Anaši onu kliniku vjerojatno vodi vrlo uigrani tim s obzirom da rade vec godinama. On je sada potrebniji u Sarajevu dok ne stvori tim koji ce moci preuzeti te odgovornosti.
Printable View
Anaši onu kliniku vjerojatno vodi vrlo uigrani tim s obzirom da rade vec godinama. On je sada potrebniji u Sarajevu dok ne stvori tim koji ce moci preuzeti te odgovornosti.
I ja sam to pomislila :-) ali ja kao nevjerni Toma :-), jel njegova klinika najbolja i Europi s obzirom na uspjeh?
ABONI76 cekam dojmove :-)
cure, otvorena je nova tema, potpomognuta u sarajevu (Bahceci) , pa ako možete tamo da nastavite temu o ovoj klinici, da imamo sve na jednom mjestu :*
Dragi moji, juče sam bila na konsultacijama u Bahceci klinici. Doktor je iz Turske, sestre su naše i jedna od njih prevodi. Svi su jako ljubazni i trude se odgovoriti na sva pitanja. Ja sam došla bez mm, ponijela njegove nalaza (imamo nalaze hormona, testa na hlamidiju i krvnu sliku), doktor je sve pregledao ali mi je rekao da je potrebno da mm dođe da kod njih uradi spermogram i da on predlaže slijedeće: Da mm dođe i kod njih uradi spermogram, ako nađu nešto spermatozoida oni će ih zamrznuti i ponavljat će se spermogrami sve dok ne skupe dovoljno za vto. Rekao mi je da počne da pije Agrinmax for man. Ukoliko ne nađu spermatozoide na prvom spermogramu da dođe opet nakon što popije terapiju (našla sam na netu da je pakovanje za 3 mjeseca). Ukoliko se ne nađe ništa na drugom, onda rade Micro tese. Ako ne nađu ništa, onda se rade analize i uključije terapija. Poslije najmanje 6 mjeseci se ponovo radi Micro tese i ako ni tu ništa ne nađu, onda je tu kraj. Ne znam da li će i ostalima predložiti isti postupak ili je to nama predložio zbog drugog nalaza na kojem je dijagnoza cryptozospermija (pisalo je da je nađeno nekoliko nepokretnih narušene morfologije), ali mislim da će oni svima tražiti da se svakako kod njih uradi spermogram. Što se tiče cijena nisam puno pitala, jer je sos dobila već tu informaciju, a mi ćemo svakako opet morati ići nakon spermograma. Prije nego što sam ušla kod doktora, sestra mi je rekla da su ove konsultacije besplatne, ali da će doktor pitati da mi uradi ultrazvuk koji košta 100 KM, pa da skontam hoću li raditi. Spermogram košta isto 100 KM. Toliko od mene, ne znam da li će vam ove moje info biti od koristi, ja sam se malo zbunila kada sam bila tamo, tako da nisam ni pitala sve što sam mislila...
Da li je neko od vas nabavljao ovaj Agrinmax što je nama propisao? Pitala sam u apotekama, tamo ga nemaju, ali sam našla na netu da se to ima u radnjama gdje se prodaju sportski suplemenati, pa vas molim ako je to neko koristio da mi kažete gdje ste našli...
Pozdrav svima :-)
aboni76 super, samo nam piši iskustva možda će nam svima trebat.. jel nam je klinika naj bliža i jedini spas
a malo sam čitala o ovom lijeku Agrinmax to je nešto vitaminsko, da probaš u hrvatsku zvat i pitat u njihovim ljekarnama da li oni imaju
Naravno da ću pisati, da nije ovih ovdje cura ne bih ni znala za Bahceci niti šta trebam uraditi...Mm će ići za 15-dana kod njih da uradi spermogram. Našla sam ja ovaj AgrinMax, može se naručiti iz Amerike, ali mi je čovjek kojeg sam juče zvala, a koji je držao radnju sportskih suplemenata u Sa, rekao da je on to imao u radnji ali da je zatvorio radnju. Kaže i on je to uzimao po preporuci ljekara, jer je i on imamo problema sa spermićima radi uzimanja steroida i da ih sigurno ima uzeti negdje u nekoj od tih radnji, da se ne naručuje iz Amerike.
Draga ja cu ti u srijedu provjeriti za taj lijek pa ti javim :-*
Cure, hitno mi je potreban savjet!
Naime, iako smo već dogovorili termin za mesa/tesa u Pragu, ja sam danas nagovorila muža da ponovi spremiogram i rezultat su dva nepokretna:-D!
Doktorica ovdje nam predlaže da pokušamo ponovo terapiju sa smokvama u maslinovom ulju(smatra da nam je to bila dobitna kombinacija), pa da uradimo ponovo punkciju. Šta sad da radim? Da otkazujem biopsiju ili?
Prvo bih željela da vas sve pozdravim,nažalost vidim da nas ima puno ovdje. Nova sam i već duži period čitam šta se dešava.
MM ima azoospermiju,hormoni uredni ,brisevi isto išli kod urologa on što je vidio sve je u redu,i pošalje nas na biopsiju. Mi odemo u privatnu kliniku u našem gradu,on nas pošalje na punkciju kao moguće da tu nadju pošto je sve u redu. Medjutim tamo ne nadju ništa. Nisam išla dalje da vidim,šta i kako. Pominjete ovdje dr Emru i Sarevo pa je mozda bolje da odmah idemo na microtese. Mada nam niko nije rekao da mm vadi ihibin B ,niti kariogram niti microdelecy da nije vas nebih ni znala za to. Osjećam se kao kad bilo gdje pokucate a nema izlaza vjerujem da ste i vi tako na samom početku. Mislite da je najbolje da odmah idemo u sa ili prvo daa izvadimo ovo sto sam gore navela a sto od dr niko nam nije pomenuo. Iz Splita smo i gdje ja to mogu privatno uraditi jer mm nema zdrastveno. Unaprijed zahvaljujem na odgovrima. Veliki pozz
sos15 to je odlična vijest znači dešava se nešto, nisam pametna šta bi na vašem mjestu ???? možda poslušat savjet doktorice a prvi put čujem za tu terapiju sa smokvama u maslinovu ulju.. a u krajnjem slučaju možeš otić u sarajevo ako sad odustanete od praga
Za tu terapiju sam ja čitala na netu da snizava FSH (koji je kod mm bio izuzetno visok), pa sam mu napravila, ali on baš i nije redovno uzimao, e sad će opet početi. Kad je juče doktorica vidjela napredak, pitala nas je je li nešto koristio,a mi na to i zaboravili, kao ništa. Kad ona spomenu da bi mogao pokušati sa smokvama, ja tek onda skonta da je on to jedno vrijeme uzimao. Doktorica kaže da je moguće da je od toga. Sad ćemo ponovo odraditi FSH da vidimo da li se snizio.
Poslala sam mail u Prag da vidim šta će oni reći, ali ja bi najradije odgodila biopsiju i pokušala nakon ove terapije odraditi ponovo spermiogram i punkciju (ipak je manje invazivan proces). Sad se omišljamo gdje da to radimo u Sarajevu ili Praguu. Kod mene stalno neke dileme, ali j sam već sve rezervisala za Prag i onda me nešto počelo bockati (mm se zezao da me svrbio novčanik) da odradimo spermiogram, kad ono isplatio se trošak.
Čini mi se da je na forumu već neko bio u ovoj situaciji, da je dogovorio Prag i da je nađen materijal u spermiogramu, ali se ne mogu sjetiti ko. Voljela bih znati šta su oni uradili.
sos bas me obradova ovako rano ujutro , nemoj samo ici u mediko s , oni sa tim nece uspjeti nista uciniti , ja na tvom mjestu bi bar vidjela sad sloveniju kao opciju.
jel sredio on stitnu tj . jel poceo uzimati lijekove da nije i to pomoglo malo.
Pije letrox već mjesec dana, sledeće sedmice ponavljamo tsh, a utvrdili smo da nije Hashimoto, antitijela su ok.
Ma, možda je sve pomoglo, počeo je i sa fizičkom aktivnošću, pa moguće da je sve uticalo. Ja ga zezam da je od straha zbog operacije proizveo spermatozoide.
Supeeer sos to je dobra vijest, baš si me obradovala :-D. Ako se sjećaš i kod nas su našli nekoliko nepokretnih i doktor u Bahceciju mi je rekao da treba da uradi kod njih spermogram i da nabavimo Agrinmax, da počne da pije, ako ne nađu ništa na prvom spermogramu, da opet uradi poslije terapije, pa ako se ni tada ništa ne nađe onda biopsija. Već sam i ranije to napisala, ne znam da li si vidjela, pa da ti napišem svoje iskustvo pošto vidim da razmišljate da dođete u Bahceci...Obzirom da nije puno daleko,možda ne bi bilo loše da dođete i kod njih uradite spermogram...Pozz i sretno
Upravo se spremam da nazovem Bahceci da vidim šta će oni predložiti. Jesu li ti oni spominjali punkciju? Ja bi rado da mm još jednom proba s punkcijom prije biopsije jer mi je to manje invazivno. Gdje si nabavila Agrinmax i koliko košta?
Naručena za konsultacije i spermiogram u Bahceci!
sos15 baš mi je drago za tvog muža!:-D A koliki mu je bio FSH da sad ne tražim po temi, ako si već negdje pisala? Pitam zato što je mm na drugom spermogramu nađen jedan nepokretni, a FSH mu je 14,3, a gornja granica u tom labu je nekih 11,5 mislim. Mi nismo probavali to sa smokvama, jer sam negdje pročitala da ne vrijedi.
FSH je bio 21,4 mIU/mL (1,5-12,4). Sledeće sedmice ćemo ponoviti da vidimo je li se spustio. Doktorica tvrdi da postoji spermatogeneza, a nakon rađenog nalaza Inhibin b predlagali su nam donaciju.
Ne mogu tvrditi da su smokve pomogle, ali sam sigurna da nisu ni odmogle. Možda su smokve u kombinaciji sa letroxom i povećanom fizičkom aktivnosti pomogle, a možda i što sam mu malo izmijenila režim ishrane, ne znam ali šta god da je, dobro je.
Ima li iko da je išao na IVF sa tako malim brojem nepokretnih spermatozoida i da je uspjelo?
Idemo sledeće subote, ako doktor ne otkaže jer obično vikendom ide za Tursku. Gledala sam sad taj arginMax, ali je skup, našla sam u Hrvatskoj dosta jeftinije (Anasi1507 je naručila), a sad sam zvala i Banja Luku,pa će mi provjeriti. Pogledaj na sajtu www.sportix.ba
Jesi li ti nosila i svoje nalaze u Bahceci i jesu li te pregledali ili samo muževe?
ja sam naručila arginMax i cijena je 98 kn, na broj telefona 01/466-4789
Pozdrav,
Većinu nalaza bar u mom slučaju smo odradili na svoju ruku ili sam sama pitala urologa da mi napiše uputnicu. Super je što su vam hormoni urednu. Moja preporuka je da se odrade svi nalazi, pa da s njima idete dalje. Ne treba žuriti s mycroTese, to nek vam bude poslednja opcija. Kao što vidiš mi smo već naručeni za mycrotese, a sad su pronašli nešto u ejakulatu, još su kod nas i svi hormoni bili loši. Teško je nekome dati savjet, kad ni sama ne znam šta da radim.
Aboni76,
Da li je doktor spomenuo da se kod njih može kupiti taj ArginMax, našla sam taj proizvod od više proizvođača, ali kod svakog je drugačiji sastav, pa sad ne znam koji je bolji.
Nema kod njih kupiti, on je meni pokazao ovaj http://www.arginmax.com/natural-male-enhancement.php, koji ja nigdje blizu nas nisam mogla naći, a u Sarajevu nema ni ovog što je Anaši naručila, evo pokušavam naći u Mostaru, a ti mi molim te napiši šta su ti rekli iz BL, ako ne bude nigdje da naručim onda iz ove firme što je naručivala Anaši, valjda imaju isporuku u BiH. Ovaj ArginMax od Biotecha je puno jeftiniji od onoga što je meni doktor pokazao, gledala sam sastav i mislim da je to skroz slično...
Što se tiče nalaza, ja sam nosila samo od mm, jer su moji nalazi stari nekoliko godina, ali sam pogriješila, doktor mi je rekao da sam ih trebala ponijeti, tako da sve nalaza što ti imaš ponesi. Pitao me je da li hoću da uradim UZ, ali ja nisam htjela jer sam imala menstruaciju. I spermogram i UZ su 100KM. Konsultacije meni nisu ništa naplatili.
U Sportix-u trenutno nemaju, a našla sam u Banja Luci u Boriku za 48 KM, šalju i poštom,ali ne znam kakav je sastav. Otiću ja ovih dana do njih,pa ću pogledati. Javim ti kad vidim sastav. Našla sam u Caliviti, ali nije sličan sastav. Je li i spermiogram i ultrazvuk po 100 KM? Znači trebam spremiti 200 KM za subotu?
Valjda ću naći kliniku? Je li lako za naći? Imaju li reklame na zgradi?
Hajde kada vidiš javi, a ja ću poslati mail onoj firmi od koje je Anaši naručila, da pitam jel šalju u BiH.
Jeste UZ i spermogram su svaki po 100 KM. Ne znam, možda ne bi bilo loše da ih pitaš za smrzavanje spermića ako nađu nešto što bi se moglo iskoristiti za VTO. A klinika se nalazi prije ulaza u Hadžiće, kada ideš iz Sarajeva prema Mostaru, prođeš Coca Colu, najbolje je da kada prođete Colu, nekoga pitaš za veliki supermarket Bingo u Hadžićima, on se nalazi sa lijeve strane kada se ide prema Mostaru, a Bahceci je preko puta Binga, sa desne strane, ima reklama.
Već sam pitala za zamrzavanje i može se, košta 300 KM i čuva se godinu dana, a možeš platiti i za dalje čuvanje. Samo mi sestra nije rekla šta se može iskoristiti za VTO, mene je konkretno interesovalo mogu li se iskoristiti nepokretni spermatozoidi, ali ona kaže da o tome moram razgovarati s doktorom.
Ni ja ga nisam pitala, ali uskoro ćemo saznati. Mm bi trebao raditi 11.07. spermogram, a i vi dolazite 14. tako da ćemo imati više informacija. Ne znam šta je sa ostalima odavdje, je li neko još išao, Tužna nam se ne javlja nikako...Pozz svima
Pozdrav svima,
kako već duže vrijeme nije bilo ništa novoga kod nas nismo ni sudjelovali na forumu ali smo Vas redovito čitali. Evo mi se vratili iz sarajeva,konzultacije smo imali u petak. doktor je pregledao sve naše papire koje smo imali i za sada netrebamo raditi nikakve nove preglede. doktor je najprije mene pregledao na UZ i za sada je sve u najboljem redu (nadam se da će i tako ostati) zbog situacije koje ima mm morali smo ostati još jedan dan da bi mu izvadili krv i vidjeli razinu testosterona i prema tome odredili terapiju. drugi dan smo došli na vađenje krvi i u 12 sati ponovno išli kod njih gdje nam je doktor sve obijasnio i odgovorio na sva pitanja koje smo imali. Prema nalazu koje su dobili zvao je doktora u Istambul i odredili su nam da mm mora uzimati svaki tjedan 1 injekciju CHORIOMON 5000 iu i tako 2 mj, s time da mu šaljemo nalaze od testosterona nakon mj dana. Rekao nam je da će mm uzimati te injekcije sve do dana operacije tj microtese. mi smo izračunali da bi u postupak išli 12.09 to je 3 dan moje menstruacije .Kad dođemo tamo oni počinju sa mojom pripremom i svaki drugi dan sam kod njih na pregledu i tako 10 dana,nakon toga ja i mm idemo pod anesteziju meni vade jajne stanice a mm rade micro tesu,nakon toga čvrsto se nadam da će nešto naći kod mm oni spajaju moje i njegove stanice i nakon dva dana vračaju oplođene embrije u mene. s obzirom da sam ja dosta malada i da je sve u redu doktor je rekao da ovisno o kvaliteti embrija vratili bi u mene jedan i dva embrija inače je max tri. a ostatak normalno stavili na zamrzavanje. nakon toga vračamo se u Hrvatsku i čekamo rezultate . i na kraju još cijena svega toga je moj postupak tj IVF dođe 2000 eur i micro tesa 1000 eur i plus moji ljekovi koji će maximalno doći 1000 eur ostalo sve šta će raditi je ukljućeno u cijenu i naravno plus naš smještaj u hotelu od 12 dana. terapiju za mm smo kupili u sarajevu prošli sve ljekarne ali nažalost kupili smo samo za 6 tjedana jer više nisu imali pa vas molim ako možda netko zna dali u Hrv ima taj CHORIOMON i dali je moguće da nekako naručimo iz sarajeva pa da nam pošalju poštom jer mi se čini nekako jeftinije nego kod nas 1 ampula dođe oko 70 kn !
nije mi jasno, rekla si nakon dva dana vraćaju oplođene embrije??? zašto nakon dva dana? a ne recimo 3 ili 5 dana?
nemam pojima tako sam ja razumijela ... ovo nam je prvi puta tako da baš detalje neznam ..
Pored ta dva dana, jos nesto mi nije jasno...zasto ce oni tebe pripremati prije nego znaju imaju li s cime oploditi? Zasto micro rade usporedno, a ne prije??
Slazem se s Rominkom,znaci,zene ce biti stimulirane prije nego se uopce zna oce li biti ijedan spermij.Znam za takve slucajeve u Hrvatskoj i to mi je uzas.Smatram da se treba ispitati partnera na sve moguce nacine i ukoliko se ustanovi da nema sanse,onda je to to,a ne paralelno stimulirati zenu i na kraju nema nista,sta je vjerujte puno gore i psihicki i fizicki.Moj doktor meni nikada nije dao da uopce idemo na postupak dok ne provjerimo da li kod muza ima icega,dok su mi drugi doktori savjetovali da se stimuliram pa ako kod supruga bude.....
iskreno neznam,ali valjda oni znaju zbog čega je takva procedura isto tako zašto moram doći kod njih da me oni pripremaju a ne doktori u zg kao što to rade u Pragu također se sjećam kad smo bili na konzultacijama u pragu rečeno nam je da ja dolazim već pripremljena i da oni tek onda rade tesu i u slučaju da ne nađu ništa oplodnja bi bila sa donatorskim stanicama
Predugo smo čekali da se ova klinika otvori i sve nade polažemo u nju i doktore i u njihovo iskustvo i nadamo se samo najboljem zato ako oni misle da je tako najbolje mi smo tu da ih slušamo
kod nas je ovo prva i zadnja šansa nažalost