QueenBee prvotno napisa
Robica i oprema? Meni nikad nije prerano pocet skupljat jer sam streber.
Ja imam ovaj popus:
Za mamu:
-za rodiliste:5 paketa vir 80/lola lady/chicco ulozaka, ulosci za grudnjak za dojenje, 2 grusnjaka za dojenje, 2 spavacice za dojenje, ibuprofen i lekadol.
-za kod kuce:jos ulozaka :D, jastuk za dojenje, djecji šlauf/kolut za plivanje (stupid episiotomija grrr)
Za bebu:
-as jaje, jastucic za nosanje-onaj starinski na pertla sistem vezanje ili ove moderne 'fišek' stila na cicak (kod mene svi blentavi za drzat bebu), kolica s kosarom, sling
-20 tetri, 20 gazica
-5 body benkica (sve dugi rukav kod mene jer su jesenske bebe) vel.50-56, 5 bodica kratkih vel.56, 5 bodica dugih vel.56, 10ak bodica dugih vel.62 (imam ih i vise jer su se neki od vecih velicina skupili u pranju)
-3 gegice bez rukava, 3 jednodijelna odijelca-sve vel.56
-3 gegice bez rukava i 3 jednod.odijelca-sve vel.62
-5 hlacica sa stopalima vel.62 (platnenopelenasi smo pa je guza 2 br.veca)
-hrpetinu carapica jer imam fetiš na te minijaturne carapice i jos ih uvijek netko pokloni
-2 kapice vel.56 i 3 kapice vel.62 one obicne bijele sto se vezu ispod brade za poslije kupanja
-par kapica razlicite debljine za setnju vani
-kinderbet, posteljina za kinderbet-iako spava uz mene prvih par mjeseci
-platnene pelene (8 newborn i 20 onesize), coveri i papirici za platnene, 1 pakiranje jednokratnih pelena dok pupak ne otpadne (uzela sam pampers premium-jedno pakiranje Baby love valjda dobijemo u DMu), baby live sensitive vlazne maramice 2 pakiranja za pocetak
-vatice i blazinice za pranje guze
-mrezica vel.6, 20ak sterilnih gazica, tirosur prasak, octenisept, pavloviceva ili sudokrem
-kadica, ina spuzvasta prematalica, mekana cetka za kosicu, skarice s tupim vrhom, fiziolosku, onog 'pingvina' za cistit nosic ili aspirator sto ide na usisavac, baby stapuci za usi (mi smo zapravo malo smocili obicni stapuc za usi prokuhanom vodom pa pazljivo ocistilu nosic s tim)
Ja bih za zimsku bebu dodala jos skafanderic vel.62