Samo nek ti donese male piliće i sve će biti super! Još da uspijemo promjeniti zakon i biti će još bolje!
Printable View
Samo nek ti donese male piliće i sve će biti super! Još da uspijemo promjeniti zakon i biti će još bolje!
Sneki, ti ces sad isto u RI u 11 mj?
:)
Ja sam prošlo ljeto 2.8. imala punkciju, 7.8. sam imala transfer, 23.8. sam bila kod njih s betom i još nakon 10 dana na UZV!
Tako da ja nisam imala problema, al ovo baš nije normalno krenut s postupkonm pa ga prekinut radi godišnjeg!?
Dr. Vlastelić je bio na go u 08/2010 pa on nije uzimao nove cure za postupak ali one koje su bile u toku su završavale kod Dr. Vlašića
tako da je ova situacija stvaaaaarno:nope:
Ja sam danas bogatija za nekoliko informacija.
Od 17 dobivenih stanica oplodjene su tri a 10 ih je vitrificirano, sto je s one 4 pojma nemam (nagadjam da nisu bile potrebne kvalitete za vitrificiranje). Srecom spermiogram je ovog puta bio osjetno bolji.
Moram progovoriti o necemu sto me uzasno smeta, a vjerujem da smeta i mnoge od vas, a to je ne dobivanje informacija iz laboratorija. Naime, ako si bas jako dosadan i ako s glavom u ramenima i ponizno molis da ti se nesto kaze jos ces ponesto i saznati, ali ako slusas njihove upute onda se mozes izjesti do kosti od nervoze iscekujuci da prodju ta tri dana cekanja do potencijalnog transfera, uz rizik da ces bez istog ostati i slomit se pred prisutnima ili uz rizik druge vrste a taj je da ces u hipu morati donijeti odluku o tome da li ces vracati vise embrija nego li je to optimalno za tvoje tijelo ili ces ici na blastociste.
Moj suprug i ja smo kao i vecina vas tu samoeducirani po pitanju izvantjelesne oplodnje i informacije o tome kako se stvari razvijaju iz dana u dan su nam od ogromne vaznosti, za nas mir, za mogucnost kalkulacije i evaluacije trenutnog stanja (koliko god laicko bilo), za donosenje odluke unaprijed ili u najgorem slucaju za psiholosku pripremu za worst case scenario.
Vise nemam nimalo obzira za silna snebivanja sto trazim da me se informira. Zadnji put sam im na transferu rekla da bi trebali razumjeti da je nama njihova informacija o oplodnji i diobi sve sto imamo u ta tri dana cekanja i da nam je zaista potrebna, mislila sam da to nije tako tesko shvatiti ali evo i opet cudjenje:roll:
Mi ne trebamo nekakvu socijalnu psiholosku pomoc koja nam je nametnuta (makar u kakvom sam stanju od svega ovog uskoro bih ju i mogla zatraziti) mi trebamo informacije. Ja nemam nekog boga kojem bih se molila, ili mantru koju cu ponavljati u glavi pa ce sve bit dobro, ono sto meni i mom partneru moze pomoci su informacija i znanje i ne ide mi u glavu zasto je to tako tesko dobiti i zasto svaki put igramo istu igru u kojoj molimo da nam kazu nasu sudbinu. Kao da nije totalni horor sto nam je ovaj zakon oduzeo pravo na optimalno lijecenje, sto prolazimo sve moguce pretrage, bockanje i trovanja na ovom teskom putu, sto nam je oduzeta apsolutno bilo kakva mogucnost kontrole u svemu ovome nego jos i sa svakim postupkom moramo glumiti poniznu raju s glavom uvucenom u ramenima i sotovoce ispitivati jel se nasi embriji dobro razvijaju, nebi li razljutili bogove:evil:
Dosta mi je!!
Ionako svaki dan bace pogled na stanje i pretpostavljam da ga negdje evidentiraju, kao da bi bio problem kad vec imaju web da svakom paru dodjele sifru pod kojom mogu otic na stranicu i procitati zadnje zabiljezeno stanje. I mirna bosna, telefoni im ne bi zvonili, a mi bi znali sto se dogadja.
Imaju zaista lijep posao, oni doslovce stvaraju zivot, i zbog toga su cijenjeni a nadam se da su i dobro placeni, ali nema potrebe da se drze tako nedokucivo. Uostalom placeni su novcem drzavnih obveznika, nasim novcem, i moraju nam biti dostupni.
Ja ne zelim biti vise u grcu sto cu sutra OPET zvati i pitati, ja hocu da je to NORMALNO. Ja hocu da postane normalnim da su nam informacije o nasim embrijima dostupne i da nikog ne moramo za to moljakat i ponizavati se. Meni apsolutno nista ne znaci to sto kad sam vec raskrecena na lezaju za transfer meni dodje bilog i govori mi stanje, mislim WTF?? Sto bih onda trebala? Vec sam tamo - gotov cin! Pitam se sto bi bilo da je netko od njih u ovakvoj situaciji.....
Inace sve pet za sve ostalo.....cijeli tim mi je super, i rijeku uvijek rado pohvalim.
Lilly dobro je da si o tom pitanju progovorila, zaista je teško biti u neznanju 3 dana i doći na odjel s pitanjem - hoće li biti transfera ili neće. Sada se smiri, punkcija je bila plodna, tvoje JS se sada pretvaraju u prekrasne embrije i transfer će biti super :heart: , mora!
Hvala ti Sumskica:*
Ali znas i sama kako je skoro nemoguce opustit se....
Progovorila sam o ovome jer je nemoguce da to isto ne muci i ostale zene, parove i mislim da se samo treba stvoriti kriticna masa. Nikad se nista nije mijenjalo na bolje sutnjom i trpljenjem. Osim toga i sami su govorili o nekakvom monitoringu embrija, jos proljetos....mozda nas jesen ugodno iznenadi...tko zna....u medjuvremenu pozivam sbvih da se ne libe pitati. TO JE NASE PRAVO!
Lily i ja se slažem s tobom u vezi prava na informiranost, mene totalno razljuti i na folikulometrijama kad ja ne mogu dobiti odgovore na pitanja o svojim folikulima, imam osjećaj kao da im dosađujem što to pitam, zadnji mi je put dr. odgovorio da zašto me to zanima, a kad su me vodili na transfer sam se osjećala kao da idem na vješala, vodi me sestra u salu a ja tapkam za njom i pitam "Znači imamo transfer" jer kod mene se više puta desilo da ga nemam... a ona mi je odgovorila kako ne bi išli tu da nemam. No svašta sam već prošla i niti u drugim bolnicama npr. u Zg kad nisam došla do transfera mi nitko nije javio nego sam putovala do tamo misleći kako je sve uredu a ne moram ni opisati kako sam se osjećala kad sam na hodniku ispred laba saznala da ništa od transfera. Tako da nije to samo problem tu u Rijeci.
Ajme meni:( Mali Mimi, suprug i ja smo upravo zajedno procitali tvoj post i to je bas da se ulovis za glavu, place mi se od takvih prica...srecom ja sam bas grozan pacijent, i ja ne popustam dok ne dobijem sto me ide, ali vidim da je puno zena previse pristojno, previse ljubazno, previse u strahu....Zagreb mora da jos strasniji od Rijeke jer je puno veci broj ljudi, a gdje god je puno posla vise se radi ko na traci...kakva sreca da na pocetku nase price nismo otisli za ZG (a vec smo bili planirali) U Ri je ipak situacija nesto bolja....
I bit ce sve bolje, ja vjerujem u to!
Ma u Zg konkretno na VV sad je bolje bar što se tog djela tiče jer se izmjenila garda. Pitam i ja nije me strah doktora ali me živcira kad se tako ponašaju prema nama.
I da tebi sretno, evo malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~
LOTV hvala što pišeš o tvojem iskustvu,ja sam nažalost sada dosta iza tebe,ali mogu ti reči da sve info koje sam dobila preko tvojih postova samo su mi dobro došli,jer kao što znaš meni je ovo bilo prvo iskustvo u hr. Nisam znala da je tako teško doći do infi o nećemu što je naše i imamo potpuno pravo, npr. kad sam bila i LJ u postupku dr.te sam nazove čim vidi kakvo je stanje i odmah dogovori transfer!
Sretno ti sutrna na transferu, koliko ćeš mrvica uzet?
Hvala ti butterfly:* ali ja cu transfer nadam se imati u nedjelju:) A sutra ih kanimo ponovo zvati i vidjeti kako embriji napreduju, a nadamo se da napreduju i da ce nam informcija biti omogucena.
Ako bi slucajno (sto je jako rijetko) na treci dan imali tri embrija odlicne kvalitete (osamstanicne) onda bi mozda isli na peti dan i blastociste, ali sumnjm da ce biti tako dobro pa cemo uzeti sto god bude i odmah.
na ovu temu se dosta pisalo na forumu Ri pa malo čitajte unatrag.....
uglavnom, embriji se ne provjeravaju svaki dan i ne vade se van iz "onoga u čemu stoje" :) jer nije dobro, laičko objašnjenje, i nemojte zvrckati svaki dan da vidite kako je stanje, dovoljno je da nazovete na dan transfera nakon 9h i da ih pitate da li će do transfera uopće doći jer će vam taj dan imati točne informacije a vi će te dobiti 30min vremena da se dogovorite s M šta vam je dalje činiti i nećete se šokirati u čekaoni ako vam kažu da nema transfera....
za neke stvari prirodi treba vremena.......vaše nestrpljenje neće ubrzati ništa
i nerazumijem zbog čega bi trebali biti ponizni kad tražite info o svojim postupcima? to je vaše pravo
Vec sam nekad prije cula tu "info" da se embriji ne gledaju svaki dan i da se oni da bi se pregledali moraju "vaditi van" ali jednostavno u to ne vjerujem. Nemam dokaze pa ne mogu nista reci, ali koliko znam moderne klinike a la ona u Pragu imaju web monitoring embrija gdje mozes bas pogledati svoj embrio, pretpostavljam da ih se citavo vrijeme snima. Mene cak ta snimka ne bi puno smirila jer toliko se ne kuzim, ali svakodnevna informacija o diobi bi mi vrijedila ko ne znam sto na ovom svijetu. Nekako mi je ta prica o vadjenju embrija za chekiranje smijesna i nategnuta (ako grijesim - mea culpa) ali to mi izgleda jako primitivno i sumnjam da je tako. Prilisno sam sigurna d aoni jednom na dan pregledaju stanje i to stanje evidentiraju, jer uglavnom tik prije samog transfera dobijem info kako je razvoj tekao i kada je koji odustao od diobe. Prema toma, ako oni svaki dan evidentiraju stanje onda nije nikakav problem da to stanje zabiljeze na webu pod sifrom ili ga ostave u nekom fileu kraj telefona gdje ce ga onaj tko se javlja proslijediti parovima. Da radim u labu totalno bi me nazivciralo da me netko zove usred recimo biranja najboljeg spermica ili usred icsi-ja ali i za to ima lijeka: odredi se vrijeme u kojem se ima pravo zvati za takve informacija, recimo pol ure prije kraja smjene. I naravno da imamo pravo na informaciju, problem je u tome sto nas cesto kad ih bilo sto pitamo, od velicine folikula preko debljine endometrija pa sve do onog najvaznijeg: napretka embrija gledaju kao da zelimo znati nesto sto nas se ne tice. Ja sam recimo jos u svojim pocecima dobila od svoje dr. nadimak Control freak, ali boli me djon, meni to ne smeta, zovi me brate kako oces, ali daj mi da znam.
Na jednoj od folikulometrija kad mi je na zamjeni bio dr. Manestar kaze mi on kako imam dosta folikula u lijevom jajniku, a ja ga pitam pa koliko, a on meni: puno. Jel to odgovor? Pitam ja njega Puno meaning? I onda mi rece desetak i doda kao da sam pitala ne znam sto: imate li jos kakvih pitanja? Znam ja da one ne moze tocno reci br. folikula, ali od oka, kao sto je rekao desetak je ipak neka slika stanja.
Meni su bili rekli da dodjem na transfer oko 8,30, taj dan se prebacivao sat na ljetno vrijeme a mi to nismo napravili, znaci dosla sam dolje u 9,30 a informaciju o transferu dobila tek iza 10h (cura koja je imala punkciju isti dan kao i ja dosla je dolje u 8,30 ali je isto cekala kao i ja da dobije informaciju). Osobno se ne sjecam da sam transfer ikada imala prije 11h. Ali mozda se opet sta promjenilo.
Nekad se zvao lab nakon dva dana pa bi oni rekli kad da dodjemo na transfer ali sam isto tako vidjela hrpu ljudi koji ih nisu mogli dobiti na telefon pa su u panici dolazili na odjel. Nekako sam valjda s vremenom oguglala pa meni ne predstavlja nesto pocekati taj dan vise, puno mi je gore bilo recimo cekati od treceg dana do petog transfer. Ja i tako rijetko imam vise od 3js, MM nema bogznakako dobar nalaz al smo uvijek imali transfer. I iz mog iskustva - u prvom ivf-u sam imala najslabije razvijene embrije na transferu a ostala sam trudna a u ova dva druga postupka super embrice pa corak. Mislim da u cijeloj prici treba imati i dobar postotak srece i da se puno toga treba poklopiti.
Sreca je svakako veliki faktor, u svemu, nazalost u Rvackoj je sreca jedini faktor. S obzirom na prvenstveno zakon, a zatim i opremu i tehnologiju sreca je jedino sto nam preostaje.
http://www.pragueivf.com/en/art/embryo-monitoring/
Apropos teme koju sam malo ozivjela...zvali smo ali s enitko nije javio. Nema veze. Upravo smo odlucili da ovog puta ne zovemo. Svaki put smo do sad zvali, mozda trebamo uciniti nesto suprotno ovog puta. Treca sreca :D
Imam jedno pitanje, pa ako je netko od vas dublje ulazio u nalaz spermiograma da mi odgovori....
Imam pred sobom 6 nalaza spermiograma od mm. Vrlo su varirajuci, od teske oligoastheno i hypo pa do astheno s cak trostruko vecom kolicinom spermija u uzorku od kolicine koja se smatra normalnom. Ono sto nas buni je to sto na svakom nalazu spermiograma koji se radio u fazi kad smo bili u postupku pod "Fields Acquired" pise 10, i ti su spremiogrami uredno drasticno bolji od kontrolnih. Kod spermiograma koji su napravljeni kontrole radi pod "Fields Acquired" pise od 1-4 ovisno o nalazu.
E sad, meni se cini da toznaci koliko uzoraka su uzimali po spermiogramu, naravno da su uzimali vise kad je bio postupak kako bi dobili sto bolje decke, ali da li to onda znaci i da su ovi bolji spermiogrami samo "lazno" bolji ili? A mozda sam i potpuno u krivu, evo nez znam, ali kladim se da zna Aurora ili netko slican (hvala nebesima na tako kvalitetnim forumasima)
LilyOfTheVally pratim tvoj postupak i sve tvoje dileme i pitanja koja te muce. I mislim da je dobro sto toliko razmisljas i propitkujes o svemu. To je najbolji nacin da razumjes sta i kako funkcionira te pronadjes najbolje rijesenje za vas.
Sto se tvog trenutnog postupka tice sa pridobivenih 17 JS, sa tvojim godinama i vasom dijagnozom rekla bih da vam je uspjeh zagarantiran. Ali jasno, samo kada bi vam mogli oploditi sve jajne stanice... Ovako, sanse su jos uvijek dobre i zapravo imam neki osjecaj da bi unatoc svemu stvarno moglo uspjeti ovaj put. A ako ne, barem mozete biti jako optimisticni razmisljajuci o nekom novom postupku, bez zakonskih ogranicenja...
Sto se pridobivanja informacija o stanju razvoja embrija tice, prije Zakona je u Rijeci bilo tako da se nazvalo iduci dan nakon punkcije kada bi biologica rekla koliko JS se oplodilo, kojom metodom (IVF ili ICSI) i koji dan ce biti transfer (treci ili peti). I to je po meni bilo super i sasvim dovoljno.
Sada su se stvari promjenile na gore, po meni opet samo zbog zakona. Ja stvarno nisam sigurna koliko se u kojim klinikama strogo pridrzavaju svih zakonskih ogranicenja, pa im onda vjerujem nije lako davati ni precizne informacije...
I jos sto se tice tvojeg specificnog pitanja u vezi spermiograma. Moram priznati da na podatak "Fields Acquired" nikada nisam obracala paznju. I po meni to i nije od nekog kljucnog znacenja. Vazne su brojke i postoci o broju spermija i njihovoj pokretljivosti. Tako ja mislim. A to sto spermiogram varira takodjer mislim da nije nista neobicno. Od svega najbitnije mi se cini da tijekom postupka u labu imaju sa cime raditi, pa taman to bilo toliko spermija koliko i JS. Od svih problema neplodnosti prema mojem zapazanju najlakse se rjesava upravo onaj sa spermogramom.
U svakom slucaju zelim ti svu potrebnu srecu za ovaj put, koje mislim da uopce ne treba puno. ;-)
Ne bih htjela narušavati optimizam, ali ima nas koji smo prvu stimulaciju odradili s 30 godina, 15 js, s dijagnozom ja OK, on OAT. Živjeli smo u bogatom inozmestvu, loše savjetovani od medicinske sestre, prilično neinformirani, nismo zamrzli 4 lijepa embrija tada. Možda je to bilo to.
Žao mi je da se ista stvar događa ljudima ovdje, ne zbog glupe medicinske sestre i naivnih pacijenata, nego zbog Zakona.
Brzo čovjek navrši 37. Gubiti vrijeme u Hrvatskoj je zaista suludo za sve koji si mogu priuštiti postupak vani, gdje se smiju oploditi sve stanice i zamrznuti embriji i ne mora se mjesecima čekati na postupak (Mb je iznimka s čekanjem).
Aurora, hvala puno i na odgovoru i na rijecima podrske, puno nam znaci u ovom iscekivanju:*
Nadam se da je kod tebe sve besprijekorno, da bebica odlicno napreduje i da te ne muci puno to svakodnevno pikanje....jesi imala vec 3d? Cesto te se sjetim i uvijek posaljem pozitivne misli:)
LOTV sto se tice spermiograma...recimo nisam gledala te "fields required" ali smo spermiogram radili na 4 razlicita mjesta. Kad smo ga radili privatno imali smo 33% pokretljivosti, na kbc ri nismo imali nikad vise od 4% progresivnih ni 9% pokretnih u smjeru, na Citu smo imali 38% pokretnih u smjeru a trazili su da radimo ICSI i najbolje od svega, radili spermiogram na VV a na nalazu pise isto negdje 5% pokretnih i da je oplodni potencijal slab a ja sam u okviru 5+/- dana od toga spermiograma ostala prirodno trudna - nije dobro zavrsilo ali nam se zalomilo.
Mislim da oni gledaju malo vise parametara pa tako i nalaz varira. Recimo - normalno je imati od 3-5 ml ejakulata a nama taj dio varira od 1,5 - 5 pa ovisno o tome i kolicini spermica dobijemo ponekad i nalaz "samo" astheno. Vjerojatno ovisi i koji dio ejakulata se uzme na stakalce...mislim da mi je to sve prekompleksno i da bi bilo bajno kad bi se javio netko tko taj posao radi pa objasni kako to ide. Ali iz mog iskustva sam sigurna da spermiogram varira cak i kod muskaraca koji imaju nalaz normo pa tako varira i kod nasih sa OA. U svakom slucaju zelim ti da ti ovaj puta uspije pa se onda mozda sretnemo u turi za drugo, trece - nadajmo se i sa boljim zakonom :)
Ufff evo da s vama podijelim da smo isli na blastociste pa se nase cekanje nastavlja.....
Osjecam se totalno retro, predzakonski, blastociste su za mene totalna egoztika (iako znam da se i sad desavaju) i stalno pokusavam suspregnuti uzbudjenje.
Uglavnom, imali smo jutros dva osamstanicna i jedan sestostanicni embrij....tome se nisam nadala ni u najludjim snovima:-)
Ja bih naravno bila da mi odmah sva tri vrate ali i dr. i mm. su glasali za cekanje blastocisti i jednostavno si nisam mogla priustiti da inzistiram pa kasnije mozda pozalim, a ovako cu si vjerojatno kosu pocupat do utorka pitajuci se hoce li se ovo lijepo dijeljenje nastaviti......
Vezano za ponovo nacetu temu za kontroliranje embrija...pitala sam da li ih "gledaju" svaki dan i odgovor je DA, sva tri dana nakon oplodnje se prati razvoj embrija osim cetvrtog dana koji se smatra najosjetljivijim danom - The danom kada embrio dobiva svoj vlastiti genom. To je jedan od onih najvaznijih biti ili ne biti dana u razvoju embrija.
Osim mene bile su jos dvije zenskice koje su cekale transfer, jedna je takodjer kao i ja upucna da ceka 5-i dan, a za ovu drugu ne znam.... Primjetila sam da su jos tri bile na folikulometriji pa mi se cini da su to posljednje cekalice za svoje red prije ovih godisnjih.......
Imam dilemu...poceti s progesteronom ili ne? Dr. mi nije nista rekla, ali se pitam da nije mozda zaboravila...jer ja bas jesam zaboravila pitati (nisam bila pripremljena na ovaj scenarij)
Kako ste radile vi koje ste cekale peti dan? Inace prepisan mi je Crinone gel, ali imam i utrica od proslog puta pa si mislim da makar veceras i sutra uvecer uzmem po jednu dozu oralno da me uspava i da malo boostam progesteron ukoliko se ne luci dovoljno. ( S gelom nebih jos pocela da ne brljam otvor dolje i da nesto ne sje... za transfer) U ovu sam stimulaciju usla s pola srca, i tak sad kad znam da imamo lijepe embrije osjecam kao da smo dobili pravu sansu, tek sad sam se pocela pravo nadati i nikako ne bih htjela nesto zbrljati pa da ne budem dobar inkubatoric.....
Moja dileme s progesteronom je sljedeca:
Dobijem stopericu koja "prevari" tijelo da je trudno pa pocne jace lucenje progesterona, ali ta stoperica odn. Hcg iz nje svakim danom sve vise opada, evo do preksutra mi vise nece bit ni mjerljiv i onda pak tijelo misli da je trudnoca propala pa smiruje lucenje progesterona kako bi promenstruiralo. Mozda su mi trebali dati jos jednu dozu Brevactida ili? Savjet iskusnih molim:naklon:
PS. Kikica, znam da rezultati spermiograma variraju, ovise o masu faktora, od vremena suzdrzanosti, do klinike, do uredjaja, do trenutnog stanja organizma do..... Ono sto me zanimalo je samo to da li veci broj pod tom stavkom "Fields acquired" osigurava i bolji rezultat, jer nama je tako ispalo, i to na 6 nalaza napravljenih u istoj klinici s pretpostavlčjam istim uredjajima. Odn, nalaz nam je pravilno korelirao s tom brojokom pa me zanima je li slucajno....
LOTV drago mi je da sve super napreduje,i vjerujem da će do utorka blastice biti kao školski primjeri.... a što se tiće utrića ja imam iskustvo iz LJ, tamo sam odmah nakon punkcije trebala počet sa uzimanjem utrogestana vaginalno 2 na svakih 12h, a nakon transfera 3 x po 2.
Sretno...:-) PS. Imam dobar filing
Kako svaki dan čitam ovaj forum,mogu reči samo da sam jako sretna što sam Vam se priključila, ali stalno nešto sanjam vezano za postupke...noćas sam sanjala da mi se nije dalo ići na folikulom.i da sam tvrdila mm da nema veze, pa da sam jedan dan preskčila si dati terapiju.... neznam zašto imam tako lude snove! Sad se moram do jeseni odmorit od tog stresa,a ja stalno sanjam ......Ufa:nope::nope:
Hvala ti Butterfly:*
Ja sam prilicno odlucna da veceras uzmem ili utrice ili crinone, samo jos cekam da prikupim dodatna misljenja o tome sto je bolje, u kojoj kolicini i da li vaginalno ili oralno, u svakom slucaju mislim da nece skoditi, oni ipak podrzavaju trudnocu pa...
A ti jadna imas te snove jer su te bas glupo isprekidali usred postupka:( Bas se cudim dok te citam kako si mirna i kako si dobro to primila, ja bih psovala sve u 16!! Nisi odradila to do kraja a ulozila si u to i nadu i vrijeme i bol i sve i onda nista prije nego je ista i moglo biti, uzas.... Ali imas pozitivan stav i dobro ces se odmorit do jeseni a onda tko ce se s tobom;)
LOTV u Rijeci se utrići stavljaju od transfera neke druge klinike imaju praksu od dana punkcije pa nadalje, napravi kako hoćeš mislim da tu ne možeš pogriješiti, bitno je nakon transfera
Ja sam isto išla na blastociste, a utriće sam stavljala nakon transfera 3x2 vaginalno i stavljala sam si ih do 12 tj. trudnoće, čak mi je dr dvije stavio odmah po transferu, al mislim da nećeš pogriješit ako počmeš već sada s njima, al ja bi vaginalno, mislim da je bolje...ne znam!
uglavnom sretno al po svemu kako ti se razvija situacija mislim da je to-to!!
LOTV super što idete na blastice!! Nadam se da ćete imati dvije lijepe blastice za transfer! ;) ... U svom prvom postupku na punkciji mi je bio dr. Vlastelić i on mi je rekao da od punkcije stavljam utriće, na dan transfera mi je bila profesorica i pitala me zašto sam stavljala utriće, kad sam joj rekla da mi je tako rečeno nije više ništa komentirala ali vidjelo se da joj nije bilo pravo. U kasnijim sam postupcioma na svoju ruku utriće uzimala oralno kako se ne bi vidjeli na dan transfera... U svom zadnjem i dobitnom postupku (u čiji sam uspjeh najmanje vjerovala) nisam uzimala utriće sve do nakon transfera i eto bingo ... Naravno mislim da ne uzimanje utrića nema s tim nikakve veze i da svaki dr ima svoju praksu vezano za progresteron. Ono što je bitno je imati povjerenje u svog doktora, a profesoricu smatram vrlo sposobnom i kompetentnom za svoj posao. Kako god odlučila mislim da fulat ne možeš.... Sretno!
Curke, samo da vam mahnem sa godišnjeg.
Velika pusa trudnicama!
Hvala Dani:)
Ako se dobro sjecam vi ste imali bingo iz smrznutih jajnih stanica? I isto ste cekali blastociste?
Ma ja cu lijepo staviti gel, od veceras dakle, a ako mi dr. sto kaze rec cu da sam mislila da tako moram:mrgreen:
LOTV, dva puta sam bila na transferu blastocista i utrogestane sam uzimala 3. dan od punkcije 3 x po 2 vaginalno. Postupke mi je vodio primarijus Vlastelić.
Ako je sada gel preko uputnice , ja osobno bi uzela njega, ako ga ima u ljekarnama... čini se praktičnije...
LOV pratim tvoju priču i jedva čekam da za 2 tjedna skačemo na forum zbog tvoje velike bete !!! SRETNO!!!
Mravak:heart:
LOTV :-D za blastice - sutra se vraćaju mami :heart:
Za utriće - isto mislim da kako god odlučiš nećeš pogriješiti. Vibram ti do neba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~
Super Dani, to je stvarno veliki uspjeh:)
Hvala vam na figama i vibrama i mislima, sve nam je dobrodoslo i ne mozemo docekati sutra....
Nego, sto nam je s nasom ninom32? Nije dugo postala...nadam se da je sve super i da je samo otisla na neki lijepi godisnji:)
Lily ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za današnju punkciju!
Neki su me navukli pa vec znaju...danas prosla drugi pregled pa mislim da je vrijeme da se i ovdje javim.... Zemske, ovakav scenarij bi stvarno zeljela svima vama...ostala sam prirodno trudna nekih mjesec dana poslije zadnjeg ivf-a!! Postupak u srpnju odgodila sam za najesen da se malo nauzivam mora al eto izgleda da je negdje bilo zapisano da ovog ljeta necu bas brckati nozice u moru nego uglavnom zavirivati u svoju wc skoljku :) Taj mjesec smo ganjali kredit, prodavali moj auto, zujali dosta naokolo i opcenito je bio prilicno stresan period sam po sebi tako da ne mogu reci da smo se bas previse bavili kucnom radinoscu ... kad su me cicke zabolile nisam uopce obracala paznju al nakon nekih 15-ak dana kasnjenja sam cisto da i tu (ne)mogucnost odbacimo napravila testic i bome se dobro iznenadila sa plusicem.
Usla sam u 11tt a do kraja mjeseca bi se morala javiti i na nasu humanu da oslobodim svoj termin, mozda nekome donese srecu! Svima saljem veliku pusu, drz'te mi se i ne gubite nadu, bebica ce doc kad tad!