Vrci, brzo ce cetvrtak!
Printable View
Vrci, brzo ce cetvrtak!
Ma znam...ali da barem 3.dan jave kakva je trenutna situacija. Dugo je čekati tako :)
pa zovi i pitaj :-)
placas dovoljno da ti pruze i tu uslugu :mrgreen:
Pozdrav svima!
dugo me nije bilo na forumu i sada cijeli dan citam, pretrazujem pa me uhvatila zelja da vam se javim na ovom podforumu.
2012 smo dobili nase cudo, nakon prvog IVF postupka, u Cito-a. 2014 smo ponovno krenuli u postupke i to FET. Od tada, nekako u ovo vrijeme, svake godine krenemo s jednim pokusajem. Trebali smo koji pokusaj vise u godini, ali uz sve obaveze vrijeme leti. Proslogodisnji FET je bio biokemijska, nakon infekcije i sada se pripremamo za novi puni postupak...3. stimulirani. Konzultacije u dr. P ovaj cetvrtak pa cemo vidjeti.
Cekam nalaze briseva a sigurno ce on traziti hormone i sve ostale tehnikalije.
Meni se blizi 37. godina i nekako mislim da bi ovo mogao biti zadnji stimulirani...sve manje energije imam za ovu borbu. Ovog puta krecem sa svom raspolozivom artiljerijom, vitamini svih vrsta i odmor glave i tijela koliko god to bude moguce i nadam se najboljem :heart:
Pozz cure, i ja sam trudilica za drugu bebu. Prvu smo dobili prirodno iz prvog pokušaja, druga je došla neplanirano a na žalost isto tako otišla u 20tt. Sada se borimo već više od dvije godine i neće, ni prirodno ni uz mpo. Iza mene 2 iui, 1 prirodni i 1 stimulirani, bez smrzlića. Nikada nismo dobili dovoljno razvijeni zametak vjerojatno zbog mojih js, tako da sada radim na kvaliteti istih, a početkom sljedećeg mjeseca krećem ponovo u prirodni. Jako bi voljela da moje zlato dobije bracu ili seku, jer stalno kada sretne neku bebu vani obavezno joj se mora približiti, pomaziti... Naravno, stalno pita i kada će nama konačno beba i jako se loše osjećam kada nemam odgovora na to, kada ne znam da li će nam ikada doći, ali moram nekako zadržati vjeru u to da hoće.
Jel se mogu i ja tu prijaviti? :-)
Nasa prva curka je s nama vec godinu i pol i spremamo se po pojacanje.
Iduci ciklus planiramo klomifenski u betaplusu, a ovaj cemo obaviti pretrage - markere, briseve i papu. Obzirom na moje 50dnevne cikluse stignemo sve i triput :-)
Drzte nam fige da nam promjena klinike donese uspjeh.
Bubekica ajme, držim fige do neba!!!! Jel se popravio spermiogram tm?
Nemamo pojma kakav je, nismo kontrolirali od zadnjeg postupka. Sad pije profertil i mozda cemo napraviti ja uputnicu kontrolu. Obzirom da funkcionira ona fora s obavljanjem nuzde prije davanja uzorka (bio je uvijek relativno dobar nalaz za nase pojmove), planiramo ici na blef.
Super, sretno!!!!!
bubek :bouncing: sretno!
bubekica, sretno!!! :bouncing:
Bubekica draga sretno
Vrci, čuvamo ih na Vuk Vrhovcu... Sretno nam svima!
Vrciiiii SRETNO!! Ulogira sam se da vidim u kojoj si fazi! Nek si mi cim prije trbusasta! Sretno i svim drugim trudilicana!
Hvala :)
Kako ste vi svi?
sretno cure!
Vrci, sad očekujem lijepe vijesti od tebe i onda te ja lijepo pratim kao i s prvim djetetom :) Mjesec, dva razlike, jel' da?
Da, tako je išlo :)
Evo malac će za 19 dana 3.godine
:-)Onda cu te i ja pratit taman kad odem za mj dva u fet postupak.
A moja ce za mjesec i 9 dana 3. godine :)
Cure sretno nam svima :ghug:
Laralana ti kad ides opet kod dr lazarevski ja zdravje boze u april
Da mila da uradila sam kariotip .urodzena trombofilija to mi je rekao dr lazarevski a histeroskopija mi je uradila dr trajanova koja radi na gak u skopje jer dr lazarevski mi je rekao da ne treba a dr trajanova je rekla da i te kako treba stom dolaze do gubitci trudnoce
Bila sam jučer kod ginekologa i tražila ga uputnice za briseve i markere, a on meni fino kaže da mu ne pada na pamet dok mu ne donesem pismeno da to trebam. Hm!? Doktorica mi je, telefonskim razgovorom, poručila da to obavim, a kad dobijem M da onda dođem... zato sam mislila da to i nije neki problem. Eh, kažem mu neka mi onda da uputnicu za pregled pa da mu onda donesem papirologiju, no nije mi je dao uz objašnjenje da mi ne treba!!!??? Tko je tu lud?
Svašta, stvarno ima svakakvih ginekologa. Još razumijem da ti neće dati uputnice za briseve i markere ako nemaš pismeno od MPO doktora, jer se boji inspekcije. Iako meni su svi moji ginekolozi uputnice davali bez problema (a bilo ih je više u ovih zadnjih par godina), ali suprug kad treba nešto obaviti od pretraga, za njegovog doktora uvijek mora biti na pismeno. Ali da ti ne da uputnicu za pregled kod MPO doktora da bi mogla donijeti papirologiju to je ludost. Samo mu reci da si zvala sestre od svog MPO doktora i da su ti rekli da ti treba uputnica za kontrolni pregled, pa nek se usudi reći da ne da.
Malo gledam ovu temu unatrag, ne znam da li još čitaju cure koje su bile u postupcima...al baš me zanima koliko je kome trebalo postupaka za drugo dijete.
Nama je za malca trebalo 4 transfera (stimulacija, polustimulacija, fet i onda uspješna polustimulacija). Sada smo imali 2 transfera (polustimulacija i stimulacija) za drugu bebu, i ništa :(
Mislila sam da ne bude tako teško jer je malac došao iz prvog postupka u ovoj klinici. Bio je savršen trodnevni embrij i primio se bez frke. Sad smo imali loše zametke prvi puta, vratili 2, i bila biokemijska. Kad smo ovaj postupak dobili 3 divne blastice, i jednu najbolju i savršenu vratili, mislila sam da je to to, kako se ne bi primilo. A nije :cry:
Jako me pogodilo, čak sam razmišljala da čemu da se nadam ako ova blastica nije dala bebu. I da li mi je uopće suđeno biti još jednom mama, da li bih se trebala pomiriti s time da imam malca, i biti s time sretna i zadovoljna. Ali ne mogu, želim još jednom proći trudnoću, porod, bebu, imati dvoje djece...
Sad ćemo ići u FET, odmah ovaj ciklus ako slučajno ovuliram (što mi se dogodi nakon stimulacija često, poslije se jajnici opet ulijene). Ja već planiram da oba FET-a neće biti uspješna, i kad ćemo u stimulaciju...najradije bih čim prije budemo trebali i mogli. Muž je ipak oprezniji, može čekati, i svejedno mu kad idemo. Pita me kud žurimo i uvjeren je da bude uspjelo jednom. Ja sam ona nestrpljiva i ne želim taj jednom čekati još godinama :(
Uglavnom, malo sam zabrazdila, ali ispada da mi nekako ova borba za drugo pada teže nego za prvo dijete. Iako mi je sad nakon neuspjeha i općenito lakše jer imam malca, samo ga se sjetim, pogledam, igramo se, družimo, i sve je lakše. Dok ne krenem razmišljati da bih mu htjela podariti i brata il seku...
Vrci mi smo prvo iz treceg postupka a drugo nece pa nece vec smo 5 puta bili i uvijek su savrsene blastice i opet nista,znaci da nije garancija za uspjeh.Razmišljaš isto kao i ja mozda bih trebala odusta al nemogu zelja je prejaka i zelim jos bar jedno dijete i sve opet proci,kako sad stvari stoje u 4 mj idem u fet.Mozda bi ipak trebala poslušati muza i pauzirat koji mj da se malo odmoris i psihički i fizički jer nevalja ni forsirat nek se jajnici malo odmore.Tesko je jako al nadam se da se uskoro opet pratimo sa sretnim brigama!
Nama bi sad bilo super probati u FET kad postoji šansa za ovulacijom. Jer onda je i tijelo prirodno spremnije za bebu jelte. Čak mi pada na pamet tad pokriti doma ovulaciju i onda odraditi FET :mrgreen:
Ako ne bude ovulacije, idemo idući ciklus s estrofemom i naštimavanjem. Užas je kad te tijelo ne sluša.
Ti si imala sad od 5 transfera biokemijsku i blighted...znači da se ipak pokušava primiti...samo da, pitanje je u čemu je problem.
Meni je isto u glavi, kako sam mogla imati biokemijsku od loših, a nulu od divne blastice.
Ali kao što znamo, tu 2 + 2 nikako nije četiri
Koji je vaš daljnji plan?
Vrci nama je za prvo dijete trebalo 9 postupaka, sto prirodnih sto stimuliranih, imala sam od toga neke biokemijske i jedni vanmatericnu, bas smo se namučili.
Iz zadnjeg postupka dobili smo curku i ostalo nam smrzlica za 2 FET-a. Već tada sam odlučila da ću iskoristiti te zamrznute i ako ne uspije neću vise ići u stimulirane. Prvi FET bio je biokemijska a drugi FET bingo, evo nas 24tt sa blizancima.
Tako da je nama zapravo puno puno teza bila borba za prvu bebu, a za drugu, iako smo jako htjeli,
sam razmišljala- ako bude super- a ako ne- imamo curku koja je zapravo čudo nakon toliko postupaka.
Nemoj otpisati FET-ove, oni mogu itekako biti uspješni!
Meni je nekako u glavi bilo da će drugo brže nego prvo. Jer eto, znamo što funkcionira, već sam bila trudna. Pa kako bi sad bio problem.
Još je u međuvremenu bila i prirodna trudnoća, znači kao, tijelo zna jel. A evo ipak ništa.
Iako mi je dr rekla da je borba za drugo dijete uglavnom teža nego za prvo :(
Ja nikada neću zaboraviti rijeci dr. Kune na prvim konzultacijama za mpo- kod vas će najteže biti doći do prve trudnoce. Kad to uspijemo- dalje ćemo lako. Nisam tada pitala sto je pod time mislio ali bio je skroz u pravu
Nisam u postupcima, ali kod mene je ogromna razlika u čekanju prve i druge bebe.
Meni je dr otvoreno rekla kad smo došli na konzultacije za drugo - teže je doći do druge trudnoće, stariji ste i vi i muž, hormoni se promijenili... Iako je prošlo manje od 4 godine
I stvarno ispada tako. Stimulacija koja je tad bila super ovaj puta nije palila. Prvi puta su embriji bili loši. Sad su blastice bile super, ali očito ne i genetski, barem ova jedna
A ja puštam da se dogodi samo od sebe, ako ce se dogoditi. Jer se i prvo dogodilo (jako brzo) samo od sebe. A tko zna sto se sve promijenilo.
Da, istina, stariji smo, možda je naša sreća bila u tome sto smo imali smrzlice od tad. A meni očito FET odgovara jer naginjem hiperstimulaciji pa je tijelo uvijek bilo izmučeno. Ko zna.
Da,mozda je meni sad neuspjelo iako hiper nije bio jak. Al postojao je,kakav god.
Ne znam kako bih svjesno isla u sve ovo za trece, nema sanse.
Sarasvati,mislim da je i tebi frustrirajuce, prvo odmah,a onda vise nece...