pbz sjelo...
Printable View
pbz sjelo...
:-Dbome i erste :-D
Sjelo i u Zabi :-D
sjelo i u splitskoj banci! :-D :klap:
Sjelo u Zabi - jel moguće da je sjelo više nego što sam očekivala, tj. da su se zeznuli??? Moram sjest i računat sad detaljno :roll:
super da je sjelo, a ja se nadala da će tek u subotu. :-D :-D
Znači može se trošit :-D
i meni je sjelo i imam upitnike iznad glave, znači na porodiljnom sam i treba mi sjesti plaća...prošli mjesec mi je sjelo 300 kn više od plaće a ovaj put 600 kn manje od plaće...nije mi jasno jer je ono bio mjesec prosinac, a ovo siječanj znači isti broj dana u mjesecu...
ima li tko kakvu ideju prije nego se idem žaliti???
RBA sjelo :-D
PREGLED SATI RADA PO MJESECIMA U 2011. GODINISiječanj 168
za 40-satni radni tjedan - 5 dana u tjednu po 8 sati
Veljača 160
Ožujak 184
Travanj 176
Svibanj 168
Lipanj 176
Srpanj 176
Kolovoz 176
Rujan 176
Listopad 168
Studeni 176
Prosinac 184
IZVOR
sjele komplikacije u erste :-D:-D:-D:sing:
Cure, kad sjeda naknada za SRV?
:-D:-Di meni sjele u erste
....ja jucer otisla u kadrovsku pitat koliko imam dana GO-a za 2011 da znam uzeti prije odlaska na porodiljni 17.06 da bi mi rekla zena da ja nemam pravo na GO od 2011 dok ne napunim 6mj rada u tekucoj godini odnosno da mogu uzeti sada po 2dn za svaki odradjeni mjesec..(jer imam 26dn ukupno). Stalno sam zaposlena od 2008,dakle nije da sam novi zaposlenik!
A kako prikladno,ako mi ga sada ne odobri gubim ga kad se vratim s porodiljnog u 8mom mjesecu 2012 jer ga nisam iskoristila do 6og mjeseca 2012!!!! Dakle, prisiljena sam izgubit dio (vise od pola) godisnjeg iz 2011???
Citam zakon o radu i nigdje nemogu naci ogranicenja o koristenju GO-a za stalno zaposlene,samo vidim da uvjetuju tih min. 6mj rada za nove zaposlenike...
Mislim sad napismeno napisat molbu da mi odobri svih 26dn dok ne odem 17.06 na porodiljni te ukoliko mi je molba odbijena da mi se navede po kojem zakonu i clanku i stavci zakona o radu,jeli tako???!!!!
Ajme sto me snervala.... i jos se uvrijedila sto joj ne vjerujem,ko da ona govori neprovjerene informacije...
Ne možeš koristiti GO novi , za 2011. god. prije 30.06.2011, a prenijeti ga možeš u slijedeću god, ali ga moraš iskoristiti do 30.06 2012, ali ti ćeš tada biti na porodiljnom, a zašto ne otvoriš porodiljni kasnije, pa prvo iskoristi GO krajem 6 mj, nek ti malo progledaju kroz prste, pa zatim otvori porodiljni, jer će ti po svemu sudeći propasti!
evo dobila sam odgovor od kadrovske,nije zena imala obraza meni direkt reci nego sindikalnom povjereniku da mi nemoze dati godisnji radi obima posla...dakle,nema zakonske prepreke jer bi mi u protivnom naravno nabacila neki clanak o radu....
ali,ona nije ta koja zna nas obim posla,tako da sad idem sefa pitati da mi odobri godisnji te sa potpisanim formularom joj doci dolje...to sam trebala odmah,ali eto,ides prvo pitat pa si zakompliciras zivot...sefu je zena trudna koliko i ja pa je senzibilan na te teme za razliku od te koze!
ja sam novi GO uvijek koristila poslije nove godine (2.1.) i nikada nije bilo problema, tako da ne stoji da se mora cekati do 30.6....
ma danas za sve trebas dobit drugo misljenje,ici se savjetovat sa drugim pravnikom ili sindikatom...
neznam sto je gore,sto ova moja u kadrovskoj ne pozna zakon (pa je tako zakinula pitaj Boga koliko ljudi do sad ako se nisu bunili) ili da mi namjerno osporava GO! kod mene je kombinacija oboje izgleda,cim mi nije obraza imala ista vise direkt reci ....
ajme gusta kad sam joj donjela danas potpisane fomulare od mog sefa odjela...
Tako je, treba se boriti za sebe.
Bolje da sada iskoristis GO nego da kasnije prekidas porodiljni ( jer se onda radi novi obracun i smanjuje se naknada kad se vratis na ostatak porodiljnog ako je prekid trajao manje od 3 mj).
Ja nisam imala kad iskoristit godisnji jer sam morala na komplikacije- pa moram prekidat porodiljni da ga iskoristim do 30.6.- al opet mi znaci mjesec vise s djetetom :)
prema članu 69. Zakona o radu:
Ako je za stjecanje određenih prava iz radnog odnosa ili u svezi s radnim odnosom važno prethodno trajanje radnog odnosa, razdoblja RODILJNOG, roditeljskog, posvojiteljskog dopusta, rada s polovicom punog radnog vremena, rada u skraćenom radnom vremenu zbog pojačane njege djeteta, dopusta trudnice ili majke koja doji dijete, te dopusta ili rada u skraćenom radnom vremenu radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju, smatrat će se RADOM U PUNOM RADNOM VREMENU.
Znači, korištenje rodiljnog dopusta smatra se radom u punom radnom vremenu te na osnovi toga imaš pravo na puni godišnji odmor.
21.03 krece isplata doplatka za djecu a kad ce rodiljna pitaj dragog Boga....
A ja ko kreten od prekjučer već stalno čekiram račun :cry:
i ja čekam komplikacije ha ha znači nista ovaj tjedan.
Naknade u pravilu uvijek sjedaju prije djecjeg tako da ako danas ne bude nista, sutra ce biti sigurno ;)
danas kreću porodiljne...
provjereno!
do sad se jos nista nije uplatilo :-( :roll:....