Aurora*, lijepo te vidjeti na ovoj temi.
Super za dobar nalaz... i... lijepo da se želja za curicu ostvarila. :heart:
Printable View
Aurora*, lijepo te vidjeti na ovoj temi.
Super za dobar nalaz... i... lijepo da se želja za curicu ostvarila. :heart:
Čestitam Aurora od srca :) nekako mi se čini da je ovo godina djevojčica :)
:-DAurora, čestitam! Vrijeme je za uživanje u trudnoći.
Aurora, predivno, čestitam od srca!!!
Ja pak od početka osjećam kao da je pod mojim srcem mali dečko, no tko zna... :-)
Uh sutra uzv, uvijek sam u nekom strahu prije pregleda, ali hvala bogu, dočekai smoi konačno!
Jao Aurora* čestitam ti od srca, baš mi je drago i baš sam sretna zbog tebe!!!!! Pusa i tebi i maloj ljepotici koja ti raste pod srcem!!!
Smijem se sama sebi kako jedva čekam da malo legnem i odmorim .. već par dana osjetim bebu, pa mi gušt :zaljubljen:
Aurora, čestitke na maloj pišulji, baš mi je drago da vam se ispunio san. Šiškice, baš rano si počela osjetiti bebača, ja sam u prvoj trudnoći dosta kasnije (20 tj) a baš me zanima kad ću sada?
Šiškice uživaj :zaljubljen:
Fakat rano, ma super! :)
Šiškice, kako krasno, ja to ne mogu dočekati. Ponekad mi se čini da osjećam nešto, no vjerojatno fantaziram, 15tt ipak je malo prerano.
Aurora* lijepo te čitati na ovoj temi. 20.tt wow... kao da si jučer objavila trudnoću. Uživaj sada, uz sve popratne pojave koje nosi, trudnoća je stvarno prekrasno iskustvo kada se napokon čovjek malo opusti.
Taman sam se tu pohvalila kako ok spavam zadnjih dana kad me opet uhvatila nesanica. Evo već dvije noći zujim kao da je podne.
Što se tiče depilacije i to je postalo malo teže, odradim to po pamćenju i instinktu :-) Što se trapavosti i smotanosti tiče mislim da u tom natjecanju osvajam 1. mjesto. Mislim i prije trudnoće smotanost mi je bila drugo ime, ali sada... ili me možda samo više smeta, pošto mi je sada nešto teže ispravljati rezultate iste.
Aurora* cestitam na princezi.Da nastavi sve skolski do kraja:klap:
aurora, cestatam na curici, neka samo lijepo raste do kraja!
Aurora* uživaj u djevojčici - već si napo puta :heart:
Šiškice znam kako ti je - i meni su se javili krajem 17tt i od onda uživam u svakom trenu mirnoće jer se oni tad razgibavaju.
Dani82 nema spavanja - spavat ćemo kad ostarimo ili kad ta naša dječica krenu na fax :lol:
Vala Mala a rano je 15tt, kažu da se osjeti između 17tt i 20 tt - još samo malo strpljenja
Cure ima li koja od vas da zna gdje se u Zg moze kupiti onaj Masov baby watcher?Rodica mi dolazi u ponedjeljak,a leti iz Zg,pa bi mi ona mogla kupiti i ponijeti.
alma tu je njihov mail info@baby-watcher.hr i broj telefona 01/ 62 61 638, imaju sjedište u Zagrebu, pa se sigurno može dogovoriti neko preuzimanje uživo :) Sada imaju i 25% popusta, pa možeš i za to pitati :)
Aurora dobro nam došla, konačno :), na ovaj informativnotrudnički dio foruma:)
ja obavila depilaciju pred ogledalom u spavaćoj sobi s električnim depilatorom, uf što je to traaaaajalo, nakraju mi je nestalo baterije :) sad sam mirna mjesec dana!
Apropo depilacije - umrla sam od smijeha sama nad sobom kad sam skužila da pokušavam uvuć trbuh, a sve što se uvlači je prvih 3 cm ispod (.)(.) :lol:
Meni je to nemoguća misija, idem žiletom napamet - pa što ispadne, ispadne...
Curke...ajd da Vas pitam...jel netko kupovao/gledao kolica za bebače.....zanima me mišljenje o stokke kolicima....kak vam se čine...jel netko čuo nešto pozitivno/negativo o njima!? Punooo pusica od nas dvoje/dvije :-)
Ajme svega ste ispisale od nespavanja preko kila do kolica :)Spavam bas slabo od 1 do 4 pa brojim zjake do 6/7 i onda odrapim uru dvi i probudim se lešana ajme ajme :( al nema veze tokom dana se izgustam pa me nije briga. Što se kila tice do sada sam ih dobila 3 a dropcic mi je mali, vec se sad vidi ali nije veliki. Jos se ljudi cude kad im kazem da sam trudna a tek se zapanje kad kazem 5 mjeseci.Kolica Stokke su moj odabir i to ljubicasta, nisam nista o njima loše čula do sada osim da su ružna. Ja sam s druge strane jako površna po pitanju toga, meni je bitno da su lijepa, sto menu jesu ali i moja frendica koja je funkcionalan ti slozila se da su i funkcionalna te dobra. Njen odabir su McLaren i s njima je zadovoljna dok mi kuma ima bogaboo i hvali ih do neba. Sad ti budi pametan :)Svakako moj odabir su upravo Stokke
Pa i moj odabir su Stokke...samo bež kombinacija ili ako naletim na neku dobru nijansu zelene...kombiniram univerzalne boje...malo im je cijena ohohohoho...al nema veze...čekali smo to čudo 4 godine pa nek se voza u kolicima koja se majci sviđaju....meni ta kolica izgledaju funkcionalno....jedino moram pogledati nosiljku i adaptere....mislim da od maxi cosi ide na stokke...
Stokke, jako lijepa kolica! Nažalost i jako skupa. Nisam ništa čula.
Btw, u pikapolonici u Slo ima Jane 3 u 1 do kraja mjeseca na nekom popustu za 700 eur. Cijena za članove kluba, a članstvo je besplatno.
http://www.mega-art.si/avgust2011/index.html
Kod nas sam ih gledala, to nam je prvi izbor, bila su oko 7500 kn. Ne tvrdim da je bio isti model u pitanju, ali to je sve tu negdje.
Na drugoj stranici tog kataloga su slična Chicco kolica za 600 eur. S tim da Jane ima alu-felge i disk kočnice, a Chicco plastične felge.
Mojca uvijek super informirana - svaka čast :* Da li znaš koja su kolica najlaganija?
Meni će trebat stereo kolica (planiram uzeti ona u vlakić - jedno dijete iza drugog) ali se bojim da će mi prazna kolica bit strašno teška- a kamoli s djecom u njima
Curke evo nas s uzv. Danas točno 15tt i kaže dr. sve savršeno. I mm je bio sa mnom, vidjeli smo mala koljena, rukice, palac :zaljubljen:, mali puni želudac, čak i leću oka. Beba je u jednom trenu digla rukicu iznad glave i kao "mahala", pa smo i mi njoj. :lol: Pokazao nam je pupčanu vrpcu u boji, da vidimo kako je puna krvi i zdrava i rekao da nam je posteljica straga, prema mojoj kičmi. I slušali smo srčeko.
Ono što je bilo opasno i zašto mirujem već mjesecima je otišlo (ona gv od blizanaca) i više nema rizika. Ne moram mirovati, nego se mogu normalno (trudnički) ponašati, jeeej. I još nešto, kažem ja dr. jel se već vidi Pišulinac, a on kaže, a vi ste baš sigurni da je Pišulinac? Ja kažem da nekako od početka imam osjećaj da je muškić, ali da nam je u biti skroz svejedno, a on kaže, e pa ja mislim da je mala Pišulja. Bebica je baš lijepo imala skvrčene nogice u koljenima, pa je dr. 80% siguran da nosimo princezicu.:zaljubljen::heart:
Sretna sam sretna sretna sretna. Hvala bogu na ovom najljepšem daru i neka uskoro sve naše curke s Odbrojavanja, Nakon Transfera... dožive ovakvu ljepotu i radost. Srce mi je kao svemir
Nažalost nisam se tako jako bavila tom problematikom, jer su nam frendovi obećali rabljena Jane kolica, na moje veliko oduševljenje, ne samo zbog financija, nego i zato jer su nam skratili muke oko izbora. :)
Na tvom mjestu bi malo progugla po tehničkim specifikacijama, osim težine, bitan je podatak da li ti skopljena mogu stati u prtljažnik automobila. Ako je to s vlakićem uopće moguće?!
Vala, koji lijepi post... :)
:heart: za princezicu.
Kod kojeg doktora si to bila?
Vala ......jeeeeeee...bravo za bebačicu....tak je i nam zadnji UZV bebač/ica mahala/o....u tom trenutku me opale valovi smijeha i suza....:-)
Iva Mia ista stvar je i kod nas :) sve sto cemo dobiti je i vise nego dobrodoslo ali kolica zelim ona koja se meni najvise sviđaju, a to si Stokke.Vala :* bas mi je neopisivo drago da je sve super!!! I da feeling da nosim pisulinca je bio prisutan od samog momenta, ja ZNAM, da nosim pisonju - hmmm yeah right i u nas pisulja :) ma nitko sretnijo od mene, potajno sam prizeljkivala curicu, ali bilo je sasvim svejedno bitno da je zdravo :) međutim 300% uvjerena sam bila da je On posrijedi
Što se tiče spola...mi još ništa ne znamo jer smo 13 t.t. mislim da bi s 17t.t. trebalo vidjeti jer nam je tada idući UZV....znate kako kod mene ide jedan dan je cura, drugi dečko...i tako mene opali moja intucija ako se to može nazvati intuicijom....baš to nea što se tiče kolica sve ćemo nekako pokupit "tatrane" al kolica po mom ukusu...meni su odlična...svaki put se rastopim kad ih vidim...
Noćas sanjam da sam rodila 22.2....dječaka....e sad ćemo vidjeti....samo treba čakati još 6.mj :-)
Kakve sam sreće budući da je iduća godina prijestupna mogla bih ja roditi 29.2 :-)
Vala, predivan post.Mi smo ovaj put odlučili da nećemo pitati za spol pa nek bude iznenađenje na porodu :-)
Hehe, toliko o ženskoj intuiciji, cure. :lol:
Mojca, idem kod dr. Podgajskog u Merkur i danas sam razgovarala s njim i odlučila tamo voditi trudnoću do kraja. Jako mu vjerujem, on se brinuo za mene i dok sam tamo ležala i od početka je prekrasan, pozitivan i uvijek mi posveti puno vremena, sve objasni i jednostavno se osjećam sigurno u njegovim rukama. A kažu i da je jedan od najboljih doktora tamo. A i ima neki bijesni toshiba ultrazvuk za koji se "tuku" u bolnici. :-)
Danas mi je pregledao i cerviks i težinu, a od sada ću ići redovito u trudničku ambulantu. Dakle riješen problem što se tiče vođenja trudnoće.
I da htjela sam vam ispričati što je rekao o famoznom anomaly scanu. Njegovo mišljenje je da je to izmišljotina privatnika da naplate još love. On radi anomaly scan - tj. kompletnu morfologiju, na svakom pregledu. Tako je gledao i danas sve organe, kralježnicu, pupčanu, uši, oči, nosek, ma sve redom, a tako će raditi i s 20tt i dalje. To mi zapravo zvuči jako smisleno. Jedino što ću otići negdje jednom na 3Duzv, čisto radi doživljaja. Što mislite u kojem tjednu je najbolje raditi 3D?
Vala ja mislim da ti je na 3D najbolje ići do 20.t.t dok je beba još manja...
Nama isto dr. od prvog UZV-a detaljno pregledava ...tako da se slažem s tim ....to je samo obična otimačina love kod privatnika...još bolja priča je kad naručuju svaka 3tj....mislim to mi stvarno nema smisla
Vala ma krasno - super! Radujem se još jednoj curi :-D
Mojca i ja sam zapela za neka Jane kolica za dvojčeke (našla čak na njuškalu polovna po super cijeni, točno ta koja sam htjela) ali moram još vidjeti specifikacije. Kako ćemo mi bit mnogobrojni od početka ne mislim puno trošiti za ova prva kolica (ta bih kupila polovna) nego kad napune godinu dana kupiti dobra kišobran kolica (u super-light varijanti)
Što se kolica tiče, mi smo vidjeli jedna u Kiki, preporuka frendice, 3u1 i povoljna je cijena. Pregledali smo ih uzduž i poprijeko, pokušali voziti, rastavljali, sastavljali i stvarno nam se sviđaju. Tu su u tamno plavoj, ali razmišljamo da uzmemo onako lijepu tamnu crvenu:
http://www.kika.com/hr/katalog/m/dje...kolica-malibu/
Vala, super za odluku. Bitno je naći doktora kojem vjeruješ i onda je sve lakše. I da ima dobar uzv.
Meni prof. L. svaki put radi tako detaljan uzv, da nisam skužila razliku između njenog redovnog i anomality scaa od dr. R. koji je bio na zamjeni u tom trenutku. I nisam anomality scan platila više.
Andream, čestitam! Ja nisam izdržala, htjela sam ne pitati.. ali nije išlo. :)
Šumskica, frendovi koji će nam dati Jane kolica su preprezadovoljni s njima, (a žive u Engleskoj i imaju puno veći izbor).
ah taj Podgajski... sarmer i pol :mrgreen: al sad bez sale - fantastican doktor! da nije bilo njega, ne bi bilo ni mene - on me operirao... (i btw - fantastican covjek!) jedini razlog sto nisam kod njega vodila trudnocu je sto nisam zeljela roditi u Merkuru jer novo rodiliste jos nije bilo osposobljeno (ali zato mi muzek u obitelji ima jos jednog takvog fantasticnog kojeg ne bih mijenjala ni za kojeg drugog vise :))
Podgajski ti kod Kvatrica ima privatnu polikliniku pa provjeri da li tamo ima 3D.
i moj drugi dr mi je ajmo reci uvijek radio anomaly, ali nije to bas izmisljotina privatnika - zene koje ne vode trudnocu privatno ne idu tako cesto na uzv pa je taj veliki i vecini zena drugi ili treci uzv u trudnoci anomaly scan i primarni ginekolozi zene na to salju u bolnicu. ali veliki dio ode privatno...
mislim da ti je za 3D najbolje oko 20-22 tt - mi smo na anomaly scanu bili kod Kosa sa (cini mi se) 19tt i rekao je da bi bila bolja slicka da smo dosli za tjedan, dva... nakon toga sam krenula kod svog dr-a pa smo anomaly radili stalno:mrgreen:
frka, drago mi je što si imala tako lijepo iskustvo s dr. Podgajskim, stvarno je odličan i jako sam sretna što ga imamo. A šarmer, haha, ženske se samo crvene ispred ordinacije, kao i sestre, samo trepću okicama. :-)
ma cure mislim da mješate anomally scan i 3D
anomally scan se radi oko 20tt i to na običnom ultz, jer se kontroliraju dimenzije kostiju i unutrašnji organi a bebica nema toliko masnog tkiva koje bi "smetao"
3D je najbolje raditi nakon 25tt, 27tt jer se tad bebica već popuni s masnim tkivom pa se može vidjeti faca
ovo mi je ukratko objasnila gin.ica u Rijeci u poliklinici Mediko