Barbarela čestitam od srca!!!
Printable View
Barbarela čestitam od srca!!!
hvala:)e da mi je fast foward opcija!
Barbarella...:-D
...da se podupla u četvrtak...
Barbarella, čestitiam od srca!!!!! :-D :-D
tko će dočekat sutraaa!
tražim neki znak povećanja bete, cijeli dan se pipkam po grudima:lol:
eto beta mi je sad 215, sad niš ne kužim jel to dobro il?
u labu su mi rekli da je okej od 300 nadalje, zvala polikliniku ali su radili do 2-poslala im mail...
kaj sad?
pogledaj tablicu, sve se lijepo vidi po danima:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=148&Show=507
hvala vam!:-)
koji sam ja baksuz - nalaz bete stigao na mail u 14.05, zovem odmah polikliniku a oni radili do 14.00, sutra neradni dan i sad čekat pon...kad ide onda ide!
Barbarellaa, čestitam ti od srca! beta je sasvim ok! sretno ti bilo dalje!
ValaMala :bye: Nadam se da je sve ok s tobom i maleckim!
beta mi je danas 390.1....znači ništa:-(
u čet sam vadila bila je 215 i sad u pon 390....
zvala sam, ali ga nema...sestra mi je rekla da nastavim sa utrogestanom i andolom, sutra nazovem i da ću vjerojatno opet vadit krv...
baš mi je krivo, pogotovo jer mi se 1. put fino poduplala i ponadala sam se
Ajoj, što reći, moraš sada gurati dalje i vidjeti kako će se stvari razvijati. To je 4 dana, nije ok povećanje, no nastavi s utrićima, tko zna, možda još bude ok
jutros me probudila užasna bol dolje, danas idem na pregled - sumnjaju na vanmateričnu...
Barbarella što se događa?
Hvala Bogu, nije vanmaterična!
Bila sam na pregledu i vidi se vrećica u maternici i samo ona ali nažalost beta pada tako da ništa ni ovaj put.
Za vikend bi trebalo otići sa krvarenjem.
ajoj barbarellaa baš mi je žao, drži se draga
Barbarellaa:love2:
Barbarella jako mi je žao.
Ne znaš šta je gore, da je bila negativna beta ili ovo...
Strašno. Drži se draga.
dobro eva kaže, Barbarella :cry: :love2:
Evo da i tu javim da je moj test negativan i da krećemo dalje u 9. mj.....
Evo nakon puno puno citanja i proucavanja i ja da se javim....oko 25.08. nosim sve nalaze kod dr. Vlasica , tako i otprilike mi menzes treba doci i startam sa prvom inseminacijom. Uf...toliko cekanja i napokon sam docekala. Jedino sto me muci to sto mi je doktor rekao da ne trebam raditi prohodnost jajovoda jer kao zdrava sam pa sta cemo to bezveze raditi....sto mislite, da ga ipak pitam da to napravimo? Da mi nebi rekao sta pametujem ja sad, kao da on nezna svoj posao...
prskalica, čudi me da te dr šalje na inseminaciju bez hsg-a s obzirom da je on potvrda da su jajovodi prohodni a ako nisu inseminacija uopće nema smisla. mislim da bi to svakako trebala obaviti.
prskalica, apsolutno napraviti HSG. Nije ugodna pretraga, ali to moraš napraviti zbog sebe. Nedaj bože da završiš s vanmateričnom zbog tog propusta ili da gubiš vrijeme ukoliko su jajovodi potpuno nepropusni. Ne shvaćam kako je dr. zaključio da su ti jajovodi ok, mislim nadam se da jesu, ali on to ne može procijeniti bez HSG pregleda.
Prskalica, ti si onda u RI na inseminaciji?
Nece te sigurno slati na HSG kao prvu pretragu, evo ja sam vec obavila dvije stimulacije i tri embriotransfera (nazalost neuspjesno) i nisu me slali.....
Slazem se da je dobro obaviti cim vise pretraga i znati sto vise o svom tijelu kako bi i postupci imali cim vise sanse, no neki su pregledi preinvazivni da bi se stavljali na prvo mjesto (da ne kazem da mozda nikad nece biti ni potrebni)
Vi cete sada kao i svi pocetnici obaviti briseve, seroloske pretrage, hormone i sto je najvaznije spermiogram. Ako je spermiogram los onda se u principu ne ide odmah dalje s pretragama kod zene (ako ne postoje konkretne indikacije) nego se odvrti nekoliko postupaka (kojim se usotalom jajnici ionako zaobidju)
Mislim da inesminacije nije bas neka uspjesna metoda i vjerojatno ste predvidjeni za nju iz birokratskih razloga. Probit cete led, mozda i uspjeti, tko zna, ali ako ne bude uspjesno vjerojatno ce sljedeci korak biti stimulacija i ivf, a ovisno o nalazima i neka dodatna pretraga. Za sada ste na dobrom putu.
Puno srece:)
Lilly, hsg nije bitan za ivf jer nema veze s jajovodima, no u slučaju inseminacije je jako bitan. Ni jedan odgovoran mpo doktor nikada neće raditi inseminaciju bez ove pretrage prije toga. U slučaju da su jajovodi neprohodni, nipošto se ne ide na inseminaciju, već odmah na ivf
Ja sam prošla 4 inseminacije, a nikad nisam obavila hsg. Toliko o ozbiljnosti doktora.
..nisam ni ja išla na hsg..al sam igrom slučaja eto ostala trudna..znači lijevi je prohodan a desni neznam..no ionako mi desni jajnik ne reagira na stimulaciju uopće..
Mene ni dr. Lučinger, ni dr. Alebić nisu htjeli uzeti nikud dalje u postupak bez hsg-a, a znam da je to tako i kod mnogih drugih. Osobno mi je bilo draže da napravim tu pretragu i ne dovodim se u rizik, a također čemu gubiti vrijeme na 3 inseminacije, ako se može (mora) odmah na ivf?
Mislim ne sviđa mi se kad dr. odluče riskirati po nekom svom osjećaju. Ako su jajovodi kojim slučajem loše prohodni, ali ne skroz začepljeni, vrlo lako može doći do vanmaterične trudnoće koja može završiti tragično.
Mislim da je uobicajena praksa da se kod urednog nalaza spermiograma zenu posalje na HSG. Osim toga ako je spermiogram los onda je inseminacija samo gubitak vremena, ali vidim da neke nase bolnice ipak imaju takvu praksu (prvo nekoliko inseminacija a zatim ako ne uspije ide IVF)
Kaja, vidim da je tebi inseminacija uspjela, super:)
Mislim da ce Prskalica dobiti vise informacija kad donese sve one najnuznije nalaze. Mozda HSG nece biti ni potreban, mislim da bi bilo glupo da se dr. Vlasic odluci na inseminaciju ukoliko se spermiogram pokaze losim (cudi me i da je najavio uopce inseminaciju ako su tek imali inicijalni razgovor a bez ikakvih nalaza). Ako je spremiogram OK onda ce vjerojatno Prskalica ici na daljnje pretrage. Slazem se da je neodgovorno ici na inseminaciju bez ucinjenog hsg-a.
Lili napravila sam pretrage, zdravi smo , jos cekam nalaze za hepatitis i sidu, sto vec, to znam da je u redu...kod dragog nije super nalaz ali je normozospermija ili tako nekako. Gdje god sam citala, ili slusala djevojke i zene koje imaju isti problem sve su bile na HSG -u pa zato mislim da bi trebala i ja ici....a mozda i ne, nemam pojma
nemam pojma.....ajme cure ja sam tako uzbudjena, sretna, nervozna, uplakana....svakakva, jos je i pms poceo lagano, jadan moj dragi , uf