Eto i mi odlučili.. Neće bit Adnan :-( , al neće ni Ozren :-) već će biti Lav
Printable View
Eto i mi odlučili.. Neće bit Adnan :-( , al neće ni Ozren :-) već će biti Lav
od svih mojih prebiranja po muškim imenima nama je stigla Marta :mrgreen:
sjetila sam se moje nećakinje (sada tinejđerke) i njenog vrtićkog prijatelja imenom Maroje. Sva djeca su ga zvala Majore, i nikako zapamtiti :)
Baš čudno, Majore mi zvuči puno nespretnije za izgovoriti nego Maroje, možda zato što sam navikla na ovo drugo :)
Rodio se mali Borna:zaljubljen::angel: pusa!
Kako vam se čini ime za dečka Eli? U Hr.je to unixes ime, ali je izvorno hebrejsko i isključivo muško :)
Mi još ne znamo šta čekamo, al nekako smo oboje od početka sigurni da je dečko... problem nam stvaraju imena :-P
Oko imena za curicu smo se više-manje odmah složili, al za dečka.... uf!
Meni se sviđaju Dorian i Stefan, al mužić nije oduševljen :cekam:
Šta se njemu sviđa?
Meni su oba lepa. Doriana će možda često pitati da li je sa ili bez j, ali to je nevažno.
Što se njemu sviđa? Dobro pitanje :lol:
Ništa. Nema niti jednu ideju i to me izluđuje. Samo čeka da ja nešto izmislim pa da kaže svoje mišljenje.
Kaže da ima vremena, a nije da nema pravo. Ima još više od 6 mjeseci, tako da se budemo valjda dogovorili :D
U hrv. je Eli uniseks jer neki roditelji zele dati djevojcima ime Elly, ali po Vuku. Ja bih radije dala ime koje se pise i cita jednako vani i u Hrv.
Eli za decka je lijepo.
Evo mene i tu...ni mi još ne znamo što očekujemo,ali svi imaju osjećaj da će bit dečko iako bi ja naravno curicu. Za dečka nemam pojma kako da ga nazovemo-ni muž ni ja :lol:
Za sad imamo Natan,Nikola,Damjan ali nekak mi se ni jedno posebno ne sviđa. Sviđa mi se Daniel ali je dosta često kod nas. Htjela sam Karla pa je otišlo susjedi, Ivor mi je bilo super i odjednom sam upoznala 2 mala Ivora, ne zna se koji je slađi :) I sad nemam pojma...Martin mi je lijepo ime al mi smo u školi imali Martina,pa smo ga zvali Smrdljivi Martin (po onom kukcu) iako smo kasnije redovito slavili Martinje :). A pošto je termin nekad između martinja i sv.nikole vjerojatno će bit jedno od toga da se u isto vrijeme slave sva dana 3-i imendan i rođendan i blagdan i riješimo sve u šutu :) A onda još i Božić i pokloni, pa mali bu presretan :)
Slazem se. :)
Meni nekako jedino automatski dolazi da ga izgovorim na engleskom (i tada mi je lijepo).
Ovdje je dosta cesto musko ime Elia (-h na kraju netko doda, netko ne), izgovara se jednako. Isto mi je lijepo (ali bi u HR-podneblju bilo, vjerujem, neobicno s nastavkom -a, dok je npr. Elio sasvim uobicajeno u Istri).
Eli je hebrejsko muško ime. Bilo je relativno često. Ne znam kako je sada.
Evo i mene,MM i ja smo jedva nekako našli tri imena oko kojih se možemo složiti, ali još uvijek se niš ne zna,a termin mi puše za vratom. Toma, Šimun ili Damjan
U mom susjedstvu se rodio Grga. Nisam komentirala, ali sam pomislila: kad će to dijete uspjeti izgovoriti svoje ime :). Ustvari uopće nije loše ime.
Da dajes ime prema tome kad ce ga znati lijepo izgovoriti valjda bi se zvao Aaaaeeo ili tako nekako :-D
meni je Grga super!
A slican favorit mi je Gregor. Ali mm ne zeli ni cuti.
Ivor je krasno tu gore ga je netko spominnjao, ja bi jednog malog Ivora za po doma.
Eli mi se ne sviđa
nešto mi ostaje nedovršeno
Grga mi se isto ne sviđa
Ivor mi je lijepo
Ljudevit mi je lijepo
Bartol isto
Pavle
Vid
........
Mi smo za drugog dječaka odabrali ime Mihael...8-) a doma ga čeka Matej. Ne znam zašto, ali bilo nam je važno i da ta dva imena nekako pašu, kao da će cijeli život stajat jedan pored drugog. :lol:
Istina, ali ipak čovjek misli o tome.... Mi smo za drugo dijete odustali od imena s R (Marcel) jer naš stariji sin nije mogao izgovoriti ni svoje ime, pa smo nekako birali ime drugom djetetu imajući to u vidu, ali iz perspektive cijelog života imaš potpuno pravo.
Glede Grge - ja bih djetetu dala ime Grgur ili Gregor - Grga mi je više kao nadimak, izvedenica iz imena. Nije za dokumente, kao ni Toni ili Ivo. Ali to je samo moje mišljenje.
Eli mi je prekrasno ime. Ne poznajem niti jednu mušku osobu (ni mlađu ni stariju :-)) koja se tako zove.
Eli je ovdje dosta cesto. Ali dolazi od Elias. Prekrasno ime.
Konačna odluka je pala, naš mali dečko zvat će se Eli i uskoro će nam se pridružit :)
Ekipa uljepšali ste mi dan na tako divnim komentarima za ime!!! :heart::bye:
Što mislite o Nevenu ?
i neven i nevena su :heart:
Mi smo neodlučni između Toma, Šimun ili Damjan
Sad ću ja dati nedivan komentar :mrgreen:
Nemam baš racionalno objašnjenje, ali, gotovo oduvijek, kad čujem da se netko zove Neven prva misao koja mi prođe kroz glavu je "a jadaaan" (i sažalni hugić mu nabacim). :-P
U biti, kad malo bolje razmislim, ne sviđa mi se niti jedno cvjetno muško ime (Neven, Narcis, Jasmin...); možda u tom grmu leži zec :unsure:. Mada mi Neven uvjerljivo odnosi glavnu nagradu za sažaljenje!
Šimun mi je jako lijepo :heart:
i ja glasam za Šimuna :heart:
predivno ime, tako elegantno, moćno i muževno