Heal the living (2017)
http://www.imdb.com/title/tt5096536/
Iako ovo neće biti film za svakoga, mene je doslovce ostavio nijemu nakon završetka, a znala sam otprilike o čemu se radi.
Dugo o njemu i sada razmišljam, iako je težak, pretežak.
Puno je ovdje tema a opet sve izvire iz tragičnog događaja koji je promijenio živote puno ljudi, a možda će drugim osobama udahnuti i nove živote.
Film je gotovo ogolio do samog kraja, skoro pa je na momente dokumentaristički, pogotovo u prikazu medicinske ustanove i osoblja bolnice.
Ukratko, nakon teške nesreće jedan od mladića nema šansu da preživi, a to će utjecati kako na život njegovih roditelja, tako i na druge živote koje eventualno može spasiti, samo odlukom roditelja. Redateljica je puna značenja dala pojedinostima, pa tako i maštanja medicinske sestre i budući ljubimac mladog doktora u filmu čine male djeliće mozaika koji "sjednu" tek nakon odgledanog filma. Iako težak, na kraju ima ipak i jednu svijetlu točku... neću puno ali tko odluči pogledati film težini usprkos, doživjet će vjerojatno mnoga promišljanja... I da, iznenadila sam se kako Emmanuelle Seigner usprkos težini uloge majke, još uvijek prelijepo izgleda.