a o čemu razmišljate, joj dečko i cura... slatko
Printable View
a o čemu razmišljate, joj dečko i cura... slatko
hehe, Anemona, ti ne voliš po bilju i cvijeću, a meni ja baš ime Cvijeta jako lijepo :P.
moja se curica zove melissa :heart:
meni je bilo bitno da je ime strano, a opet da se s lakocom izgovara u hrvatskoj. i osim sto je netko spomenuo maticnjak, ovo ime dolaze iz grckog; pcelica, medena. i bas je takva bila moja curica kad sam ju prvi put ugledala.
meni su jako lijepa imena Neva, Kala, Nia, Nea, Tara, Ena, Nola.. za sad.. ali opet ne znam koje bi od tih izabrala..
Nedavno sam cula kombinaciju imena kod blizanki: Tara i Una. Naravno, nisam prvi puta cula ova imena, ali ovako u kombinaciji kod blizanki, prekrasno! :heart:
Emeli još da pjeva kao ona:-)
Moja će biti Marta. Definitivno.
Marta mi je isto jako lijepo ime.
I meni je Marta bilo jedno od favorita
Olivia je bila teta mog tate i to mi je bas super i kad na to ime pomislim pada mi na pamet jos Amelia
a od "zaboravljenih" imema u posljednje vrijeme super mi je Maja sto je bilo super popularno i cesto ime u mojoj genraciji
od "starijih imena" i dugih definitivno Katarina i Magdalena
za tepanje Kata ,Keti,Ina a za drugo Megi i Lena -preslatko
Olivija je lepo, ali je meni Olivera lepše.
Marta bi i meni bio favorit da mi se bliska tetka ne zove tako.
Ne volim ova troslovna moderna imena, kao ni nadimke.
moja beba, bude li curica zvat će se Zlata...dogovor je odmah pao :)
Ovo su moji ženski favoriti, ali se gospodin otac ne slaže niti s jednim... :gaah:
Aurora
Bernarda
Dora
Edita
Filipa
Fiona
Izidora
Julija
Korana
Leona
Melisa
Roberta
Sofija
Vedrana
Veronika
Viktorija
ja sam vec odavno smislila ime i ako ikad dobijemo curicu zvat ce se Sarah :-) jos su mi super Ema,Ena,Sajra,Hana.....
Ana - navek je pijana
Marta - v svakoj krčmi karta
Klara - na kartama vara
Ovak nekak je moja baka radila cirkus od SVOJIH imena (vlastito, krsno i firmano). Meni su lijepa sva, ali nisam imala prilike upotrijebiti ni jedno jer imam dečke.
Zlata je inače jedno od imena te generacije koja su nepravedno gurnuta u stranu, zajedno s imenima: Slava / Slavica, Nada, Vjera i sličnima.
...i Zora
Samo ne znam zašto svako malo škicam ovaj topic sa dječjim imenima. :iskušenje:
Iz iste vreće su Ruža i Mila, a našlo bi ih se još.
A što se tiče gledanja topica - pa zašto ne? Ja ću uskoro okrenuti 50 (mislim reći, nema šanse da rodim još koje) a o unucima još i ne sanjam, a vjerujem da me nitko ne misli pitati kad im se budu birala imena (tak i treba).
meni naj naj naj IRIS :-D MIA I DUNJA:-D
Nina-neki dan ju rodila moja susjeda. Tako lijepo ime.
I meni je, samo što znam hrpu ljudi koja ga izgovara na čudan način pa mi se to ne sviđa.
Recimo, ja to izgovaram kao Niina (rimuje se s "bina"). Kao Nina u Nina Badrić. Ima nekih koji kažu skroz odsječeno Nina (izgovaraju to otprilike 1 milisekundu), a ima i onih koji kažu NiIina (rimuje se s "mina"). Taj posljednji je valjda dalmatinski način. Meni se ne sviđa ni jedan, osim onog kako inače kažem. :mrgreen:
kcer je anouk, (nije aanuuuk kako je mnogi izgovaraju) drukcije se nije mogla zvati, a da je decko bila bi martin (i bas me briga sto bi bio smrdljivi martin ili dudek pola djetinjstva, rijesili bismo to).
zenska opcija b mi je bila marta, ali ubili su me svi sa 'luda marta'. i stvarno, NHF, tri marte koje znam i sve su puknute, onak s papirima puknute :/
anouk je starohebresjko ime, korijen svih imena na AN, na engleskom ima isto znacenje kao grace. isusova baka je bila anouk, a zidovi imaju blagdan hanuke. ipak, nasi motivi nisu bili vjerski (nimalo), vec film i knjiga cokolada ;)
oko zenskog imena smo bili suglasni od prve sekunde, zapravo prije trudnoce, a ako muskog bi se vodila bitka izmadju martina i filipa (mislim da je filip bio tatin favorit, nisam vise sigurna jer smo nekako od samog starta 'znali' da je Nuki :)
Vidim da ste vrlo kreativne u izboru imena pa se nadam da me necete proglasiti ludom kad vam kazem na kakvu sam ideju dosla. Nisam jos trudna ali cesto s muzem razgovaram o imenima i od nikud mi se stvorilo ime Voda. Nisam cula da itko ima to ime i nije mi jasno zasto. Mislim,poznajem zenu s imenom Banana,muskarca koji se zove Svemir, i jos hrpu ljudi sa svim mogucim imenima,a nitko nikad nije nazvao dijete po izvoru i uvjetu zivota? Sto vi mislite, je li mi ideja imalo normalna? Makar logicna ako vec mozda nekom nije lijepa?
To što je netko dijete nazvao Banana ili Svemir, ne znači da je to bila super ideja. :mrgreen:
O ukusima se, naravno, ne raspravlja i neću ti sigurno reći kako da (ne) nazoveš svoje dijete. :)
...
Ali ću ti zato dati svoje viđenje stvari:
1. To dijete mora proći vrtić i školu. Djeca znaju biti okrutna.
2. Nekog tko se tako zove uvijek svi zapamte. Dijete neće moći nikad ništa napraviti i ostati neprimijećeno. Pa čak ni markirati. :mrgreen:
3. Općenito mi se ne sviđa davanje općih imenica za vlastito ime, jerbo se s tim onda drugi mogu zezati kako žele. "Jesi probao VODU? Bio sam u VODI. Jedva čekam da se bacim u VODU." Dobro, možda je to samo moj problem. :)
piroška je tipično mađarsko ime, u čemu je problem?
jedna moja kćer ima vrlo tradicionalno ime koje je zapravo opća imenica
druga ima tradicionalno ime koje se isto može pretvoriti u čudesa - nevina...
meni je voda vrlo lijepo, mada neobično ime. ako može biti zvijezda, luna, ... zašto ne bi bila i voda
na tom tragu - meni je divno kiša
ali moje nose dva prezimena, od kojih je jedno mađarsko, pa sam sklonija uobičajenijim, ali ne i svakidašnjim imenima
Slazem se da bi bilo nepromisljeno dati ovakvo ime jer dijete s njim mora zivjeti u najrazlicitijim zivotnim situacijama, ali i dalje mislim da bi to bilo divno ime kada bi bilo ucestalo...
pavlly, ja mislim da ne bi bilo ništa nepromišljenije nego mnoga druga
meni je predivno - kiša, duga, srna
ali bih se vjerojatnije odlučila za cvi(je)tu, kaju ili dragu
Bilo bi mi žao djeteta koje bi se zvalo Voda. A Piroške mi nebi bilo žao da je upoznam nego smiješno. Može to biti Mađarsko, ili bilo čije ime ali ako ti Mađari žive u Hrvatskoj i tu donesu dijete na svijet, moraju pripaziti kako ga nazivaju. Najbanalniji primjer je ime Andrea. Kod nas sasvim uobičajeno žensko ime ali bilo bi poprilično glupo roditi curicu u Italiji i nazvati je tako. I očekivati da je neće zezati da je dečko
naša curka će biti Taša :heart:
jbg, ali evo primjera iz moje (mađarske) obitelji koja je pobjegla od tamo i doselila u primorje;
moj stric se zove, ma ne znam kako ni to napisati - gjuzu (s tim da se i jedno i drugo u čita kao npr. u njemačkom, s prijeglasom)
a to je zapravo najobičniji - viktor, ali na mađarskom
mislim, ne mogu ljudi uvijek predvidjeti gdje će bježati
(meni osobno Piroška ne smeta ,ali tada (prije 30 god)moram priznati svi smo se smijaali -imali smo 7 godina
u Turskoj je normalno (vjerovatno dati )ime Oguz ali ovdje bi to dijete pogotovo u školi bilo predmet šprdnje :roll:
Zar nije PirUška?
I ja sam imala Pirušku na faksu (nije ona koja je kasnije uspjela u životu ;) ) - došla je cura iz Subotice, ne sjećam se da se tko čudio imenu.