Napraviš smjesu malo rijeđu nek za palačinke. Nateže tost ili ga strašno umoćit u smjesu i to sve skup izlike u prozvan. Speceš i narežeš
Printable View
Napraviš smjesu malo rijeđu nek za palačinke. Nateže tost ili ga strašno umoćit u smjesu i to sve skup izlike u prozvan. Speceš i narežeš
google is my friend :mrgreen:
super recepata ima, mislim da cu ovaj Tee Mamut danas napraviti (ali u protvanu, ne u posudicama)
Ana Ugarkovic ima varijantu gdje se snite mazu maslacem i pekmezom od marelica :mljac:
hvala, jelena
Ubaci naribanu jabuku, malo cimeta. Sok od naranče i evo ti kolača
Baš kao da su znali, u večernjem sam naišla na recept za poparu
Kako iskoristiti 1,75 l svježeg mlijeka, a da nije kolač?
Slane palačinke, kiselo mlijeko
ako imaš malo limunovog soka, napraviš mladi sir
ako ti ne treba toliko jogurta možeš i labneh napraviti
zamrzavate li ćufte ili faširance?
ako da - kako? sirovo ili ih ispečete prije, bilo kako termički obradite?
cufte skuham i kad se ohlade zamrznem
fasirance nikad ne radim
Ja faširance ne bi zamrzavala, ni sirove ni pečene.
Što sa ostatkom buzare od dagnji?
ne znam. kod mene buzare nikad ne ostane :D
Ja samo filanu papriku zamrzavam, napravim smjesu, napunim paprike i zamrznem. Ili ako imam svjeze meso skuham papriku nafilanu i onda u škrinju. Faširance i ćufte ne zamrzavam radim od svjezeg mesa ili iz skrinje.
Pitanje za one koje su spretne sa kokosovim brasnom :) trebaju mi recepti, provjereni.
Uzela sam kao čru cejlonski cimet, ali to meni uopće ne miriše kao cimet. Onako, blago, blago podsjeća. Wtf.
izlapio?
Ne znam koliko im je stajao tamo u dm-u. :|
Probaj kupiti u BioBio začine u vrečicama, firma se zove Lebensbaum. Meni su ti najdraži. Ili idi u Harissu. Ja ne vjerujem baš tim na kile začinima u dućanima u kojima se prvenstveno prodaju detergenti i šminka.
Harissa :heart:
Cufte kuhane zamrznem, a fasirance sirove. Napravim smjesu, paniram ih, poslozim na teflonsku ravnu plocu i stavim u zamrzivac. Kad se smrznu, ubacim ih u vrecicu i vadim koliko mi treba. Nekad napravim i kuglice od fasiranog, slicne kao ikeine. Isto se smrznu prvo na ploci pa u vrecicu.
Na isti nacin zamrznem i sirove njoke.
ćufte zamrzavam samo ako su mi ostale od ručka
faširance nikad
toliko se brzo naprave da nema smisla
gdje koristite integralno brasno?
radila sam neki kolac gdje mi je trebalo pola salice integralnog, pa sad imam skoro kilu brasna za ... nesto
kruh ne pecem :mrgreen:
Za sve i svašta, kupujem ga na vreće. Kolači, keksi, palačinke, popečke...
bas cu probati palacinke, i popecke od tikvica, to radim relativno cesto
hvala zene <3
Zaboravila na šparoge. Ostale u friđu bar tjedan dana. Ima li smisla kuhati? Je li ostalo išta od vitamina?
Hoće li mi se kokosov maslac užgati na sobnoj temperaturi?
Ne bi smio,već bi promjenio stanje
Ja ga uvijek držim na sobnoj, samo pazi da ga ne onečistiš (tak su meni rekle tete u TZH)
Mogu li danas ubrane jagode izdržati do nedjelje?
I kako?
Razmišljam da ih zamrznem. Dio trebam za kolače, pa bi ih za taj dio možda i narezane zamrznula, ostale bi cijele... .
Ne bi ih htjela kuhati jer se slažu ovako svježe u tortu...
Nakon zamrzavanja će izgledati kao oparene.
Postoji cijela jedna epizoda Dražesnih pupoljaka svibanjskih koja se bavi ovom tematikom - kako smrznuti jagode, a da budu "kao ubrane" kad se odmrznu. Kaže Larkin da će onaj tko to uspije postati bogataš...
Kaj da velim osim da nisu uspjeli ni oni, ni bilo tko drugi. Odmrznute jagode dobre su eventualno za džem i neke kolače.
Kaj ja znam, razbežali se svi?
Štandova baš i nije bilo, bar ne na potezu gdje sam se kretala...
Čak mi ni u firmu nisu dolazili opg-ovci, zadnji bili u utorak...