Ima, al ne iz ljekarne... S neta ih je moguce naruciti.
Printable View
Ima, al ne iz ljekarne... S neta ih je moguce naruciti.
Nisam bas vjesta s tim kako da to napravim a bas bi htjela da vidite .
Ja sam radila clear blue
Cure stavila ja ovako drugačije ne mogu ;)
micamaca, odlicno!!! Bravo!
Mura, drzim fige da u pon.ugledas svoj + !!!
lora21i mura :fige:
micamaca30 bravo~~~~~cestitam :*
Hvala cure od svega srca na čestitkama i ja vama želim ubrzo plusice i da budete sretne kao i ja .
Meni počele mučnine lagane i bas im se veselim jer s prvim uopće nisam mučnine imala .Veselim se velikoj buši njoj sva sam sretna cure oprostite mi ako kome smeta al ovo je prvi puta da smo Nesta dobili od prvog puta
i danas negativan test. :(
i još nešto smeđe lagano brljavi...
sutra ću izvadit betu kad već imam uputnicu, ali ne nadam se baš.
Pozdrav curke! Čitam vas ali nikak da se uključim s pisanjem. Meni danas 4 dan pt... Dva trodnevna kvalitetna smrzlica... Tak su bar biolozi rekli. Dugo smo čekali na taj fet, jos od 3.mj prošle godine. Bilo svega, polip, Histero, los endic, 3 mj duphastona, promjena prehrane i ovaj mj konačno endometrij kak treba biti... Dosad dva neuspjela Icsi-a... Pa sad cekamo... Nemam nikakve simptome, ne očekujem previse ali se nadam... Svima puno sreće...
Da, godine čine svoje. Ne samo da godine utječu na mogućnost reprodukcije već utječu na cjekokupno stanje i zdravlje organizma. Godine utječu na svakoga, tako i na doktoricu koja je ovo rekla. Baš zbog tih godina, mudrosti i životnog iskustva kojeg ima a i u skladu sa svojim liječničkim pozivom, držim da je doktorica trebala na sadržajniji i primjereniji način objasniti ti utjecaj godina na uspjeh ivf-a.
Ne moraš se bojati pisati o svom postupku na forumu. Što i da čitaju ove naše zapise ovdje? Mi imamo pravo dijeliti svoja iskustva i tražiti iskustva drugih koji prolaze slično.
Pretpostavljam da si bila u stimuliranom postupku. Dobiti jedan embrij za transfer nakon stimuliranog postupka općenito predstavlja loš rezultat stimuliranog postupka.
Da bi se moglo ocijeniti što za vas kao par konkretno znači dobiti jedan embrij u stimuliranom postupku potrebno je uzeti u obzir mnogo faktora- kakva vam je dijagnoza, kakav je tvoj hormonski status, kakvo stanje reproduktivnog zdravlja općenito, i na kraju najvažnije-koliko imaš godina...
(zato te je i Bubekica pitala koliko imaš godina)
Ako se bojiš pisati na forumu o postupku i drugim činjenicama važnim za postupak, mislim da ti stotine ovih ovdje iskusnih i dobronamjernih forumašica neće moći ništa napisati vezano uz tvoje dvojbe.
Zato, ne boj se pisati i sretno!
Cure, Sretno!
Čestitam na plusicima :-)
I imamam jedno pitanje da li je neka od vas imala problema s probavom u trudnoći ...Bože mili ja nikada problema nisam imala a sada tvrda stolica a bojim se naprezati
Micamaca to je jedna od nuspojava utrogestana.
Kupi sirup od sljive i smokve u ljekarni, provjereno djeluje.
Cure, imam jedno pitanje. Ja sam, naime, pre 6 dana imala svoj prvi FET transfer dva embriona (prvi "friski" ICSI je zavrsio negativno). Ovog puta radim 100% jer nemam nikakvih tegoba. Inace, radim kao asistent u skoli i produzenom boravku. Moja skola za iduci cetvrtak planira zajednicki izlet sa skijanjem, dakle, trebalo bi provesti 4-5 sati na temperaturi -7 koliko je najavljeno za taj dan. Ono sto me zabrinjava je da li to moze imati negativnih posledica na ovaj pokusaj. Imam tople cizme, nosim vunene carape, ali iz iskustva znam da mi se posle sat-dva na snegu noge ipak smrznu.Mislite li da postoji neki rizik ili da hladnoca ne moze naskoditi?
Ja bi na tvom mjestu ipak odmirovala...ne znam kako kod vas ali ovdje zene imaju pravo na bolovanje..
Moze li te tko zamijeniti? Da razgovaraš s učiteljicom možda i objasniš situaciju..
Nije to samo zbog zime nego i zbog skijanja, trčanja za djecom i slično..
Hvala na odgovoru fuksija! Zivim u Norveskoj i ovde doktori ne preporucuju mirovanje, VTO nije osnov za bolovanje, jedino ako imas tegobe kao posledicu hormona i uz to dobrog stalnog lekara, mozes dobiti bolovanje. Ja ovog puta nisam htela traziti, ali pokusavam da se malo cuvam. Tako da cu verovatno poslusati tvoj savet i traziti da mi nadju neki drugi posao tog dana :-).
Curke jucer beta 9 dan transfera 170 :)
čestitam!
Micamaca cestitam;-)
Bubekica kako si? Ako sam dobro upratila danas je 5dnt!?
Hvala na savetu i podrsci, bas mi to znaci, inace bih pomislila da sam razmazena. Inace,od danas do bete (u ponedeljak) sam na bolovanju, od juce me muci mucnina, bolovi u jajnicima, stomaku, kukovima tako da mi je tesko da stojim 8 sati na poslu + 2 sata u javnom prevozu. Nije da me ne grize savest, ali izboricu se vec nekako s tim ;-).
Sada trebas i moras da mislis na sebe....
uh mislim da bi to zbilja bilo previse da stojis 8 h na nogama...
ovako lijepo mozes malo prosetati, malo kava i tv i tako do bete...
drzim fige draga :)
to je dobar znak za stomak i jajnike...
tako je bar meni bilo...kao da cu svaki momenat dobit mengu...
sretno i javi se :*
žene, zanima me da li je tko od vas radio sa zaleđenim materijalom, zapravo ja i muž imamo na citu 6 jajni stanica i sad planiramo u postupak, ovaj mjesec?!
moja beta negativna, tako da je sad i službeno.. :(
Mura, zao mi je :-(
Vojvođanka..ja sam danas pitala svog doka (mailom) koliko zapravo trebam mirovati..jer mi se stvarno vise ne da, nisam takva osoba..radila bi na treninzima da smijem, ali rekao je da još ne smijem..i da mirujem koliko je to moguće i da minimalno sjedim..dakle, ne smijem ni sjediti..a samo sam bila na inseminaciji, nis posebno..mislila sam da je to isto kao i da smo imali odnos ali izgleda da nije..
Žao mi je mura
~~~~~~~~~ za dalje i bolje rezultate
Kako ide bube?
vojvodjanka, sve manje i manje liječnika preporuča mirovanje nakon ET jer nema nikakve potvrde da mirovanje pridonosi boljoj implantaciji ili spriječava istu. Odležati za većinu znači mirnu savjest da su učinile sve kako bi postupak uspio. Ako ćeš provesti cijeli dan na snijegu brinući se hoće li sve proći u redu, niti ćeš uživati u danu, a ako ne uspije postupak još ćeš se možda I gristi. Hej, pa nakon kriopohrane, ove su temperature pravi tropski krajevi ;-) Šalu na stranu, pitaj doktore gore u Norveškoj i u konačici napravi ono s čime ćeš se ti dobro osjećati.
micamaca, čestitam!
hoćemo li se ovako na neviđeno kladiti da su blizanci :mrgreen:
LaraLana, BigBlue,
ide, vuku se dani polako... Simptoma nema, a bogme ni dobrog predosjecaja. Javim kroz par dana sto vele pis pis stapici.
Ovo dvoje mojih asimptomatičnih spava snom pravednika :mrgreen:
I ne samo da sam imala loš predosjećaj, nego sam nakon pozitivnog testa na sabajle, ranom zorom, digla našu forumašicu iz kreveta s pitanjem: Koliko dugo se čita štoperica na testu? Sve mi je imalo više logike od trudnoće :mrgreen:
~~~~~~~~ da ti se ponovi moj scenarij :*
micamaca, čestitam!
hoćemo li se ovako na neviđeno kladiti da su blizanci
Misliš haaa da jesu BigBlue zbog malo dana od transfera a dosta visoka beta to :)
Ajd oklada 10 idem na uvz :) :)
vojvodjanka, sve manje i manje liječnika preporuča mirovanje nakon ET jer nema nikakve potvrde da mirovanje pridonosi boljoj implantaciji ili spriječava istu. [/QUOTE]
Doktori u Norveskoj savetuju da se nakon transfera zivi sto normalnije, bez treninga i velikih napora, ali svakako ni mirovanje ne preporucuju (zbog cirkulacije). Ja sam u prvom postupku ipak bila na bolovanju, dosta mirovala i nije uspelo. Ovog puta sam odlucila da radim suprotno i stvarno sam mislila da cu do bete izdrzati, ali zadnjih dana bas ne ide. Ne bih ni sada uzimala bolovanje, ali, eto, taj bol u stomaku je nespojiv sa mojim prilicno aktivnim poslom, pa sam se ipak predala.
Bubekica, sretno! Pozdrav od jos jedne sapatnice bez dobrog osecaja ;-)!
Hvala cure,
ali moje standard scenarij se ponavlja. Brljavljenje krenulo, test neg.
Bubekice pa ne vjerujem :-( zar opet????? Žao mi je draga moja, stvarno sam se nadala čudu!!! Grlim te i želim vam da smognete snage za novu borbu!!
Sent from my SM-G800F using Tapatalk