Ja bih na tvom mjestu na hitnu. Sto prije to bolje.
Printable View
Leona-sve je spremno za pokret. Cekat cu do zadnjeg trena. Mozda se smiri sve.
Imamo 5 min do bolnice
Drzim fige da sve bude u red. :heart:
Ako mi nije puknuo vodenjak, onda nije kasno za tokolizu?
Jer kontam se sad koji klinac cekam..bebi je prerano za van, a ja se ponasam kao da am u 39.tjednu pa hocu doci na sam izgon u radjaonu
queen,ja bih odmah krenula u bolnicu, ne bih ni trenutka cekala
sretno!
Znam da se cini glupim sto tipkam u ovakvom trenutku, ali kraj mene su i muz i obje curke i neki glupi crtic je na tvu i jos cekamo pizzu, a ja se moram nekako iskljuciti i skoncentrirati na svoje tijelo sto je nemoguce. Pa mi barem ovo tipkanje omogucava 'bijeg'.
Btw jutros i proljev imala...kontala od puno Mg. Sad vise nisam sigurna..
A u klinac..nisam psihicki spremna...idem se popakirati do kraja
Draga qeen bolje da i dobijes tokolitike nego prerano rodit bebicu. Ja bih to rado dala neki savjet ali neznam koji osim da ces u bolnici biti najsigurnija.
Quennbee odi u bolnicu! Inace moja kuma je dobila jaki proljev vecer prije poroda i u jutro puknuo vodenjak
Sent from my iPhone using Tapatalk
Drage moje,evo da vam se javim da je na svijet stigao nas deckic 2.400kg i 45cm,30.7.2016 u 37tt,sve je proslo dobro i danas stigli kuci :zaljubljen:
Tina cestitam!!!
Tina cestitke od <3!
Javi nam se sa lijepim vijestim ;)
Tina-cestitam
Evo me ispre bolnice, cekam muza da dodje po mene. Sve ok, nalaz uglavnom nepromijenjen. Trudovi stali, ctg nije ocitao nista. Mirovanje i magnezij. Potpisala da odbijam hospitalizaciju
Beti3 -mislila ti dobro ili ne, tvoj 'ton' mi ne odgovara pa se suzdrzi od komentiranja mojih postova kao sto cu i ja od tvojih. Hvala.
U radjaoni sam bila. Dok sam oblacila njihovu spavacicu za radjanje rekli su mi da je dezuran sef-stari vjecito ljut ginekolog koji me u 1.trudnoci ostavio na lezanju bez razloga. Stislo se go*no u meni istog trena i trudovi stali. Lezala u predradjaoni na ctgu pola sata. Brrrr. Uopce nisam bila psihicki spremna za susret s radjaonom.
Ali drago mi je da sam otisla jer su mi rekli da ova bolnica nema uvjeta za bebe rodjene prije 35.tjrdna vec voze hitno za Osijek. Tako da sam sad itekako svjesna da moram mirovati.
Ne znam sto bi se dogodilo da sam ostala kod kuce-da li bi se trudovi sami od sebe smirili, da li bi Mg kojeg sam popila odradili svoje ili bi se trudovi nastavili u pocetak poroda.
Do 35-36.tjedna mirujem i komedijam po vedrim temama
Hvala na brizi, cure :*
Ako ti kazem da mi tvoj ton ne odgovara i da ne zelim ulaziti u konverzaciju ikakve vrste s tobom, a ti mi se i dalje nameces ultimatimom da tvoje komentare ili trpim ili da odem, to je maltretiranje. Ponavljam opet-imam tesku trudnocu, pred porodom sam i ne zelim komunicirati s osobama s kojima se osjecam nelagodno. Forum je velik, otvoreno je puno tema i sigurna sam da ces naci dovoljno mjesta za ostavljanje svojih komentara i bez mojih postova.
QueenBee drago mi je da je sve u redu i sad mirovanje :)
Tina, cestitam!!! :heart:
Tina, cestitam od sveg srca :*
QueenBee Vec dugo ne tipkam ovdje, ali znam povremeno popratiti zbog curka koje su mi drage. Tako sam primjetila i tvoju pricu. Hvala Bogu da se smirilo sve. I da ste ti i bebi dobro. Cuvaj malu mrvicu i nadam se da cete laganim tempom do termina, samo polako i hrabro :*
Leona, zelim ti samo reci da si jako hrabra i podrzati te da izdrzis jos malo. Molim se za tebe otkako sam procitala sto ti se dogajda. Prosla sam istu stvar u malo vecim tjednima i znam kako ti je. Nemoj se obeshrabrit tudjim pricama. Ovo je samo tvoja. I vjeruj da ce biti onako kako mora biti a ja ti od srca zelim da bude sve u redu. Tvoja bebica je pokazala da je pravi borac i sigurna sam da s njom nema sale :*
Svim ostalim mamama zelim sto sretniju i mirniju trudnocu do kraja.
:ghug: Hvala, cure!
Bas mi to puno znaci da imam s kim podijeliti strahove
Sanja, ja sam imala konizaciju i duzina mog cervixa je max. oko 3,5 cm, znaci kada je potpuno zatvoren. Bio je u ranijim tjednima i 3 cm, pa sam na mirovanju. Samo da mi je dogurati do 37. tt bez da se pocnem otvarati i ja happy.
QueenBee, drago mi je da je sve ok. Tolikom brzinom sam citala postove od sinoc, ostale sam preskakala... imala sam dojam da citam neki napeti roman :-)
Super si dogurala! Drzim fige do termina! Jedna cimerica je rodila sa 35+ i 2600 g, isli su doma 4dan.
A i ja se nadam dogurat do termina... Moram mirovati, decki mi pomazu max., ali su premali za neke teze poslove... Ali jako su mi dobri na svu srecu :heart::heart:
bmaric-ja uredno porode odradim na forumima :-P
Danas 'baltaziram' kuhinja-kauc. Muz uzeo cure sa sobom. Samo se dignem skuhat/oprat sudje i na wc. I bolje je puno, samo par kontrakcija. Magnezij me ubi, černobil na wcu, žbuka opada..
Sanja-i tvoji su mali. Jesi sama s njima ili ti netko pomaze? Ja ne mogu mirovati kad sam sama s curama-odvedi piskit, operi guzu, rastavi fajt, nahrani, obuci, svuci i tako u krug...jutra su mi najgora-dok ja njih stavim na wc/operem/obucem/zubi/umivanje/cesljanje/frozura/dorucak...svisnem.
A sad ce ih biti 3. Koma. Tjesim se kako ce im biti super kad malo odrastu pa krenu u grad,pa na fax, pa se krenu udavati i dobiju svoju djecu i onda ja cuvam copor od 10ero unucadi...cekaj, koja mi je ono bila prvobitba misao? :/
Sanja, ja sam sretna da je za sada sve ok. Prekosutra sam na pregledu, pa se nadam da je i dalje tako.
Volila bi dogurati bar do tog 37. tt (jos 5 tj.), tako da bar pri porodu ne budem u grcu i panici, ako sam vec do sada svaki dan u tom stadiju.
Ali, kad god krene, zaustaviti ne mogu nista, samo nek sve dobro prodje i da moj bebac bude dobro i zdravo.
QueenBee, pratit cu ja tebe, samo ono od sinoc mi bas nije bilo svejedno, ipak bi bilo malo rano da vec rodis.
Qbee moji su dosta samostalni... Wc,brisanje, oblacenje rade same.. Uzimane vode za piti, postavljanje crtica.. Tusiraju se sami ali ja nadgledam, i pred kraj "popravim" intim njegu... Uredno ih zaposlim tipa jedan donese krumpir iz spajze, jedan nosi ves iz masine na stender ja ga slozim... Jako su ponosni na tu svoju samostalnost, a ja ju ne sputavam. Probaj i ti cure malo zaposlitu bit ce ti lakse
Sanja-zaposlim ih, ali to kratko traje. Starija je isto samostalna-wc (ali kod moje sestre smo dok se nas stan ne sredi pa ju moram ja brisati jer nema stolicicu za sici), tusira se napola sama, jede sama...ali mala je u terrible twos fazi pa bi sama ono sto ne moze i trazi pomoc za ono sto moze sama...perem im guze i pipi nakon svakog 2.ili 3.odlaska na wc (vodom samo) jer su sklone upalama pa ih stalno moram dizat u/iz kade. Crtice bas ne gledaju i onda im organiziram igre. Tusiram ih bar vodom svaki dan da skinem znoj jer su zbilja aktivne. Kad dodje beba imam u planu napravit im 'punktove' po stanu-cosak za kuhanje, cosak za certanje, cosak za doktora...bit ce mi veselo....
bmaric-bit cemo tu uz tebe i pomoci koliko god mozemo. Govorim u ime svih, a da nisam pitala-ali vjerujem da svi isto razmisljamo.
Queenbe hvala Bogu da se smirilo. Odmaraj i miruj :)
Tina cestitke! :)
Cure mene malo brine jedna stvar. Neke ce mozda rec da sam luda, al ja ipak moram pitat :) jel ima koja od vas da stalno osjeca bebu? Ja sam presretna jer ju stalno osjetim, a nekad si mislim jel joj nesto smeta pa se jadna koprca il je pupcana vrpca (ne daj Boze) oko vrata pa se pokusava oslobodit ili nesto trece!? Jel normalno da su osjetim kroz cijeli dan? Bude mozda pol sata u danu da je mirna... A kad citam iskustva drugih trudnica svacija bebica ima dana kad vise ili manje miruje, a nasa je aktivna sto na sat :)
Tajci-hvala :*
A propos tvog pitanja-imam ja jednu kick boxacicu ispod srca. 'Rijetki petki' kad ja nju ne osjecam. Prva cura je bila najmanje aktivna, nikad mi ctg nije bio dobar. I brinula sam se stalno. Sad je mirnog karaktera iako je sportski tip. Druga je bila relativno aktivna-bas kako treba. Sad je zvrk zivi. Ne moze sjediti duze od 2 griza kruha npr. A ovo trece cudo ne prestaje sutati, gurati, grebati, stucati, rastezati i protezati. Isto se pitam kao i ti-je li sve ok, smeta li joj pupcana mozda i sl. Na uzv prije 5 dana je sve bilo ok, rukicu drzi ispod brade, licem se gura s posteljicom, zijeva, smije se, guta...i dr.i mi smo imali sta gledati tih 15ak minuta. A sinoc mi je trgala sonde od ctg-a. Babica je prvo isla slusati srce s onom trubicom kao sto ima baba iz Alo-alo i svaki put kad se nasloni na trbuh, mala ju sutne odozdol :D
Tako da zivim u uvjerenju da su bebe drugacije i da je to sve ok. Samo pokazuju svoj karakter od samog starta.
Tajci, moj prvi je ili bio dosta aktivniji od ovoga ili sam ja puno vise obracala paznju ;) on bi se dva dana non stop muvao - tako kako ti opisujes - al onda bi doduse jedan dan bio po meni dosta mirniji. Al to njegovo mirniji mi sad djeluje onako kako se ovaj sad stalno mice. Ok je to!