Curke, znate li gdje je sada najjeftinije kupiti gonale? Da li da ih kupujem u Slo ili kod nas u Hrvatskoj?
Printable View
Curke, znate li gdje je sada najjeftinije kupiti gonale? Da li da ih kupujem u Slo ili kod nas u Hrvatskoj?
Gonali su jeftiniji u Hrvatskoj u Zagrebu, ljekarna Filipović, za gotovinu 190kuna. U Sloveniji imaš gonal pen kojeg kod nas nema za kupiti i on je skuplji, ali kod njega nema miješanja, već je pripremljen lijek. Mene osobno smiruje mućkanje gonala prije davanja i priprema me za iglu, tako da sam ja opet izabrala gonal f :oops:!
Gonal definitivno jeftiniji kod nas, a cetrotide u slo
Kod mene je Gonal 207 kuna i problem mi je šta ga nema u ljekarni nego ga moram naručivat-točno koliko mi treba...a to ni sama neznam, pa sam se odlučila na pen u sloveniji - nakon šta odbijem njihov porez dođe mi oko 215 kn.
Kupujem ga nakon šta mi doktor pripiše količinu pa se nadam da mi ga neće ostat.
Prije tjedan dana u MB ljekarni u sklopu bolnice platila Gonal 32 EUR.
Cure, hvala vam na info. Mislim da ću morat koristiti kombinirano sa gonalom pen, od 9.5 sam već stanovnica Maribora, pa mislim da ne bi bilo pametno kupovati ovdje ukupnu količinu gonala, pa je čuvati dok sam u Mariboru. Valjda neće biti problem miješati ih (mislim hrvatsku i slovensku verziju). U zadnjem postupku sam potrošila ukupno 30 ampulica. Možda ih sada u dugom protokolu bude trebalo manje... nadam se!
Bugaboo držimo fige za 13.04.!!!
Mini3, Gonal je Gonal, nema veze kako je upakiran. Provjereno kod prof. Vlaisavljevića je da je svejedno je li pen ili ovaj za mixanje.
Ne bih ti htjela rušiti nade, ali ako s 30 nisi imala HS, ne vjerujem da će ti sada smanjiti dozu, jedino ako su ti se skratili ciklusi.
bugaboo, sretno!
Evo dvije lijepe blastice mi vracene na dozivotno cuvanje (Janez & Mojca), nazalost nismo imali nista za smrznuti, ali nadam se da nam nece niti trebati.
bugaboo drago mi je za Janeza i Mojcu. :klap: Vibrice za velku betu.
Kako to da nije bilo ništa za zmrznuti? Imala si 19 js, jel tako? Jesu ti rekli što je bilo s ostatkom js?
Mene čeka razgovor u petak 3. dan od punkcije, pa me zanima kako je to teklo na razgovoru s dr. i biologom?
Moram primjetiti da se u Mb nekako teško dolazi do smrznutih embrija unazad neko vrijeme...
Na razgovoru su biolog i dr, na kraju je od 19 JS njih 15 bilo zrelo za oplodnju, po rijecima biologa neke su se prebrzo dijelile, neke nisu dogurale do 5. dana i na kraju ostale samo te 2.
Ali 1. ima ocjenu 1 od 8 (najbolja ocjena), a 2. je 2 od 8 sto je biolog rekao da je isto jako dobra. Nadamo se uspjehu...
Kod nas na SD smo uvijek imali transfer 2 ili 3 mrve (od 3 oplođene), ali uvijek 3. dan. Nadamo se da su sad ove 2 od 15 jako kvalitetne kada su izdrzale do 5. dana.
Razgovor je kratko trajao, nama cca 5 min, curi kojoj nisu htjeli napravili ET zbog straha od HS je trajalo malo duze. Dr i biolog ti kazu koju metodu su koristiti (IVF ili ICSI), koliko je bilo zrelih JS, koliko ih se oplodilo i sl. Nas su pitali s obzirom da su samo 2 embrija zelimo li transfer samo 1 pa 2. zamrznut, ali mi smo htjeli transfer oba. Tamo pitaj sve sto te zanima, nakon toga smo isli u ured prekoputa kod Snježane Knuplež koja nam je dala račun i uputila nas na blagajnu bolnice. Njoj smo nazad dofurali potvrdu da je placeno i cekali transfer koji je bio za cca sat vremena. Nakon transfera se lezi cca sat vremena u istoj sobi gdje se lezalo nakon punkcije.
bugaboo jesu vam radili pola pola (mislim pola ivf a pola icsi)?
Cure mm i ja smo sutra na prvim konzultacijama u Ljubljani kod dr. Reša. Totalno sam uzbuđena. Javim kako je bilo!
valamala ,sretno!
Hvala :-)
Bugaboo ~~~ za Janeza i Mojcu :-)
bugaboo bravo za blastice:klap: i naravno za lijepu betu~~~~~~~
bugaboo cestitam za blaste............i naravno zelim lijepu betu!!!!!!
Ja sam jos uvijek bockalica........trenutno sam u Mariboru i na Gonalima i Cetrotidama od juce.Dr.V misli da bi punkcija mogla biti u ponedeljak ili utorak......
evo jedne razočarane u MB... sigurno dijelom jer mi nije uspjelo (subjektivna stvar), ali većim dijelom jer mi nisu uspjeli punktirati lijevi jajnik - naime nisu skužili na folikulometriji da mi je jajnik "čudno" smješten i nisu mi preporučili anesteziju zbog toga pa je ja nisam uzela. Na punkciji su tek (ups!) skužili da mi to neće uspjeti bez anestezije, ali onda je već bilo kasno i 5 mojih folikula je otišlo u vjetar... A ljudi kao veliki stručnjaci; bila sam tužna i ljuta. Tako sam dobila manji broj stanica i manju šansu da uspije... Jer oni to nisu vidjeli na vrijeme.
Uglavnom idući tjedan se spremamo kod Reša, čula sam svašza za njega, ali trenutno nemam izbora.
Svima koji se spremaju za MB - želim svu sreću :)
the margot,kao sto vidis ja sam bila u Mariboru 4 puta i nista! kod resa mi uspjelo od prvi put i sad sam u 12 tjednu.
res jest onako brz i,ali je jako direktan i nema okolo kod njega... meni je odgovarala ta njegova brzina... ne mogu reci da mi vlaisavljevic nije pomogao ,jer on mi je na prvom ultrazvuku rekao tocnu diagnozu ,ali ja sam ga tad vidjela i vise nisam ,a bila sam citavu proslu godiu u mariboru
The Margot, ako ti je anestezija važna-nadam se da znaš da kod Reša anestezije nema.
Hvala ti! da, sve znam, raspitala sam se. Jučer sam bila kod dr Radončića zbog imunologije (i nalazi ok), a on mi je usput detaljno pogledao taj moj jajnik i veli da nije čudno smješten, da je sve regularno i ok. Baš ništa ne kužim i sve me to zbediralo... ali ajde, proći će. Čula sam svašta o Rešu, kao neki nabrijani prof Baltazar i spremni smo na sve -zasad još :)
Skroz mi je neobicno vidjeti kako losi rezultati sada vec duze vremena dolaze iz Maribora. :?:
Ispada da vise uspjeha imaju nase klinike koje smiju oploditi samo 3 jajne stanice, jer im i sa toliko polazi za rukom doci do blastocista, dok u Mariboru dolazi u pitanje i sam transfer unatoc solidnom broju raspolozivih jajnih stanica za oplodnju. :-o
da, ispada da oni imaju uspjeh na količinu. Imam jednu poznanicu koja je od prve uspjela kod Reša :)
A i ja sam vidjela Vlaisavljevića samo na dogovoru, poslije nikad više...A onaj dr Reljič je bio užasno neljubazan i nezainteresiran; kad sam došla na prvi UZV samo što me nije pitao što ja tamo radim i što hoću, užas jedan od nastupa. Ok, u široj slici mi niti nije važno kako netko nastupa, jedino da na kraju bude nekog uspjeha, ali eto, kod nas niti jedno niti drugo nismo dobili u MB :(
ne želim raditi antireklamu, samo iznosim svoje iskustvo.
Cure, kao veliki advokat Maribora, a s nekom "povijesnom perspektivom" praćenja zbivanja u zadnje 2 godine, moram se složiti s time da je Maribor, nakon kravala MPO-a u Hrvatskoj, a i prije, super prvenstveno za mlađe žene koje imaju stanica (znači, nisu low responderi) i dobro će reagirati na stimulaciju tj. na klasične protokole. Što je potrebno više customizacije, to je Maribor manje rješenje za konkretnu ženu, tj. onda će bit ona u situaciji aktivno drajvat MB protokol, za što joj treba iskustva, probitačnosti itd., što je sve teško za postići u challenging komunikaciji s MB-om i u uvjetima kad više u Hrvatskoj je teško doći do relevantnog ikustva (protokoli koji se sad vrte kod nas nisu usporedivi s ovima koji se vrte vani). Tako da u tom smislu - veliki waiver. Sad treba u svakom individualnom slučaju vagnuti što je bolje, doduše, cure koje su low responderi će svugdje imati probleme (to je skupina 39+). Ali, definitivno se primjećuje manje zamrzavanja u MB-u nego prije, jesu li postrožili kriterije ili je logistika u pitanju, pojma nemam. Labu ja i dalje vjerujem, ali teže je ostvariti te benefite laba nego što je bilo prije, kad je pritisak parova iz Hrvatske i BIH bio manji. Naime, ogroman dio BIH je prije gravitirao Hrvatskoj, sad, nakon zakona, direktno se prelijeva u MB, prije bi se prelijevali samo maratonci.
Sretno svima!
Ok, vjerujem vam; mislila sam onako općenito, zapravo da ne donosimo zaključke - na osnovu čega? Jer izgleda da ne postoje baš prave statistike, nitko više nikome ne vjeruje.
Tako se meni čini. Ali to je samo moj dojam.
naravno ,da imaju uspjeha kad je posjecenost velika ,pa se to i podrazumjeva...ali sve u svemu ,ja sam u ovome jako dugo i kod njih u mb mi se neke stvari ne svidaju
da, čista stvar statistike, tako se i meni čini.
no dobro, imam 2-3 frendice koje su uspjele od prve u MB, a isto tako jednu koja je dva puta bila u MB i nula rezultat, uspjela tek u Splitu, treća bila od ZG do RI, tek u MB uspjela i sad čeka dvojke, četvrta bila od ST preko ZG, tek kod Reša uspjelo... I tako mogu nabrajati do prekosutra, ali nikakva korist od toga, Svatko treba znati za sebe što je najbolje. :)
A šta da se radi, na temelju nečeg pacijenti moraju složit svoj hodogram, ko živ ko mrtav dok dođu "prave statistike", ono, ispuhat će se svima jajnici dok taj dan ne svane, pa vrtiš na temelju dojma, na temelju dojma se ionako kupuje većina servisnih stvari. Mislim, vezano za prave statistike i usporebe i nevjerovanje - tu si definitivno u pravu. Ne mislim na statistike od Maribora, one su vjerojatno OK, nego ovo s čim mi uspoređujemo - s naše strane granice.
a to si dobro rekla, ko živ ko mrtav. Jučer mi je pred dr Radončićem izletilo da ću imati sto godina kad rodim to neko dijete.
Da pridodam pogledu na MA-bila sam u kontaktu sa dve devojke u postupku, jedna je trudna, imala je 6 blastocisti, 2 su vratili -uspešno. Druga je imala et trećeg dana, nažalost nije došlo do trudnoće.
Znači od nas tri samo je jedna trudna. Ovaj uzorak je stvarno mali, ali, nažalost pokazuje pravi procenat.
Bugaboo srećno i pozdrav svima!
Bok cure, evo me iz Ljubljane. Sljedeći ciklus krećemo u postupak i jedva čekam. Imat ću nekih pitanja o lijekovima, no ima vremena za to! Veliki pozdrav!
valamala ,bas se veselim i da ti ljubljana kao i meni bude dobitna!
kako ti se cini dr. i kakvi su dojmovi?
Dr. je kako su mi i opisali, vrlo jasan i direktan i to mi se sviđa. Odgovorio nam je na sva pitanja koja smo imali i posvetio nam dosta vremena. Super mi je kako je muž uključen u sve faze, gledali smo spermije po prvi puta i dogovor je da samo dođemo 2dc i krećemo. Jedva čekam, kad bi barem to bilo dobitno...
Doktor se iznenadio kako smo do sada imali 100% oplođenih stanica i doista, svaki put se sve oplodilo, samo na žalost zbog našeg zakona nismo mogli oploditi sve stanice koje su našli...