Mislim da je ovo ključno,tako sam i ja to shvatila i sada je puno lakše nosit se s AD.Citiraj:
Achan prvotno napisa
Printable View
Mislim da je ovo ključno,tako sam i ja to shvatila i sada je puno lakše nosit se s AD.Citiraj:
Achan prvotno napisa
Baš tako. I proći će.Citiraj:
Bebinja prvotno napisa
Moja mala je sad stara 2 godine i 7 mjeseci i nema nikakvih tragova da smo se patili od njenog 3. mjeseca sa AD-om. Još ljetos je imala samo mali flekić i deblju kožicu na gornjoj strani ručnog zgloba. Kad smo se vratili s mora i to se povuklo.
Citiraj:
Utpala prvotno napisa
Ali treba čekati da to sve preraste, ( sve te godine nespavanja) i mi smo se mučili 3.5 godine s time dok nismo krenuli na homeopatiju, sad je bolje.
drage moje, puno vam svima hvala na savjetima. pomogle ste nam puno svojim iskustvom (doktori samo prepisuju kortiće, i na naša praktična pitanja nemaju odgovora jer ne prolaze svaki dan kroz ad).
probat ću se malo opustiti.
do sada sam se žestoko borila misleći da postoji nešto što JA mogu napraviti, pomoći da to nestane, ali mi smo teži slučaj, po svemu sudeći.
hvala vam još jednom, vjerujem da ću imati još pitanja
samo update. stanje joj se jako pogoršalo. popucala koža, strašno.
otišli do pedice. dobila homeopat. lijek protiv svrbeža (konačno sam S P A V A LA :D nakon dva tjedna). obili i neku homeopat. kremu koje nije bilo za kupiti :/ pa smo za vikend na elocom sa belobazom i onda u pon u homeolabovu ljekarnu.
Citiraj:
the enchantress prvotno napisa
kaj ste dobili za piti i koja je to krema??????
Rhus toxicodendron c30 (otrovni bršljan) za svrabežCitiraj:
jelena.O prvotno napisa
Stibium je krema (valjda se tako piše, nemam pojma)
pronašla stibium mast
http://homeopat.hr/proizvodi/stibium-phcp-mast-100g/
To kupuješ kod njih direktno Homeopat Petrinjska 6 tel 098/352635 pitaš i dođeš ili pošalješ nekog po to. Žena koja tu radi je naša homeopatica. I mi smo je prije koristili, ali nam je jelić i to označio kao mogući alergen, pa smo prestali ( nešto nam je bilo bolje od nje)..Citiraj:
Sretno
draga the enchantress, fakat mi je žao čitati kako se mučite.. predložit ću ti par mogućih koraka, u slučaju da homeopatija ne upali (mi smo paralelno pokušavali homeopatiju, probiotike, prehranu, kreme.. i nešto od toga je upalilo, ali ne znam ni ne zanima me točno što!!)..
mi smo bili kod jelića i rezultat je bio alergija samo na mlijeko i jaja (naravno bila sam sva happy jer sam mislila da mogu početi jesti ovo ostalo), no ja sam primijetila da je alergičan tj da se crveni i čoha na puno više od toga.. npr. med, rajčice, bobičasto voće, soju, ribu..
od kad smo izbacili meso iz dućana i počeli nabavljati domaće piceke i sl stanje se drastično popravilo. javi mi se ak trebaš neke ideje za klopu..
iz više izvora smo čuli da je dobro bebi davati probiotik - potrošili smo jedan paket baby probiotika VIP Panda, sad trošimo VIP Premium.
od homeopatije smo potrošili jednu turu kapi Neythymun - išli smo po njih u Graz da počnemo što prije jer smo bili očajni.
nama je i od Linole Fett i od Stibiuma bilo koma odmah nakon prvog mazanja. homeopat nam je dao upute da se od St. zna prvo pogoršati pa onda krenuti na bolje, ali to kod nas nije bio slučaj.. nama je upalio Parfenac kao quick fix (3 tjedna) i od onda dr. Theiss intenzivni pomaz noćurak nam je zakon.
bilo nam je gore i od kupanja u kadici, pa smo ga tuširali pod pipom i to nije izazivalo crvenilo..
izbacili smo omekšivač iz našeg i njegovog veša i posteljine (tj svega), i počeli koristiti sensitive prašak iz Mullera, uz dvostruko ispiranje. kad nam netko dođe u goste i nosa ga, čini mi se da se počne čohati tako da bi to moglo biti od omekšivača..
good luck!! :love:
hvala cure, ma nije da se tako jako mučim. bar ne više, navikla sam da je crvena, da ju svrbi, da joj koža puca i guli se.
shvatila sam da ja to nikako ne mogu kontrolirati i da će proći.
tko je to napisao negdje gore, da nije gledala svoje dijete već samo ekceme. e to mi je pomoglo i ja sada vidim i grlim i ljubim nju i ne pretvaram svaki dan u borbu s onim što ima na licu. smislila sam pjesmicu za mazanje, trackam ju, ona ručicama i sama razmazuje i jako se veseli kada čuje pjesmicu. čak ju je i mm naučio pa nam se pridruži.
mm je alergičar pa sam si i prije poroda mislila da bi moglo biti problema i od rođenja koristimo ecover za njeno rublje, a neki dm-ov za alergičare za naše. omekšivać nisam vidjela 7 godina. kupujem od severa, nadopunim s povrćem iz dućana. iz prehrane izbacila sve živo i mrtvo. kupujem od alnature sve što postoji na policama, a da nije s visokim rizikom alergije.
jedino još nisam našla tu neku kremu koja bi njoj pomogla kada se tek počne osipati. uvijek ode u najgorem smjeru i to u roku od par dana. i nismo još našli što je trigger. ima vremena. borimo se tim tek 4 mjeseca od kojih su posljednja 2 tako loša.
u svakom slučaju puno hvala na svoj podršci
:love:
prosljedjujem naputke koje sam dobila od pedijatrice ,vezano za tretiranje atopijskog dermatitisa a koje sam nedavno proslijedila sestri jer njezina beba ima problema sa njime.
poboljsanja su ocigledna.
a upute slijede:
ako majka doji dijete, potrebno je izbaciti sve mlijecne proizvode, temeljene na kravljem mlijeku : mlijeko, namaze, sireve, razne napitke s inim.
moze se koristiti rizino mlijeko s dodanim kalcijem, kao supstitucija.
sezamovo ulje konzumirati,sezamove sjemenke jesti(preprzene,izmrvljene,onako po makrobioticki)
brokulu pojacano jesti,cak svakodnevno.
smanjiti slatkise,secer na minimum,bijelo rafinirano brasno na minimum.
(to su smjernice kako djetetu putem svoga mlijeka pomoci da iznutra to pobijedi i da se to vise ne pojavljuje )
nadalje ,
za lokalno tretiranje treba nabaviti Linola fett mlijeko ili kremu(mozda cak bolje kremu)koja se koristi 2x dnevno,utrljava se u ostecena podrucja-ne pece dijete,to je po doktoricinu misljenju najbolje sredstvo za tretiranje.
osim navedene kreme,treba nabaviti od A Derma uljnu kupku( s prirodnim ekstraktom zobi) te se sa time treba dijete kupati 2-3 x tjedno i to na nacin da se dijete stavi u tu kupku i da se onda ne ispire to s koze vec se utrlja ulje koje je na kozi ostalo s rucnikom,nakon sto se dijete izvadi iz kupke.
takodjer ,nikakvim sapunima ne izlagati djecju kozu, nikakvim samponima i ne koristiti omeksivac pri pranju djecje robe i oblaciti samo pamucno,prozracno,ne neku sintetiku i materijale koji bi mogli nadraziti kozu.
(upute su od pedijatrice Metke Regan)
nadam se da ce barem nekomu biti na pomoc.
Imam otvorenu jednu Linollu fett pa ako kome treba , da mi ne smeta!
rezervirana!Citiraj:
jelena.O prvotno napisa
cure, na puno mjesta sam pročitala da ad ima loše faze koje se izmijenjuju s razdobljima kad se skoro skroz povuče..
imate li iskustva koliko te faze traju? mi već 2 mjeseca nemamo ništa, sad me hvata paranoja da je to samo faza mirovanja :? i da će se neman vratiti?
Cure ja ne mogu više...Umorna sam od tog ad :( nemam snage.....
Maleni mi ima 1god i 10mj,spava kooooma...Preko ljeta kada nam se sve povuklo spavao je super...
Sad je stanje da se budi 10000 puta po noći,čoha i gdje ima ad i gdje ga nema, a najgore mi je što gura KONSTANTNO rukice kroz nogavice od hlaća da bi počohao pišu i jajčeka koliko ga svrbi...Ja sam trudna,neispavana,pod nekim pritiskom..Pitam se više gdje griješim???U čemu da tako veliko dijete ne može prespavati noć u komadu=?????Pucam po šavovima,napeta sam ko kokica kako se bliži noć...Raspadam se......
Dajte mi recite koje testove radi dr.Pustišek u Klaićevoj?Koji su principi tih testova?Sutra se idem naručiti kod nje podhitno,da mi vidi maloga,nismo bili dosta kod nje..:(
Kako se zove dr.-ica na Šalati,dermatolog,koja je dosta poznata među kikićima?*??Jel netko čuo za nju??
Ona nam je dala preporuke za prikove , rist i rast, dunger i stolicu na benzidin ( to smo radili kaj smo bili 6 mjeseci stari). Poslije u dogovoru s njom i gastroenteriologicom ponavljamo risteve i rasteve na određene stvari.Citiraj:
ruza prvotno napisa
Sama radi neke markere tj. flastere, ali je rekla da kod nas oni ne bi bili dobri.
Mi inače nismo u komadu spavali od cca 10 mjeseca života, pa do 3.4 godine života, i cijelo vrijeme sam joj držala ruke da se ne grege ( prije toga se nije grebala , a bila je u puno gadnijem stanju).3
3Zanimljivo da kad je imala kozice ( za 1 ročkas) da se nije grebala, a ni kad je u 1. mjesecu ove godine imala neki gadni osip ništa.
Čime ih mažete kad rane cure?
Potoci vode nam cure s lica..geokorton to zatvori al samo na dan, sutradan opet sve mokro.. je l još ikome tako (da mi bude lakše :/ )?
nama nije bilo nikad u potocima, ali kad je bilo kritično imali imali Alfodermu 20% u belobazi, i poslije još 5 dana Betriona, i nikad nismo to imali na licu.Citiraj:
bubica27 prvotno napisa
p.s. kaj vam nije bilo bolje kad ste krenuli Mekiju
Tijelo je sad ok, ali lice koma koma..i ide na gore..Citiraj:
jelena.O prvotno napisa
izbila su mu sad dva zubića (imamo ih 4 komada :mrgreen: ) pa je pogoršanje možda i zbog toga..
Draga ruža,
drži se :love:
evo nama je pomogao taj homeopatski otrovni bršljan. spavam vec treću noć za redom.
mi smo ti isto kod dr metke. ona je i pedica i homeopat i ne odustaje od nas. baš mi je to rekla u petak kada smo došli s malom vilom u koma stanju. to je lijepo čuti. tada je i dala taj bršaljan (ona ima lijekove pa ti odmah da). i zahvalna sam joj nisam znala koliko ću moći izdržati i ne spavati.
možda da joj se javiš?
jelena.o vi ste se baš napatili! :love:
Nadam se da je tome kraj, ali pošto je ana i veliki vanjski alergičar moramo još to zregulirati, si nazvala za Stibium???? Ja sam se jako bojala tih peleta, pa uvijek tražim otopine.Citiraj:
navodno krema koja rješava puno AD-problema:
Reviderm B12 creme dolazi sredinom 11. u apoteke...
http://naturheilt.com/blog/regivider...neurodermitis/
mrzim to nespavanje!!!
cURE A 1JESTE li vi probale s Eucerin masnim kremama 12 i 20 % OMK, nama su one od malena bile ok..lo
Mi smo probali sa eucerin 3% uree, ona je baš za djecu, ali nije nam se baš iskazala..Citiraj:
jelena.O prvotno napisa
Ok nam je Jecol, riblja mast za zacjeljivanje rana
Štos je u omega masnim kiselinama a ne na urei
A i ova sa ureom je baš za neurodermitis.. ma treba sve probati, samo da je kn i strpljenja ;)Citiraj:
jelena.O prvotno napisa
[quote="bubica27"]Je l na ovo mislišCitiraj:
jelena.O prvotno napisa
http://www.eucerin.com.hr/trockene_h...ichtscreme.asp
čini se ok, nismo probali
Mi smo išli probatest jest jogurt,zymil s manje laktoze...ali sad smo si našli dela. :/
Našli smo u It jogurt od kozjeg i od ovčjeg m. :D
A i imaju dosta proizvoda bez glutena po prihvatljivijim cjenama.
[quote="bubica27"]Citiraj:
bubica27 prvotno napisa
mi koristimo ovu dugačku 20% ili 12% okruglu
http://www.eucerin.com.hr/trockene_h...praeparate.asp
nama Eucerin ne paše (ova 20%tna), samo namasti donekle, ali to je to od efekta...
one pelete otvrovnog bršljana pomogle, samo mi je prestala kakati, hmmmmm. cim ih nisam dala jednu vecer evo danas nadoknadjuje! ne znam koliko je povezano, cekam da prodje 16 pa da zovem pedicu.
stibium nabavili, hvala za kontakt.
stura sam, sorry, pisem jednom rukom, jedem drugom, i zabavljam bebu trecom :)
zbog kortica je lice sada super, ima malo na nozici i to je sve 5.
bas me zanima koliko dugo.
mi probali uriage, koooooooooma, meni ne pasu te kreme s ureom pa izgleda da niti njoj
S koliko su vasa djeca dobila ad?
Moj maleni nema ni 2mj i vec ima hrapavi crveni osip (zapravo tockice) koji ne prolazi, ruznu tjemenicu (koju nikada necu rjesiti :(), na obrvama, iza uha, mozda malo I iznad usne, mu se peruta..tj.ima tjemenicu..
Kada da ocekujem rane? :(
Peremo ga u mustelinoj stelatopii (nju smo imali doma pa zato,namjeravam kupiti kupku od aderme) I mazemo ga aderminom examegom 1x dnevno.
Ako se pojavio tako rano, da li to znaci da je to "tezi oblik" ad?
Bas sam u komi :(
Nama se isto pojavio tako rano. I to ti nije tjemenica to je AD. Tjemenica obično prolazi s Mustelinim šamponom.Citiraj:
Ozujak prvotno napisa
Nama je stanje ok, od kada sam izbacila sve moguće alergene iz svoje prehrane. naravo i iz njegove prehrane sve na što je alergičan.
Prosurfaj malo po ranijim postovima i svakako otiđi dermatologu.
Ozujak- nemoj se sekirati, pogotovo ne unaprijed! teško je preedvidjeti kako će kome bit..
Nam a se ad pojavio kad je napunio mjesec dana, pa je mjesec dana imao ad smao po licu i onda se osulo cijelo tijelo.
Najgore razdoblje smo prolazili s njegovih 4, 5 i 6 mjeseci, tada je bilo zahvaćeno doslovno cijelo tijelo, jako debeli crveni plikovi, rane, pucanje..
ide na bolje, ali trenutno smo dosta loše :(
Koliko vas je prestalo dojit, i je l im bolje otada?
to me jako muči u zadnje vrijeme..a kako prestat dojit kad doji po cijele noći i pola dana :/
pregomin mu smrdi a bočicu ne zna sisat..sama ne znam što da napravim :roll:
I kad, kako tražit pravo na njegu?
jesu li važeći nalazi koje već imamo ili trebaju bit rađeni samo za tu svrhu, kako to ide?
Ja još uvijek nisam prestala dojiti (13 mj.) i koža mu je u dobrom stanju.Citiraj:
bubica27 prvotno napisa
Pazim što jedem. Probala sam davati i allernovu i pregomin ali mu nisu pasala ta mlijeka.
ja sam dojila do 26 mjeseca, s time da sam oko 14 počela davati Pregomin samo s pahuljicama, kasnije je i pila ( od lipnja ga više ne pije , jer na+m je jelić to označio kao alergiju). Pregomin je nakon nekog vremena dobro prihvtila, i uredno pila i jela. Kad smo počeli rižino upotrebljavati prvo ga nije htjela, počeli opet s pahuljicama, tak da sam opet uredno jede i pije.Citiraj:
bubica27 prvotno napisa
Bili smo kod dermatologa I potvrdio je da je to ad u nastajanju. :(Citiraj:
bubica27 prvotno napisa
On se jos "cisti" (ima 6tjedana), ali koza mu je jako suha I ima malo izrazeno crvenilo (te piknjice) na obrazima, rukama, nogama,..
Ima I tu tjemenicu ne samo po vlasistu, vec I po obrvama, iza uha, na podocnjacima!
Dao nam je abitina kremu za tjemenicu I preporucio zelenu liniju aderme za atopijski dermatitis.
I vidimo se opet za cca 1,5mj, kad ce imati 3mj pa ce nam valjda tad preporuciti I kortikosteroidnu kremu u hitnim slucajevima.. :(
Da li je tko od vas probao gmp mast za atop.derm.? Navodno je biljna I super.