meni još nije na zabi!
Printable View
meni još nije na zabi!
sjele u zabi
zato što je ovo danas porodiljna, a ti si na komplikacijama, jel tako? tebi će sutra.
Zna netko kaj je s komplikacijama? :unsure:
I mene zanima... prošli mjesec sam ih dobila 21. a ovaj mjesec ne stižu????? Znači nisam jedina??? Erste bank
Baš zanimljivo... u pon. idem u banku pa ću vidjet gdje je zapelo...
I meni su sjele u zagrebačkoj al neznam točno koji dan.
HPB jos uvijek nista...:-(:-x
meni zaba sjela u srijedu popodne poslije 15 sati.
Zvala HZZO, jer mi jos nista nije uplaceno, pa kazu da su naknade za komplikacije isle tek u petak... sad mi nije jasno kako su nekima sjele vec u srijedu... :zbunj:
Zato što nisu sjele komplikacije u srijedu, nego rodiljna naknada. Razlikujte pojmove.
@n@ AnneMary je napisala da su joj sjele komplikacije (i osim toga, znam da jos nije na porodiljnom), cula sam od jos nekih da su dobili komplikacije, a ja jako dobro razlikujem pojmove "rodiljni" i "komplikacije".
Pa nismo li već konstatirali da je nemoguće da su sjele u srijedu? Ja pouzdano znam iz HZZO-a da su isplaćivane u petak.
Odlicno, onda ih ocekujem danas na racunu, pa opet zovem HZZO ako nekaj zasteka...
Luda sam, još mi nisu sjele komplikacije u Erste banci.....
Sad sam opet zvala HZZO - navodno su tek jucer popodne isle komplikacije... :-x
Mislim da su meni točno 20.-tog sjele komplikacije u Erste.
ma ljudi meni sjele komplikacije 19.01 .
upravo pogledala na zabi da ne bih lagala.
očito nisu sve odjednom uplatili!
Isto su mi komplikacije sjele 19. popodne.
Evo meni napokon danas sjele komplikacije. Ocito nisu sve odjednom uplatili... :-x
eto super, a kad si predala doznake? ja sam ih predala prije 25.12. pa je možda to utjecalo da je jedan dio bio uplaćen prije a drugi kasnije?
Doznake sam predala 22.12.
onda neznam u čemu je bio problem?
Moj problem je riješen, doznake su mi kasno predane te ću idući mjesec dobiti obje naknade....
Drage trudnice iz Zg,
imam par pitanja u vezi komplikacija u trudnoći i naknade:
ginekolog mi je jučer (7.2.2011.) dao potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad od 90 dana zbog povračanja u trudnoći (šifra 021). Da li ja na temelju toga moram skupiti svu papirologiju za hzzo i koju? i do kojeg u mjesecu im moram to sve odnjeti?
Inače sam 3,5 mjeseci trudna (termin je 4.8.), planiram na rodiljni dopust 45 dana prije termina i biti poslije s bebom punih godinu dana, nemam dovoljno staža (ovaj mjesec mi je peti u novoj firmi) i prijavljena sam na minimalac.
i što nakon što prođe ovih 90 dana? Ide li mi za to vrijeme staž, jer sam mislila nakon napunjenih 6 mjeseci iskoristiti i godišnji (dakle nakon ožujka imam napunjenih 6 mjeseci staža kod trenutnog poslodavca).
Mogu li ovih 90 dana biti na teret poslodavca što se tiče plače ili moram na HZZO koji će mi propisati onih 800 kn naknade (jer nemam dosta staroga staža)?
Pomagajte, jer sam izgubljena u silnoj količini informacija na internetu.
Drage trudnice iz ZG,
trudna sam 3,5 mjeseci (termin 4.8.)
ginekolog mi je jučer dao bolovanje od 90 dana radi prekomjernog povračanja (šira 021). Da li ja sada moram početi skupljati papire za HZZO (koje i do kada ih moram dostaviti HZZO-u) ili mogu biti na plači kod poslodavca?
Inače, nemam dovoljno staža (trenutno sam u petom mjesecu staža kod ovog poslodavca, a prije toga imam 9 mj pauze u stažu, uglavnom nemam niti 12 mj kontinuiranog niti 18 mj staža s prekidima) i prijavljena sam na minimalac. To znači da ću od HZZO dobivati onih 800 kn?
Ide li mi staž dok sam na bolovanju, jer bih iskoristila godišnji kada napunim 6 mj staža da mi ne propadne, a 45 dana prije termina bih išla na porodiljni dopust.
pomagajte
oljski predlažem da postavis pitanje i na Pravnom pdfu.
Poslodavac s tobom vise nema nista on ti do bolovanja isplati placu,a poslije si na placi hzzo.Za hzzo ti treba prosijek place zadnjih 6 mjeseci kopija osobne i kopija tekuceg racuna. Ovo s godisnjim ne znam kak ide,al mislim da ne mozes prekidat bolovanje pa koristit godisnji pa opet ic na bolovanje to nisam sigurna jer ja radimk u drzavnoj firmi i kod nas je sve po propisima i pravilila,a ti se mozda mozes s poslodavcem dogovorit.
ali ja nemam čak niti prosjek 6 zadnjih plača (do sada su mi isplatili 4, a moram na bolovanje). Kako će mi onda izračunati naknadu. Nadam se da ne može bitijoš manja od onih 800 kn???
Je Ares sad sam gledala na onaj obrazac kaj svaki mjesec ispunjavam uz doznake pise i kopija zdravstvene iskaznice. Ha ha ha senilna sam vec
Oljski, ne trebaš niti imati 6 isplaćenih plaća. Oni ti prosjek mogu izračunati i iz dvije (odnosno tri isplaćene, jer treću dobivaš u mjesecu otvaranja komplikacija i nju ne računaju).
Što se tiče 6 mjeseci staža u firmi, ako radiš u pvt firmi provjeri sa šefovima da li je 6 mjeseci staža ili 6 mjeseci rada. U mojoj firmi ćeš teško na godišnji dok nemaš 6 mjeseci ODRAĐENO.
a moram li ići baš na onaj hzzo kojem pripadam po mjestu stanovanja (u mom slučaju Klovićeva, jer sam na Savici) ili mogu ići u onaj koji mi je bliži npr. Jukićeva)?
čitam na drugim forumima da su cure zvale MIF i da su danas uplačene porodiljne naknade!:-D
Meni treba sjest prva naknada, pa čekam i čekam, jer sam priložila i neki izvadak od autorskih ugovora, i iako sumnjam da su mi to uvažili isto, čovjek se nada dok je živ :)
zaba još ništa, a stjerali me u minus