krumpir gulaš
Printable View
krumpir gulaš
perket od junetine
Židovska piletina...odlično, oduševili smo se...
prilog kelj i njoke
:klap:Danas juhu i biži s mesom.:heart::heart::heart::preskaceuze:
KosjenkaMa super :)Citiraj:
Židovska piletina...odlično, oduševili smo se...
prilog kelj i njoke
Danas ne previše zahtjevno (iako bez previše volje i snage iscrpljeni od dječjih boleština)
Popodne : juhice, riža, povrće, voće
Večeras:
Probat ću ovaj namaz liptauer
Odojak sa jaako hrskavom kockastom koricom :)
Mladi luk, grah salata
Slatko: listići badema premazani sa bjeljanjkom, kratko pećeni u pećnici, ohlađeni se namažu čokoladom. Mirisno, ukusno i brzo :)
I to je to, svima želim lijep provod u novogodišnjoj noći!
Danas možda neko frigano jaje i prokulice - nisam još odlučila, vidit ću kad dođem doma, a večeras "Klempu" :-D, tj. odojčića. Uz to malo francuske, sira, narezaka, pečene paprike, domaći kruh ili pogačice.
Od slatkog imamo Tiramisu, Preznice, Badem-srca i Corn-minjone.
Od pića - domaće vino, domaću orahovicu, premda se kod nas najviše popije Cole jer niko baš ne pije alkohol. Bit će nas desetak.
Danas poriluk!
Jučer kelj
Sutra grah
bez kolača i slatkiša... mm i ja hodamo po kući u trenerkama, kao kežual..klinac,hlače ne možemo zakopčat, dobro pa smo na GO.
kelj varivo.
i voljela bih barem jednom u životu napraviti faširance, pa da bude kako svi vi to radite... ali ja to ne bih znala napraviti ni da se na trepavice postavim.
tako da će ipak biti samo kelj, bez ikakvih dodataka.
Kad vidim da pise kelj varivo, odmah poželim ugasiti preglednik.
Volim kelj, al kao varivo mi se zamjerio još u djetinjstvu.
Ja cu danas napraviti lazanje od tunjevine. S domaćim tijestom, naravno.
dosta mi je ove teške hrane, na redu su variva: danas leća, sutra grah
četvrtak možda tortilje s piletinom
Ja sam se dosjetila jadu (od muke) kako napraviti faširance, a da mi se ne natapaju u masti/ulju i da bude brže gotovo. Mesna štruca, i to BEZ frkanja, samo se mljevenim mesom napuni keramička posuda za lasagne (imam tri različite veličine tih posuda) i to se ispeče u pećnici. Poslije režeš na šnitice. Dušu dalo za uz kelj i slična variva.
Smjesu mljevenog mesa i začina čovjek lako prilagodi svom ukusu. Mi smo zadnje vrijeme najčešće na puretini (dodaci: luk, češnjak, svježa paprika, može špeka malo jer puretina je suha... od škroba zobene pahuljice ili zdrobljeni prepečenac ili ostaci starog kruha, sve to drži vodu). U klasičnu smjesu ide jaje sirovo, a može se puniti i jajima kuhanim, što je baš zgodno kod ove štruce jer se ne raspada - jednostavno se jaja stave unutra i "zatrpaju" mesnom smjesom.
Inače, ne radim ovo baš često, to je varijanta za goste. Svakodnevna varijanta uz variva bude mi slana gris-štrudla sa sirom (a može i mljevenim mesom).
Kod nas kelj s ječmom i malo kobasice
Aaaaaa, opet keeeeelj.
Ma ide kod mene kelj, samo pod uvjetom da se ne jede žlicom. Sličan problem imam i s krumpir paprikašom, jerbo je moj stari uvijek na pitanje "šta bi mogli sutra za ručak?" odgovarao s "krumpir-paprikaš".
Aaaaaaaaaaa, koje traume iz djetinjstva....
kelj
:lol:
Jooj, trbuh me boli od smijeha, dobre ste!
Kod nas su zadnjih dana samo lagane juhice od povrća i meseka
Krumpir iz pećnice kuhani na malo temeljca od juhe i zapečen povrćem
Uz to kuhano meso iz juhe
Salata paradajz sa lukom
Poslje ću valjda složiti njoke uz špinat
:-P
marta moja, ja bih rado napisala "pelinkovac"
al kad ti imaš preča posla
zato
kelj!
Pileće faširance, dinstane prokulice i pire krumpir.
Jucer: fusilli u tartufati, zelena salata
Danas: francuska juha, dvije vrste njoka: sa gorgonzolom, i sa govedinom; kiselis-salata
srijeda: krem juha od bundeve, caneloni punjeni spinatom, rikola (trebalo je biti danas domaci ravioli u umaku od oraha, recept ane u., ali je doslo do promjene)
cevrtak: krem juha od karfiola, kobase sa kiselim zeljem, pire krumpir, vjerojatno i tjestenina u umaku od gljiva za mene
petak: tjestenina s brokulom, cikla
subota: varivo od lece, cikla
nedjelja: lazanje, kupus salata
zhang, u cijelom tjednu nema kelja?!
a nema....vec sam nabavila sve namirnice za ovaj tjedan pa kad sam vidjela danasnju prepisku, shvatila sam da sam fulala ceo fudbal :mrgreen:
evo je opet....:-x
prebaci se na karfiol, to želim vidjeti. i jesti.
Napunila konačno fridž, i gledam šta kuhate, kad ono samo kelj. Na svu sreću njega nisam kupila :lol:.
Danas sam juhicu od domaće pasirane rajčice. Samo to. Na detoksikaciji smo od blagdanske klope.
Šta ću sutra, hm?
Imam brdo quinoe, imate ideju šta s njom? S tim da ne mogu u woku ništa jel imam sad indukciju.
Sutra: ječmena kaša, kuhani domaći štrukli
A da komentiram vaš kelj ili bolje reći svoj :)
Volim ga kuhati i strašno je svima njami dok ga skuham osim djece (ne sviđa im se sam kelj), pa si samo moče kruh u juhi i tako
nam nije često na meniju, dok se u ječmenoj kaši, koju sutra kuham, prejedaju.
Danas: pileća juha, carbonara..
Sutra: nemam pojma.. došla sam tu po ideju, ali me ovaj vaš kelj baš i ne oduševljava :-P
Eh, zaboravih prijaviti - kod nas fantazija. A salata - vjerojatno zelje (kupus) !
danas juha od brokule i malo brokule na lešo za mene
dečki će krumpire u rerni
A kako radite kelj? Ja najčešće na lešo ili sa krompirom, mrkvom kao varivo-na kraju lagana zaprška sa crvenom mljevenom paprikom i bijelim lukom. Moji isto nisu baš ljubitelji, ali pojedu.
Ponekad znam napraviti tako da prvo malo prepržim slaninu na kockice, dalje normalno ostalo, ali tijekom kuhanja ubacim i malo kima. Taj način mi je jako fin, i moji vole jer je malo drugačije.
Mi najviše volimo musaku od kelja i riže (bez mesa, ali u to se može staviti i mljeveno meso ili šunku za pizzu, pa se dobije kompletan obrok).
Red obarenog kelja, red kuhane riže, (eventualno red mesa), red ribanog sira - dok se vatrostalna zdjela ne napuni. Zalijem vrhnjem razmućenim s jajetom (+sol i papar) i zapečem. Mljac!
Jedemo i varivo (klasično s krumpirima) i lešadu (u to stavljam krumpir i obavezno mrkvu, začinim maslinovim uljem, dodam kosanog svježeg češnjaka i papra), radim popečke od kelja (kuhano povrće obradim štapnim mikserom, dodam jaje ili dva, ovisno o količini, dodam prezli koliko treba da se poveže i pržim na ulju). Nisam popečke već jaaako dugo radila, otkad je mm na dijeti zbog masnoća, ali eto - nisu svi na dijeti.
jučer - grah s kobasicama i suhim mesom, krumpir u kori
danas - juha od juneće kosti s gris knedlama, juneće šnicle na saft i riža, crveni kupus za salatu
Pogodite sta sam kupila na placu!
varivo od leće
Sutra nam dolazi gošća (muževa krsna kuma). Peći ću domaće krvavice. Uz to pire i kuhano povrće (ne znam da li će biti kelj ili brokula - vjerojatno brokula, ljepše izgleda za goste). I kuham nezaobilaznu juhu, još nisam odlučila kakvu, možda bi se paradajzova lijepo uklopila. Budući da je kuma ljubiteljica slatkog, možda padnu hola kocke ili nekaj slično, ali ne namjeravam se jako trgati - pune su nam zadnjice svega.