Zaboravih, u MB sam imala dvije punkcije, uvijek ujutro u 6 i u 7.30 h.
Printable View
Zaboravih, u MB sam imala dvije punkcije, uvijek ujutro u 6 i u 7.30 h.
Ako sam dobro skužila, transferi i punkcije budu češće ujutro, ali se zna dogodit i popodne, tako da to nije ono pod mus da su svi ujutro.
amyx:cry::cry::cry:
koja tuga danas
Nadam se da ce mi punkcija biti ujutro, bez hrane mogu, ali bez vode:-o...pa ja locem cca 3 l vode dnevno.
Ma sve se da izdrzat, samo da bude bebica u bushi:zaljubljen:
Hvala. Meni su rekli da mogu ponovo u postupak negde od jeseni, nisu precizirali, nego kada odlučimo da se javimo. Razgovor pred et je vodila dr Vilma i nije bilo odgovora za rezultat (dešava se) a vrlo moguće je da su to moje 42 godine i suprugova oligo...
Inače Marchie i ja sam počela 14.3. Navijam da bude +++++.
ciklama žao mi je još jednom :-(
iako moram komentirati da je sa 42 godine 8 jajnih stanica jako dobar rezultat
držim fige za dalje!!!
Ciklama, mislim da Gabi ima pravo - 8 js je sjajno. Mlađa sam od tebe četiri godine pa sam imala samo jednu js. Inače, u MB je dobra praksa da se, ukoliko nema transfera, u sljedeći postupak ide nakon pola godine. Držim fige za jesen!!!
Nisam ništa posebno primječivala, ali od prvog dana to nekako nije išlo kako treba. Na prvom UZ mi je dr rekao da veličina ploda ne odgovara tjednima trudnoće, mada je srce kucalo, pa me je naručio za tjedan dana i još uvijek nam je plod kasnio sa rastom, ali srce je i dalje kucalo. Onda sam opet morala doći nakon 2 tjedna i tu više nije srce kucalo.:cry:
U četvrtak idem na kiretažu :cry::cry:, a onda u nove pobjede
amyx draga žao mi je, prepretužno...
Amyx, žao mi je. Pogotovo kod blastica, koje su u Mariboru, više-manje, pravilo, to bi trebalo ići školski - plod ne bi smio zaostajati rastom, tu se, više-manje zna trenutak implantacije i zaostajanje ukazuje često na znak problema i uglavnom bude missed do 10 tt, barem kako sam ja popratila.
Amix ... drži se draga ... kiretaža je više teško psihičko iskustvo nego fizičko... ja sam je imala u siječnju ove godine i strah me da mi se ponovno ne dogodi isto ... i još se dan danas osjećam "prazno". I ja sam imala problem s razvojem ploda, ali otkucaje srca nisam čula... i završilo je kako je završilo. Čudno, ali od samog početka sam imala osjećaj da nešto neće biti u redu... uopće nisam imala simptome trudnoće (bez povraćanja ili gđenja hrane).
Držim ti fige da se brzo oporaiš i kreneš u nove pobjede.
E pa cure da objavim pocetak bockanja...........Sinoc dat prvi Gonal, idemo dalje.Prvi UZV u ponedeljak prosao ok,prof. V zadovoljan.Jajnici jesu uvecani ali to je standardno za moj PCOS.
Sledeci pregled u ponedeljak kada i ostajem u MB.Prof. V. mi je obecao da ce da malo vise pazi na mene zbog HS iz prethodnog pokusaja stimulacije za AIH.
Nadam se da cu imati internet da vas snadbjevam novim informacijama.Uglavnom,nadam se dobroj ali ne prejakoj reakciji i transferu 5. dan naravno.
Marija_sa sretno!
Marija držimo fige da sve prođe super
Marija_sa za mjesec dana smo obje mariborske trudnice:-P
Sutra ranom zorom mi je punkcija, drzite fige za puno kvalitetnih jajca8-)
Marija_sa sretno s bockanjem:-)
Bubaboo prvo ~~~~~~~za kvalitetne stanice, onda~~~~~~ za njihovu oplodnju, pa ~~~~za lijepe embrije~~~~~~za jednu super betu, SRETNO:-)
Ja čekam da "tetkica" stigne, pa de se priključim bockalicama u 5.mj., al mi nešto usporila:-(
mislila sam bugaboo, izvini, moja brzina:-(
Bugaboo mislim na tvoju jutrašnju punkciju i ~~~~~~
Nadam se da je prošla uspješno (jesi bila pod anestezijom?)
Drage moje Slovenke (i ja sam jedna bivša a možda i buduća),
molim vas ako je nekome ostalo viška Logesta, Menopura ili Gonala da mi se javite na pp. Frendica ide u postupak u Mb pa joj pomažem u nabavci lijekova. Decapeptyle je nešto nabavila pa oni ne trebaju.
Hvala!
bugaboo nadam se da je punkcija prošla super- pa onda za puno lijepih embrijića~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Iva u Mb svi idu sa anestezijom ( osim onih koji ne žele, bila je sa mnom jedna cura na punkciji koja je bez obzira na 10-ak folikula išla na živo iako su ju doktori puno puno nagovarali da uzme anesteziju)
Ja sam dobila dojam da te oni pitaju dali želiš anesteziju ili ne, pa onda ti moraš odlučit... a ja neodlučna vaga, a još prvi put u postupku pa jadna sva zbunjena šta da odlučim :-)
Hvala za info
Ma pitaju te ali zato i kažem- većinom svi idu uz anesteziju, to i je blagodat Maribora:-)
Hvala cure na vibricama. Dobila anesteziju, pravi preporod nakon onih punkcija na zivo:mrgreen: Na zadnjem UZV me sestra pitala hocu li anesteziju, ja naravno da da, a i dr. je kimala glavom kao bolje da idem na anesteziju. Sve koje smo danas bile smo imale anesteziju, nakon nas dosla grupa slovenki od kojih je 1 bila hrabra i isla bez anestezije.
Dobili smo 19 JS i sad cekamo srijedu, nadam se da ce nam taj 13.4. bit sretan!
bugaboo bravo za stanice i pregršt vibri za 13.4.
Bok cure, evo da se uključim na svoj novi podforum, nadam se da me primate. ;-)
Kao što vidite u potpisu, do sada sam imala 3 postupka na VV, 2 klomifenska ivf-a i ovaj zadnji lagano stimulirani (12 gonala - jako reagiram na stimulaciju, pa bi me sve ostalo bacilo u hiperstimulaciju, i ovako je bilo gusto...). Betu vadim reda radi u ponedjeljak, no testići su negativni, dobila pravu mengu i ovaj postupak je za mene završen, nažalost...
No, u četvrtak smo u Ljubljani na konzultacijama kod dr. Reša, pa rekoh da se javim i predstavim, kad već upadam među vas slovenkice. :-) Vidim da je večina cura ovdje na postupcima u Mariboru, ali eto.
Toliko za sada, javim kako je bilo na razgovoru i što smo dogovorili, a vama svima želim puno puno sreće i da uskoro mazite debele proljetne buše
ValaMala, šaljem ti veliki pozdrav i žao mi je što već i ovaj nije bio dobitan, ali naravno ne predajemo se i idemo dalje!
Cure mogu li naknadno ovjeriti papir za povrat poreza u Sl i da li traže da pogledaju tu robu ( lijekove) koje sam kupila, zaboravila sam zadnji puta kad smo se vraćali ovjeriti! Hoće li mi sada praviti probleme i ima li kakav rok za to?
modesty4, moraš imati robu kod sebe kad ovjeravaš račun. Ne vjerujem da bi oni skužili da si već jednom uvezla robu, mogla je kod nekog stajati u Sloveniji. Nekada traže i povijest bolesti, u svakom slučaju moraš imati kod sebe te stvari. Treba ti i za Slovence i za naše.
valamala dorodošla, ima tu ljudi koji su bili kod Reša ;)
nas najčešće ne pitaju da pogledaju robu ali ponekad znaju pitat. Kad vide kasniji datum bi mogli pitat. Meni je carinik bio malo zbunjen kad je vidio da uvozim ljekove, nećkao se par minuta šta da radi, probao nekog zvat ali mu se nitko nije javio pa mi je na kraju pečatirao račun.
Bugaboo, neka ti je sretan 13.04. :-)
Znači prošao mi je vlak. Cetrotide sam potrošila i nemam što pokazati, a osim toga mislila sam ovjeriti na ulazu u Sloveniju u ponedjeljak, da mogu to i potrošiti tamo, jer vraćam se za tjedan dana,a onda više neću niti ići.
a čuj, uvijek možeš probat pa možda upali...kažeš nisam znala... Makar se obično pečatira na izlazu, neznam šta bi rekli da ih pitaš na ulazu :-)
Cure, možete mi pojasniti to s lijekovima. Ako ih kupimo u Sloveniji, možemo dobiti povrat poreza koliko sam skužila. Dakle što trebamo napraviti? Hvala, baš sam padobranac
Možeš dobiti povrat... tražiš u ljekarni da ti ispune papire za povrat i još ih ovjeriš na granici (Slovenskoj) i dobiješ novčiće. Samo provjeri da li ti se isplati neke stvari kupovati tamo ili tu kod nas. Ja sam recimo gonale kupovala kod nas, a cetrotide u Sloveniji jer su bili oko 200 kn jeftiniji po komadu. Koliko cure pišu vidim da su sad i kod nas malo pojeftinili ali opet su u Slo jeftiniji za skoro 100 kn. Ako trebaš 7 komada ko ja, isplati se. Ušteda oko 700 kn a u studenom, kad sam ja išla uštedila sam oko 1300 kn. E da, još povrat...isplati se stvarno
amyx, hvala ti, super
amyx, je l se sjećaš pošto su Cetrotide u Sloveniji (jesi u Brežice išla?)?
Jelena, ja sam cetrotida kupovala u Mb, ljekarna na čošku, pored bolnice. Bili su 39.90 eura. Kod nas su u to vrijeme bili oko 500 kuna , a sad su u ljekarni Filipović 350,00 kuna, a u Karlovcu su recimo 550,00 kuna (b.a.b.y. napisalana privatnim klinikama). Kako god okreneš u Slo su jeftiniji.
Prije 2 dana sam kupila u Mb-u u ljekarni pored bolnice cetrotide cijena je 40 eura manje koji cent!