ne nagovaraj zenu na mrak, mislis izgledat ce svijetlo i predivno
Printable View
Da se i ja uključim na topic s jednim pitanjem.
Planiramo adaptaciju stana i neke preinake oko kuće i za dogradnju male vanjske prostorije (proširenje ulaza) predložen nam je Corten. Kako je to, koliko sam shvatila, relativno novi materijal na našem tržištu, ima li tko (apricot? :-) ) s njime iskustva?
ne, ništa ne znam
Mi ćemo raditi ogradu (vanjsku) od Cortena....
Na slikama mi izgleda odlično,
fasada je beige/smeđa pa će se odlično uklopiti sve zajedno....
meni corten uvjerljivo najbolje ide uz bijelo pročelje
Apricot, imaš možda neku sliku sa gornjim elementima u dvije dubine? Ne mogu si to zamisliti... :/
napiši mi mail pa ti pošaljem
sori ako si mi već pisala, stvarno vas ne mogu sve popamtiti
ne trebam slati mail, evo super fotke
http://habitat-my.com/images/article...artment-05.jpg
iznad ti je link
e, o cijeni ćeš morati sama razmišljati
ja uopće ne mislim da bi to trebalo biti nešto viša cijena
ali, traži ponudu pa vidi
ja sam rekla što sam imala :-)
Odlično izgleda no ne paše u moju izvedbu kuhinje... :/
e, ne znam u koju to kuhinju ne bi pasalo, osim eventualno neku jako usku "u", da ne zatvori gornji prostor
ali, onda se gledaju prioriteti: više spremišnog prostora ili prozračnija kuhinja
E baš to... "U" kuhinja... ;)
upravo napravila jednu
dimenzije su 240 x 210
Apricot, hvala.
Na fotografijama koje sam vidjela Corten zaista izvrsno paše uz bijelu boju, ali i naša je fasada svijetlo žuta/bež. I nju ćemo kasnije obnavljati, ali neće biti bijela to je sigurno. Biti će na istom tragu kao i danas. Jednostavno to je takva kuća, na takvoj poziciji s nekakvom lokalnom tradicijom i drugačije ne ide.
Ne znam, meni se je na prvu taj materijal jako svidio, na slikama mi je super, naš idejni projekt mi se sviđa (sa staklenim šlicom radi svjetlosti, kako, gdje i koliko moramo definirati, u pregovorima smo :-) ) pa mislim da će sve to u konačnici dobro izgledati.
Jedino sam mislila na sami materijal kako se ponaša, izolacija i sl., i kako to u zbilji zaista izgleda jer toga valjda u našoj bližoj okolici još nema, a u Zg se već može vidjeti.
Kao nekakvo drugo mišljenje.
Hvala u svakom slučaju na svakom iskustvu :-)
Trebam savjet za boje :)...kuhinja i dnevni boravak su jedan prostor...stolarija bijela, kuhinja visoki sjaj bijela s pločom hrast bardolino natur, na podu parket hrast. Regal u dnevnom isto boje drveta s visoki sjaj bijelim frontama a kutna garntura svijetlo zelena boja s primjesom žučkaste....zidove u boravku bih bijele samo bih zid iza regala pofarbala i mislila sam u smeđu, čokoladu? Ide li to? Prostor je mali...cijeli stan je 45m2.
A da probate sa nekim otkacenim bojama?
Moji zive u kuci i takoder je spojeno kuhinja-dnevni i blagavaona.. i skroz je parket... u kuhinji su bijeli elementi sa plavim ruckama...i sank,frizider,skrinja,prozori..sve je bijelo... i zidovi su bili bijeli kojih 10 godina jer smo zurili sa useljenjem pa je bilo bitno samo da je neka boja gore... stol je svijetlije boje..drveni.. neznam od cega..stolci plavi jer mama pati na plavo... uglavnom... obojala je kuhinju iblagavaonu na nesto izmedu tamno i svijetlo plave.. a drugi dio u rozu.. i stvarno je podiglo sve skupa...
Mogu postaviti i slike ako zelite :)
Hm, ova kutna je stvarno jedne posebne i žive zelenkasto žute boje i s obzirom da je dnevni boravak mali ispuniti će cijeli tako da ne bih sad baš pretjerivala s puno boja.
smeđa je odličan izbor
vjerojatno i najbolji
Super, onda ide smeđa!
pazi da bude topla
Evo opet mene. Proslo je mjesec i pol dana otkada su zadnji majstori otisli iz stana, pa sam se oporavila malo od veselja zvanog kompletno preuredjenje kuhinje (novi estrih, plocice, izmjestanje instalacija, gletanje, smirglanja, napasavanja kuhinjskih elemenata i naravno ciscenja, ciscenja, ciscenja, ciscenja, ciscenja prasine, sute i svega ostalog u stanu koji je "open plan" tj bez vrata osim na kupaoni i spavacoj sobi, a ni ta vrata nisu puno pomogla :cupakosu:). S tim da smo nas cetvero zivjeli u takvom stanutih tjedan dana...
Uglavnom, ostalo nam je za rijesiti staklo u kuhinji, a da rijesim staklo trebam rijesiti i moju zelju da imam one nosace na zidovima, da na njih objesim kutijicu sa spuzvicama, posudu s kuhacama, malu policu sa zacinima i sl, i uglavnom rascistim silnu kramu na mojim radnim plohama. Gdje je najveci izbor tih nosaca? Htjela bih da su lijepi i da ima veliki izbor tih dodataka za vjesanje, i naravno da moze se prilagoditi duljina. Gledala sam jednom u ikei nesto, nisu mi se svidjeli drzaci sipki, bas su nekako jeftino i nedovrseno izgledali kao da su kupljeni u obliznoj zeljeznariji. A kako ce ici na staklo moraju biti bas onako sjajni, elegantni, da ne pokvare dojam...
I drugo, gledali smo u bokartu uzeti staklo. Meni se cini jako kvalitetno, biras sto hoces od motiva (pa naravno od silnog izbora nismo daleko odmakli :mrgreen: ) ali cijena je prilicno paprena za 4m2 koliko nam treba, pa me zanima ima li i neko jeftijije rjesenje a da ne ukljucije stavljanje obicnog stakla i folije iza jer znam da mi se to nece svidjeti. I naravno, treba biti moguce napraviti rupe za uticnice i nosace. S obzirom da imam indukciju ne treba biti kaljeno...
Tih nosača ima nešto brabantia;
http://www.brabantia.com.hr/
Mi imamo staklo iz Bokart-a, super smo zadovoljni!
Trebali smo im dati točne mjere di trebaju doći rupe za prekidače i utičnice i sve su nam super napravili!
silly, rado bih ti pomogla, ali stvarno ne znam :-)
ono što bih ja ponudila kao rješenje tebi nije dobro
ja znam da je bokart presuper i znam da je skup
ali ne znam gdje se može naći nešto takvo, a za manje pare
jer ne znam zašto ti se ne sviđa folija sa dezenom iza stakla
ili naljepnica NA staklu
ajde pitaj ove dečke; ovo što su napravili na ovome staklu mi izgleda dovoljno dobro i za istančaniji ukus:
https://www.facebook.com/antematerek...type=3&theater
prijateljica je neki dan naručila print na kaljenom staklu, u staklarni tu kod nas u Čk-u....
Znatno jeftinije od bokarta...
Za dva zida duljine cca 5m (ukupno) i visine jedno metar ponuda je bila oko 3tis kn (u bokartu preko deset)
Jedino su trebali sliku u visokoj rezoluciji :)
Mene to isto čeka kroz mj dana. Jel se smije znati koliko Bokart traži za ta 4m2? Može i na pp. I jel to oni dođu montirati?
Bokart mislim da vrti cijene od nekih 1000 kn pa sve do 7000 kn po m2. Ja sam gledala reljefno staklo koje je oko 3000 kn za m.2.
zanima me u svezi vanjske stolarije, da li se mora baš strikno stavljati prozori istog oblika? kaj mislim kad imaš kombinaciju starih trokrilnih prozora dal se može zamjeniti s nećim drugim, možda i zazidavanjem jednog od "prozora".Frendica mi ima slični slučaj i misli rješiti jedan prozor tak da napravi dva neovisna, jel to se može napraviti?( to je stan u kojem žive)
naravno da se ne smiju stavljati drugačiji
iako se u ovoj državi radi svašta
ali ja bih svima koji nagrđuju izgled zgrade - sve srušila
razumijem da se stanovi povećavaju nauštrb loggia i balkona, ali onda se točno zna koji tip stolarije ide, koje dimenzije... pa da svi imaju isto
a ne da zgrada izgleda ko babini zubi
te zgrade su nečija autorska djela, to se ne smije zaboraviti
to je, otprilike, ko da odeš u muzej i pitaš smiješ li oči na portretu obojati u plavo, jer ti se smeđe baš ne sviđaju
ma da, ali moze se napraviti tako da prozor izvana isto izgleda, a unutra nije prozor nego samo staklena stijena. ja imam puuuno prozora velikih dimenzija i dva sam rijesila na taj nacin. izvana izgleda isto kao prije.
joj to kaj ti imaš imam i ja, ali taj unutarnji prozor nikak ne mogu oprati, preširok je jedino da izvana dodem ko spajderman.
a ajde pitanje dal ako je bila jedna roleta prek sva tri prozora jel se to smije zamjeniti s dvije ili možda tri rolete?
a kakva je priča kad se ugrađuju krovni prozori?
ne znam, sve ovisi o dijelu grada i o tome je li kouća pod nekom zaštitom...
ako je obiteljska kuća, ne treba ništa
ako je višestambena zgrada, svakako treba građevinska
Ovo zadnje obiteljska je bila priča o krovu?
o krovnim prozorima
Evo da odgovorim - ne svidja mi se ni naljepnica ni folija iza jer mislim da nisu dovoljno trajne.
tako da cemo ipak bokart.
Ali bas mi je simpa ova tvoja kuhinja iz linka, mi smo napravili isto bordo-crvenu, s bijelom radnom plohom koja na otvorenom kraju ima uvuceni donji ormaric pa je kao na slici mali pultic :)
no mi smo stavili tamnosive plocice pa ce staklo biti bijelo... Samo naravno nasa je ipak dosta manja i jeftinija od ovog primjera :mrgreen:
Nosace za zid nisam jos odabrala,
Bili smo u brabantia, nisu nam bas toliko super... A i nisu imali sve nastavke da vidimo kako izgledaju.
Vjerojatno cemo na kraju uzeti u iverpanu, bitno mi je da je mat celik, na volim krom..
ne znam koliko je trajno, ja sam to počela stavljati tek prije nekoliko godina, pa nemam dovoljno star uzorak
ali, meni bi upravo ta "netrajnost" bila pozitivna strana
teško bih odvojila 15000 kn (lupam, pojma nemam) za nešto što mi može dodijati
ovako, naljepnoicu/foliju promijenim za tri - četiri godine
Apri, pomoć.
Kako na ovaj tip kade staviti zastor ili nešto? http://mon-ami.hr/index.php?route=pr...product_id=117 :zbunj:
a jedino da režeš vodilicu i montiraš je u strop točno prema obliku kade
i onda paziš na prijelazima, da ti ne drapa zastor
moguće je da postoji origininal, ali pretpostavljam da bi bio i jako skup
http://mdprofil.com/index/uploads/im...ina-galaxy.jpg