Zašto nema nikoga na temi?! Meni svaki dan sve teže, a nema me tko utješiti :(
Printable View
Zašto nema nikoga na temi?! Meni svaki dan sve teže, a nema me tko utješiti :(
Hej nana30..jesi bolje? Ne brini se nece bebici nista biti.Koji si tjedan sad?
Trazilica mira, hvala ti što si se javila. Tek sam 16. tjedan. Samo mi se plače i panika me hvata. Svog zaručnika obožavam i prevolim i predobar mi je, ali čim ga vidim odmah mi panika jer se bojim da ću pred njim napraviti nešto što nije dobro, i onda me tuga uhvati i počnem plakati što ne ogu uživati u našoj ljubavi jer se toliko volimo. Ma, preteško mi je.
Kako si ti? Kakva je situacija kod tebe?
A probaj malo procitat neku knjigu da se opustis. Ja sam ok iako imam faze. Npr strah od smrti, mraka..uzas..pa znam i sanjat ruzno. Bojim se poroda i kad rodim hocu li moci..
Tražilica mira, ja sam pročitala sve postove, i mislim da si ti pila Zoloft kojeg si prestala nakon što si saznala da si trudna, ako se ne varam? Kada ti je termin? Ja se isto užasno bojim poroda. Jer ovako jedva sama sa sobom vladam, kako ću ja roditi????
Ja sam pila Zoloft u trudnoći, od 22.tjedna kad je postalo neizdrživo. Beba je super, ima sad 10 mjeseci, nije imala nikakav apstinencijski sindrom niti ikakvih problema, apgar 10/10, izdržala je porod od 16 sati s odličnim pulsom.
Ne propagiram uzimanje lijekova u trudnoći, ali eto čisto da znate da može sve biti dobro barem je kod mene bilo.
Dita, puno hvala na odgovoru! Za Zoloft sam čula nekoliko iskustava da su trudnice pile i da je sve bilo ok. Kod mene je problem što ga nikad nisam pila i ne znam kako bih reagirala na njega.
Možeš mi samo napisati molim te od čega si bolovala i kako si se odlučila na uzimanje antidepresiva?
Uh, ne znam ni ja... Ajde mi se javi na mail analazic@inet.hr
hej, Dita, cekam te na mailu :)
Hej. Jesam pila sam zoloft do.negdje 9-10-tog tjedna. Prestala sam jer mi je bilo dobro. Za sad sam ok, ali kad rodim cu opet pocet. Meni je zoloft jako dobar. Sad uzmem normabel.tu i tamo. A ti?
Termin mi je 1.7, a tebi?
Meni je termin 08.08. i svaki dan mi je sve teži... Čekala sam da osjetim bebu, bila sam sigurna da će mi biti lakše.. Međutim, sada kada osjetim bebu su mi panični još jači i javljaju mi se jaki porivi na plač, što mi se prije nije događalo...
Drago mi je da si dobro, trudnoća je na tebe pozitivno utjecala.. A meni su se svi simptomi pogoršali..
Zasto su ti panicni jaci kad osjetis bebu
to i mene zanima.. ne mogu objasniti taj osjećaj.. panika od trudnoće, od poroda, od toga jel ću se mogi brinuti za dijete.. stalno mi je u glavi misao da nisam trebala ostati trudna jer znam kakav poremećaj imam i kako teško sama sa sobom živim.. ne znam što da kažem, jako sam loše..
Ok al nisi jedina
I ja razmisljam o tome. I puno njih koji nemaju napadaje imaju taj strah. Bit ce sve u redu. Samo se sjeti mene. Ja sam isto dosta strasljiva i svasta mi se vrtilo po glavi..no ako ne mozes funkcionirat pocni pit AD. Ja nebi stala sigurno al eto meni se dobro pokazalo
žao mi je što nema više nikoga na ovoj temi... Pročitala sam temu od početka i vidjela sam koliko su žene bile jedna uz drugu i koliko je lakše bilo pregurati tu trudnoću kada imaš podršku od nekog tko ima iste ili slične probleme...
iskreno se nadam da će se netko javiti...
Evo da se ja javim vec odavno nisam pisala.Vidim da Teica Allie Svele nema.Nadam se da ste dobro.Meni su mnogo stvari desili nakon poroda sad pijem sam helex nr pijem vise elicea.
Pisala sam o mojoj majci kako je bila jako bolesna ona je umrela meni bilo jako tesko ali sve sam izgurala kako i porod.Tesko mi je jos kad pomislim na nje zasto ae to moralo desiti ali utesim se sama sebi znajucu da je bila jako tesko bolna da sad je nista vise ne boli da je na bolje mjesto.
Moj sin je napunio godina jos malo i dva meseci.Izludjuje me po cjeli dan ali je divan preljep decak.
Ako neko nesto interesuje a niko vise se ne javlja evo ja sam tu da vam pomognem koliko god budem mogla.
Znam koliko mi je znacilo sva poddrska od ovi forumdzike dok sam bila trudna bez njih neznam kako bih to izgurala sobzirom da sam iz Makedonije gde ad sedativi trudnoca je jos tabu tema i samo sam bila kritikovana na makedonski forumi.
Pozdravljam sve vas a volela bih da se teica allie svele jave??????
Čitala sam knjigu Panic Away, ali ja nemam klasnične napade panike, moji napadi kao da su vezani za neku psihozu, meni dođe da vrištim, čupam kosu, bježim.. Ma, grozno..
Kostadinka, ja sam te pratila cijelo vrijeme.. Razumijem te.. Ja sam iz malog mjesta gdje svi sve znaju.. Kada sam završila u bolnici zbog upale mokraćnih kanala, rekla sam ginekologici za moj problem, a ona mi je rekla da nije imala trudnicu koja je bila na antidepresivima, tako da ne zna kako da mi pomogne..
Nana i ja imam te probleme. Znam kako ti je. I bojim se poroda i svega..
E, sad Vas zbilja molim pomoć!
Nisam više mogla izdržati i otišla sam psihijatrici. Dobila sam Zoloft 50 mg pola tabletice prva 2 tjedna, onda cijelu.
Zoloft nisam pila i bojim se nuspojava. Znam da Vas ima tu koje ste ga pile pa Vas molim da mi se javite.
Sad sam trudna 20 tjedana i doktorica kaže da slobodno pijem.
Zoloft je super nemas se cega bojat. Dozvoljen je u trudnoci meni je rekla.moja psihijatrica. Bit ce ti bolje od njega. Nemas se cega bojat. Nece nista biti. Ja znam da su ga trudnice pile.
Ja sam ga pila prva 3 mjeseca
Danas sam popila prvu polovicu... I ok sam bila do poslijepodne kada je počela jaka mučnina i slabost... Sva sam se uplašila i nazvala Rebro centar za krizna stanja i javio mi se neki psihijatar koji mi je rekao da mi je mučnina i slabost od Zolofta sigurno i da ga nikako ne uzimam u trudnoći! Već sam bila kod 10 doktora i zvala njih još 10 i svi mi kažu drugačije... Luda sam...
Joj ma ne zovi okolo. Ako ti je psihijatrica rekla da pijes onda pij. Nisi ni prva ni zadnja. Pa moras u glavi bit stabilna. To je jako mala doza. Ne brini. Moja psihijatrica velikog iskustva je rekla da je zoloft dozvoljen. Sve ce biti u redu vidit ces. Znam da si zabrinuta ali vec si prosla najkriticnije :)
Ma ja sam sva u strahu... Sada samo molim Boga da prodjeluje... I da mi bude dobro od njega...
Ali kao što kažeš, to je mala doza, zato me i strah da mi neće djelovati jer sam ja dosta loše...
Drage moje ima li koga tu?
Kakva je kod vas situacija?
Kod mene zadnjih 2 tjedna kako su počele ove promjene vremena i tlakova koma...
Prestala sam sa Cipralexom kada sam saznala da sam trudna, imam opsesivno-kompulzivni od jedne šok situacije kad su mi davnih dana zamjenili nalaze i otad se bojim ajmo to reć zaraze, gade mi se tipa wci, beskučnici i takve stvari i stalno mi je nešto zmazano i stalno nešto čistim i perem ruke i dezinficiram... Bila sam ok jedno vrijeme pa me uhvatila kriza al sam ju prebrodila sa normabelima. Onda sam ih prestala uzimat jer iako ih kod nas dijele šakom i kapom trudnicama u uputstvima piše puno toga što se lošeg može dogoditi bebi. I sad evo 24 tjedna i opet kriza. Baš se užasno osjećam jer sam svjesna toga svega i ne želim se zamarat s takvim stvarima al to mi je u glavi i nemogu si pomoći. Uopće nemam volje za ništa, ne izlazi mi se iz stana a opet mi je stan kao zatvor jer samo gledam tko će od ukućana šta gdje stavit, tko hoda u cipelama, šta je palo na pod, tko nije oprao ruke, ma užas živi, noćna mora.... samo mi se plače od muke jer ne želim biti takva i maltretirat i sebe i sve oko sebe a opet nemogu si pomoći. Ne želim piti Cipralex, to mi je zadnja opcija, sad od jučer opet pijem Normabele, 1 od 2mg popodne i 2 od 2mg predvećer. Jutro još nekako izguram pa zato ujutro ne pijem iako mi je rečeno da mogu piti 3 puta dnevno po 2 tablete od 2mg ali to je 12 mg dnevno pa pokušavam izbalansirat s pola doze od 6 mg. Jel pio netko Normabele ili neke antidepresive u trudnoći?? Imate li kakve čajeve ili bilo šta da bar malo pomaže??
Svaki savjet je dobrodošao!
Butterfly, mi smo se čule mailom već, javim ti se ja...
Pozdrav,
procitala sam skoro sve postove od pocetka.umire me i uznemire u isto vrijeme.al ipak je dobar osjecaj kad znas da nisi sama.
Ja sam u 6. tjednu i tek prije 7 dana sam prestala pit Seroxat,dugogodisnju th.tada sam i saznala da sam trudna.Uzasno me strah.svega.nadam se da cemo uspijet prebrodit ovo.
gejl, s obzirom da nas nema puno aktivnih na ovoj temi, možeš mi se javiti na analazic@inet.hr
Cure, bok!
Žao mi je što nas ima toliko sa sličnim problemima, miša mu!
Je l' tko možda pio Coaxil?
(On je antidepresiv.)
Curke, vi koje ste relativno nove, tj. friške trudnice, pogledajte što sam ja na početku pisala
- voljela bih pomoći koliko god je moguće :ghug:
Eeej!
Žao mi je zbog mame :-(
Znam da je bila jako bolesna, pisala si ovdje o tome...
Sad je na boljem mjestu :angel:
Imala sam nekih zdravstvenih i privatnih problema pa par mjeseci nisam uopće palila kompjuter.
Evo, sad sam opet tu...
Ako mogu pomoći bilo kako, rado ću :) !
Nema nikoga, ja sam pisala već nekoliko puta, ali vidim nitko ne odgovara...
Trudna sam sada 30 tjedana.. Kada sam saznala za trudnoću prestala sam piti sve lijekove.. U 20 tjednu više nisam mogla jer je bilo prestrašno i od tad pijem zoloft 50 mg.. Užasno se bojim što će biti s bebom i koliko će to utjecati na nju, ali nisam mogla funkcionirati, jesti, spavati, izaći iz kreveta.. Ne smijem se sjetiti.. Ni sada nisam dobro, ali mogu pojesti, mogu izaći među ljude, spavam.. Jako se bojim poroda i svega poslije, ali što je tu je..
Nana30 pretpostavljam da terapiju uzimaš u dogovoru s ginekologom i psihijatrom
razumijem strah
vjeruj mi gori je cijeli taj proces što ga prolaziš nego svi porodi i ono nakon
drži se... već si daleko dogurala
Alkemičar, hvala što si se javila..
Moja ginekologica je silno bila protiv lijekova, pa sam išla tražiti drugo mišljenje.. Taj drugi ginekolog je rekao da bolje da pijem nešto jer ovako patim i sebe i dijete.. Psihijatrica je odmah bila za, ona je htjela da ni ne prestajem s terapijom, ali ja sam htjela prva 3 mj biti bez ičeg dok traje organogeneza.. Ali mislim da su mi ta 3 mj najgora u životu..
izgurala si ih i svaka čast na toj odluci
sigurno nije bilo lako
sad je beba već veća i iskreno se nadam da ćeš bez većih problema do kraja iznijeti trudnoću
porod će biti ok, ne brini
ne misli puno unaprijed da se ne zamaraš bespotrebno svakakvim mislislima
a kad dođe trenutak poroda, samo promisli da je stigao trenutak da upoznaš svoje maleno a to što ćeš imati trudove i malo se frigati...pa nije tako strašno naspram svih tih mjeseci bez terapije :*
da se ne misliš zašto tako govorim...
meni je 100x bila gora borba s tjeskobom nego porod
ali evo, recimo, danad... užasan napad panike iz čistog mira koji je trajao dosta dugo... a na terapiji sam.. i to me odmah baci unazad..
ne bojim se sa,og poroda.. bojim se napada panike e derealizacije na porodu...
svakako ćeš doktoru i primalji reći kad do poroda dođe svoju dijagnozu i terapiju koju koristiš
bilo bi dobbro i da im kažeš o tome čega se bojiš konkretno
oni će ti svakako dati i nešto za smirenje ovisno o situaciji
tada im svakako trebaš prisebna da porod prođe čim bolje i za tebe i za bebu pa će ti olakšati sigurno