Hvala puno na svim informacijama, kasnije ce mi verovatno trebati pomoc oko trazenje smestaja od vas koji ste vec bile tamo. Da li ste vi radili paralelno stimzlaciju ili ste prvo odradili mTese?
Printable View
jao super... čekamo zajedno bete :heart:
Babymib nadam se da će biti pozitivno za obje.
Jeste već imali koji transfer ili vam je ovo prvi? Nisam uspjela popratiti vašu situaciju.
Juce smo imali konsultacije sa dr Emre. Suprug treba da uradi jos jednom nalaz hormona, ali smo u sustini dogovorili nas odlazak tamo za Novembar. Zamolicu vas koje ste vec bile tamo, da mi date preporuku za smestaj i po neki savet za koji smatrate da bi bio koristan. Pozdrav svima i srećno.
E da te pitam, koliko ste plaćali FET? Nisu mi rekli koja je cijena a ja nisam pitala.
e moja terapija prošli put je bila Lupron depot 3.75 21.dana ciklusa, onda 3 nedelje nakon Estrofem (3xdnevno po 2mg), pa mi je povećao dozu jer mi je estrogen bio nešto niži na kontroli endometrijuma iako mi je endometrijum bio dobar.
Posle transfera 3xdnevno 200mg progestan vaginalete, a od dana pre transfera i progesteron inekcije koje se primaju u stomak. Plus Enox(nesto kao fraxiparin jer imam trombofilije).
Ovaj put mi je samo rekao estrofem 3x2mg dnevno, do kontrole endometrijuma i hormona pa će mi reći šta dalje. Kakva je tvoja priprema?
Fet nam je rečeno da je 1000e, ali smo tamo platili 900e.
Devojke javljajte i srecno...
Dugo nikog nije bilo ovde na forumu pa sam se sva poglubila ko je ko.
Drzim vam fige ima da uspe...
Sanjalica što se tiče smještaja, mi smo prvi put bili 13 dana u Istanbulu jer smo išli paralelno na stimulaciju. Tada smo uzeli privatni smještaj preko airbnb, relativno blizu klinici i bolnici. To nam je bilo super jer smo morali često ići kod doktora. A bilo je dobro i jer smo imali cijeli stan na raspolaganju i perilicu za odjeću itd jer ipak je to malo više dana. Cijena je bila cca 40 eura noćenje za dvoje.
Sada smo samo 4 dana u Istanbulu tako da smo uzeli hotel, noćenje sa doručkom isto oko cca 40 eura. Ali ovaj put bliže centru a malo dalje od klinike jer samo jedan dan idemo u kliniku a ostale dane razgledavamo grad i opuštamo se
Babymib tebi je sutra transfer? Sretno u tom slučaju.
Meni je danas 5dnt i ugledala sam pozitivan test
Carica, čestitam! Kad će beta?
To je bio FET embrija od tvojih jajnih stanica i spermija iz entrifugata?
Muškarci i žene, sreetno u postupcima!
Inesz
Beta u petak 17.09...
Materijal je bio naš, moje stanice i spermiji iz centrifugata...
Nadam se najboljem. Hvala na podršci
Suleyman mi je ok, ne sviđa mi se što stvarno slabo dijeli informacije, doslovno moraš izvlačiti riječi iz njega. Nije baš pričljiv.
Ali mi se čini stručan, i imam povjerenje u njega da radi najbolje što zna. Poslušao je moje prijedloge oko nekih dodatnih lijekova itd.
Uglavnom imam pozitivno mišljenje samo bi voljela da ipak malo više komunicira neke bitne stvari.
Iskreno ja sta god sam ga pitala bio je stur.
Postavim mu mailom nekoliko pitanja on jedva da na jedno odgovori.
Pritom su njohovi doktori poprilicno liberalni u odnosu na nase.
Meni je TSH toliko skocio iako sam na terapiji da se zamalo nisam onesvestila (5,6) ja ga pitam , on kaze ok je to, povecajte terapiju nije to starsno.
Je l mozes da mi kazes jos neke info, tipa to za dodatne lekove sto si ga pitala ili jos neke informacije.
Kako izgleda stimulacija?
Jesi tamo raduila celu stimulaciju?
Stimulaciju sam ja počela u Hrvatskoj odnosno tu su mi doktori propisali stimulaciju i tu sam prvih cca tjedan dana uzimala. Onda sam otišla u Tursku i tamo nastavila, tamo me je Sulejman pregledavao i nastavio mi sa stimulacijom.
Imala sam lijekove: elonva u Hrv, pa mi je u Turskoj uveo merional i cetrotide i štoperica ovitrelle na kraju.
Točno i ja sam ga znala pitati neka pitanja preko maila i većinu je ignorirao što me je znalo dosta naživcirati.
Nakon prvog neuspješnog transfera tražila sam da mi uvede kortikosteroide (prednol ili decortin) jer mi mama ima autoimunu bolest. On se složio tako da sam sad poslije feta pila prednol i evo zasad je test pozitivan...
Ja cu tamo celu stimulaciju, iskreno shvatila sam da je tako i povoljnije jer je tamo cena sa svim lekovima, a i nemam bas nekog duper doktora ovde pa sam odlucial da mu verujem potpuno.
Povecana mi je terapija za stitnu uzimam preventivno i glukophage i nadam se da ce se do kraja oktobra stabilizovati.
Ja sam ga nekoliko puta pitala kakva ce biti stimulacija on nista ne odgovara...
A sta si ti po struci, u smislu je l te neko savetovao za te kortiko ili?
Ja imam sto autoimuna oboljenja ali nisam znala da to ima neke veze
Nisam medicinske struke, nego sam čitala na internetu.. Sulejman me nikad nije niti pitao za bolesti u obitelji što kod nas npr obavezno doktori pitaju.
Vjerojatno će odrediti stimulaciju tek nakon pregleda kad vidi koliko imaš folikula..
Drage moje ja sam trudna. Danas je beta bila 2000! 6.10 prvi ultrazvuk.
Bicesuper, babymib, isto želim i vama! I svim ostalim curama. Nemojte se predati, nama je Istanbul donio sreću. I svi vi koji ste pisali na forumu ♥️
Babymib odlična vijest. Držim fige na najjače.
Ja sam danas nažalost imala krvarenje. Bila sam na hitnoj i na ultrazvuku su vidjeli da je beba još tu ali moram strogo mirovati i nadati se najboljem
Pozdrav svima, zanima me lnfo koju bi kliniku preporučili a koja je specijalizovana za muški sterilitet. Mi smo trenutno u Pragu(22.09. FET) ali bih u slučaju neuspjeha mjenjali kliniku.
Hvala
Pozdrav, ja sam nova clanica foruma, iako duze vreme citam postove clanica.
Naime, o mikrodelecijama y hromozoma jako malo ima napisano, a iz postova sam zakljucila da je i kod vas isti slucaj kao i kod nas. Ja sam imala tri transfera, u jednom je bila biohemijska, ostala dva puta negativna beta..to je sve radjeno u Nemackoj, pa smo odlucili da promenimo kliniku. U septembru smo bili u Pragu, jako zadovoljni uslugama, sad smo u cekanju bete, ali sami embrioni nisu bili kvalitetni, lose su se delili posle drugog dana, po misljenju embriologa uzrok je losa morfologija spermatozoida ( nije radjena mTesa, imali smo uvek dovoljan broj u svezem uzorku). Drugi dan nakon punkcije je vracen jedan 4- jski embrion, po misljenju embriologa ima mogucnosti da se i dalje razvija lepo.Nismo imali nista za zamrzavanje. Naime, mene interesuje, obzirom da vidim da ste bili u Turskoj, da li je doktori daju svoja misljenja i pre samog lecenja ili?Koje su sanse, sa dijagnozom mikrodelecija dobiti kvalitetne embrione?Naime, nama su odmah u Pragu rekli, da mozemo probati opciju pola-pola( pola jajnih celija oploditi muz. spermatozoidima, pola donorom, da bismo ispratili razvijanje embriona) na sta mi nismo pristali, ali sada, nakon ovakvog iskustva, razmisljamo da li bi to mozda bilo pametnije.
Izvinjavama se na dugom postu i hvala na odgovoru.
Cao, posto je kod nas situacija bila azoo pa onda cryptozospermia, a kao uzrok je nadjena mikrodelecija y hromozoma, mogu li da te pitam u kom regionu je kod tvog supruga nadjena mikrodelecija? Koliko sam ja citala to ne bi trebao da bude problem za oplodnju, ali sigurna sam da bi androlog bolje znao odgovor. Mozda da posaljes mail dr.Emreu kako bi dobili vise informacija?