da nemrem irenu dobiti,a dal znate kaj u slucaju da mi muza nema? imaju oni kakvu opciju zamrzavanja?
Printable View
da nemrem irenu dobiti,a dal znate kaj u slucaju da mi muza nema? imaju oni kakvu opciju zamrzavanja?
u RH nema zamrzavanja sperme
Milasova8.....znam. I ja sam jedva čekala prvi puta. Sad me strah. Nažalost moje lijepo iskustvo je završilo na najružniji naćin. Sad je prisutan strah i od uspjeha i od neuspjeha. Pola-pola.
zrinkič moja,vjerujem ti..stvarno si hrabra žena..treba se odvažit opet na postupak nakon toga..
zato ti želim SVU SREĆU!! od srca!!!
e draga i da te pitam još da li si radila možda pretrage na trombofiliju?
Zrinkič sretno s pikicama! Da ovaj postupak bude sa sretnim završetkom~~~ :-)
više ne znam ni sama..pilek najbolje da pitaš na temi azoospermije
Nisam radila tu pretragu!!! Zašto?
Imam dva pitanja....za one koje nisu iz Zg. U kojem slučaju i kada se ima pravo na pratnju? Što se tiće putnih naloga!
I da li postoji neka šifra bolovanja za postupak...koju pokriva hzzo?
Obavljen i današnji ultrazvuk...sutra opet...moji folikuli rastu...dosegli su do 15-16 mm...ima ih 9 komada...u petak najvjerojatnije punkcija...jedva čekam jer me jajnici dosta bole,nemogu ni spavati niti išta...
nista od mene do 9 mj,kad idem špremici na konzultacije,tak mi rekla Iva
šifra bolovanja je N97 neplodnost/sterilitet..imaš pod tom šifrom pravo na 2 tj.bolovanja
e a za tu trombofliju-znam da neki parovi koji imaju poteškoća sa začećem,nekoliko neuspješnih postupaka iza sebe ili spontane, ili kao što se tebi dogodilo rade genetske pretrage na trombofiliju jer to zna biti uzrok neiznesene trudnoće do kraja ili neuspješne implatacije..
savjetujem ti da pitaš na temi Imunološke pretrage pa da tražiš dr.opće prakse da ti da uputnicu ako kojim slučajem ovaj postupak ne uspije(iako vjerujem i silno želim da ovaj bude dobitni)
ja sam se stvarno o svemu raspitala prije prvog postupka i napravit ću sve moguće pretrage bez obzira na sve..
A N98....problemi u vezi oplodnje. Ali mene zanima...jel ima neka caka....pa da to bolovanje dobijem i plaćeno?
Zrinkić ja sam svojoj dr rekla da mi da tu doznaku za bolovanje tako da mi je pokriveno, da mi se plati cijela plaća.. Ne znam što je napisala, ali plaćeno mi je bilo sve osim putnih troškova..
Sretno!
kriistina.....koju? N97 ili N98? I meni je prvi puta isto nekaj doktorica pisala......ali sam i ostala trudna!
Nažalost...moram i o tome brinut....ali ako po nekoj točci ili rupi u zakonu imam pravo na to...zašto ne!!!!
mislim da i N97 i N98 šifra s kojom dobiješ cijelu plaću
Nisam zicer! Provjerit ću još toćno te stvari! Hvala!!
Zrinkič imaš pravo na svaki putni nalog kad ideš, ja sam dobivala i za pratnju jer ipak nako nekih pregleda i postupka nisi u stanju ići sama - pogotovo aspiracija i transfer, meni doktor pisao razlog pratnje: radi prirode bolesti, dobila sam tj. još uvijek čekam na dio novaca ali imala sam cca 8 naloga za sam postupak i sve ću dobiti vraćeno. I sad svaki pregled uzimam putni nalog, jest da se čeka na novce i do mjesec i pol ali ako imaš pravo... Za često hodanje ( ultrazvuk, aspiracija,transfer) sam uzela trajni putni nalog kojeg su mi poštambiljali na kraju postupka ja sam samo upisivvala datume pregleda, s obzirom da ti za sve vrijedi jedna uputnica.
Pilek jako jako mi je žao, sretno za dalje, šaljem puno zagrljaja i pozitive :-)
Mary veselim se petku :-)
bili..koliko dobiješ za putni s pratnjom? U biti mene zanima bolovanje...da odležim do bete nakon transfera.
Bili hvala...i ja se veselim petku...danas zadnja inekcija bila,sutra štoperica i petak punkcija....
Ja sam dobila isto putni nalog za više puta...sad ga sam popunjavam...a ja koliko znam dobiješ bolovanje od punkcije pa do bete...ispravite me ak je krivo....trenutačno sam na godišnjem...
zrinkič ako možeš kombiniraj si sa godišnjem pa od punkcije uzmeš bolovanje...jer svaki drugi dan moraš na uzv....ja sam bila 7,9,11,13 dan ciklusa na uzv-u...
Mary lijepo to kod tebe izgleda..sretno na punkciji.i da te pitam u kokiko sati si isla na UZV? I jel se dugo ceka, tj.kad si bila gotova? Jer radim od 9 pa smozda i stignem na vrijeme na posao..
Pilek,tek 9 mj.? A brzo ce nam sad proletit 7 i 8 mj...
koliko ja znam za sve sifre vezane za trudnocu, ukljucujuci MPO dobijes punu placu ali ne vise od 4270 kn. i to isplacuje HZZO poslodavcu. neka me netko ispravi ako grijesim. Meni su zadnji put kad sam zavrsila u petrovoj na "cuvanju trudnoce" u firmi isplatili samo 70% ali onda sam sljedeci mjesec dobila razliku jer su oni od HZZOa dobili da mi za ta dva tjedna moraju isplatiti vise.
u prvom postupku sam dobila 3 tjedna bolovanja na sifru N97, prvo dva tjedna pa onda produljivanje na komisiji. nakon toga uzimam godisnji za postupke. pa ne bi me inace bilo pola godine na poslu :-)
Joooj cure moje!! Jučer me MM špotao....nek mislim o nečem drugom...nek se ne zamaram sa financijama. Kad...moram na sve misliti. I koristim godišnji...već treću godinu od 24 dana godišnjeg...2-3 dana otpadnu na nešto...a sve ostalo na Zagreb.
Sad u ožujku sam za cijeli postupak koristila godišnji...bio je Uskrs pa sam uspjela nekaj spojiti...nisam ležala do bete. Ovaj put si planiram odmirovati do bete.....a i imam još samo 8 ili 9 dana godišnjeg....od kojih će mi barem 6 ić za folikulometrije, punkciju i transfer.
Oni ti kažu da dođeš u pola 8, 8...nkada si odma gotova a nekada čekaš...jučer sam čekala sat i pol a došla sam 20 do 8....a nevjerujem da ćeš stić u 9 na posal....ja sam si uzela godišnji za uzv...a od punkcij ću na bolovanje....
zrinkič pravo ti je muž i rekao...moraš militi na sebe i na postupak a ne na financije...ja sam rekla da mi plaća ni netreba sam neka postupak uspije pa se ni nebrinem koliko ću dobiti bolovanja ili plaće....
Uvijek sam takva prije......kad sve posložim...i znam kako ću i šta ću...tek sam onda mirna.
Sam se ti nemoj previše brigati,neka sve ide svojim tokom...
tko zna kaj mi bude sad predlozila,ja se nadam da se bu prije nekaj prirodno dogodilo.
Cure danas idem sa štopericom..dali si i nju dajem u trbuh kao i gonale??
Možeš gdje hoćeš, samo ne u mišić. Isto kao i gonale.
E, da. Od danas sam i ja pikachu. Ultrazvuke rade nedjeljom? Ne mogu sestru Ivu dobiti na telefon.
Moraš zvati sestru Irenu....na onaj 763 broj...s njom ćeš se dogovoriti kada ćeš doć na uzv...nju ćeš najprije dobiti oko pola dva,dva.sutra ju zovi..meni je rekla da je četvrtak najzadnji dan tak da stigne još...sretno sa pikanjem....ja sam završila s time,napokon...danas samo štoperica....kaj si dobila od lijekova??
Pa, meni uvijek kažu dođi u 8, a ja dođem na red oko 10, tako daaaa.... :-) Al dobro. Zvala sam i Irenu, očito nemam sreće, a i ne mogu na poslu zvrckati kad mi je volja. Imam menopure i cetrotide.
Tak ti je i meni bilo..dođem prije 8 a čekam sat i više....jedan uzv mi je padao na nedjelju pa sam jedino tada došla odma na red jer nas je bilo samo 5....i obaio ga je dežurni doktor.a morat ćeš zvat svako malo dok ih nedobiješ...al sestru irenu ćeš dobiti najprije oko pola dva,dva....možda se javi još cura pa ti reću ak ja griješim....
Čuj, ja bih radije da mi to obavi moj profešur, al' kad nema druge... Fala ti, Merica. Držim fige za jajca. :-)
Jes Mary štoperica isto u bušu, ja jesam u bušu, već je bila naviknuta na pikanje pa ono :-) sretnooo!
Ok bili....ti si se sada riješila,blago tebi...ja dosta osjetim jajnike,jeli to normalno???jedva čekam petak...
Evo....riješena dilema!!! Ginekolog određuje razlog bolovanja....a primarni dokor ga otvara pod šifrom. Bez problema ide N79 GO. koji se po potrebi produžuje koliko treba.
Konfuzija......uskoro ću ti se i ja pridružit!!!
Mary.....sretno na punkciji!!!! Imaš puno jajci? Koju stimulaciju si dobila?
Dobila sam samo 25 gonala...a ubrizgala sam 23 u sebe....na papiru je pisalo 9 komada po 15,16 i 14 mm kad sam zadnji put bila na uzv,tj u utorak bilo...sinoć išla štoperica i ujutro idemo za zg.....rekao je doktor da sam dobro reagirala na lijekove...jajnike dosta osjetim kad idem sjest i kada se dižem...
Super Mary!!!! Ja sam sad dobila Gonal+Cetrotide.....20+6 komada. (za prvu ruku)...kratki protokol.
U prošlom stimuliranom sam imala 22 folikula na Decaceptylu i Gonalu....hiperstimulirana....dugi protokol.
Objasnila mi je doktorica da se ovim kratkim protokolom dobije manji broj folikula...koji bi trebali bit podjednake veličine i kvalitete. Đabe mi bilo 22 kad su punktirali 12 največih od kojih je 8 bilo zrelih. A i bitno je da se kod mene izbjegne hiperstimulacija.