mirelaj, dugo si cekala na postupak?????
Printable View
mirelaj, dugo si cekala na postupak?????
Evo nove informacije; dr
Jukic radi i ima dvoje na obuci. Postupci se obavljaju i u 12.mj, jutros nije bila strasna guzva,jedino su se cure za transfer nacekale posto je dr. radila preglede do iza 10
eto da se i tu prijavim...
bila na punkciji u subotu i dobili 15js s time da nije sve ni vadila (povadila je velike da me ne muci)
do sad me vodio dr A i sad prvi put bila kod doktorice i odusevljena sam njome :) divna, brizna, njezna (koliko je to moguce).. zbilja sve za pohvalu...
dosla normalno 3dc (to je bilo 10.11) i primila me u postupak bez problema.
Sadie, problem s postupkom tako brzo je sto je jako cesto jako los odgovor na stimulaciju ako zena jos doji... a i ako nedaj boze zavrsis na carskom nece te htjeti primiti u postupak tako brzo jer je prerizicno
Malena19, kakvu stimulaciju si primala?
:klap: za 15js! Sretno!
trebao biti prirodnjak s klomifenima, ali sam nakon 5 dana klomifena dobro reagirala pa ga je prebacila u stimulirani i dodala jos gonale i naknadno gonale i cetrotide
danas sa doktoricom bio dr Podgajski i još jedna mlađa doktorica. u srijedu opet gore i punkcija bi trebala biti u petak. koliko jedva čekam, toliko sam nervozna...
Cure pozdrav svima.
Zanima me dok obavi se prvi pregled i konzultaciji 8 DC, kaj slijedi nakon toga???? Dal postoji mogucnost da vec iduci mjesec bit cu u postopku??? Zna se dijagnoza i imam svi nalazi osim hormona
ljube555 iduci ciklus 3-5dc vadis hormone. Do postupka moras izvaditi i markere na sifilis, hiv i hepatitis - to se radi u petrovoj 3 - zavod za transfuziju - narucuje se (termin se ceka cca 3 tjedna), nalazi su za 10 dana.
Tvoj suprug mora napraviti sgram (moze doci s tobom na 8dc na prvi pregled, a moze i naknadno).
Ne znam kakve su vam dijagnoze, mozda ces morati raditi i hsg.
Racunaj da na vv nema nikoga od badnjaka do 12.1.
Malena19, kakve su vijesti iz laba?
Tulipan drzim fige za petak!
Cure, pliz javljajte tijek postupka na odbrojavanje, slabo nas tamo ima, a cekaona na vv daleko od prazne.
Svi nalaze imam osim hormona i hsg. A cini se nista od postupka iduci mjesec ako samo do badnjaka primaju. A ja M bi trebala dobiti iduci mjesec 15.12. A dijagnoza ja obostrano zacepljenje a MM sve ok. U braku imam dvoje djeci koji bili prirodnim putem. Prije tri god.ima sam vanmatericnu koja zavrsava metatrexatom. I tad ustanovljeno da problem u mene.
Imam i nalaz HSG RTG
Sigurno neces iduci ciklus u postupak, ali bi trebala stici izvaditi hormone prije neg oni odu na kolektivni.
Bez obzira sto imate nalaz sgrama, morat cete ga ponoviti, to je dio obrade. Hsg neces moratu ponavljati.
Trazi na prvom pregledu popis markera da to rijesis sto prije, obzirom da se dugo ceka. A trebat cete ih sigurno buduci morate na IVF.
Imam i markeri
A hormoni bi onda mogla iduci mjesec 3DC
Imas markere na hiv, hepatitis i sifilis?
Ha da, onda samo iduci ciklus hormone i onda u 1mj postupak (ako dobis iza 12.1.).
Nisi zakasnila, ides redom kojim idu gore stvari.
21DC jos bi mogla ovaj mjesec obaviti valjda a 3DC bi tek iduci mjesec kaj sam ovaj vec zakasnila. Sutra sam gore pa me bas zanima kaj bude rekla doktorica.
Imam te markeri, sifilis hepatitis itd. U prvom mjesecu M bi trebala doci 12.01
Ljube ovo je nas primjer brzine ulaska u postupak: u 2. mj dosli na 1. konzultacije, tada mm obavio spermiogram (nalaz los kao sto smo i ocekivali), na tim konzultacijama dobili popis pretraga jos za napraviti (hormoni i hiv+ hepatitis). Te pretrage napravili iduci ciklus i u 4. mj dosla 3. dan ciklusa sa nalazima i odmah krenuli u postupak.
Po ovom sto pises mislim da bi mogla poceti s postupkom u ciklusu u 1. mj ako do tada obavite sve potrebne pretrage i ako se ne produlji nesto zbog blagdana, godisnjih ili preopterecenosti dr. J. (mi smo bili kod dr. A i sve je islo ekspresno brzo, ali tada su bila 2 stalna lijecnika na odjelu).
ljube,
mislim da te ceka takav scenarij kakav je bugaboo opisala. Nadam se da ce ti i ishod biti takav :-)
Budemo se druzile u sijecnju.
Sretno sutra!
Bugaboo, puno hvala. Ah dobro bi bilo da bar u prvom mjesecu krenim u postupak. Posto malo teze prilagoditi se dok MM terenac
Hvala, bubekica!!!! Naravno da cemo druziti se!!!! ;)
Pozdrav, cure. Danas sam obavila i prvi pregled i konzult. Prezadovoljna sam sa doktoricom. Sve bilo super. Samo kaj bez auto sam ostala pauk pokupio ga!!!!
Zbog blagdana u 12 i 1 mjesecu krecim odmah u postupak na pocetku drugog mjeseca oko 8.? Prirodni ce biti IVF, hormoni trebam samo obaviti u 12 mjesecu od 3-5 DC. Danas mi rekla da na ljevom jajn.ima cetiri folikula, bez da kaj pijem. I kaze dokt.najbolje za prvi put u prir.na klomifen
Super!
:-)
@Malena 19 bravo! Ti opet obaraš rekorde sa brojem jajnih stanica:) Držim da uspije kao i prvi put! Mi se spremamo gore početkom godine jedino moram potrošiti one smrznute jajne stanice prije stimuliranog....
s obzirom da zbog HS nece biti transfera ovaj ciklus i da ih je puno tek danas sam danas saznala konacne vijesti iz laba :) Dr se dvoumila koliko da ih oplodimo (jer se embriji ne smiju unistavati), ali je kod nas jako los spermiogram pa smo dogovorili da ih ide 12, a ove tri nismo ni planirali smrzavati (mada je poslije ispalo da su lose)
u pon sam vec znala da ih se 5 oplodilo i danas saznala da su sve prezivjele :-D:-D
4 blastocite i 1 morula i sad cekamo sljedeci ciklus za prvi FET
na odbrojavanju sam se javila, ali sam se osjecala ko padobranac pa sam odustala od pisanja tamo, a ionako nista od transfera sada
tu sam se posebno javila da pohvalim doktoricu jer je zaista divna i profesionalna.. ja sam se dvoumila dal otic sa VV kad je dr A otisao, ali sam odlucila dati jednu sansu :)
malena,
na odbrojavanju su svi vise manje padobranci jer se slabo pise, ali na taj nacin mi je lakse voditi listu postupaka.
Lijepo je vidjeti da nas je sto vise vise u postupcima, a nazalost cure se slabo javljaju.
Lista ide svakih cca 2 tjedna.
Super za vijesti iz laba i jako mi je drago da si zadovoljna doktoricom. Meni je ona isto odlicna i na nekim stvarima sam joj jako zahvalna.
evo stare ekipe :) da, i dalje sam plodna koka :) ajde bar nesto kad nam je sp tako los :(
hvala na ljepim zeljama :) da, bilo bi lijepo da opet uspije iz prve, ali mislim da tesko da cu biti takve srece.. zato me i veseli da ih je 5
a koliko imas smrznutih js? Ja sam ih imala 9, samo 2 prezivjele, 1 se oplodila i nije uspjelo.. ali tada su bas sve js smrzavali
ljube555 i nemoj zaboraviti nabaviti friški vjenčani list i potvrdu od javnog bilježnika!!!
Neki dan je frendica došla sa svim riješenim papirima tj. pretragama a doktorica ju vrlo ružno odbila jer nije imale ova dva papira !!
I čovjek se zapita jel moguće da joj nije nitko nije rekao( ni doktorica , ni sestre ) da trebaju i ova dva papira da bi se išlo u postupak.
I još se derala na nju kak se pojavila bez toga, a ona nju velikodušno htjela u postupak!!:roll:
još uvjek sam ušokirana reakcijom!!
kao da je problem, na kraju krajeva, ta dva papira nabavit čak i u istom danu!! (donijeti ih još isti dan ili sutra ujuto u 8!!)
i mislim da se doktorica njoj trebala ispričati zbog njihovog propusta a ne se još derati na nju..
i naravno da ju je odgodila za 1./2. mj.
I da, sad će ju dio vas braniti kak je doktorica pod pritiskom, zatrpana poslom pa je malo izgubila kontrolu!!
Zanimljivo da sam i ja imala jedno ljepo iskustvo s njom(započela je moj dobitni postupak i smatrala sam da mi je donijela sreću) i jedno prestrašno (tak da sam nažalost završila s VV - om za sva vremena)!!!
Šiškica, nitko mi ni rekao za te papire, bilo mi malo cudno, ali moram svakako ici tamo drugi ciklus vaditi hormone pa cu pitati. A gdje da ja uzmem to za javnog biljeznika??????
Papir koji se ovjerava kod javnog biljeznika u principu dobivas na prvom pregledu kad kreces u postupak, moras ga donijeti najnajkasnije na dan punkcije.
Ne razumijem ovo sa siskicinom prijateljicom.
Sto se tice vjencanog lista i kopije osobnih, mi smo isli kod pravnice gore na 3. kat na razgovor, to vise nije praksa?
I mi smo isli kod pravnice na razgovor i tamo smo dobili sve upute sto treba pribaviti za postupak.
Nitko mi nista ne rekao, rekla jedino da iduci ciklus obaviti hormone i na pocetku drugog mjeseca u postupak
Znaci za javnog biljez.to ce oni dati?????
ljube,ne brini sve budeš saznala putem..kada dogovorite postupak onda budeš dobila i papir za ovjeriti kod jb i sve info. :-)
Cure, puno hvala!!!! :)