Pijes li mozda vitamine? Oni znaju potamniti mokracu, vitamini b skupine.
Pijes li mozda vitamine? Oni znaju potamniti mokracu, vitamini b skupine.
Pijem željezo i Centravit prenatal. Potrudit cu se više piti
Nema veze s trudnoćom, ali stavljam ovdje jer bi sve koji se suočavaju s anksioznošću i napadajima panike mogla zanimati knjiga Damjane Bakarič Kako sam pregorjela. Opisuje iskustvo, svoje i drugih, bitke s tjeskobom i panikom, kako se suočila s tegobama i krenula na put ozdravljenja.
Evo da se i ja prikljucim! U 11. sam tjednu trudnoce (koja se napokon ostvarila prvom inseminacijom :-D) i nestrpljivo cekam svaki ultrazvuk. Brojim vise dane kad cu izaci iz prvog tromjesecja :) Jedini strah koji imam je da li ce srceko na sljedecem pregledu kucati...
Trudnoca mi je za sada odlicna, nemam bas mucnina (tu i tamo ako ogladnim :)), tu i tamo pritisak u nosu, duboko disanje, grudi nabrekle i trbuh napuhan (izgledam kao u 5. mj trudnoce pa od 7. tjedna vec nosim trudnicke hlace). Ponekad uopce nista ne osjecam, pa me strah da li je mrvica dobro :) Iskreno ne znam sta je gore osjecati jake mucnine i imati osjecaj trudnoce ili odlicno podnosti trudnocu pa se stalno pitati jesam li zaistra trudna :/
Toliko sam cekala momenat da zatrudnim, da sad se vise brinem umjesto da uzivam :(
Bok curke, evo da se i ja s mamitom prebacim na trudničke teme!
Sada sam tek 5+2 i čekam prvi uzv da mi potvrde da je sve ok!
Ne moram ni reći da mi je to strašno napeto!
I još jutros odjednom me prestale boljeti cice onak jako kako su dosada, pa sam se sva isplašila jer vidim da to može biti znak spontanog... Tako da te kužim mamita :-)
Imala sam i ja takvih dana skroz na pocetku! Sve sam simptome osjecala a onda odjedanput 2-3 dana nista... uspanicila sam se ali je na kraju na uzv sve bilo ok :) tako da vjerujem da je i kod tebe sve u redu :) kad si rekla Purple Lu da ti je uzv?
Ma već su mi se do podne svi simptomi vratili! A šta ću kad sad sve pratim i osluškujem!
26.3 idem
Ne znam, nisam te pitala jesi ti još uvijek u vinogradskoj i kod kojeg dr? Jesi zadovoljna?
Pozdrav curke!
Nova sam ovdje i tražim savjete na sve moguće načine
Ja sam nakon zadnjeg pregleda s humane (Vinogradska) presla kod svog doktora. Svakako su mi doktori svi super bili u Vinogradskoj. Mozda jedino cekanje je bilo problem, al ostalo super. Tako da me sada moj dalje vodi. Ti si u Vinogradskoj ili isto kod svog?
Pa ja sad trebam izabrati gdje cu.
Kod mene je malo specificna situacija pa nemogu ici kod svog gin nego od početka u bolnicu, petrovu ili vinogradsku pa sad moram odluciti ubrzo...
Nisi mi odg kaj je to nifty i jel to svi moraju raditi i kad ćeš dobiti nalaz?
Purple Lu, s kolikim hba1c si usla u trudnocu? Kakve su ti glukemije? Dijabetolog ti je na VV?
Inace, Petrova je ref. centar za dijabetes u trudnoci, Vinogradska nije specijalizirana za tip 1 (npr. sestre nisu educirane), ali ako imas dobru samokontrolu, dobru suradnju s dijabetologom i ginekologom, kombinacije su moguce.
A nisam znala! Onda svakako idi gdje su iskusniji!
Nifty je slican test kao kombinirani test koji se radi u bolnici (kombinirani se radi u 11-12 tjednu). Medutim njegova tocnost je 99% tj puno je pouzdaniji od kombiniranog testa.
NIFTY je neinvazivan prenatalni test (NIPT, engl. NonInvasive Prenatal Test) koji služi za otkrivanje Downovog sindroma i drugih kromosomskih poremećaja koji su posljedica viška ili nedostatka kromosoma, tj. genetskih informacija u bebinoj DNK.
Kombinirani svi rade (na uputnicu) a Nifty samo privatno i jako je skup. Imas na netu njihovu stranicu s vise informacija, cijenom i popisom partnera gdje se moze test raditi.
Rezultati bi trebali biti nakon 6-8 dana. Ja sam iskreno nestrpljiva da vidimo mrvicu na uzv vise nego sam test :) kad vidim srce da kuca, bit ce mi vec puno lakse :)
Inace sam dobro, vecinom odlicno. Naravno ima i losih dana, al sve u svemu stvarno dobro. Nisi mi rekla Purple Lu koje simptome imas i da li su ti dali progesteron i folacin da pijes?
Nismo jos rekli svima. Nasi najblizi su znali da smo isli na postupak, tako da oni znaju a ostalima planiram reci nakon Nifty. Jos nisam sigurna hocu li odmah nakon uzv ili cu cekati nalaze. Jeste vi objavili?
Pa ništ od simptoma klasika, pojave mi se bolovi kao da ce doci m, križa me ujutro bole, cice uglavnom stalno osjetim, i počelo mi je biti malo mukica.
Nije da mi se povraca ili da mi mirisi smetaju nego me baš počne želudac boljeti...
Od terapije pijem folacin i andol, utorgestane vaginalno i već mi ih je preko glave!
Ma mi nismo nikome još rekli osim par frendova koji su znali da smo u postupku pa im nismo ni mogli ni htjeli skrivati :mrgreen:
A planiramo kad prođe uzv reci starcim, a onda i braci/sestrama (imamo jako veliku najužu obitelj pa je to jako puno ljudi :-) i zato odgađamo, a opet želimo naravno podjeliti radosnu vijest s njima)
Tako je i meni bilo od simptoma! Bit ce to sve super! Jos par dana i uzv :) Pa ce malo biti lakse!
Imam osjecaj da kad dode uzv onda sam tjedan dana super i onda drugi tjedan cekanja sva na iglama... valjda to svi prolaze dok se ne prode prvo tromjesecje :) tad je potrebno najvise strpljenja ;)
Ma i ja mislim da je tako svima
Sad vidim da sam krivo napisala, ne pijem andol nego aspirin...
Evo me na terminu. 25.3. Još ništa. Sjedim doma i čekam da se nešto dogodi. Muž me zeza da ću 31.3., njemu na rođendan rodit. Grozan je, ko će još 6 dana ovako. Niti mogu ležat, niti sjedit niti hodat puno. Samo sam s mjesta na mjesto.
Srećom, starija je zdrava pa ju je baba odvela u jaslice. Imam vrijeme samo za sebe, baš osjećam da se trebam posvetit sebi i bebi, najviše psihički. Fala bogu da je opet pondejeljak.....
Sretno VeraM Nadam se da ce brzo :)
Purple Lu, tebi sretno sutra i javi :)
VeraM sretno!
Evo da prijavim da imamo malo srce!
Ali nažalost imam i hematom pa me to malo uplašilo ali dobro valjda bude sve ok!
Bok žene, ja još 2u1. Bila jučer na CTG, sve 5. Nisam otvorena, da citiram dr nakon pregleda "Ništa, vidimo se opet u četvrtak". Tako da svi čekamo. Sreća, nitko me ne zove i ne pita ništa, pilaju muža i babe, jel rodila. Ja se nikome ne javljam, ko ih šiša. Čak se bolje osjećam sad nego prije 10 dana, spustila se skroz i sad mogu normalno opet disat i jest.
Purple Lu, ajme cestitam! Sto se tice hematoma, mislim da je najbitnije sada da mirujes. Bit ce to sve super :)
Ema G, meni na prvom uzv nije kucalo, al je nakon tjedan dana kucalo. Tako da se moze vec vidjeti a i ne mora. Nemoj se samo obeshrabriti ;)
Evo ja dosla upravo sa Nifty. Najvise sam se radovala uzv. Radila mi je 3D uzv i cula sam srceko. Koji dirljivi momenat, sad kad pomislim suzne mi oci. Za tjedan dana su nalazi gotovi i nadam se da mogu onda odahnuti...
Hvala cure!
EmaG meni je bilo 6+0 i vidjelo se srce, ali mi je rekao dr da se ne razočaram ak ne bude jer između 6 i 7 tt vidi!
Sretno i javi odmah!!!
Vera :fige:
Mamita joj baš se i ja veselim svim tim budućim uzv!!
Gdje si radila Nifty i koliko si platila, jer ako sam dobro skužila ne ide na uputnicu?!
I sad me još zanima kada si išla na sljedeci pregled?
Meni je samo napisao hrpu pretraga koje trebam napraviti i sljedeci pregleda za 3-4tjedna ili po potrebi ranije, pa sam malo zbunjola...
I jesi radila papu i briseve?
Isla sam u polikliniku Sunce. Al cijena ti je svugdje ista. Ja sam radila Nifty Plus koji dode 4.400kn. Odlucili smo investirati u tu pretragu s obzirom da imamo mali stan te ionako necemo moci kupiti sve zive rekvizite za bebu :)
Ja sam uzv imala dva tjedna poslije 1 uzv i morala sam samo urinokulturu i krv vadit. Papa i briseve nisam s obzirom da sam to sve za postupak radila u 10. mjesecu. Kad si ti zadnji put radila?
U 6mj prošle god sam radila, bilo je sve ok i papa i brisevi, ali sad mi je preporučio dr da ponovo napravim...
Živa mi je tlaka jer do sada sam ih radila privatno, nisu jeftini ali nalaz dobiješ za tjedan dana!
A čini mi se da sam negdje pročitala da se prek soc čeka i 3tjedna i moraš ih sam nositi negdje na zvijezdu...
Gdje si ih ti radila?
Ja sam sve kod svog doktora odradila, jer mi se poklopilo da mi menga prosla i nalazi taman dosli pred hsg pretragu a ciklus mi inace trajao oko 35 dana. Mislim da sam papu cekala 3 tjedna al znam da ima neka opcija da platis 100 kn pa ti bude za tjedan dana. Trebas pitat svog ginekologa. Briseve moras nositi. Ja sam nosila u dom zdravlja Remetinec (dodatna lokacija Štampara), jer mi je bilo blize. Oni zaprimaju uzorke do 9.30. I oni su gotovi za tjedan dana.
E super, nisam znala da se može na remetinec nositi i da su tak brzo gotovi, jer to mi je puno bliže!
Hvala mamita!
Kako si inače?
Evo danas sam bas nekako koma. Imala sam visoki tlak pa su me odmah poslali u bolnicu. Al srecom kad sam dosla, vec se poceo spustati :)
Kako si ti?
Samo mi se spava i izgubljena sam nekako, svašta imam za obaviti a ništa ne stižem...
Koliki ti je bio tlak? Imaš inače problema s tlakom?
Pozdrav curke,
Evo i mene nakon nekog vremena. Danas smo 33+2tt i sve je ok. Decko je vec velik, na zadnjem pregledu prije 2 tjedna imao je 2100g, standardno veci. Poprilicno je aktivan i nelagodni su mi vec njegovi pokreti. Mogu vam reci da vec polako brojim dane do kraja. Inace sam ok, osim standardnih briga zadnjih tjedana-zgaravica, tromosti, neudobnosti...
Joj katka22 super! Znači još malo imaš, kad ti je termin?
Ne znam jel li veraM rodila? Ništa se ne javlja...
Nisam. Jučer bila na kontroli. CTG utredan, plodna voda bistra, 1 prst otvorena. Dalje čekamo. Sljedeća kontrola sutra ujutro. Ujadile mi ove kontrole više, sreća da sam 3 min autom od rodilišta. Mala je nisko, napipao je glavicu, ali se ništa ne događa. Nikakvi grčevi, baš mir. Sad nam ostaje vidit hoće li na tatin rođendan stić poseban poklon (u nedilju).
Drage moje da se kratko i ja javim...... 8/3 još smo tu. Od jutros duphaston 3x2 i utrogestan 3x2. Umjereno mirovanje. Miom je jako napredovao, sad je 6,8 cm. Pomalo već gura bebicu. Ja sam prestravljena.... ima li iskustava sa utrogestanom, trebam li na sto posebno obratiti pažnju?
Bio je 145/86. Da nisam zvala svog doktora, ustedila bi si dosta vremena :) sad znam za iduci put. Inace nisam primijetila da imam nekih problema s tlakom.
U zadnjih par dana sam bas nervozna i reagiram na svaku. Valjda mora i takav period doci.
VeraM drzimo fige da bude poklon za rodjendan! :)
Katka22, super :) znaci bebica dobro napreduje :)
Ja sam još doma, prevarili se i za rođendanski poklon. Ništa se ne događa već više od tjedan dana. Ona je nisko, smjestila se lijepo glavicom u zdjelicu, može joj dr napipat glavicu. Ja sam otvorena samo 1 cm od prošlog četvrtka. Plodna voda ok, ctg uredan, ne pokazuje kontrakcije. Ne znam dokle će ovako. Kontrola opet sutra. Ne znam što ako pređe 2 tjedna. Valjda će onda na indukciju, iako bi to rado izbjegla.