Ja sam takve bolove imala od 7 dc.Bojala sam se isto ranije ovulacije a sad evo jedva da i rastu.Cetrotide sam dobila 8 dc.
Printable View
Ja sam takve bolove imala od 7 dc.Bojala sam se isto ranije ovulacije a sad evo jedva da i rastu.Cetrotide sam dobila 8 dc.
Ja nisam njih koristila ali me je od 10 dana boljelo jako,probadajuća bol baš na jajnicima,na kraju to protumačila kao dobar znak,kao da su narasli.
Ja sam se isto stalno bojala da ne zakasnimo,da ne prezrele ali doktorova procjena je bila dobra .
Mislim daje ta bol dobar znak da se nešto događa,jer mene zna tako u običnoj ovulaciji ali ne baš istim intezitetom.
Ali ovo je baš vrijeme kad osluškujemo svaku sitnicu na svom i u svom tijelu,jako zeznuto.
Tnx cure !
Aska, kakva je dns situacija?
Danas ide stoperica i u subotu aspiracija.Malo su narasli,ajd malo bolje nego jucer.Moram sutra zvati ginekologa i nadam se da radi i naruciti Utrogestan.Samo mi nije jasno tablete ili vaginalete?
Utrogestan ili pijes ili ga stavljas vaginalno.
Znaci mogu traziti ginekologa i tablete? Hvala puno na odgovoru.
Aska,
Super ! Sretnooo ! Kolika je velicina ??
Mislim da oni traze bas da se.utrogestan stavlja vaginalno jer ima bolje djelovanje tako rano. Ali pitaj za svaki slucaj.
I.utrogestan ti se ne placa, dok Duphastone ide doplata za dvije kutije mislim 50 kn.
Aska, samo je jedan oblik koji ili pijes ili stavljas vaginalno. Zavisi o tome sto i kako su ti preporucili. Utrogestan je prirodni oblik progesterona, na listi je i ne nadoplacujes ga.
Aska ...super :-D sretno u subotu,vjerovatno do transfera budeš tri puta dnevno po jednu vaginalno,a poslije 3 puta dnevno po dvije isto vaginalno.
Uglavno dobit češ papirića od sestre s uputama.
Meni danas prvi znaci pms-a...totano sam zbedirana,izgleda da opet ništa :-(:-(
Ma na papiricu pise da dodjem na dan aspiracije s Utrogestanom,ne pise vaginalete ili tablete.Ja sam pretpostavila da su vaginalete ali rekoh tko zna.Budem vaginalete onda trazila.Hvala cure puno na pomoci :)
Mono,velicine su oko 18,19,19-5,17,14,15-4. Tako nekako..
Hadasa,
Simptomi PMS - a i T su vrlo slicni.
Stvarno ne mora biti.
Drzim figeee !
Aska, pa cini mi se ok ! Narasli su. Vise manje svi podjednako.
Sretnooo
Aska- Utrogestana budeš stavljala vaginalno,nikakve vaginalete nečeš dobiti samo njih...
Hvala Mono,da bar...u zadnje vrijeme same neke loše stvari,beba bi nas jako usrećila...ma koga ne bi znate i same kako je...
Sretno cure,pišemo se :ghug:
Nela,skuzila sam kasnije hehe.Hvala :)
Cure,
Moja situacija je slijedeca !
Endo mi je 7,7 mm, zasto se stanjio?? Dokt.mi je rekla da se on prije O zna stanjiti i onda se ponovno zadebljava.
Imam cak 13 folikula, ali je puno njih premalo, tako da ovi vodeci su neki 19,5 neki 19, neki 17 i vjerovatno dns stoperica, ali su rekli da ce me nazzz kad stigne p4 i e2.
Makar, ja pijem Estrofem pa nece nalaz biti bas vjerodostojan, od estradiola, zar ne??
Super mono,pa dosta ih je...bitno je da je jedan među njima dobitan.
Još narastu za dva dana,za ovo ostalo ne znam.
Cureee,
Molim.pomoc !
Leukociti susu mi u krvi poviseni, sad ne mogu na punkciju jelda?
13 i nesto su mi !
Mono,sta su ti rekli? Mene je sad strah da mi nece uspjeti punktirati desni jajnik jer je visoko.Ja uvijek strijepim od necega :(
Mono- tu su saznali iz uzorka krvi? Zar ti nisu ništa odmah savjetovali? Nadam se da ideš ipak,radi se jos o par koraka.
Aska kad ti ideš ,nedjelja ?
Ne,sutra idem.
Sretno Aska ,javi kako je prošlo .
Aska,
Ja se ali bas svaki dan brinem oko necega !
Znaci katastrofa ! Ne bi se cudila da je moje psihicko stanje izazvalo ovo fizicko.
Nikad nista ne moze kod mene proci bez komplikacija.
Drzim fige da uspiju !!!! Ja sam sutra na uzv.ujutro !!
Sretnooo
Hadasa,
A nista posebno.
Rekla je sestra Jasna kad me nazvala da se izljecim i da misli da to nece utjecati.
Stalno imam temperaturu, i onda popijem Paracetamol pa se preznojim pa mi je ok.
Vadila sam e2, p4 i kks valjda radi anestezije kks.
Ako nista drugo bar ce folikuli ovi mali jos malo narasti !
Cure,
Znaci ne znam sto bi rekla.
Znaci ni dns nije stoperica, i folikuli su manji nego jucer, kao i endometrij !!!
Npr.jucer su bili 19,5, 19, 17, 16,...
A dns su 20,5, 19, 14, 16......i puno.od 14 i 16.
Ovi neki koji su bili na desnoj jajniku od 17 njih uopce nema tj.oni su kao 14 mm.
Sutra opet moram na uzv doci ali mislim da ovo nece dobro zavrsiti.
Ima li tko kakvih saznanja o ovome???
Zasto oni ne rastu?? Da li je krivo mjereno i zasto mi se endo stanjuje umjeeto da raste??
Vjerovatno je krivo izmjereno,svaki put dok sam išla preko vikenda i prošli postupak je bio oko Uskrsa svaki doktor je izmjerio nešto svoje i izbrojio totalno nešto drugačije.Meni se dva puta dogodilo da sam trebala primiti štopericu pa su ipak rekli još terapija,možda to i nije loše da još narastu,ni ne pišu sve folikule,imala samih 12 onda,svaki doktor je napisao oko 10 na onaj papir, a moj je napisao samo tri valjda najveća i stavio tri točkice...pa sad ti budi pametan. Endo se stanji nešto kad je ovulacija,tako je netko tu napisao,ali i kod mene je bio slučaj,ajde pozitiva neka rastu.:-):-)
Hadasa,
Jojj, nadam se ! Ovo je igra zivaca stvarno !
Usporedjivanje stalno !
Kojo dc si ti imala aspiraciju??
Isto si dva puta vadila estradiol??
Koji ti je najveci folikul bio tada kad si dobila stopericu?? A ostali??
Hadasa,
Sad sam se vracala na tvoje prijasnje postove i, vidim stoperica je bila kad su folikuli bili na 20 i vise.
Na prijašnjim postupku su mi bili najveći 17,prvi čak i 15.Sad sam bila pametna pa sam slikala papira.
Ovo 10-12 sam mislila na broj folikula ne na veličinu,možda sam malo nespretno napisala.
Evo i mene,7 oocita izvadjeno.Sutra da nazovem da vidim stanje.
Aska,
Super !!!!
Javi kakvo je sutra stanje.
Da li je bio bolan postupak??
Pocelo je biti bolno pa me anesteziolog pitala jel boli pa pojacala pa me i dalje boljelo pa opet pojacala dozu i onda vise nisam nista osjetila.Ne znam sta je davala,uglavnom brzo je bilo gotovo i bila sam budna cijelo vrijeme i pricala s njima.Poslije je boljelo i sad evo cijeli stomak ali izdrzava se.
Znaci nisi ipak spavala??
Valjda kako na koga djeluje!
Kad si isla doma? Nakon 2 h??
I dns cijeli dan moras mirovati?
Nisam spavala.2 sata nakon punkcije isla sam kuci.Sad mirujem jer me boli.Ti opet sutra na uzv? Ja sam stopericu primila na 13 dc. 3x sam vadila estradiol.
Ja sutra opet idem.
Ovo ce mi sutra biti 3 estradiol, mozda je to to onda, pa ce mi sutra dati stopericu.
Javim svakako !
Odmaraj !!! Javi koliko ih se oplodilo.
Ja ne mogu nikako dobiti laboratorij.Zovem vec 2 sata i nista.Do koliko sati mogu zvati?
Stvarno ne znam Aska.
Mozda da probas nazvati odjel pa.pitati posto je nedjelja pa ce ti oni valjda vise reci.
Ja ni dns nisam dobila stopericu, folikulo su narasli ali samo za 1 mm, i to ne svi !
Sutra opet uzv.
Aska, koliko je tebi ono bio estradiol za stopericu??
Ono u pg / ml?? Ona druga vrijednost, meni je dns ta vrijednost oko 3000
Uspjela sam ih dobiti na kraju nakon 3 sata.Ispricavali su se jer su bili u guzvi.Uglavnom oplodile su se a sutra opet zvati da mi kazu kad ce transfer biti i kako napreduju.
Moj estradiol Mono je bio oko 2200 pg/ml.Ali ja sam imala 7 folikula.Ti ih imas vise.
Aska,
Super !!!! Oplodile su se svih 7???
Da,ali kako ce napredovati dalje vidjet cemo.
Super !
Javiiiii ! Sretno