Moj sin je lakše podneo kateter iz trbuha nego onaj iz penisa.Ako dijete nosi pelene stavit ćete kraj cjevčice u pelenu i dijete neće ništa osjećati i moći će se normalno igrati.
Ne morate se toga bojati.Skidanje katetera je bezbolno!
Printable View
Moj sin je lakše podneo kateter iz trbuha nego onaj iz penisa.Ako dijete nosi pelene stavit ćete kraj cjevčice u pelenu i dijete neće ništa osjećati i moći će se normalno igrati.
Ne morate se toga bojati.Skidanje katetera je bezbolno!
Hvala puno na odgovoru.
Tanja75, znaci imamo istu dijagnozu. Zelimo vam puno srece 16.07!!!
Recite mi molim vas, je ste li vec nasli smestaj, mozda neki apartman ili hotel, blizu Bel Medica?
Našli smo super smještaj, privatan stan u novogradnji na 10 min.hoda od Belmedica. Detalje vam mogu poslati na neki vaš mail jer još nemate dovoljno postova da vam pišem ovdje.
To bi bilo super tanja75, bas ti hvala. Evo mail gdje mi mozes poslati detalje: makedonka1802@hotmail.com
maama drago mi je da ste uspesno zavrsili op.veliki pozdrav za vas.Koliko cesto idete na kontrole?Mi moramo na popravak pocetkom avgusta fistula se nije zatvorila:-(
makedonka1,mi smo prvi put bili u apartmanu avenija i zadovoljni smo,sve nam je bilo blizu i bolnica i tramvajska i autobuska stanica,supermarketi..
Pozdrav!!
Nisam dugo bila na forumu i nisam vidila vasu poruku..mi smo na kraju dogovorili operaciju kod dr. Miroslava Djordjevica. Spominjali su ga tu na forumu. Kazu da je jako dobar kao i Đinović. Mene zanima kako je vas sin danas? Ima li problema s mokrenjem? Da li su mu povecavali mjehur? Moj nije jos nikako operiran sada ce navrsit 7.mj ..za 2mj ce bit operacija..doktori u hrv su meni i muzu rekli da racunamo s time da ce ostati inkontinentan..kao da je to teska anomalija :(
možemo stupti u kontakt javite mi se na email adresu tea.scevic@gmail.com
Pozdrav svima,
Prošlo je 5 dana od operacije mog sina kod Dr. Đinovića. Odlično se oporavio i za sada je sve Ok. Hvala svima na savjetima i podršci.
Apartman je bio 25 e,s tim da smo ostali 16 dana(sto vise dana se ostaje cena je manja,a sto manje onda je veca)do bolnice ima desetak minuta hoda,mi smo bili zadovoljni.
Apartman je bio 25 e,s tim da smo ostali 16 dana(sto vise dana se ostaje cena je manja,a sto manje onda je veca)do bolnice ima desetak minuta hoda,mi smo bili zadovoljni.
Tanja 75,pozdrav zelim vam sve najbolje
Da li neko zna koliko traje op.zatvaranja fistule?Dr kaze to je njemu petnaest minuta ali bih voljela da znam iz prve ruke,Tinchy32 kako je bilo kod vas?
pa i nama je reko tako,da je to čas posla samokad su dijete mi odveli imala sam osjećaj da traje vječnost i mislim da ga nije bilo dobrih sat i pol.al to je valjda tako jer u sobi su mu dali onaj sirup za uspavljivanje a kad su ga odveli valjda dok naprave sve drugo to potraje.Kad se vratio plakao je,bilo je gore nego nakon prve op i dobio je cistofix,al navečer su nas bili pustili doma pa je bilo lakše.Jedino,dr nam je bio reko da će trebat samo jedno previjanje a mi smo dolazili bar 3-4 x do skidanja katetera
Ako vas još kaj zanima,recite samo.Sve u svemu oporavak je bio brz,piškio je odmah super a sad je 4 mj od operacije sam je odlučio da neće više pelenu
Hvala Tinchy32,a posle koliko ste skinuli zavoj sa pise i katetar?Nama dr.svaki put da razlicitu informaciju :zbunj:
Evo mene opet od prve operacije je proslo skoro dva meseca sve super do pre neki dan kad smo primetili da se glavic koji je bio otvoren po duzini skoro skroz zatvorio tj. srastao dok kozica nije. Mazemo kontratubexom i radimo vakum vjezbice. Veoma smo se zabrinuli. jeli se to jos nekom desilo? Javili smo doktoru ali jos nije odgovorio a mi nemamo mira stace dalje biti jer je bio reko da ce to ostat otvoreno do sledece operacije, kad ce zatvorit. Molim ako je neko imao takav slucaj da se javi.
hm,nismo dugo imali zavoj,ak se dobro sjećam u srijedu smo išli doma a već u subotu je dr skinuo zavoj,s tim da je ana bila skroz suha al je reko pratit da nebi naoticalo jer oni imaju kompresivni zavoj i kako smo mi putovali doma reko nam dr.Nikola(jer dr.Đinovića nije bilo)da se moramo vratit.mi smo se taj dan zadržali i zbilja je bilo počelo lagnano naoticat pa nam je dr vratio kompresivni kojeg smo mi sami maknuli kroz dva dana.kateter je imao punih 11 ili 12 dana?možda 10?sve sam zaboravila
uglavnom znam da je prvo reko 14 dana ali nije bilo potrebno
Pozdrav svima. Evioi nas opet. Nama je prošlo 11 mjeseci od operacije. Sve super zaraslo, ostavili se pelena, sve 5... osim šta izgleda da je kanalić ipak malo uzak... mislim, maleni piški super, nije isprekidano, nije lepezasto, samo malo tanje. doktor kaže da dođemo u bg na kontrolu. zna li itko šta će nam tamo raditi i koliko ćemo se trebati zadržati?
Joj, svi ste na godišnjem :cekam:
S obzirom da nikog drugog nema s odgovorom ^^
Ako je rečeno kontrola onda po meni to ne znači ništa više od maksimalno 10-15 minuta s liječnikom (plus kojekakva moguća čekanja usput).
Pretpostavljam da pitate prvenstveno radi toga što je poprilično zamorno za vožnju u jednom danu napravit Split-Beograd pa natrag opet Beograd-Split.
Također jedino što ovako laički preko interneta mogu nagađat po ovome što ste opisali da se radi o priraslicama. Ukucajte to u pretragu teme "priraslice" par roditelja je opisalo to vrlo slično kao i vi, malo tanji mlaz nego inače i da se riješilo vrlo brzim postupkom.
http://forum.roda.hr/threads/12358-h...ce#post2145147
http://forum.roda.hr/threads/12358-h...ce#post2179411
izvini sto kasnim sa odgovorom.klinika je sava surgery.kao sto sam vec napisao,stvarno sam prezadovoljon ali opet ponavljam da je mene operisao pokojni profesor perovic.posto nemam dovoljno postova za pm mozes pisati na andrijafb@net.hr.sve sto vas zanima pitajte,odgovoricu...
izvini sto kasnim sa odgovorom.klinika je sava surgery.kao sto sam vec napisao,stvarno sam prezadovoljon ali opet ponavljam da je mene operisao pokojni profesor perovic.posto nemam dovoljno postova za pm mozes pisati na andrijafb@net.hr.sve sto vas zanima pitajte,odgovoricu...
Anonimni hvala :kiss: zlata vrijediš na ovom forumu :love2:
ina85 mail je andrijafb@net.hr
Pozdrav ekipa,
evo i mene, moj sin ima 14 mj. i dijagnosticirana mu je gland. hipospaija što god to značilo.... Prema svim uputama, pitanjima odlučili smo se za operaciju u Beogradu. Zanimaju me kontakti za smještaj i za doktora, tj. mail? Kako ste slali prvi mail, odmah sa slikama ili? Ja sam iz Pule pa mi Beograd i nije tako blizu!
Pozdrav
Novi smo ovdje
Imamo curicu staru 18 mj,nakon par dana starosti su poceli eksperimentirati oko nje,da bi dobili 5 dan njezine starosti dg blaga epispadija
Isli smo prvo kod dr Luetica,koji smatra da treba cekati da bude starija,jer ako bude imala normalnu funkciju mokrenja da ne bi nista ni operirao
Idemo na kontrole kod dr Cvitkovic u pol. Helena,jer ima jednostrani refluks drugog stupnja + blagu epispadiju
Sad nam je preporucila da se konzultiramo sa dr iz Bel medical. Nasa curica kao da ne moze zadrzati urin,ponekad se vise popiski kao u mlazu,ali skoro stalno taj urin "kapi",eto bas tako... Brine me I sad se moramo izorganizirati za konzultaciju u BG. Da li da prvo posaljem sve mailom doktoru o nasem slucaju?
Pozdrav mum,evo i mi smo iz Pule pa ako vam treba kakva pomoć možemo se čuti i putem telefona,vidim da još uvijek ne možete primati privatne poruke.Moj sin je imao operaciju prije godinu i po.Uglavnom sve smo dogovorili sa doktorom putem maila a bili smo smješteni u apartmanima avenija,oni su se već ranije spominjali na forumu.Najbolje bi bilo da pošaljete doktoru mail sa slikama i dijagnozu.
hvala,javimo novosti
tratina jeste li bili na kontroli?joj ja se moram javiti dr,ponekad mi se čini kao da mu je tanja mlaz al onda ako mu se jako piški bude širok samo mrvicu nekad ide i lepezasto...i još nešto ,lijepo sve izgleda al kad mu se digne :D onda mi nekad ona obrezana kožica izgleda malo čudno,jel da mažem to s ćime ili?
Pozdrav svima,
Moj sin je bio na operaciji kod DR. Đinovića 16.7. Od tada je sve OK. Mi mu šaljemo fotke i evo već u drugom navratu je rekao da je sve u redu. Zanima me nakon koliko mjeseci je prva kontrola? Dal to ovisi od slučaja do slučaja ili ima neko prosjećno vrijeme nakon kojeg je ta prva kontrola?
Mame, gdje ste našli smještaj... s obzirom da sam ja 700kn od BG odlučili smo tamo ostati ta 2 tjedna
Mi stigli iz BG! Sve je odlično. To šta je mlaz malo tanji, to je normalna nuspojava od operacije i to će nestajati s vremenom kako malac bude rastao! Jupi :)
Mam ja sam pisala da smo mi imali izvanredan smještaj u BG, na samo 10minuta hoda od Belmedica i u novom stanu od pedesetak kvadrata. Cijena je isto bila prihvatljiva za sve što smo dobili. S obzirom da nemaš dosta postova javi mi se na tanja.protulipac@gmail.com da ne ispadne da tu nekog reklamiram ;) POdlat ću ti link da vidiš fotke stana.
Poslala sam mail prije 8 dana na ovaj mail od dr Đinovica,da li da jos cekam ili da zovem u polikliniku pa da se narucimo? Sve sam mu objasnila u mailu,ali nigdje jos odgovora. Već svakodnevno otvaram mail svoj i treperim ima li sto :cekam:
evo i nas sa hypospadiom "under construction" ponovo...mislila sam da ne pisem nista na forumu dok sve ne bude gotovo, ali mozda ce nekome ova nasa dosadasnja iskustva koristiti.
pre skoro mesec dana sin mi je operisan na Bel medic-u (prvi akt, inace pre toga je imao 3 operacije na Tirsovoj kod Djordjevica, pisala sam...). Kada sam proletos dovela sina na prvi pregled kod dr Djinovica (sva ocajna sto mu posle 3 operacije bukvalno nista nije uradjeno!) on mi je ovim recima rekao (a nadam se da nece imati nista protiv sto to ovde javno iznosim): "Niste vi krivi sto vam prvi put to presadjivanje bukalne mukoze nije uspelo, Miroslav (dr djordjevic) nije bas strucan za te teze slucajeve..." Sada kada mu je ponovo sve radjeno vidim razliku. I taj tretman sa pumpicom sada mnogo bolje ide (kod djordjevica smo bili dobili neki ogroman spric koji mu je uvlacio testise i kozu oko stidne kosti! Djinovic kada sam mu to pokazala nije mogao da veruje...)Sto se tice samog postoperativnog toka sada je bilo mnogo lakse...i taj cistofiks je jednostavnije regulisan, nego kad je pre bio operisan...naravno osoblje Bel medic-a ne moze se porediti sa tirsovom, sto je za ocekivati...svi ti se osmehuju, od cistacice do anesteziologa. Jedino me je malo razocarala organizacija... kada smo stigli ujutru u 7 na operaciju (kako nam je dr rekao) cekali smo do 15h da ga odvedu u salu, od toga smo 5 sati proveli u nekoj sobi bez prozora i TV,jer nije bio slobodnih apartmana, i nije smeo da izlazi napolje!histerija...slala sam muza da mu pokupuje nove igracke ne bi li ga smirili...
no, dobro...sve to prodje i zaboravi se...
sada skupljamo energiju da za 6 meseci prodjemo i 2 deo i da nadam sve bude dobro. idemo na kontrole jos uvek svake nedelje, posto smo iz okoline BG-a, dr kaze da se sve dobro odvija...mada ja vise ne verujem nikome, dok sve ne bude gotovo! (jer nama je i djordjevic svaki put govorio da je sve u redu...) OK,necu da gresim dusu, dr Djinovic je zaista korektan, strpljiv i veoma human. Moram jos i ovo da podelim sa vama (opet se nadam da dr Djinovic nece imati nista protiv...): kada sam ga ja na tom prvom pregledu upitala koliko ce nas kostati te operacijie on nam je rekao ovo: "Zao mi je sto ste se toliko namucili... ja vama ne zelim da uzmem novac za svoj rad, platicete samo bolnicke troskove." Tako je i bilo, sto nas je iznelo oko 1000e Iskreno, meni je bilo malo neprijatno i bila sam skepticna... moj muz je ionako uvek tvrdio da smo kod djordjevica tako prosli jer mu nismo dali pare(mada on naravno nama to nikada nije trazio...). Nisam htela da ponovo dobijem neku "socijalnu uslugu"...Zato smo i doveli dete na privatnu kliniku i da mu vec jednom srede pisu "za sve pare" sto bi rekli :-) a, eto, tu gde se ne nada covek naidje na humanost... uf, ja se raspisala.....ako nekoga jos nesto zanima moze mi se javiti na branka.vasiljevic@gmail.com
zdravo svima!
mama sam djecaka sa hipospadijom koji je operisan na klinici BEL MEDIC, operisao ga je dr Djinovic. Oporavak je dobro prosao kao i kod vecine ali pojavile su se dvije fistule za koje dr tvrdi da ce se zatvoriti. Zamolila bih slucajnu i tinchy32 da napisu svoja iskustva. slucajna vasem sinu je trebala operacija biti u avgustu, da li je operisan i kako je sve proslo?