Bmaric to je dio TORCHA, nemoj se opterecivati jer si u sigurnim tjednima i nemas zasto brinuti.
Printable View
Bmaric to je dio TORCHA, nemoj se opterecivati jer si u sigurnim tjednima i nemas zasto brinuti.
Bokic, curke :*
Evo i mene u drustvo!
Citala sam sto pisete o petoj/parvu..ja nemam blage veze jesmo li cure i ja to prebolile. Kao mala sam imala ceste osipe po licu i tijelu-mozda je to bilo to. A cure mi vjecito imaju neobjasnjive 1ili 2 dnevne temperature/grlobolje/osipe. Pripisujem to blagodatima vrtica.
TORCH test-koliko ja znam nisam ga radila. Moram provjerit u nalazima.
Ja sam imala bas lijepo i ispunjeno jutro. Odvela curke u vrtic, odnijela papire za izdvajanje iz grijanja (sarmirala didu na salteru pa je proslo glatko), bila u trgovini (sama!nakon par mjeseci!) i onda otisla na kavicu s kolegicom u 37tt. Evo curke sad u krevetu,gnjave se, a ja tipkam i razmisljam kako mi se siri zdjelica jer mi kosti dole oko piškomata kao natucene. Priprema se, priprema!
Bas se dobro osjecam otkako sam prestala bolovati d trudnoce. Psihicki sam bolje.
Ja isto vjerujem da cemo sve trudnicit do termina i roditi lijepe i zdrave bebulinke i bebulince.
Drago mi je cuti da su nalazi dobri i da se boljke smanjuju. Ili bar mijenjaju za neke druge.
Ta trudna kolegica vodi trudnocu privatno. Malo joj zavidim. Voljela bih imati novaca za ljudskiji tretman. Ali nema veze.
Nju salju u bolnicu na kontrole od ponedjeljka. Zatvorena je i bez kontrakcija. Rekla sam joj da se ja ne bi zurila na te preglede ako nema naznaka poroda. Budu li joj forsirali amnioskopiju dok je zatvorena, istraumatizirat ce zenu. Ja cu vala cekati kraj 38 tjedna za ctg. Kad im dodjem s ovim kontrakcijama i rupčagom dole promjera durbina, nema sanse da me puste kuci..
QueenBee,jos malo!!!Zavidim ti...
Milenche-ja se tebi pak divim. Cekas cetvrto! Meni je 4 djece san, ali nekako se ne vidim opet trudnu..tko zna
I mi smo htjeli troje djece, cak i kombinaciju dva starija sina i princezu koju imam.
A cetvrto je doslo neplanirano gratis.Uz sve komplikacije toliko smo sretni svi petero i jedva cekamo nasu princezicu br2.
'U nas' sve cure :)
U svaku sobu stavili 1 veliko ogledalo i policu s cetkom za kosu i labelom. U kupaoni kukica na svakoj ravnoj povrsini za okacit rucnikice. Ugradbeni plakar u predsoblju ima 10 polica-jedna je za muza, 9 za nas zene. 2 trokrilna i 1 dvokrilni ormar za odjecu-samo za zene-svakom otpala sperploca od iza koliko su krcati...stedjeli smo za rozi Smart curama, ali sad moramo smislit im auto za 3 persone. Imam jednu vjencanicu-ne smiju se udavat istovremeno. Muz ce kuci donijeti par onih revera za metke pa cemo okacit izmedju zidova i potutkat tampone unutra.
Veselo, a?
Hahahaha!
Cure su zakon,bit ce sigurno bliske i povezane.Meni je uvijek bilo zao sto nemam sestru.
Moj sin od 16 je trenutno moja najveca pomoc kad mi muza nema.Tako sam ponosna na njegovu ozbiljnost i razumnost u ovoj situaciji kad sam ja za nista.Ovog od 13 je uhvatio pubertet na vrhuncu,ali podnosljivo.A desetogodisnja princeza je moj mali krpelj nalijepljen na mene,ovo ljeto joj bas i nije bilo neko,ali se silno veseli seki i sva je time preokupirana.
Tako da mi nije tako strasno mirovati,tebi je teze jer su tvoje jos malene,ali jos malo...
Brojim dane do pocetka skole jer ce onda puno brze prolaziti uz sve njihove obaveze.
Sunshine ovisno cega ima vise! Ako je ista kolicina, onda ovo poslije poroda!
Ja sam danas otisla kod pedikera, i osjecam se juhuuu! Noge su mi bile uzas, a ne mogu se sagnut da sama rjesim pedikuru! Sve su me pete svrbile kolko mi je trebao pediker :)
Ja sam sjedila sad 2,5h da dovrsim jedan projekt i sad me tako gadno pritisce u donjem dijelu stomaka. Uzasno nelagodan pritisak koji te tjera da se sav zgrbis dok hodas i drzis stomak rukama nebil' ga kako podigao..fuj fuj..jedva sam docekala da cure pojedu i brze legla. Automatsko olaksanje!
Gravitacija...
Pitam se kako je biti trudan na Jupiteru npr..
Imam i ja ove nalaze krvi sto ima bmaric
Mislim da bi bestezinsko stanje bilo idealno za trudnice na mirovanju.Nista ne pritisce,nista ne boli...savrseno
QueenBee kod tebe nema sekiracije oko toga,ti brojis sitno,kakav TORCH
Skuzila sam da se ne moram vise brinuti, ali me bas zanimalo jesu li mi to mjerili. Ja sam ti mali know-it-all pa moram sve pitati i istraziti
Beztezinsko stanje..ovakva napuhana i okrugla-netko bi mi uzicu za nogu zavezao misleć da sam balon
A da vidis mene!!!!Ogromna sam u ovoj trudnoci,24+4 a s ovolikom trbusinom sam isla roditi ostalo troje...5 kg sam dobila do sad.Uvjerena sam da se unutra skriva jos jedno.
Idem se otusirati,uzmem sampon i trbuhom si zatvorim vodu na tusu.A jos tri mjeseca...nece me uspjeti izvuci iz kuce kad budem isla roditi!!!
Mene zena u parku pitala jel nosim blizance koliki mi je trbuh. ☺
:lool:
meni je u svakoj trdnoci stomak sve veci-rekla bih
Tusiranje...hihihi...mi smo u kupaoni imali mjesta samo za malu tus kabinu 70x90cm. Ajde ulazak mi nije problem, ali izlazak je uredno tragikomican...kako god da zakoracim, trbuhom zakacim jedna vrata. Na kraju sam pocela izlaziti unatraske kao rak jer me manje boli kad si podrapam dupe nego stomak
Ajde molim vas da mi kazete jer bar ovo priblizno tom TORCHU
Indirektni antiglobulinski test-negativan, napomena ; nisu nadena antieritrocitna protutijela., kontrola u 8mj.trudnoce
HBsAG/ negativ
Anti-To (IGC+IGM) negativ.
Milenche-rodi kod kuce ;p
Ayan-mene to ama bas svaku trudnocu pitaju :D btw kad ti je termin da te dodam?
Sanja-identicni nalaz i kod mene. Idem u ponedjelhak-utorak na tu kontrolu drugu.
Al kaj to sad znaci? Jel mogu dobit tu petu bolest ili ne?? Tj.jel to taj torch
A ja tako zarko zeljela blizance svaki put..
Ako sam ja dobro shvatila Milenche-to je TORCH test i nalaz je ok.
Milenche jaaviii see :trci: ahhahha
Sanja i QueenBee to vam je transfuzijska pretraga da li je tokom trudnoce doslo do stvaranja antitijela na bebine eritrocite.
HbsAG su antitijela na hepatitis
A antiTo ne znam sto bi bilo.
Moja susjeda dvije kuce dalje je primalja,trece sam rodila za 10 min,tako da porod kuci nije iskljucen
T kratica za toksoplazmu, O za "other" i obuhvaća hepatitis B, parotitis i treponemu, R je kratica za rubeolu, C za citomegalovirus i H za herpes simpleks virus
AntiTo je sifilis. Ako su igm pozitivni, virus aktivan. Ako je igg pozitivan ili ste preboljele ili cijepivom unjele antitijela.
Hvala
Daj termin poroda... I nemoj se zezat sa kucnim.. Moja sestra je doma rodila!
A u nekim laboratorijima pod O "other" rade i antitijela IgM i IgG na parvo b19.Pozitivna IgM znaci da je netko trenutno u infektu,pozitivna IgG da je nekad prebolio parvo.A ako su oba negativna to znaci da osoba nikad nije bila bolesna.To vrijedi i za ostale infekcije,a i za procjenu koliko je neko cjepivo nakon sto prode odredeni broj godina od cijepljena jos uvijek efikasno.
Prof.deformacija...radim u laboratoriju
Znaci da ja nisam prebolila parvo po tome
Ako su ti IgG i IgM negativni,nisi
U nalazu ti treba pisati parvo i ove igg i igm vrijednosti. Ovo sto si nabrojala nije to.
E sad nista ne kuzim sto se tice tog TORCH-a.
Kod mene ovako:
Tp antitijela: neg
HBs antigen: neg
I sto onda ovo znaci?
Ja sam ta antieritrocitna protutijela vadila ponovo sa punih 30 tjedana, pisalo mi u nalazu da tada izvadim.
Pitala ja tamo zasto moram vaditi ako sam Rh poz. (kod Rh poz. se ne stvaraju protutijela), pa mi je receno da se po novom uvelo da sve trudnoce moraju ponavljati nalaz bez obriza na Rh faktor.
Prvo je neka bakterija koja se prenosi sexom, drugo hepatitis. Oboje negativno. Uguglaj torch. Ovo sto si radila nije torch.
To znaci da to nije TORCH nego samo testovi na sifilis i hepatitis.Ocigledno se na TORCHU mora bas inzistirati.Ja ga nisam nikad radila,samo isto to plus hiv.Moja ginekologica za parvo nije nikad cula,cak mi je zahvalila sto sam je o njemu naucila...
Ja sam Rh neg,muz poz i mislim da i ja uskoro to moram ponoviti.
Ja sam rh negativna, testovi senzibilizacije negativni, isto ponavljam u 8.mj trudnoce.