, ali trebale bi bolnice jer nam ih oni daju..
I ja to mislim! Jer u cijeni lijeka je i dio zbrinjavanja, zar ne?
Najprije pozdrav svim suborkama...nije me bilo dugo jer me zabavlja moja medena buhtlica...evo moj odgovor...na postupku u Cita, nakon neuspjesnog Ivf-a i Fet-a, preventivno pocela uzimat fragmin radi blazih mutacija ( pai i ace), nakon pozitivnih otkucaja dosla u rodiliste pitat za fragmin( da ga vise ne placam, cijena je bila 150 kn -10 komada), pa se posvadjala i raspravljala , pitali me zasto ga uopce uzimam ako nisam imala BAR DVA SPONTANA???!!! ...pa sam ih pitala jesu li oni normalni i sta zena mora prozivit da bi ostvarila neko pravo i da cu potpisat da ga uzimam na vlastitu odgovornost...i eto, valjda im se nije dalo dalje kacit, pa su mi odobrili fragmin do poroda i 6 tjedana nakon, s tim da sam ga uzimala mozda 10 dana nakon poroda...uskoro se spremam na Fet, pa se nadam da se ovaj put necu morat svadjat...
Sretno cure!!!
Varnica, mislim da nije u cijeni lijeka, jer se zbrinjavanje dodatno placa
Latica oko 15 kn je Fragmin od 2500
Funky nadam se da ce ti odobriti i da se neces morati svađati opet.
Funky hvala na iskustvu, sretno na FETu. Ja čekam FET za koji dan, nadam se da će biti KČS idući mjesec i da ću dobiti tada u KBCu Fragmin obzirom da imam MTHFR, PAi i ACE mutaciju, te prod mrtvorođenčeta.
Sorry što davim, dal mi za rodilište treba uputnica za Fragmin od soc ginekologa + vjerojatno povijest bolesti???
Kutiju Fragmina sam u apoteci platila 260kn 10 kom od 5000ij.
Treba ti up za pregled, jer moraju ustanoviti da kuca srce i svu povijest bolesti i nalaze..
Fragmin dobijes preko bolnice tek nakon otkucaja srce
Hvala Vatra, sve mi je sad jasno :-*
Sretno dalje svima :ghug:
Draga Piksi, ja sam se javila na polikliniku nakon potvrđene trombofilije i 3 spontana, s namjerom da odem kod Đorđevića (koji mi je nakon drugog gubitka i kiretaže i napomenuo da se možda radi o trombofiliji) - no tamo su mi preporučili da se javim Petroviću - kad sam nazvala on je znao za moj slučaj i sada k njemu trebam krenuti, sljedeći tjedan idem.
Da. Taj doktor
Imala sam i ja 3 spontana. Jedan spontani pa uspjesnu trudnocu i nakon toga 2 rana spontana.tada sam na poliklinici dobula uputnicu za trombof i ispostavilo se da imam mutaciju za Pai 4g/5g. Neki su dr. tvrdili da mi je heparin nepotreban a dr. Đordjevic je uveo clexan makar je i on dvojio. Imam i neke godine pa sve skupa je prevagnulo da uzimam. Odmah nakon poroda mi ga je ukinuo. E sad je li bio potreban ili nije....bebač je uglavnom tu. Ima 6 mj i sve je ok.
Tako su i meni. Jedan zadržani pobačaj, pa su mi našli mutacije u PAI i MTHFR (4G), dvije biokemijske i sad se evo pikamo, već smo na pola puta
Hvala cure na odgovorima:)
Kaja ja imam istu mutaciju kao i ti. Meni je ginekolog isto rekao da to i nije tako strašno, ali zbog gubitka u već visokom stupnju trudnoće, on preporučuje clexan za sljedeću trudnoću
Cure, ja se ispricavam ako moje pitanje ne pripada ovdje! Ali, bit cu kratka! U postupku MPO smo, ostala trudna, missed ab s 10tt, kad sam htjela napraviti nalaze na trombofiliju doktori su mi rekli da je prvi slucajan, a onda cemo vidjeti! Sad sam uspjela ostati opet trudna, zbog povecanih jajnika, doktor mi je od transfera prepisao clexan 0.4, danas vadila betu, 11dt 450.86! D-dimeri su mi bilo povecani sada nakon vadenja koagulograma nakon 5 injekcija clexana! Suprug i ja smo odlucili da cu se otici testirati privatno na trombofiliju, i baka mi ima problema s venama, imala je i tromb, i ne zelim se dovesti u situaciju da opet imam spontani! Pa me zanima jel tko radio privatno sve sto treba (nasla sam tu popis), gdje ste radili, koja je cijena i koliko se cekaju nalazi? Hvala vam
id20 čestitam na lijepoj beti i želim ti školsku i urednu trudnoću :)
Ja sam privatno radila u Genosu sve, rezultati su za 10 radnih dana (mislim da sam ja na mail dobila sve za nekih tjedan dana)
Čestitam!
Isto u Genosu. Bio je kupon na nekom portalu zdravstvenih usluga, pa umjesto 1800kn sam platila 1200. Doma mi poslali kit za uzimanje uzorka i ja im ga poštom vratila. Nalaz mi za tjedan dana stigao na mail a za hard copy je trebalo dva tjedna.
Katjusa, hoces mi poslati, mozes i u poruci, koliko si sve to platila? Ti si vjerojatno u zg radila, vidim da ima nesto i u os? Sutra cu odmah nazvati i pitati kad mogu doci?!
Eryngium, hvala od srca! Sutra cu ih nazvati i sve dogovoriti! Jednostavno zelim prekriziti tu mogucnost i uzivati u trudnoci!
Id20, ako hoćeš savjet nekoga tko je prošao sličnu priču. Imala si missed, imaš trombofiliju u familiji, teškom mukom si zatrudnila - uzimaj heparin, škoditi ti neće. Dijagnostiku zaboravi, pljunut ćeš pare, a ti nalazi ti neće pomoći da dobiješ terapiju preko bolnice. Sama ćeš financirati iz vlastitog džepa, zato si prištedi tisućaka, trebat će ti. I sretno! :-)
To su ti sve male doze heparina, nikako ti ne mogu naškoditi, ne brini se.
Mene samo ljuti sto oni ne daju ni da nalaz napravim, ali ok, necu se ja svadati s nikim! Uzimam trenutno clexan, i uzimat cu ga jos 10-ak dana, do tada cu rijesiti nalaz, pa probati..
id20, ako ti i potvrde da imaš neke mutacije vezane za trombofiliju, opet ti je terapija niskomolekularni heparin! Meni za pretrage za trombofiliju uopće nisu radili D dimere.
Ja bih na tvom mjestu radije na njih obratila pažnju zašto su povišeni.
Nije istina da ne trebaju nalazi, meni su trebali nalazi na temelju kojih su mi odobreni od komisije u bolnici.. Treba probat trazit heparin od bolnice, zasto da kupuje..
Sudeći prema postu, doktor joj je prepisao heparin i nigdje ne navodi da ga sama kupuje. Ili sam ja nešto propustila?
Ako pak kupuje, to je druga stvar.
Stisnuti doktora za uputnicu.
Ali koliko sam uspjela pohvatati, D dimeri i jesu promjenjivi za vrijeme trudnoće.
Tražiti uputnicu za hematologa.
Ja svaki mjesec idem i kontroliram anti-Xa zbog Clexanea.
Ddimeri su direktan pokazatelj dinamike koagulacije. Trudnoća je hiperkoagulabilno stanje i normalno je da vrijednosti ddimera budu povišene. Zato postoje posebni, referentni intervali za svako tromjesečje trudnoće.
pozdrav!
dobila sam nalaze pa molim savjete
faktor V leiden 1691 - GG normalni
protrombin (faktor II) 20210 - GG normalni
mthfr 677 - TT homozigot
mthfr 1298 - AA normalni
serpin1 (Pai-1) - 4g5g heterozigot
f13a1 (faktor XIII) - TT homozigot
jesam kandidat za andol ili heparin?
jer andol ne bi smjela piti jer imam hemolitičku anemiju zbog nedostatka g6pd
plus smanjeno željezo, graničan feritin, smanjen vitamin D, granična folna, prošla sam 3 AIH-a, trebali smo krenuti u IVF ali operirala sam štitnjaču 2 puta, imala rak štitnjače i bila 2 puta zračena radioaktivnim jodom
dali je tko ovdje imao ove 3 kombinacije?
Jesi li kandidat za terapiju i kakva bi ona trebala biti ti može odrediti samo hematolog koji se bavi trombofilijama u trudnoći. Ili ginekolog koji se bavi trombofilijama.
S obzirom na poprilično opterećenu anamnezu to mi se čini najbitnije, naći specijalistu koji se kuži u problematiku.
može preporuka specijalista? ne znam kome da odem
Od ginekologa koji se bave trombofilijama u trudnoći moj izbor je dr. Radončić (radi samo privatno).
Neke forumašice su bile kod dr. Đelmiša i imaju s njim dobro iskustvo. Ne znam jel on radi preko uputnica.
Što se tiče hematologa, probaj malo pročešljati forum. S njima nisam imala doticaja.
Valjda će se javiti još netko s preporukama.
Hitno mi je jako dali nema mamica ili trudnica ima neki br hematologa silve zupancic salek. nisam iz hr a moram doci do nje da da svoje misljenje o terapiji . P.s iz Sarajeva me salju po njeno misljenje
Hvala na savjetima :idea:
Cure molim Vas pomoć, nalazi na trombofiliju su uredni osim što ne znam protumačiti PAI-1 HETEROZIGOT 4G/5G.
Da li je to uredno? Iza sebe imam jednu biokemijsku (prirodno) i 3 ivf beta 0.
Hvala ti puno na odgovoru, da li slučajno znaš da li se za takav nalaz dobiju kakvi lijekovi vezano uz ivf ili ne? Idem na dogovor za sljedeći ivf krajem mjeseca, ali bih voljela čuti i od vas ovdje koje to prolaze jer ne razmišljaju svi lječnici isto.