http://www.youtube.com/watch?v=L01V08y2Ui4
samo mali dokaz da žena nije avatar. a ujedno i dokaz za onu staru - besposleni pop i jariće krsti :mrgreen:
Printable View
http://www.youtube.com/watch?v=L01V08y2Ui4
samo mali dokaz da žena nije avatar. a ujedno i dokaz za onu staru - besposleni pop i jariće krsti :mrgreen:
ti to ozbiljno?
ja bih se prije upitala je li ina may prava osoba nakon što sam pročitala da je izjavila ovo:
ili ovo:Citiraj:
I didn't make up the incident ... in which repeating the traditional wedding vows made it possible for my friend’s cervix to dilate fully after she had been stuck at 7 cm for more than a day. She gave birth about an hour and a half after that impromptu ceremony. I realize, of course, how hard it can be for anyone who prides herself on being "rational" and skeptical to accept this, but I’m stuck with what did happen. There were witnesses...
ali pošto ju je većina vas vidjela :mrgreen:Citiraj:
I don’t find it at all hard to believe that he encountered tribal people whose experience told them that a labor could be prolonged when a mother had a sexual secret that she was keeping. It doesn’t mean that will happen with everyone, but it does happen sometimes. And no randomized controlled trial will ever demonstrate this...
onda je zasigurno prava
nego, ima li s inom may šale ili je to zabranjeno? :mrgreen:
jer meni je ona radikalna koliko mi je radikalna i dr. amy
nisam rekla da su dramatične, nego onako... na drugom kraju spektra od dr. amy
malčice radikalne, ako baš ne vjeruješ u to
jer meni je teško povjerovati u otvaranje nakon ponavljanja bračnih zavjeta, ali ako netko vjeruje, zašto ne?
sve dotle dok to ne ugrožava dijete, naravno
s druge strane, dr. amy vjeruje isključivo u porodničare
i misli da je svaki porod kod kuće kriva odluka
što, eto, ja ne mislim i ne vjerujem
ali dala mi je misliti
o porodu kod kuće u americi i uvjetima koji su za to potrebni
tj. o nikakvim uvjetima koji su za to potrebni
što svakako nije nešto na što se hrvatska treba ugledati
ta to za inu MENI je ok, obzirom da vjerujem da nerazriješene dileme mogu usporiti porod. Ali i na ininim porodima na Farmi partner je bio obavezan , i još društva, pa je rodilja razgovarala sa svima i tako ...nešto što M.O. rekao da je ometanje.
Uglavnom , hoću reći možda bi taj porod moga i bez vjenćanja proći, samo da je strka bila manja. :D
moram reći da nisam proućavala lik i djelo dr.amy, tako da ne mogu ništa reći, ali ne sviđa mi se kad netko kaže da je jedna odluka isključivo kriva (ili opasna). Bilo da je rijeć o porodu kod kuće, bilo da je rijeć o porodu u bolnici.
eh, da sam znala, počastila bih svekoliko pučanstvo prisutno na mom porodu, nekim sočnim detaljima :mrgreen:.
budimo realni, nije da bih sad nešto dramatično skratila porod, al uz obnovu bračnih zavjeta, kojih sat vremena bih valjda ušparala :mrgreen:
meni je to tako romantično s obnavljanjem zavjeta na porodu :zaljubljen:
pikula, romantično?! A u svim filmovima žena samo što mužu ne otkune glavu što ju je uvalio u porod.
cvijetini engleski argumenti su OK za pročitati, ali pretjerani su na drugu stranu od zagovornika kućnog poroda.
Ništa nije samo ovako ili samo onako. Na kraju na svakoj je mami ponaosob da odvagne rizike i udobnost i odluči. I živi kasnije sa tom odlukom, ma što se dogodilo.
Ne znam,,a sam valjda agresivna uvijek samo ne na porodu i kad dojim - MM i ja smo se gledali ko telćeki na drugom porodu imali smo divnu priliku da budem oskupa sva tri sata, a ne samo na izgonu, bilo je divno, što se nas dvoje tiče, ovako nešto bi mi baš pasalo
ma pitala sam da li je ona samo avtar neki internetski jer fakat se žena (ili netko tko se potpisuje u njeno ime) javlja svugdje i to prilično dugim postovima, pa se upušta u svakojake diskusije na brdo blogova, za nevjerovati da ima toliko vremena čitati i tako iscrpne odgovore pisati i pratiti diskusije.
Ali drago mi je imati sad lice uz tekst u svaki slučaj :)
Da ne ispadne sad krivo...
Ja dr. Tuteur ne volim, to se vidi iz mojih postova. ALI ja sam isčitala njene komentare i članke i sama došla do tog zaključka a jedan od tih razloga je taj da ona ima pristup kao da smo svi ovce koje će nju slušati bez da daje i jedan dokaz, i kad se pita da daje neki dokaz ili objasni nešto ona kaže da onaj tko nije epidemiolog ili ginekolog prosto to ne može razumjeti. To mene osobno užasno živcira. Ja mogu biti najveća ovca ili nemam pojma šta ali ja uvijek imam pravo na informiran izbor kad sam ja ili moja djeca u pitanju. Uvijek. I svatko tko to uskračuje ne zaslužuje moje vrijeme ni energiju.
Svakako pozivam ljude da pogledaju njene članke, da čitaju i razmišljaju i da provjeravaju informacije koje dobivaju sa njene ili bilo koje druge stranice ili izvora. Nije PKK za svakoga, nije planirani CR za svakoga (biram te dvije stvari jer su za mene dvije krajnosti), svatko mora naći ono što za sebe smatra ispravnim i što je za nju ili njega najbolje uz što širi spektar informacija moguće.
možda vidjeti Las Vegas ?
jel' to znači da su se zavjeti istrošili?
pa ih se mora obnoviti?
može se istrošiti i na ljepšim mjestima.
(a kakve veze ima romantika s trošenjem?)
ništa ne razumiš, pravo muško
nisu se zavjeti istrošili, nego se ti ideš istrošiti
pa možda se možeš i romantično trošit
ozbiljna je rasprava, zašto spominjete las vegas?
smijemo do sutra, a onda natrag u hrvatsku
sladjanaf, bolje je ako je romantično, to priznajem. ali može i jedno bez drugoga
Razumijem. to su dvije odvojene stvari. Zavjeti se ne mogu istrošiti pa ih nema smisla obnavljati.Citiraj:
nisu se zavjeti istrošili, nego se ti ideš istrošiti
A ići se istrošitiu LV mi je idiotski.
Puno bolje se može istrošiti drugdje
Pročitala svašta od doktorice Amy, pa imam potrebu izjavit da je ono što piše pravo smeće, nemam druge riječi:oops:.
Napuhano, a bez osnove jer SAD je zemlja koja najviše troši na perinatalnu skrb a imaju najgore statistike, u odnosu na uložen novac statistika im je prejadna.
Pljuvanje po primaljama je živi očaj, ne znam odkud joj to da primalje nemaju naobrazbu za prepoznat komplikacije:-o
Uglavnom je najpametnija na svijetu i ONA je PORODILA xy djece - nisu ih rodile njihove majke a ona je asistirala/pomogla, ni slučajno...
zlo mi dođe od takvih.
zar gubi kad je npr. trudnica s rizičnom trudnoćom ?
so what is the point ?
ah i joj je sve što mogu komentirati
inače se vrtimo u krug
Naravno da ne zna. Kako bi mogla znati u svakom trenutku i u svakoj situaciji?
Mene plaši to uvjerenje da zna. Da zna više od porodničara i primalje.
Još više zato što imam iskustvo da iako sam imala i veliki spektar informacija, i iskustvo prethodnog poroda i mladost i zdravlje i pregled 3 dana prije poroda, ništa, ali baš ništa mi nije pomoglo da učinim ispravno, a još manje najbolje u tom trenutku.
Intuicija je divna stvar, ali nekad zakaže.
Išla sam čitati postove iz 2007 o Odentovom tečaju i dokazala sama sebi da on pretjeruje na drugu stranu od dr.Amy.
On premalo plaši žene, ova druga previše, a istina je kao i uvijek u sredini. Recimo, prirodan porod ( za one koje bol ne plaši) uz mogućnost medicinske intervencije u roku 5 minuta najviše. To bi nekako trebao biti cilj kojemu treba težiti.
Uletilo postova dok ja dumam kako što benignije napisati što mislim.
beti, kao i inače lipo i pametno piše
Hvala.
I čekam hoće li tko nastaviti tulum, još imamo 50 minuta nedjelje....( ja sam počela na buzari, ali tamo nema poroda pa nije tako napeto).
ne znam di mi je prija
ali nadam se da su mislili do zore...a ne do ponoći
a što ovo znači?
ne razumijem
ako, naprimjer, u bolnicu dovezu ženu
kojoj je hitno potreban carski rez
(dijete je, štajaznam, u poprečnom položaju, trudovi traju 5 dana, otkucaji se više ne čuju)
a ona kaže da baš ne bi na carski
jer ona baš hoće vaginalno/prirodno/fiziološki/kakogod
je li protivno ljudskom razumu i njezinim ljudskim pravima
dati joj opću anesteziju i izvesti carski rez?
Naravno da nitko razuman ne bi.
Luđaka uvijek ima , to ne znaći da su svi luđaci, to je razlika.
ja nisam mislila na ovakve nedvosmislene i ekstremne primjer kakav je naveden , više sam mislila na upitne patologije ili razlikovanje mišljenja od porodničara do porodničara. Npr. da li je serklaža dobar zahvat za određenu ženu? ili da li je kiretaža baš nužna za svaku ženu i svaki zadržani pobaćaj (ovo sam iskusila na vlastitoj koži, i tu bilo kakava sposobnost odlučivanja je pala u vodu pod ucjenama i zastrašivanjem)?